perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kupillinen kuumaa kaakaota

Too fast to live, too young to die...Minulla onkin ollut tänään vuorossa koti-ilta yksikseni, kun poikaystäväni jatkoi suoraan jalkapallopelistä joukkueensa saunailtaan. Onneksi kaikki kamalat ahdistuksen tunteet, jotka aiemmin yksinolosta johtuen ovat nousseet pintaan, ovat täysin poissa. Ollessani vielä terve suorastaan nautin välillä yksinolosta ja kaipasin myös sitä omaa tilaa ja rauhaa. Pitkään aikaan en ole tällaisista tunteista päässyt nauttimaan, kun yksinolo on tarkoittanut joko omien sairauden sanelemien tapojen toteuttamista yksin, omassa rauhassa tai hirveää ahdistusta ja pelkoa, jota yksinolo minussa sai vielä jokin muutama kuukausi sitten aikaan. Kun tulimme poikaystäväni pelistä Hyvinkäältä kotiin ja olin vienyt hänet saunailtaan, riensin minä sisälle lämmittelemään. Niin ihana ja aurinkoinen kuin päivä tänään on ollutkin, alkoi kylmyys hiipiä taas esiin iltaa kohden ja sain ihan kunnolla värjötellä kentän laidalla. Onneksi kaikki se kamala sairauden aiheuttama sisäinen kylmyys on poissa ja lämpö palaa hyvinkin pian, kunhan olen vain sisälle päässyt. Päätin kuitenkin vauhdittaa lämpenemistä kupilla kuumaa. Ei, tällä kertaa en turvautunut tuttuun ja turvalliseen teehen, vaan päätin rohkaista mieleni ja lämmittää itselleni kupin kaakaota. Pelkoni energiapitoisia juomia kohtaa sai jälleen kyytiä, kun nautiskelin juoman rauhassa muun iltapalani ohessa. Taas jälleen herättelin itselleni kysymystä ilmaan siitä, miten olenkaan kieltänyt kaiken hyvän itseltäni tyytyen juomaan vuosien saatossa kuppikaupalla ainoastaan teetä ja kahvia. Mutta nyt nautin kaakaon jokaisesta siemauksesta ja sain sisälleni lämmön lisäksi hyvän mielen onnistumisestani:)

Pink; Domiita♥Vaikka mielelläni poikaystäväni kotiin luokseni ottaisinkin, olen silti onnistunut ottamaan kaiken ilon irti siitä, että voin viettää iltani juuri niin kuin haluan. Pääsin pitkästä aikaa lukemaan kirjaa kera karkkien, kun moneen päivään ei lukemisellekaan ole aikaa riittänyt. Tänään kun kävin pelin alkua odotellessani kauppakeskus Willan liikkeitä kiertelemässä, kävin myös kirjakaupassa haaveilemassa useammastakin kirjasta, jonka kirjahyllyyni haluaisin saada. Minä rakastan kirjojen ostamista ja sitä, kun näen kirjahyllyni olevan täynnä kirjoista. Minusta on ihanaa saada parhaimmat kirjat itselleni, vaikka olisinkin ne jo lukenut. Varsinkin omiin lempikirjoihin on aina ihana palata uudelleen ja uudelleen, ja mikäs sen mukavampaan kuin löytää ne omasta kirjahyllystä. Tänään minua eniten houkutti Sophie Kinsellan Soitellaan, soitellaan! -kirja, joka on hänen uusimpansa. Hänen kirjansa ovat ihanan rentoja ja nauruhermoja kutkuttavia ja olenkin lukenut hänen kaikki vanhemmat teoksensa. Täytynee hakea kirja joku päivä kotiin, sillä niin kovasti haluaisin sen päästä lukemaan. Tänään kuitenkin palasin lapsuuteen tarttumalla Onneli ja Anneli -kirjaan. Lapsuudesta asti minulle tärkeisiin kirjoihin on ihanaa aina palata ja muistaa ne samat tunteet, joita kirja aikanaan minussa herätti. Omia  lapsuudenaikaisia lempikirjoja lukemalla saa kummasti aikaan turvallisen olon ja hyvän mielen:)

Minä taidan palata tästä takaisin kirjan pariin ja käydä pikkuhiljaa jo nukkumaan. Ihanaa ja rentouttavaa perjantai-iltaa ja viikonloppua teille kaikille! :)

<3:Laura

10 kommenttia:

  1. moi :) Blogia muutaman kuukauden seuranneena ekaa kertaa uskaltauduin kommentoimaan, ensinnäkin pidän blogistasi ihan mielettömästi! Laihduin nopeaa tahtia normaalipainoisesta jonkin verran alipainoiseksi, ja sen seurauksena olen huomannut erilaisia oireita sekä fyysisesti että henkisesti. Olen kuitenkin huolestunut terveysoireistani ja saan blogistasi tosi paljon rohkaisua ruokailuihini :) Tekstisi ovat ihanan positiivisia ja kannustavia! Pakko todeta vielä, että näytät todella nätiltä ja terveeltä viimeaikaisissa kuvissasi. Oikein säteilet! :) Jatka samaan malliin ja paljon tsemppiä viimeisten kilojen saavuttamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa todella, kun uskaltauduit kommentoimaan ja kiitos ihanista sanoistasi:) Minusta on aivan ihanaa kuulla, jos teksteistäni on ollut sinulle yhtään apua:) Ja vielä hienompaa on kuulla, että sinun oma paranemismotivaatiosi on kunnossa, sillä ilman sitä ei voi parantua! Valtavasti tsemppiä sinulle taisteluusi sairautta vastaan, ja ihanaa kesän odotusta! :)

      Poista
  2. Minä myös olen kummastellut yksin jäämisen ja yksinäisyyden tunteen pelkoa. Aikaisemmin oikein nautin yksin olemisesta ja asioiden tekemisestä (niin herkuttelusta omassa ylhäisyydessään kuin arkisten asioidenkin hoitamisessa), mutta tällä hetkellä seuraa tuntuu kaipaavan jatkuvasti :D
    En ole aikaisemmin ajatellut asiaa siltä kannalta, että tähän liittyy varmasti juuri pelko vanhoihin toiminta- ja ajatusmalleihin palaamisesta, mikäli tarkkaileva silmä uupuu.. Varsinkin ruokailuun liittyvissä tilanteissa huomaan kaipaavani seuraa. Kyseessä on varmaankin se, että haluaa ensinnäkin varmistaa toimivansa ruokailutilanteissa terveen minän - tavoin, eikä pelkää "sairaus minän" ottavan kontrollia tilanteessa. Toiseksi huomaan ajattelevani, että kun ylitän ruokailutilanteissa itseni ja rohkaisen itseäni yrittämään uusia asioita, haluaisin jonkun olevan todistamassa näitä tapahtumia :DD
    Etenkin vanhemmat ovat varmasti kypsiä kuulemaan ainaisia "kävin juuri syömässä" - kommentteja sairastavalta, eivätkä välttämättä edes uskoisi, mikäli heille kertoisi ylittäneensä itsensä ruokailujen suhteen.
    Lisäksi huomaan kaipaavani yllättävän paljon aivan normaalia juttuseuraa; sekä ruokailujen aikana että muutenkin. Sairastamisen pahempina aikoina pyrki välttämään mahdollisimman paljon kaikkia sosiaalisia tilanteita ja pärjäämään yksin kaikissa arjen asioissa, niin nyt tilanne on aivan toinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihanan terveen kuulosta, että kaipaat jo ihmisten seuraan ja sosiaalisiin tilanteisiin! :) Ja minusta sekin on parantumisen merkki, että haluaa huolehtia itsestään niin, että hakeutuu tilanteisiin, joissa on itselle helpoin syödä. Minä ainakin ihan tarkoituksella hankin ruokailuseuraa itselleni, sillä tällöin uskaltaudun suorituksiin, joihin en vielä yksin kykyneisi! Mutta nyt on ihanaa sekin, että pystyy olemaan jo yksin ja silti sallimaan itselleen ruokailun ja herkuttelun:)

      Poista
  3. Heitänpä sinua taas linkillä!

    http://neitignuu.blogspot.com/2012/04/more-fat-more-wisdom.html#comment-form

    Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia, täytyykin käydä lukaisemassa! :) Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua myös sinulle! :)

      Poista
  4. Ostin juuri Sophie Kinsellan uusimman, kaikki aiemmin ilmestyneetkin löytyy :) rakastan kirjoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ainakin sitten samanlainen maku kirjojen suhteen! Joko olet lukenut uusimman? :)

      Poista
    2. En vielä, pitää lukea Tiina-kirjat ensin kun löysin niitä kolmenkirjan painoksia :)

      Poista
    3. Kuulostaa sekin hyvältä:)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)