tiistai 3. huhtikuuta 2012

Aurinkoisin mielin

Lääkärin tapaaminen tänään oli todella positiivinen yllätys minulle. Lääkäri oli tyytyväinen siihen, kuinka olen huolehtinut osastolla tunnollisesti ruokailuistani, enkä ole laistanut mistään. Hän oli iloinen kuullessaan onnistumisen kokemuksista, joita koin lomalla ollessani. Painoni suuremmista vaihteluista hän ei ollut lainkaan huolissaan, vaan sanoi luottavansa neljän punnituksen sääntöön. Vasta sitten voidaan sanoa kunnolla mihin suuntaan paino on kehittymässä ja onko painon vaihtelut todellisia. Hän sanoi, että antaa paljon enemmän tässä vaiheessa painoarvoa ruokailujen onnistumiselle, ajattelumallien muutoksille sekä psyykkiselle hyvinvoinnille, kuin pelkälle painolukemalle.

Keskustelimme tavoitepainosta ja hän oli sitä mieltä, että tavoite on siellä, mikä minusta parhaalta tuntuu. Hän luottaa tässä vaiheessa jo täysin minun  terveen puoleni vahvuuteen ja antaa paljon arvoa myös minun omille mielipiteilleni voinnistani. Minulla on itselläni nyt selkeät tavoitteet painoni suhteen ja aion pitää niistä kiinni. Vaikka vaikealta viimeisten kilojen nostaminen psyykkisesti varmasti tuntuukin, tiedän sen olevan parantumiseni kannalta ensiarvoisen tärkeää. Olen niin iloinen siitä, että kerrankin minulla itselläni on terveet tavoitteet, eikä tavoitteita sanele lääkäri. Puhuimme siitä, kuinka tärkeintä on, että saavutettuani tavoitteeni onnistun vakiinnuttamaan painoni sekä säilyttämään saavuttamani painon myös lomilla. Koska paino selvästikin heilahtelee ihan kiloissa paljon suuntaan jos toiseen, en voi millään pitää tietystä painorajasta kiinni. Tärkeintä siis olisi, että paino vakiintuisi vaihteluineen selvästi sille terveelle puolelle. Tähän siis tähtäämme.

Pelkäsin etukäteen, että painoni tippuminen vaikuttaisi automaattisesti lomalupiini, jotka minulle oli tavallaan jo ennalta luvattu viime viikolla. Sillä minulla on jo sovittuna melko sitoviakin menoja, oli lomalupien saaminen minulle todella tärkeää. Lääkäri kuitenkin sanoi, ettei lomille ole mitään estettä niin kauan kun ruokailut onnistuvat sovitusti osastolla. Hän sanoi, että voisimme sopia lomista tarkemmin vielä omahoitajani kanssa myöhemmin. Olin niin helpottunut kuullessani tästä. Tämä myös lisäsi osaltaan tahtoa huolehtia lomaruokailuista entistä paremmin. Tulevilla lomilla ei saa kiire eikä kasvava arkikulutus koitua kohtalokseni, vaan minun täytyy ottaa opikseni menneestä viikonlopusta. Nyt luulen minulta löytyvän rohkeutta entistä parempaan syömiseen, sillä jälleen tuli todistettua riittävän energiansaannin tärkeys sekä ateriasuunnitelmasta kiinni pitämisen tärkeys. Nyt on siis mieli todella korkealla ja katseet suunnattuna jo lomiin! :)

[Tháng 11 - 09] Autumnal glow ♥ | [Thang 11 - 09] Autumnal glow ♥ - Yeah1.com Forum


<3:Laura

4 kommenttia:

  1. Olen todella onnellinen kun törmään internetin kamalien syömishäiriöpiirien sijasta toivontäyteisiin ja parantumismyönteisiin teksteihin kuten tämä. Antoi kyllä toivoa että SH voi joskus unohtua keltä vain, ja että voimia taistelemiseen sitä vastaan voi löytyä. Lisäksi lääkärisi fiksu suhtautuminen on kiva kuulla, sillä välillä törmää kunnon kauhutarinoihin. Voimia, sä todellakin pystyt parantumaan!

    TBB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että blogini antoi sinulle myönteisen kuvan! :) Tarkoituksena kun on todella vihdoin ja viimein päihittää tämä anoreksiahirviö ja jättää se taakseeni - ja nyt todella uskon siihen pystyväni! Netti todella on pullollaan ahdistavia anoreksiaa ja muita syömishäiriöitä koskevia blogeja, joissa osassa ihan ihannoidaan sairautta. Itse en todellakaan sellaisia pysty lukemaan. Kiitos paljon tsempeistä! :)

      Poista
  2. Toivotan nyt kun en tiedä milloin tulen seuraavan kerran koneelle:
    Oikein hyvää pääsiäistä ja mukavaa reissua♥
    Koita pitää paketti kasassa myös erilaisessa ympäristössä! Välipalat joita voisi syödä missä tahansa voisi helpoittaa oloa, kun ei tarvitsisi tehdä siitä erillistä syömishetkeä. Koita pitää kulutus ja energiansaanti tasapainossa! Kuulostan ylihuolehtivalta äidiltä, mutta toivoisin että kaikki sujuu hyvin ja voit nauttia reissustasi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle mukavaa pääsisäistä! :) Ihanaa huolehtivaisuutta, kiitos<3 Olenkin miettinyt ja listaillut jo ylös ongelmakohtiani, joten osaan ainakin huomioida kaikki heikot kohtani!

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)