torstai 19. huhtikuuta 2012

Kaikella on tarkoituksensa

you are in my beautiful mess!Elinen päivä kokonaisuudessaan lisäsi motivaatiotani ja tahtoani parantua tästä sairaudesta lopullisesti ja päästä palaamaan normaaliin elämään. Haluan päästä ottamaan arjen vastaan sen iloineen ja suruineen. Koin eilen sekä ilon että pettymyksen tunteita, mutta kaikki ne yhdessä saivat minut haluamaan parantumista vaan entistä enemmän! Kun eilen kävin tutustumassa tulevaan työpaikkaani, olin todella iloisilla mielin käynnin jälkeen. Minulla on niin positiivisia kokemuksia edellisestä työpaikastani ja niistä onnistumisen tunteista, joita vastavalmistuneena voi töissään saada, etten malta odottaa töihin paluuta. Työpaikka vaikutti kaikin puolin mukavalta ja minulle tuli sellainen tunne, että voin sinne hyvillä ja rohkeilla mielin sitten kesäkuussa mennä. Vaikka luonnollisestikin töihinpaluu pitkän tauon jälkeen ja vähäinen kokemus omasta ammatista synnyttävät sisälläni jännityksen tunteita, ovat ne tällä kertaa ainoastaan positiivisia. Haluan taas päästä mukaan työelämään, saamaan lisää kokemusta ja oppimaan uutta alaltani. Kaukana on se kaamea paniikki, jota tunsin, kun ensimmäisen kerran oman alan töihini menin. Olin sellaisessa ahdistuksen ja paniikin tilassa, että hermoni olivat aivan riekaleina. Tottakai jännitys taas kasvaa töiden aloituksen lähestyessä, mutta tunnelmat ovat enemmänkin positiivisen odottavaiset. Vaikka sairaus onkin tuonut elämääni paljon surua ja murhetta, on se tietyllä tavalla myös kasvattanut minua ihmisenä. Olen saanut paljon rohkeutta ja oppinut tietynlaista, parempaa suhtautumistapaa asioihin. Kaikista pettymyksistä huolimatta, olen alkanut uskoa ja luottaa tulevaisuuteen.

"Tulevaisuus kuuluu niille,
jotka uskovat unelmiensa kauneuteen"
Eleanor Roosevelt

Kun palasin kotiin tutustumiskäynniltä ja koin onnistumisentunteet täydellisen aamupalasuorituksen merkeissä, rohkaistuin ajattelemaan tulevaisuuttani vielä hieman pidemmällekin. Otin yhteyttä toisen paikallisen oman alani työpaikan rekrytointiin ja ilmoitin olevani töiden tarpeessa kesäkuun loppupuolelta lähtien. Mitään varmaa minulle ei vielä luvattu, mutta puhelu vaikutti lupaavalta. Tämä kaikki yhdessä lisäsi tahdonvoimaani entisestään, ja olenkin pitänyt tämän asian mielessäni jokaisella ruokailulla. Haluan tehdä kaikkeni, että olen kesään mennessä työkykyinen ja siitä eteenpäinkin. En anna minkään pilata tätä minkä olen työllä ja tuskalla saavuttanut, vaan taistelen sen pysyvyyden puolesta! Haluan nyt entistä enemmän nostaa painoani vielä viimeiset kilot normaalipainoon ja saada kaikin puolin voimia kehooni, jotta jaksan töissä ja voin hyvin tulevaisuudessakin. Tarvitsen lisää jo ihan pelkästään lihasvoimaakin, jotta pystyn suoriutumaan töistäni parhaalla mahdollisella tavalla. Jaksan vaan aina ihmetellä, millä voimilla minä vielä syksyllä töitä tein - sillä anorektikon päättäväisyydellä ja sisulla sitten kai.

Ilontunteet vaihtuivat kuitenkin pian pettymykseksi, kun menimme yhdessä poikaystäväni kanssa pankkiin, jossa meillä oli varattuna aika asuntolainaneuvotteluun. Olemme viime kuukaukaudet haaveilleet omasta asunnosta ja katselleet päivittäin uusia ostokohteita. Olimme jo löytäneetkin muutaman mieluisan asunnon, ja haaveenamme oli päästä muuttopuuhiin mahdollisimman pian. Palautus maanpinnalle tuli kuitenkin kovaa ja korkealta, kun selvisi, että minun tämän hetkinen tulotaso - olematon sellainen - sekä tulevan työsuhteen lyhyys ovat esteenä tarvittavan lainan saannille. Olin niin kovasti toivonut, että se riittäisi, että toisella on vakituinen työpaikka, ja että minulla on töitä kuitenkin tiedossa. Pettymys oli valtava ja tunsin itseni syylliseksi ja epäonnistuneeksi. Tuntui niin katkeralta kaikkien näiden vuosien aikana koettujen pettymysten vuoksi ottaa vielä tämäkin vastaan. Sairaus on laittanut elämäni katkolle niin usein, pakottanut jättämään työt kesken ja saanut minut käytännössä menettämään minulle mahdollisen vakituisen työpaikan, joten katkeruus sairautta kohtaan kasvoi valtavaksi. Miksi tämä sairaus on tehnyt tämän kaiken minulle?

"Karta aina itsesääliä, koska se on tunteista turmiollisin.
On kauheaa joutua oman itsensä oravanpyörään."
Millicent Fenwick

My Happy Place ♥
Eilisen päivän kieriskeltyäni itsesäälissä ja pettymyksen tunteissa tajusin, etten voi nyt kuin tehdä parhaani tässä hetkessä. Poikaystäväni ja vanhempani saivat minut tajuamaan, että ei ole mitään syytä olla pettynyt ja varsinkaan syyllistää itseään, sillä asiat eivät vaan aina mene niin kuin haluaisi. Äitini korosti, että kaikki asiat loksahtavat kyllä paikoilleen, kun sen aika vaan on.  Meillä on ihana koti jo nyt, ja vaikka unelma omasta kodista siirtyy, ei se tarkoita, ettei se unelma jonain päivänä tule toteutumaan. Hän kehoitti iloitsemaan siitä, kuinka lupaavalta kaikki parantumiseni suhteen nyt näyttää ja siitä, ettei enää mene kuin hetki, että pääsen kotiin elämään sitä normaalia arkea poikaystäväni kanssa. Kunhan nyt vaan maltan mieleni, hoidan itseni kuntoon ja pääsen palaamaan työelämään, avautuvat ovet ja mahdollisuudet taas aivan uudella tavalla meille. Kaikella on tarkoituksensa, myös tällä. 

"Kauniina maailma näyttäytyy. Tai pelkkää murhetta julistaa.
Vaan saa se näön millaisen kirkkauden taikka pimeyden
sen yksin sinä määräät."
Nimetön


<3:Laura

14 kommenttia:

  1. Laura..mahtava juttu tuo töihin paluu ajatus yrität niin kauan kun onnistaa mutta muista kuunnella itseäsi, työ on vain elintason sanelema asia se ei saa uuvuttaa kaikkea elämääsi ja iloasi <3 kaikella on aikansa ja tarkoituksensa. Kaikkea ei voi saada ja asia kerrallaan. Et sinä syyllinen johonkin lainansaantiin ole höpö höpö...Sen aika ei vain ole vielä. Maailmamanmeno on vain nyt niin kamalan raakaa, kovaa, kallista ja monimutkaista..ollaan onnellisia että ollaan pysytty herkkinä ja tunnetaan jotain, eikä olla kovetuttu täs kovassa ja pinnallisessa maailmassa. Halauksin Inka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka ihanista ja kannustavista sanoistasi<3 Täytyy vaan malttaa mieli ja antaa asioiden edetä omalla painollaan. Täytyy nauttia nyt juuri niistä asioista, jotka ovat tässä ja nyt hyvin - kaikki aikanaan:)

      Poista
  2. On ihan sallittua että sairaat ajatukset, anorektiset, aina välillä pulpahtavat pintaan. Eri asia sitten kuinka ne ottaa vastaan ja antaako niiden vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että niitä pulpahtelee varmasti vielä pitkään tulevaisuudessakin pintaa - se ovaan hyväksyttävä. Mutta pääasia on, ettei enää koskaa anna niille valtaa ja anna niiden vaikutta omiin päätöksiin!

      Poista
  3. Se, mitä olet tähän mennessä saavuttanut, on mielestäni jo yksistään todella upeaa. Saat vielä varmasti pidempiä työsuhteita, minkä jälkeen lainan saanti onnistuu ja voitte alkaa suunnitella paremmin omaa yhteistä kotianne.

    Oikein paljon voimia lopullisen paranemisen tielle ja nauti ennen kaikkea niistä saavutuksista, joita olet tähän mennessä tavoittanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoistasi<3 Täytyy luottaa siihen, että kaikki järjestyy aikanaan ja että omalta alalta töitä varmasti löytyy. Kunhan vaan pääsen taas mukaan työelämään, niin eiköhän niitä ovia avaudu taas ihan eri tavalla ja sitten tulevaisuuden suunnittelu ja haaveiden toteuttaminen mahdollistuu:)

      Poista
  4. Hei Laura!
    Tuosta laina-asiasta sen verran, että olisiko mahdollista pyytää sinun/poikaystäväsi vanhempia lainan takaajiksi? Jos itse kuitenkin uskotte selviävänne lainan takaisinmaksusta, olisi tämä järjestely vain pankkia varten. Itse olen opiskelija ja töissä vain kesäisin, ja sain asuntolainan omakotitaloon isäni takauksella.
    Lämpimät tsemppituulahdukset sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva kun kommentoit! Itse hieman kummaksuinkin sitä, mitä pankissa sanottiin, sillä siskoni ja hänen poikaystäväsä saivat juuri kunnon lainan, vaikka siskoni on opiskelija! Heillä myöskin takaajina ensiasunnon ostajan valtiontakauksen lisäksi toimivat takaajina molempien vanhemmat. Siksi niin luottavaisin mielin pankkiin menin ja pettymys oli yllätyksen vuoksi suuri. Ja kun nytkin maksamme vuokraa lähes 900 kuussa, niin uskon että samalla tavalla selviäisimme lainan takaisinmaksusta! Kiitos tosiaan, kun kerroit tilanteestasi, ehkäpä kyselemme vielä muista pankeista, jos heillä olisi erilainen suhtautuminen asiaan:) Ja kiitos tsempeistä:) Saako muuten kysyä, minkä pankin asiakas olet?

      Poista
    2. Olen tällä hetkellä Sampo pankin asiakas, tosin luultavasti siirtymässä OP:lle. Kannattaa tosiaan kysellä eri pankeista ja muutenkin vertailla tarjouksia. Ja tuo on aivan totta, että lainanmaksuerät voivat olla jopa pienempiä kuin nykyinen vuokranne, ja pitkällä aikavälillähän omistusasuminen on paljon halvempaa. Toivon todella, että saatte ihka oman unelmakodin - jos ette vielä, niin ainakin tulevaisuudessa. Unelmista saa lisää motivaatiota ahkeroida töissä ja pitää huolta itsestä!

      Poista
    3. Kiva kun jaksoit vastailla:) Olen itsekin Sampo pankin asiakas ja sinne suuntaamme seuraavksi! Toivottavasti siellä olisi jotain parempaa kuultavaa:) Ja täytyy vaan malttaa mieli ja uskoa siihen, että saammme vielä sen unelmiemme kodin - oman kodin! Ja unelmat ovat todellakin niitä, jotka auttavat tsemppaamaan:)

      Poista
  5. Jos pankki tietää, että olet sairauslomalla, voi siinä olla syy. Uskon, että pankki näyttää vihreää valoa, kun olet ollut vähän aikaa töissä. Alallasi kun ei tarvitse olla vakituista työpaikkaa, vaan töitä riittää aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy joo vaan malttaa mieli ja uskoa siihen, että todella töiden aloitettuani tilanteemme muuttuu ja pankkikin suhtautuu asiaan myönteisemmin:)

      Poista
  6. Mun mielestä sun ei kannata hoppuilla nyt tämän asian kanssa. Jos odotellaan nyt ensin, että pääset kotiin ja töihin taas, sitten käydään uudestaan pankissa, joko nyt saisi lainan.

    Sun ei todellakaan pidä syyllistää itseäsi, ei ole sinun vikasi, että sairastuit syömishäiriöön. Kaikkien pitäisi vain olla onnellisia siitä, että sä teet enemmän kuin kaikkesi, jotta pääsisit taas kotiin elämään sitä "normaalia" elämää.

    Älä siis syyttele itseäsi jostain, mikä ei edes ole vikasi. :)

    Aina on toki hyvä haaveilla, mutta toisaalta, ne kuvat mitä otit joskus kodistanne ja julkisit täällä: näyttää kotinne aivan ihanalta! Minäkin tosiaan uskon siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Ehkä löydätte vielä paremman ja hienomman asunnon kuin nyt, mitä tahansa.

    Halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanan kannustavista sanoistasi:) Täytyy edetä nyt hetki kerrallaan ja katsella asiaa uudemman kerran, kunhan olen päässyt palaamaan takaisin työelämään. Yritän olla syyllistämättä itseäni, mutta välillä vaan tuntuu niin katkeralta, mitä kaikkea tämä sairaus on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen niin minulle kuin läheisillenikin.

      Mutta hyvä meidän on olla yhdessä nykyisessäkin kodissamme:) Ja kun sen aika tulee, löydämme sen oman kodin:)

      Halaus<3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)