lauantai 21. huhtikuuta 2012

Ystäviä kera herkuttelun

Google Afbeeldingen resultaat voor http://images.smulweb.nl/leden/webredactie/highteaheader2.jpgTänään on mukava päivä, ilta ja yö tiedossa, kun pääsen viettämään aikaa muutaman rakkaan ystäväni kanssa:) Poikaystäväni lähtee kaverinsa luokse Lahteen viettämään aikaa juhlimisen merkeissä Lahden kiekkohumun keskelle, joten täytyihän minunkin jotain kivaa itselleni keksiä! Kun poikaystäväni sai kaveriltaan viestiä, soitin minä samantein ystävälleni ja kyselin saisinko myös minä itselleni seuraa. Joten  tänään onkin tiedossa sitten kunnon tyttöjen ilta! Ilta tulee pitämään  sisällään hyvää ruokaa, herkuttelua, leffan sekä paljon tyttöjen juttuja:) Milloinkohan viimeksi olemmekaan päässeet viettämään tällaista kunnollista tyttöjen iltaa? Ja tämä ei tosiaan pääty pelkästään iltaan, vaan jatkuu yöhön asti, sillä tytöt jäävät meille yökyläilemään - ihan niin kuin vuosia sitten:) On kerrankin mukava vaan olla rauhassa ja viettää aikaa kotosalla ilman, että lähtisimme jatkamaan iltaa mihinkään. Tarkoituksena on tehdä jotain hyvää ruokaa ja viettää vaan mukavaa aikaa tyttöjen kesken. Usein tulee ihan ikävä sitä aikaa, kun olimme vielä lukiossa tai kaikki kävimme opiskelupaikkakunniltamme useammin vanhempiemme luona täällä Riihimäellä, jolloin vietimme aikaa yhdessä paljon enemmän. Nyt aika on kortilla ja välimatkat niin pitkät, että yhteinen aika on käynyt todella vähiin. Ikävä on niitä aikoja, jolloin kesällä kävelimme yhdessä baariin jatkamaan iltaa ja yö päättyi jonkun kotiin koko porukan voimin. Seuraava aamu kului illan tapahtumia kerratessa ja yöstä selviytyessä - voi niitä ihania aikoja! :)

Mutta ajat muuttuu. Mutta juuri se, että näemme yhä harvemmin, tekee se niistä harvoista yhteisistä hetkistä entistäkin tärkeämpiä. Nytkään seitsemän tytön porukastamme ei pääse lisäkseni paikalle luultavasti kuin kaksi, mutta illasta tulee silti varmasti todella ihana! Ajattelin jopa rohkaistua ehdottamaan tytöille viinipullollista ruoan kera, mikä rentouttaisi iltaamme entisestään. Josko minäkin uskaltautuisin juomaan muutaman lasillisen? Se on ainakin varmaa, että herkuteltua tulee ja paljon, mutta aion antaa itseni nauttia siitä todellakin! Kun sairastuin, muuttuivat kaikki sosialliset tilanteet ahdistaviksi, sillä kaikkeen liittyy ruokaa ja herkuttelua, mutta nyt ahdistuksen sijaan odotan iltaa innolla. Kaikki ne vanhat kauhun tunteet, ahdistukset muiden herkuttelusta ja nälkäisenä sivusta seuraaminen, ovat toivottavasti minun osaltani lopulliusesti ohitse. En aio enää koskaan ajaa itseäni sellaiseen tilanteeseen, vaan annan itselleni luvan nauttia ja hyvällä omallatunnolla. Minulla ei ole mitää syytä kokea tällaisesta syyllisyyden tunteita, kuten ei kellään muullakaan olisi. Me kaikki olemme ansainneet elämästä nauttimisen - myös hyvän ruoan ja herkuttelun muodossa:)

Mahtavaa lauantaita teille kaikille, toivottavasti voitte nauttia sittä kaikki - kukin omalla tavallaan! :)

<3:Laura


P.s. Myöhemmin tänään vielä tiedossa jotain pientä, kiitoksia ja mahdollisuus kysymyksiin:)

8 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet saanut pidettyä ystävät mukana kaiken sairastamisen keskellä. Itse jatkuvasti havahdun siihen, kuinka "ystävät" ovat kadonneet. Voimavarat eivät ole vain riittäneet siihen, että olisin pystynyt mitään kaverisuhteiden ylläpitämiseksi tekemään. Reilussa viidessä sairastamisvuodessa kaverit ovat ilmeisesti kyllästyneet odottamaan parantumistani ja löytäneet uusia ystäviä.

    Ihanaa iltaa sinulle ja ystävillesi, nauti viinistä ja hyvästä ruoasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella surullista ja välillä ihmettelen, miten minä olen pystynyt pitämään ystävät lähelläni sairaudesta huolimatta. Tämä sairaus vetäisee uhrinsa niin syvälle, ettei pahimpina aikoina oikeasti riitä ajatusta muulle kuin sairaudelle. Sairaus ja sen toteuttaminen vie kaiken ajan, eikä keskittymiskykyä, voimia tai mielenkiintoa riitä mihinkään muuhun.

      Minä nautin illasta ja toivon kovasti, että myös sinä löydät jotain valonpilkahduksia päivääsi<3

      Poista
  2. Oi, tuli itselläkin fiilis, että pitäisi päästä viettämään kunnon pyjamabileitä ;D Pidä hauskaa nyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hauska, että voi järjestää pyjamabileitä vaikka on jo näin vanhakin:D

      Poista
  3. Ota lasi viiniä (tai kaksi! ;>), olet sen ansainnut! :)

    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  4. Nautinnollista iltaa!!!

    Itsekin haaveilen sellaisesta vpauden tunteesta, että voisin nautiskella herkkuja tyttöjeni kanssa ilman katumusta ja "häpeää". Kai sitä, on vaikea päästä anorektikon roolista irti. Tai oikeataan päästää irti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän tässä sairaudessa on, että mitä pitempään sitä on sairastunut, sitä vaikeampaa siitä irti päästäminen on. Se on hassua, vaikka jollain tavalla olisi jo omissa ajatuksissaan päässyt irti, miettii mitä muut ajattelevat "terveemmästä" käytöksestä? Se onkin yksi osa paranemisprosessia, että uskaltaa päästää siitä anorektikon identiteetistä irti. Minä olen kokenut jo paljon sellaisia tunteita ja havainnut ne vaan positiivisiksi:) Toivottavasti sinäkin siihen vielä joskus pystyt! Ja varmasti sen aika tulee:)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)