torstai 9. toukokuuta 2013

Toiveresepti: suolaiset muffinssit

Tässäpä olisi vielä pyynnöstä reseptit lauantai-illaksi tekemiini suolaisiin muffinsseihin! Kävin läpi taas aikamoisen määrän reseptejä, joista sitten noukin itselleni mieluisimman. Lopulta resepti, jota hieman mukaillen noudatin, löytyi oman kirjahyllyn reseptikirjasta, joka on omistettu täysin muffinsseille, sekä suolaisille että makeille sellaisille (Lena Brorsson Alminger: Muhkeat muffinssit). Tein sekä aurinkokuivattua tomaattia ja fetaa sisältävät muffinssit että kinkku-paprikamuffinssit samanlaiseen taikinapohjaan. Hieman mausteita vaihtelin, mutta perusaineet olivat kumpaisessakin taikinassa samat.


Suolaisten muffinssien taikina

4 dl vehnäjauhoja
2 dl durumvehnäjauhoja/ täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
2 munaa
0,5-1 dl oliivi- tai rypsiöljyä (itse käytin valkosipulista oliiviöljyä)
2 dl maitoa
200 g maitorahkaa

Täytevaihtoehdot

Noin 250 g kinkkukuutioita
Paprika pieniksi kuutioiksi leikattuna
Noin 1,5 dl juustoraastetta (itse käytin Emmental-juustoa tuomaan hieman voimakkaampaa makua)
Mausteita oman maun mukaan, kuten paprikajauhetta, chilijauhetta, mustapippuria


TAI

200 g Fetajuustoa
10-15 kpl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä, paloiteltuna
Kuivattuja yrttejä
(Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa, joka kulki nimellä Välimeren muffinssit, oli vielä 3 rkl pestoa sekä 0,5 dl tuoretta basilikaa)


Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä mausteet keskenään. Vatkaa kananmunat kuohkeiksi toisessa kulhossa. Lisää öljy, maito sekä rahka varovasti munavaahtoon. Lisää tämän jälkeen joukkoon valitsemasi täytteet. Käännä jauhoseos varovasti taikinaan. Annostele taikina vuokiin ja paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tein siis muffinssit melkoisen yksinkertaiseen tapaan täytteiden suhteen, mutta molemmat toimivat mielestäni yhdistelminä todella hyvin! Ja vaikka jätinkin kasvisversiosta peston ja tuoreen basilikan pois, oli makua riittämiin - ovathan sekä feta että aurinkokuivatut tomaatit voimakkaan makuisia. Mutta periaatteessahan tuohon pohjaan voi lisätä täytteeksi ihan mitä vain itse kukin oman makunsa mukaan haluaa :) Muffinsseista tuli mukavan pehmeitä, minkä uskon olevam rahkan ansiota. Suosittelen siis ehdottomasti rahkan lisäämistä muffinssitaikinaan, vaikkei sitä monessa ohjeessa olekaan! Uskon, että sillä välttää hyvin sen, ettei muffinssista tule liian tiivis.

Eli erittäin yksinkertainen ja nopea ohje on siis kyseessä! :)

<3: Laura

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista Laura, oikein maukkailta näyttää! Tein tosiaan itsekin viime viikolla suolaisia muffineja, joissa oli täytteinä aurinkokuivattujatomaatteja, fetajuustoa ja oliiveja. Täytyypä kokeilla muillakin täytteillä, ja ensi kerralla laitan kanssa tuota maitorahkaa mukaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovatkin kivoja juuri siitä, että perusohjeen avulla saa tehtyä helposti mitä erilaisempia variaatioita vaihtelemalla täytteitä! Vain mielikuvitus on rajana :)

      Poista
  2. Nyt vasta kunnolla syvennyin tähän reseptiin kun täytyisi joka viikolle keksiä köksäntunnille leivottavaa..
    Kysyisin sitä, kuinka monta muffinia kinkkumuffineista tulee? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä näitä! :) Voi että, en kyllä nyt yhtään muista tuota tarkkaa lukumäärää, mutta koska yleensä sitä tekee hieman pienempiä muffinsseja, kuin ohjeissa on, niin voisin veikata, että tuosta satsista tuli n. 15 kappaletta!

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)