perjantai 20. huhtikuuta 2012

Hemmottelua ja vertaistukea

Eilinen oli tosiaan ihana hemmottelupäivä kampaajan ja mahtavan lounaan muodossa. Hyvän aamupalan ja Juliuksen lenkityksen jälkeen suuntasin pyörällä kaupungille, jossa minulla oli varattuna hiustenvärjäys ja -leikkuu aika Kauniit & Rohkeat -nimiseen kampaamoon. Olen käynyt siellä aiemminkin ja aina tyytyväisenä lähtenyt sieltä pois. Neljä vuotta sitten kävin leikkauttamassa lähes alaselkään yltäneet hiukset alle olkapäille ulottuviksi, enkä ole ikinä ollut niin tyytyväinen kampaamokäyntiini. Nyt olen kuitenkin kolmen vuoden takaisen, sairauden aiheuttaman hiustenlähdön jälkeen yrittänyt kasvattaa hiuksiani taas pitkiksi. Päädyin jälleen tuttuun ja turvalliseen tummaan väriin sekä latvojen tasoitukseen. Kovasti halauaisin aina jotain uutta ja erilaista, mutta tummasta vaaleammaksi hiusten värjääminen rasittaisi aivan liikaa hiuksiani ja niiden luonnontaipuisuuden vuoksi mitkään mallitkaan eivät oikein meinaa pysyä. Mutta tyytyväinen olen tähänkin lopputulokseen:)


Kampaajani oli todella mukava ja puhelias viittä vaille valmis kampaaja, joka kyselikikin paljon, että opiskelenko vai olenko jo töissä. Aluksi hieman vaivaantuneena yritin myötäillä kysymyksiin vapaapäivästä, mutta sitten tunnustin suoraan olevani sairauslomalla. Heken asiaa pohdittuani mietin, että miksen voisi kertoa tarkemminkin tilanteestani. Selitin hänelle tilannettani ja hän suhtautui hyvin ymmärtäväisesti asiaan. Oen usein tullut siihen lopputulokseen, että avoimuus kannattaa ja häpeilemään ei kannata ryhtyä, vaikka itsekin koen monesti epäonnistumisen tunteita sairasulomalla oloni vuoksi. Tiedän näiden tunteiden olevan oikeasti kuitenkin aivan turhia, sillä tilanne on mikä on, ja nyt voin vain tehdä parhaani parantaakseni tilannetta.



Kun puheemme ajautui harrastuksiin, löytyi meiltä paljon yhteisiä tuttuja. Kun hän kertoi ringettetaustastaan, totesin itsekin pelanneeni ringetteä Hyvinkäällä ja siitä vasta puheenaiheita löytyikin. Selvisi, että hän on entisten joukkuekavereideni pikkusisko ja pelaa yhä harrasteporukassa itsekin usean vanhan joukkuekaverini kanssa. Oli hauskaa päästä kuulemaan häneltä, mitä kaikille heille kuuluu, ja mihinpäin maailmaa kaikki vanhat joukkuekaverini ovat ajautuneet. Eli alun vaivautuneista selittelyistä huolimatta kampaajakäynnistäni tulikin mukava kuulumisten vaihtelu ja mukava rupatteluhetki. Ja nyt todellakin nautin kampaajalla hemmottelusta lehden ja kahvikupposen kera sekä hiustenpesun yhteydessä saatavasta ihanasta päänahan hieronnasta. Viimeisimmät kampaajakäynnit minulla kun ovat olleet kaikkea muuta kuin rentouttavia, kun olen kärvistellyt nälisssäni ja kauhessa olossani ja toivonut vain pääseväni kampaajalta kotiin. Nyt nautin ja rentouduin:)

Kampaajan jälkeen minua odotti lounastreffit Feenix Cafessa ihanan lukijani kanssa. Tapasimme ensimmäistä kertaa, mutta heti tavatessamme tiesin lounashetkestä tulevan erityinen monellakin tapaa. Yleensä jännitän uusien ihmisten tapaamista, mutta nyt tunnelmani olivat vain positiivisen odottavaiset ja uskoin yhteisen sävelen löytyvän helpostikin - kuten siinä kävikin:)


Otimme molemmat salaatit, jotka saattoi koota kolmesta ruokaisasta vaihtoehdosta. Valikoimasta löytyi niin kanaa, tonnikalaa, katkarapuja, erilaisia marinoituja juustoja, papuja, marinoituja herkkusieniä, oliiveja kuin maustekurkkuakin. Pettymyksekseni vakiovalintaani marinoitua artisokkaa ei ollut, mutta hyvän salaatin sain  niin katkaravuista, herkkusienistä kuin maustekurkustakin koottua itselleni. Vaikka salaatti olikin kahdesta vaihtoehdosta se pienempi annos, oli se silti runsas ja aivan riittävän kokoinen. Salaatinkastiketta annoin kerrankin laittaa ilman "ihan vähän saa laittaa" -huomautusta ja leivän otin empimättä. Leipä olikin ihanaa focaccia-leivän tyylistä, jossa oli muun muassa oliiveja upotettuna ja ehkäpä myös aurinkokuivattua tomaattia. Salaatti oli todella maukas ja täyttävä:) Poissa on se aika, kun salaatinkastike tuntui ylimääräiseltä ja marinoidut herkkusienet olisivat olleet täysi mahdottomuus. Nyt kalorilaskuri päässäni on täysin sammunut ja ajattelin kaikkien annokseen kuuluneiden ruoka-aineiden olevan vain luonnollinen osa, ja ennenkaikkea tärkeä osa, salaattiannostani - ihan jo energiansaanninkin kannalta.


Toistemme rohkaisemana uskaltauduimme ottamaan jälkiruoaksi jäätelöannokset. Kahvilasta saa parasta jäätelöä, mitä olen koskaan maistanut! Pieni annos koostuu kolmesta eri jäätelöstä, joten annos nimestään huolimatta tuntui haastavan isolta. Pieni painiikki valintatilanteessa meinasikin iskeä päälle nähdessäni annoksen koon. Kovasti yritin jarrutella ja sanoa myyjälle, että nyt alkaisi jo riittää, mutta hän kehui jäätelöitä ja sanoi, että varmasti pitäisin niistä. Siitä ei tietenkään olut epäilystäkään, mutta kenenkään on varmaan vaikea ymmärtää, miksi joku haluaisi pienemmän annoksen kuin rahalla saisi. Olen ennenkin valinnan vaikeuden ja sairauden aiheuttaman ahdistuksen myötä saanut kahvilan kassalla kuulla myyjiltä vakuutteluita, että tuotteet varmasti olisivat hyviä. Kumpa vaan tietäisivät, mistä valinnan vaikeus oikeasti johtuu: ei ainakaan siitä, ettenkö tuotteista mieluista löytäisi.


Annokseeni päädyin lopulta valitsemaan kookos- ja toffeejäätelöä sekä jäätelöä, joka sisälsi vanilja- ja suklaajäätelöä pähkinän kera. Kaikki jäätelöt olivat niin suussasulavia, että toivoin ettei annos olisi koskaan loppunut! Jäätelönautinnon kruunasi vielä pähkinäinen makukahvi - niin täydellinen jälkiruoka. Pienestä alkupaniikista huolimatta nautin annoksestani täysin, eikä sen syöminen jäänyt pahemmin mieltäni vaivaamaan. Kun valinnan saan tehtyä, saan kyllä syötyä ja pystyn jo hienosti torjumaan sairauden kuiskuttelut korvissani. Enää minua ei jää tällainen herkuttelu vaivaamaan, enkä anna sen vaikuttaa tuleviin ruokailuihin negatiivisesti. Olin vain onnellinen meidän molempien onnistumisesta ja itsemme ylittämisestä:)


Kokonaisuudessaan meidän tapaaminen oli aivan ihana<3 Oli mukava tutustua niin suloiseen ja upeaan ihmiseen ja päästä juttelemaan tunteistaan samoja asioita läpikäyvän kanssa. Kaksi ja puoli tuntia jutustelun merkeissä meni kuin siivillä! Olen paljon pidemmällä parantumisessani, joten toivonkin meidän yhteisen hetkemme toimineen hänelle tilaisuutena purkaa avoimesti tuntojaan ja ja saada ymmärrystä tilanteelleen. On kummallista, miten paljon yhtymäkohtia ja täysin samanlaisia piirteitä toisen ihmisen käyttäytymisessä on, vaikka meillä jokaisella on omat taustamme ja syymme sairastumiselle. Vaikka itse olenkin aivan eri tilanteessa, oli tilanne myös minulle vertaistukea antava ja tärkeä tapaaminen. On surullista kuulla toisen käyvän läpi aivan samoja asioita, joita olen itse käynyt sairauteni tietyssä vaiheessa, mutta toivon kovasti oman tilanteeni kohentumisen luovan uskoa myös toiselle tulevaisuutta kohtaan. Minulla olisi niin kova halu auttaa toista, mutta tiedän sen olevan melko mahdotonta. Mutta toivon, että tapaamme vielä ja voimme tukea jatkossakin toisiamme ruokailutilanteissa. Joten kiitos M lounasseurasta<3

<3: Laura


26 kommenttia:

  1. Ihana postaus <3 Minullekkin heräsi kiinnostus että olisi joskus kiva nähdä aivan livenä. Tuntuu kuin tuntisin sinut, kun olen lukenut blogiasi todella tiiviistä. Ainuttakaan postausta en ole jättänyt lukematta...

    Mutta nyt onnea jälkiruokahaasteen voittamisesta!!! Olet todellinen taistelija!!!
    Nyt vain kaikki peliin niin olet nopeammin kotona kuin uskotkaan...
    Muista, että olet arvokas ihminen!!!

    Jos kiinnostaa niin llaita s.postia: miseliini92@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että olet niin tiiviisti lukenut ja seuraillut<3 Nyt minulla on todella sellainen olo, että todellakin kaikki vaan peliin, että pääsen kotiin mahdollisimman nopeasti! :)

      Voi laitellakin sinulle viestiä, kun ehdin - tulossa kiireinen viikonloppu, mutta tapaaminen ei suinkaan ole mahdoton, jos vaan haluat:) Huomenna ajattelin laitella sellaisen kysymys-postauksen illemmalla, eli jos sitten herää jotain kysymyksiä, voipi kysellä:)

      Poista
  2. AAAA: Oot ihan huippu suloinen tossa kuvassa =) kaunokkia kaunokkia olet kaunis.

    VastaaPoista
  3. Laura mä liikutuin ihan kyyneliin tästä tekstistä, aivan älyttömän kauniisti kirjotettu<3 Kiitos itselles ihanasta lounasseurasta, piristit mun päivää kyllä suuresti! Oli todella virkistävää nautiskella jäätelöstä ihan kaikessa rauhassa ja hyvässä seurassa. Juuri tällaiset pienet hyvät hetket arjen keskellä muistuttavat mua siitä mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Mulle jäi tosi hyvä mieli eilisestä ja jäätelökään ei aiheuttanut mitään ylitsepääsemätöntä morkkista - onnistuin äitini vakuuttelujen avulla syömään loppupäivänkin normaalisti:) Kaikin puolin onnistunut päivä siis, toivottavasti nähdään pian myös uudestaan!:) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin hirveästi pohtia miten muotoilisin tekstin, etten kirjoita mitään, mitä sinä et haluaisi itsestäsi tänne kirjoietttavan, mutta ihana kuulla, jos en laittanut mitään "pahaa"! Tuo kaikki tuli kyllä sydämestä ja tapaaminen oli minullekin todella merkityksellinen, joten kiitos oikeasti<3 Ihana kuulla, että selvisit loppupäivästäkin hyvin ja että tapaaminen oli oikeasti positiivinen! :) Otetaan heti uusiksi, kun vaan ehditään<3

      Poista
    2. Ja ainiin, kävin tänään toistamassa samaisen jäätelöannoksen syömisen Miikan tyttöystävän kanssa lounaan jälkeen:D

      Poista
  4. Olen samaa mieltä siinä, että eihän tällasia sairauksia pidä hävetä, mutta minusta on todella outoa mennä puhelemaan sairaudestaan ventovieraalle etenkin kun kukaan ei ole asiasta mitään kysynyt. Ihan kuin olisit vieläkin ylpeä syömishäiriöstäsi, kun haluat muiden tietävän siltikin, että puhe on jostain ihan toisesta asiasta. Eri asia jos joku kysyisi suoraan että onko sinulla ollut anoreksia, mutta tuskin sinulta enää kysttäisiin. Nyt sinun pitäisi vaan hyväksyä se, ettei anoreksia näy sinusta ulospäin enää ollenkaan eli olet niin kuin muut. Ehkä siihen menee aikaa, mutta se on se isoin este paranemiseen, että ylpeilee sillä... Ei sinun tarvitse kuuluttaa anoreksiataustaasi koko maailmalle... Hyvä kun oli kiva päivä teillä! Hyvän näköistä ruokaa.. syön silmilläni kun en muuten voi! =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan ole sairaudestani ylpeä, kaikkea muuta. Antaisin ihan mitä vaan, etten olisi tähän sairauteen koskaan sairastunutkaan. Olen onnellinen, ettei se näy minusta enää mitenkään ulospäin ja olen ylpeä siitä. Harmittavaa, jos näet asian niin, että ylpeilisin asialla jotenkin, koska se ei ole totta. Jos olisit kuullut keskustelumme tietäisit, että se ei mennyt niin. Hän ihmetteli sairauslomani pituutta ja aikaa, kuinka kauan olen ollut pois työelämästä. Lisäksi meillä oli yhteinen tuttu, joka myöskin sairastaa anoreksiaa, joten tuntui luonnolliselta kertoa tapaamisestamme.

      Poista
    2. Anonyymi, sinun olisi kannattanut vähän harkita sanojasi. Jos olet yhtään Lauran blogia seurannut ja sinulta löytyy minkäänlaista empatiakykyä, luulisi sinun tajuavan että hänen tilanteessaan ei ole helppoa lukea tuollaisia kommentteja.

      "Ihan kuin olisit vieläkin ylpeä syömishäiriöstäsi, kun haluat muiden tietävän siltikin, että puhe on jostain ihan toisesta asiasta."

      Kampaajahan kysyi Lauralta hänen elämäntilanteestaan, onko hän opiskelemassa vai töissä. On vain ja ainoastaan hyvä että hän pystyy puhumaan avoimesti. Kiertely ja todellisen tilanteensa salailu päivästä toiseen käy todella raskaaksi, tiedän sen hyvin omasta kokemuksesta.

      En voi mitenkään ymmärtää miten sait tekstistä sellaisen kuvan että Laura ylpeilisi sairaudellaan, mutta sen voin sanoa että olet käsittänyt aivan väärin. Laura on yksi ihanimmista ja aidoimmista koskaan tapaamistani ihmisistä ja tehnyt aivan valtavasti töitä paranemisen eteen. Paraneminen syömishäiriöstä on pitkä ja raskas prosessi joka vaatii TODELLA paljon uskallusta ja nimenomaan omaa tahtoa!

      On inhottavaa tulla väheksymään toisen paranemistahtoa, mielestäni kommenttisi oli asiaton ja tarkoituksenasi oli selvästi vain loukata. Suosittelen pitämään jatkossa sairaat ajatukset vain itselläsi.

      Poista
    3. Kiitos Minnni<3 Et tiedäkään, miten valtavasti merkitsi, että kerroit mielipiteesi, sillä sinä tiedät, etten ikinä ikinä ylpeilisi tällä sairaudella. Ennemminkin olen juuri halunnut tuoda kirjoituksissani sitä puolta esille, kuinka kovasti haluan tästä sairaudesta eroon. Mielestäni sen kautta jo pitäisi välittyä se, etten ole sairaudesta ylpeä vaan ennemminkin siitä, että olen ehkä vihdoin paranemassa. Olet ihana<3

      Poista
    4. Olen saanut ihan toisenlaisen kuvan, juurikin sellaisen, että pidät anoreksiaa jotenkin hienona edelleen, vaikka sanot olevasi terveempi. Valitettavasti minä saan sen kuvan erityisesti tällaisista teksteistä, joissa puhut sairaudestasi muille ihmisille. Itse olen kosmetologian alalla enkä voi kuvitella että kukaan asiakas alkaisi vuodattaa jostain mielenterveysongelmista minulle!!! tulis vaan sellanen olo, että se todellakin ylpeilee ja haluaa jotenkin "puolustella" sitä että "oon nyt normaalipainoinen, MUTTA huom: olen OLLUT alipainoinen, että älä huoli, olin laihempi koska sairastin ANOREKSIAA." Ei pahalla, mutta anorektikko joka tulee esiin sairautensa kanssa niin antaa sellaisen kuvan helposti, että todella kaipaa vielä takaisin laihuuteen ja sitten mukamas kauhistelee laihoja naisia, oikeasti siksi, että kadehtii näitä. Ja siksi ei halua edes päästää irti anoreksia taustasta. :// Sanoit että jos olisin kuullut keskustelunne, niin en olisi samaa mieltä, mutta uskon kyllä, että vaikka olisit sanonut että sinulla oli skitsofrenia, niin hän olisi ollut yhtä "ymmärtäväinen", koska eihän ihminen nyt toisen edessä mitään tunteita näytä, vaan aina ymmärtää ja selän takana puhuu.. :/ Tai en tarkoita että hän puhuu, mutta sitä vaan, että ei se nyt aina tarkoita että kaikki olisi niin ymmärtäväisiä kuin esittävät. Minusta ei ole mitään tarvetta tuoda sairautta esille ja se osoittaa että on terve ettei tarvitse kertoa sairaudestaan...

      Poista
    5. Mitä sä saat irti siitä että tulet tänne arvostelemaan ihmistä josta et selvästikään tiedä mitään? Luulisi jokaisen ymmärtävän miten paljon tällaiset harkitsemattomat sanat voi satuttaa paranemisen ollessa vielä kesken.

      "oon nyt normaalipainoinen, MUTTA huom: olen OLLUT alipainoinen, että älä huoli, olin laihempi koska sairastin ANOREKSIAA."

      Tuohan on ihan järjetöntä ajattelua ja nimenomaan SINUN ajatuksiasi, ei todellakaan Lauran!

      Sä et tunne Lauraa ollenkaan ja oot näköjään luonut päässäsi täysin väärän kuvan koko ihmisestä. Kannattaisi pohtia vähän omaa ajatusmaailmaasi ja mistä tuollaiset kuvitelmat ovat edes peräisin. Et todellakaan tiedä yhtään mistä puhut. Mua henkilökohtaisesti satuttaa aivan helvetisti nähdä miten loukkaat Lauraa näillä typerillä kommenteillasi.

      Voimia Laura! <3

      Poista
    6. Hei anonyymi!

      Jos kertoo jollekkin sairaudestaan, niin se siis tarkoittaa sitä, että ylpeilee sillä? Että tällasta tänään siis...

      Laura on jo sen verran terve, että ymmärtää, että anoreksia ei anna, vaan se vie kaiken. Ja että tällaisella asialla ei todellakaan ole mitään ylpeilyn aihetta. Jos oot yhtään enemmän lukenut Lauran blogia, (luulen, että oot lukenut aika tarkkaan, kun näin pienestä asiasta taas tuli NIIN iso ja järkyttävä juttu ja osasit taas loukata Lauraa oikein kunnolla) niin oot varmaan huomannut, että Laura kirjoittaa koko ajan enemmän ja enemmän positiivisempaan sävyyn ja ennemminkin hehkuttaa sitä, kuinka paljon hän on edistynyt paranemisessa!

      Ja jos Laura näkee tarpeelliseksi kertoa jollekkin sairaudestaan, niin siitä vaan. Mielenterveysongelmat on sairauksia siinä missä mikä tahansa muukin on. Ja varmasti kampaajille sun muille kerrotaan muistakin vaikeista asioista (läheisen kuolema, peräpukamat, parisuhdeongelmat). Niin ja sä varmaan itse oot näitä, ketkä levittelee kylillä toisten asioita :P Jotkut pitää kuulemansa asiat omana tietonaan.

      Laura kirjoitti ylhäällä niin, että kampaaja ensin ihmetteli sairasloman pituutta jne. ja sitten Laura kertoi. Se EI siis tarkoita sitä, että Laura meni kampaajalle, istui tuoliin ja sanoi "Moi! Mä oon Laura! Mä sairastan anoreksiaa ja oon nyt normaalipainoinen, mutta HUOM! mä oon ollut alipainoinen ja vielä ihan vähän aikaa sitten."

      Mistä sä Anonyymi/ nää muut Anonyymit repäiset näitä ihme aiheita, mitkä on sun mielestä niin kauheita ja mitkä yhtenä päivänä osoittaa, että Laura on terve kuin pukki ja toisena päivänä osoittaa, että Laura on sairaampi kuin koskaan ja tuulesta tempaatte Lauralle kymmenen uutta oiretta tai tautia tai että Laura on terveenä ollessaankin ollut NIIN kauheen sairas. Jos et/ette osaa olla hiljaa, niin vois vähän edes hienovaraisemmin näitä tuulesta temmattuja ja "rivien välistä luettuja" juttuja kysella ja kertoa. Ja voisit/voisitte olla kokonaan kirjoittamatta niistä asioista, mitkä pahiten satuttaa Lauraa. Terveempikin ihminen alkais jo epäilemään itseään, jos tällaisia piikkejä iskettäis koko ajan lihaan...

      Poista
  5. Lomasi ovat sujuneet aivan mahtavasti ja minäkin komppaan muita kirjoittajia: onnittelut jätski-haasteesta! On varmasti uskomattoman levollista kun kalorilaskuri päässä on hiljentynyt, jää aikaa muuhun ajatustyöhön ja ennenkaikkea elämästä nauttimiseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on kyllä kieltämättä ollut hieno ja onnistunut loma tähän mennessä:) On kyllä paljon levollisempi mieli, kun kaikki aika ei kulu vain kaloreiden laskeskeluun ja ajatteluun! Eihän tämä vielä helppoa ole, mutta helpottuu koko ajan:) Toivottavasti voit hyvin<3

      Poista
  6. Mä en ole kerennyt lukea näitä sun tekstejä nyt vähään aikaan, koska on ollut nyt vähän kiirettä. Mutta mä koitan nämä nyt tänään lueskella ja kommentoida. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla sinustakin, olet ihana<3

      Poista
    2. Voi että jos asuttaisi vähän lähempänä toisiamme, voitais varmasti helpostikin käydä jätskillä joskus! :) Ne on aina nämä välimatkat kauhean ärsyttäviä...

      Ps. Sun hiukset on ihanan pitkät!

      Poista
    3. Kiitos:) Välimatka meillä on kieltämättä melko pitkä, harmi!

      Poista
  7. upeat hiukset, Laura!!! :) Ihana taas jälleen lukea, miten ihanasti olet edistynyt. :) Olen maailman ahkerin ja tarmokkain nuori nainen, mitä olen ikinä tavannut. Jatkaa samaa mallia, matkaa ei ole enää paljon jäljellä. :=)
    Haleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoistasi<3 Uskon kovasti, että matkaa terveyteen ei ole enää paljoa jäljellä! :)

      Poista
  8. mun mielestä toi oli aika ilkeästi kirjoitettu tuolta anonyymiltä aikaisemmin, parturikampaajilla on vaitiolovelvollisuus. Me toimitaan välillä psykologeina, äiteinä, lääkäreinä, yms. On luontaista että kun ihminen rentoutuu, hän alkaa purkaa itseään, enkä ihmettele yhtään jos Lauralla yksi purkautumisen aihe on tämä sairaus josta hän koettaa parantua... Meitä ohjataan jo koulussa miten suhtautua kun asiakas kertoo henkkoht. asioita. Ja onhan anoreksiasta kertominen kampaajalle jo ammatillisesti hyvä asia sillä se vaikuttaa suurilta osin hiusten kuntoon, joten voimme neuvoa mitä sille asialle voi tehdä. Nimimerkillä Parturikampaaja.
    Ps. olen vakituinen lukiasi mutta en voinut laittaa omalla nimimerkillä jottei minua "tunnisteta" tsemppia paljon, olet ihanapersoona, hyvä kirjoittamaan ja tosi tosi kaunis tyttönen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihan valtavasti tästä kommentistasi, sillä myönnän että pahoitin mieleni tuosta kommentista todella pahasti. Tiedän ettei asia ole niin kuin kyseinen anonyymi asian esitti, kaikkea muuta. Ja olen aikanaan ennenkin ihan joutunut kertomaan tilanteestani kampaajalleni, koska sairaus on todellakin näkynyt hiusteni kunnossa, kuten se näkyy nytkin selvänä hiusten ohentumisena.

      Kiitos todella paljon kommentistasi, se kevensi mieltäni valtavan paljon<3

      Poista
  9. Yhdyn tuohon edelliseen kommentiin! Minusta se että uskaltaa myöntää oman heikkoutensa ja pystyy kertomaan sairaudestaan kertoo siitä että seisoo itse sairautensa takana ja pystyy kääntämään vaikeuden vahvuudeksi!!Vaikutat ihanan aidolta ihmiseltä! Kertomalla kokemuksistasi ihmiset voivat saada oikeammanlaisen käsityksen syömishäirilöistä ja siitä miten niistä kärsiviä voidaan auttaa! Kiitos kovasti siitä että olet halunnut jakaa kokemuksiasi muiden kanssa, jatka samoin tulevaisuudessakin!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoistasi<3 Tällainen luo uskoa, että tätä kirjoittamista todella kannattaa jatkaa ja ihanaa kuulla, että siitä on ollut apua myös muille:) Se tekee tästä kirjoittamisesta sen arvoista! Ihanaa kesän odotusta sinulle! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)