torstai 26. huhtikuuta 2012

Laatuaikaa ja arkimenoja

Hain Juliuksen meille taas tiistaina heti kotiin päästyäni. Yhteishuoltajuus Juliuksen suhteen vanhempieni kanssa tulee varmaan tulevaisuudessakin jatkumaan, sillä vaikka Julius minun koirani olisikin, on Julius ollut suurimman osan ajasta osastojaksojeni vuoksi äitini ja isäni luona. Mutta nyt saan viettää Juliuksen kanssa laatuaikaa perjantaihin asti, jolloin hän matkaa viikonlopun viettoon vanhempieni kanssa mökille. Meillä tai oikeastaan vanhemmillani on mökki Pälkäneellä Vehkajärven rannalla. Julius nauttii mökillä olemisesta valtavasti, sillä siellä hän pääsee vapaasti liikkumaan mökin pihapiirissä. Vaikka muuten Juliusta emme uskalla vapaasti päästää liikkumaan, tottelee hän mökillä hyvin ja pysyttelee kiltisti pihalla. Julius on kunnon mustikkakoira ja odottaa varmaan taas kesän mustikkasatoa. Viime kesänä Julius pääsi kunnolla mustikan makuun äitini kerätessä mustikoita, jolloin Julius kävi kärkkymässä mustikoita jatkuvasti itselleen:D


Julius löytää heti oman paikkansa meillä kopastaan, jossa hänellä seuranaan on minun ala-asteella tekemäni hieno tilkkutäkki, joka on hakenut lähes viisitoista vuotta tehtäväänsä itselleen, mutta nyt on sen Juliuksen täkkinä vihdoin löytänyt:D


Illalla oli suihkun vuoro kunnon kurakelien jälkeen. Julius on niin säälittävän ja paran näköinen kun sen kastelee. Varsinkin pienempänä ja turkin ollessa tuuheimmillaan, kuoriutui hänestä pieni rotanpoikanen turkin ollessa märkä!


Julius on sellainen hienohelma, että sadesäällä sitä ei sitten millään meinaa saada liikkeelle, mutta aurinkoisella säällä tassu nousee paljon kepeämmin. Ulkoilut hoituvat minullakin Juliuksen kanssa mielekkäästi ja pysyvät hyvin kurissa, kun teemme useamman pikkulenkin päivässä. Tällöin vauhti ei päätä huimaa ja matkatkaan eivät veny liian pitkiksi. 


Menimme eilen vanhempieni luo päivällä lounaalle, kun poikaystäväni oli iltaan asti töissä. Julius nautiskelemassa auringosta vanhempieni takapihalla kera talouspaperirullan. Nykyään Julius ei enää rullista juurikaan piittaa, mutta pienenä hän ihan villiintyi niistä ja silppusi rullan aivan hetkessä pieniksi palasiksi. Nyt sen on jo niin isoa poikaa, kun se täyttää kesällä jo täydet kaksi vuotta;)


Hain äidille ja minulle Kiinalaisesta ruokaa. Siellä on aina yhtä mieluisaa käydä, sillä paikan omistaja on aina todella kohtelias ja palvelu on muutenkin todella hyvää! Nytkin olisin saanut ottaa lounaspöydästä salaattia ja keittoa alkuruoaksi odotellessani, mutta ajattelin säästellä nälkääni itse pääruokaan. Join kuitenkin hyvät kahvit ruokia odottaessani :)


Itse päädyin suosikkiannokseeni jättikatkarapuihin kiinalaisilla sienillä ja äidille otin kanaa ja valkosipulia. Vielä minusta ei ole ollut syömään kevätkääryleitä ja friteerattuja ruokia, mutta ehkä ensi kerralla, kun menemme ihan paikanpäälle poikaystäni kanssa lounaalle, uskaltaudun niitäkin kokeilemaan! Vaikka ruokailu sujuu minulta jo hyvin, äitini kannustaa minua aina syödessämme kovasti ottamaan lisää ja varmistelee, että syön varmasti tarpeeksi - jo ihan vanhasta tottumuksestakin. Toivottavasti kohta olemme kuitenkin jo tilanteessa, ettei äidinkään enää tarvitse ruokailuistani huolehtia :)


Jälkiruoaksi hain meille Kulmakonditoriasta omenavaniljamurupullat. Tässäkin asiassa minulla on vielä kipukynnyksen nostamista, etten turvautuisi aina minulle turvallisimmaksi muodostuneeseen vaihtoehtoon. Vuosia minua on houkutellut entinen lempparini vaniljatoscapulla, mutta en vain ole pystynyt siihen. Seuraavalla kerralla kahvilassa käydessäni aion haastaa itseni syömään sellaisen. Jotenkin sitä on juurtunut niin niihin vanhoihin tapoihinsa, ettei edes siinä hetkessä välttämättä tajua toimivansa vanhasta tottumuksesta ja menevänsä hieman sieltä mistä aita on matalin!


Poikaystävälläni on nyt kolme päivää vapaata, joten vihdoinkin meilläkin on kunnolla aikaa olla yhdessä:) Tosin kohta olen lähdössä kaupungille tapaamaan lounaan merkeissä jälleen ihanaista lukijaani, jonka kanssa näimme viime viikolla salaatin, jäätelön ja vertaistuen merkeissä. Jo tuolloin sovimme, ettei tapaaminen jäisi viimeiseksi, eikä varmasti jää tämäkään! Ainakin kovasti toivon niin :) Kun asumme nyt viereisissä kaupungeissa ei välimatkakaan ole esteenä tapaamisille! Perjantaille on taas tiedossa uusi neuvottelu asuntolainaan liittyen pankissa sekä illalla vielä poikaystäni peli, jota ajattelin mennä katsomaan. Sitten onkin jo viikonloppu edessä, mikä jatkuu ihanasti vapulla! Kaikkea kivaa on siis tiedossa ja kaikista parasta on tieto siitä, ettei minulta jää mikään näistä asioista väliin osastolla olon vuoksi:) 

Koska arki vie mennessään varmasti tässä lähiaikoina aina vaan enemmän ja enemmän, vähentyy kirjoitteluni huomattavasti, mutta istahdan alas kirjoittelemaan kuulumisia, silloin kuin aikaa sille on:) Osastolla ollessani kirjoittamiseen minulla on ollut aikaa ja siitä muodostui minulle selvä henkireikä, mistä olen hyvin kiitollinen. Mutta ehkä on aika ottaa tässäkin suhteessa askel eteenpäin. Eilen eräs lukijani mietti sitä, että aiheet pyörivät melko paljon samoissa asioissa, mikä on ollut minusta luonnollistakin, koska elämäni on ollut paljon pelkkää sairauden ympärillä pyörimistä jo pelkän osastohoidonkin vuoksi. Haluan kuitenkin jatkossakin jakaa kuulumisiani teidän kanssanne sekä ajan kanssa vastata kysymyksiinne, silloin kun sille sopiva hetki löytyy. Sillä vaikka kotiudunkin, ei taisteluni sairautta vastaan ole suinkaan lopussa. Katsotaan, miten aika vie mennessään ja ajatukset päässäni järjestyvät:) Minulla on ollut aikaa tähän kirjoittamiseen viime kuukausina niin paljon, että minun on tavallaan hyväksyttävä itsekin se, etten pysty tekemään tätä enää samalla tavalla. Ehkä tavallaan tässäkin on hellittämisen paikka ja suotava itselle se, ettei kaikkeen vaan pysty? Mutta vaikken enää niin usein ehtisikään kirjoittamaan toivon, että pysytte silti matkassani mukana:)

<3:Laura

12 kommenttia:

  1. Minä ainakin varmasti pysyn!! Ja taitaa tehdä sinullekkin ihan hyvää kun saat elämään jotain muutakin sisältöä kuin pelkkä sairaus, joka osastolla tulee väkisinkin..

    Paljon paljon tsemppiä sinulle!! Tulet varmasti pärjäämään hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla :) On tosiaan ihan hyvä, että saa muuta sisältöä elämäänsä kuin pelkkä sairaus, mitä elämä on jo aivan liikaa ollut! Toivottavasti tämä muutos alkaa näkyä myös kirjoituksissa, ettei elämä ole enää pelkkää sairauden ajattelua, vaan myös ihan normaalia arkea:) Kiitos tsempeistä, kovasti jaksamista myös sinulle! :)

      Poista
  2. Tsemppiä kotiin! Mä uskon sun pärjäämiseen : ) meiänkin Papu on muuten mustikkahullu :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että muutkin koirat ovat hulluina mustikoihin:D Kuulostaa niin hassulta! Kiitos tsempeistä, toivottavasti sinäkin voit jo hieman paremmin<3

      Poista
  3. Luen mielelläni sun kirjoituksia jatkossakin! Älä välitä liikaa lukijasi kommentista; olet jo viikkoja kirjoittanut yleensä useamman kerran päivässä pitkiä tekstejä, joten on ihan ymmärrettävää, että välillä tekstit tuntuu kiertävän samoissa aiheissa.

    Oon muuten jo jonkin aikaa miettinyt, että sulle tekisi tosi hyvää syödä kerran niin paljon kuin vain jaksat! Uskaltaminen on kyllä tosi vaikeaa, mutta se voisi avata vielä niitä viimeisimpiäkin syömishäiriön lukkoja sun mielessä (:

    Olet ihana, voimia ja uskallusta kotiin! Ensi kerralla voisit uskaltaa alkupaloihinkin kiinalaisessa (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että pysyttelet mukana jatkossakin, vaikken niin usein kirjoittelemaan ehtisikään :) Mukavaa aina huomata, kun on saanut teiltä "tutuilta" lukijoilta kommentteja ja tietää, että olette yhä matkassani mukana!

      Eilen pääsin jo lähelle tuota kokemusta, kun otin rohkeasti päivällistä yli annosteluohjeiden! Tuntui, ettei sellainen annos olisi riittänyt mihinkään, joten otin enemmän. Ja oli ihanaa huomata, kuinka syötyään itsensä kunnolla täyteen, nälkä pysyy pitkkään poissa, eikä tuolloin ruoka ole heti uudelleen mielessä:) Täytyy kyllä haastaa itseni noihin Kiinalaisen alkupaloihin, niin hyviä niiden muistan olevan! :)

      Poista
  4. huomaatkohan että tuo annos kiinalaisesta ei sisältänyt juuri mitään. ehkä 2 katkarapua tai jtn? ei loukkauksena vaan että helposti kotiuituminen on niin jännittävä muutos että anorektiset keinot hallita voivat tuntua turvallisilta....toivottavasti pärjäisit kotona.
    älä hukuttaudu sairauden tuomaan hyvään oloon ja hallinnan tunteeseen. TIlanne ei ole hallinnassa jos on koko ajan nälkä, väsyttää ja syödä saa vasta kun tuntuu että pyörtyy. tämä EI ole normaalia syömistä.
    rohkeutta, voimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin tuon annoksen lisäksi vielä pari annosta lisää, joten ei huolta:) Koen päässeeni melko hyvin jo irti tuollaisista sairaista hyvänolon ja hallinnan tunteista, enkä todellakaan sinnittele heikosti ruokailusta toiseen tai voi fyysisesti huonosti! Ennemminkin koen saavani hyvänolon tuneteen jo riittävästä syömisestä. Mutta kiitos hyvistä huomioista ja tsempeistä! :)

      Poista
  5. Kyllä oot niin huippu tyttö. Oon sun fani! Ei moneltakaan riitä tarpeeksi voimia uhmata syömishäiriön tuomia rajoitteita. :)

    Loistavaa muru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin ihana ja aivan huippu nuori neito itsekin, muista aina se<3

      Poista
  6. Ihana kuulla, että jatkat kirjoittamista, vaikka et niin usein... Harmi, mä todella tykkään lukea sun postauksia. Mutta toisaalta tätä blogia ja sairautta tärkeämpää on kuitenkin elämä. Ja, kuten itse jossain kohdassa mainitsit, ei tästäkään saa tulla sinulle pakkopullaa/ suorittamista vaan jotain, mistä pidät ja mikä auttaa sinua ehkä selventämään ajatuksia.

    Ja ehkä jossain vaikeassa kohdassa siitä voi olla apua, kun saa kannustusta muiltakin kuin omalta perheeltä.

    Oikein ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on oikeasti ollut aivan todella merkityksellinen asia toipumisessani ja yhtenä isona asiana juuri teiltä lukijoilta saama kannustus ja tuki! :) Ihanaa kuulla, että todella tykkäät lukea kirjoituksiani ja varmasti kirjoitan vielä jatkossakin, vaikken ihan niin usein! Pitää vaan tosiaan totutella siihen ja hyväksyä se, ettei voi yksinkertaisesti kirjoittaa niin paljon kuin haluaisi, kun arkikiireet alkavat tulla väliin. Mutta ehkä se on ainoastaan hyvää irtiottoa sairaudesta ja sitä myöden alkaa varmasti tulla teksteissä enemmän ihan päivittäisiä kuulumisia, minkä toivon pitävän myös mielenkiinnon yllä:)

      Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppu myös sinulle! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)