maanantai 30. huhtikuuta 2012

Erilaisia Vappuja

(2) TumblrOlin pitkään sitä mieltä, että Vappu ei selvästikään ole minun juhlani. Takana oli monta epäonnistunutta Vappua, mukaanlukien Vapun osastolla tasan kolme vuotta sitten. Olin ollut kolmisen viikko osastolla, eikä ollut puhettakaan siitä, että minä olisin päässyt ulos, saatikka sitten kotiin. Kevät ja lämpöiset ilmat saapuivat tuona vuonna aikaisin ja jouduin tyytymään katselemaan luonnon eloonheräämistä ikkunalasin läpi. Kun kaikki muut potilaat lähtivät lomille, jäin minä ainoana potilaana tuolloin osastolle. Edellinen Vappu oli sujunut vatsataudin kourissa ja seuraavana vuonna istuinkin sitten osastolla lukkojen takana. Erityisesti tuosta vapusta on jäänyt mieleen se, kuinka istuin vappupäivänä ruokailutilassa seuranani ainoastaan yksi hoitaja. Hän seisoi metrin päässä minusta, kun söin jäliruoaksi tarkoitettua munkkia. Söin ja itkin. Muistan sen tunteiden ristiriidan päässäni, kun minä, entinen munkkien suurkuluttaja, söin sitä niin herkullista, mutta samalla niin vihattua munkkia. Halusin nauttia siitä yli kaiken, mutta en vain voinut.

tOGi :)Tuota Vappua en varmaan tule koskaan unohtamaan, sillä niin ahdistavana kokemuksena se on mieleeni painautunut. Mutta onneksi minulla on loistava mahdollisuus muuttaa asioita positiivisempaan suuntaan ja nauttia tänä vuonna Vapusta täysin siemauksin. Ensimmäiset simat on jo maistettu, kun kaikesta innostuva poikaystäväni huolehti, että meillä olisi pullokaupalla itsetehtyä simaa jääkapissa. Ja hyväähän se oli, aivan liian monen vuoden tauon jälkeen:) Olen aina rakastanut itsetehtyjä munkkeja yli kaiken, joten kovasti haaveilisin sellaisesta tälläkin hetkellä. Hieman vihjailin äidilleni, että jos itsetehtyihin munkkeihin ei olisi mahdollisuus, voisin upottaa mieluusti hampaani vaikkapa Fazerin sulatusta vaille valmiisiin Nami-munkkeihin. Ne on ainakin muistaakseni melkein itsetehtyjen veroisia! Ahdistuksen ja kauhukuvien sijaan odotan sitä jo herkullisena makuelämyksenä - ja samalla rajojen rikkomisena. Viime vuonna en rohkaistunut vielä maistamaan munkkia, mutta metrilakua yritin itselleni kaupungilla metsästää. Riihimäki vain sattuu olemaan erittäin surkea Vappukaupunki, emmekä poikaystäväni kanssa kovasta yrityksestä huolimatta ainuttakaan Vappukojua metrilakuineen kaupungista löytäneet. Mukaan tarttui kuitenkin kolme kaasuilmapalloa, poikaystäväni siskon lapsille ja tietenkin myös poikaystävälleni itselleen:D

Tänään on tiedossa Vapun juhlintaa ystäväni luona ja huomenna avaamme grillikauden myös vanhempieni kotona. Poikaystäväni on molemmat illat töissä, joten saan etsiä muulta Vappuseuraa itselleni. Huomenna minua odottaakin vanhempieni luona kunnon naudan sisäfilepihvi ja piristävää seuraa, kun pikkuinen Ida-aurinkoinen tulee mummolaan viettämään ensimmäistä Vappuaan:) Mutta tänään siis Vapun juhlintaa ensin ystävien kanssa hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Ihanaa lähteä juhlimaan, kun ilta ei pelota millään lailla, vaan ennemminkin odotan sitä innoissani! Minä suuntaan kohta tästä kohti Tervakoskea ja toivotan teille kaikille iloista ja hauskaa Vappua! :)

<3:Laura

6 kommenttia:

  1. Oi kiva! Todella hyvä, että ajattelet pidemminkin niinpäin, että nyt on mahdollisuus jättää vapusta myöskin hyvä muisto. :)

    Pidä hauskaa ja syö paljon munkkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli todella hauskaa, joten tämä Vappu oli jo selvästi parempi! Toivottavasti sinäkin saat viettää hyvän Vapun:)

      Poista
  2. Oih!!! Kuullostaa todella hyvältä!
    Oikein hauskaa ja rentouttavaa Vappua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella hauskaa eilen ja varmasti tästäkin tulee hyvä päivä! :) Iloista Vappua sinullekin! :)

      Poista
  3. Kuulostaa niin tutulta nuo kertomuksesi ilottomista vapuista ilman munkkeja ja simaa! Tänään leivoin kotona munkkeja ja uskaltauduin maistamaan itsekkin, ja oi kuinka hyviä ne olivatkaan!!:) Toivottavasti sinäkin saat tänä vappuna oikein kunnolla herkutella munkilla ja muilla vappuherkuilla!!:) ILOISTA VAPPUA SINULLE!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin hyvältä! Ja onnittelut onnistumisesta! :)Ensi vuonna aion aivan varmasti tehdä itsekin munkkeja!

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)