sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Lauantain juhlintaa

Nyt on juhlat juhlittu ja olen taas joutunut palaamaan tänne osastolle. Palasinkin tänään vasta kahdeksaksi tänne tavallisen seitsemäksi iltapalalle tulemisen sijaan. Tuntikin lisäaikaa kotona oli ihanaa:) Rauhallisen perjantai-illan jälkeen koko loma olikin niin kovaa kiirettä, että ei oikein hetkeksikään ehtinyt rauhoittua. Mutta kivaa oli ja sain taas niin paljon positiivisia kokemuksia kotona olemisesta:) Lauantai-päivä meni valmistellessa sekä illan että tämän päivän juhlia. Kauppareissuunkin tuhlaantuu aina yllättävän paljon aikaa ja kiire meinaa aina väkisinkin tulla. Myös rahaa tuhlaantui ihan mukavasti, sillä ruoka- ja juomapuoleen kului yhteensä melkein 300 euroa. Mutta kun kerran juhlitaan, niin täytyyhän sitä juhlia kunnolla! Kiire meinasi tulla sen vuoksi, että myös tämän päivän tarjottavat piti esivalmistella. Kun pääsimme kotiin kaupasta ja saimme nopeasti syötyä kaupasta ostamamme valmisruoat, alkoi kova leipominen.

Poikaystäväni on täysi vastakohta minun luonteelleni, mitä stressaamiseen tulee. Kun minä stressaan ja paahdan täysillä menemään, toimii hän niin rauhallisesti, että minun stressitasoni kymmenkertaistuu. Ehkä siten hyvin tasapainotamme toisiamme:) Minä aloin hirevällä kiireellä tekemään tälle päivälle tarkoitettua persikkamoussekaukkua heti syötyäni. Koska kyseessä oli liivatekakku, täytyi se tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Samaan aikaan poikaystäväni kävi tekemään voileipäkakkua, joka myöskin oli tarkoitettu tälle päivälle ja täytyi saada yön yli kostumaan jääkaappiin. Poikaystäväni on liikkeissään niin verkkainen, että sillä välin kun hän valmisti minun ohjeistuksellani voileipäkakkua, ehdin minä tehdä persikkamoussekakun, leipoa muffinssit sekä tehdä pitsataikinan valmiiksi kohoamaan. Minä touhotin menemään poikaystäväni toimiessa rauhallisesti lataillen aina musiikkia siinä välillä. Mutta hienosti kaikki saatiin valmiiksi ajoissa ennen vieraiden saapumista. Mutta oli niin mukavaa puuhastella ja tehdä pitkästä aikaa kotitöitä kunnolla! Nautin siitä oikeasti:)


Ikuisena sokerihiirenä minä pidin huolta siitä, että karkkia olisi varmasti tarjolla:)


Leivon ennestään hyväksi todetulla reseptillä minttusuklaamuffinseja. Suklaamuffinsseihin upotettiin minttusuklaata oleva toffeenappi, joka oli ihanana sydämenä muffinsin keskellä. Tein samoja muffinseja aikanaan omiin tupareihini, mutta silloin kuorrutin muffinsit vielä sulalla minttukrokanttisuklaalla. Silloin jäi muffinsit maistamatta, mutta eilen myös minä maistoin rohkeasti yhden muffinsin:)




Leivoimme tosiaan kahdenlaista pitsaa, sillä suolainen purtava kelpaa vieraille juomisen ohessa aina hyvin. Teimme pohjasta valkosipulisen maustamalla sitä valkosipulijauheella sekä käyttämällä valkosipuliöljyä. Täytteinä laitoimme toiseen kinkkua ja tuoretta ananasta sekä toiseen chilillä  maustettua jauhelihaa ja herkkusieniä. Hienosti menivät pitsat kaupaksi ja myös minä uskaltauduin niitä syömään, vaikka ne sisälsivät minulle hyvin vaikeita ainesosia - taas yksi onnistuminen:) Minä halusin, että tarjolla olisi myös dippivihanneksia sipsien lisäksi, vaikka poikaystäväni olikin sitä mieltä, ettei niitä kukaan muu tulisi kuitenkaan syömään. Luonnollisesti myös poppareita piti olla, sillä niistä minä en luovu enää koskaan, kun olen taas päässyt niiden makuun!


Boolia täytyi luonnollisesti myöskin olla tarjolla. Koska emme päässeet etelän reissuun tänä vuonna, halusi poikaystäväni kovertaa tuoreesta ananaksesta itselleen drinkkimukin, kuten viime vuodeen Thaimaan reissullakin oli:)

Joku lukijoista toivoi minusta kuvia tänne, joten yritimme veljeni tyttöystävän kanssa toteuttaa toivetta ottamalla minusta kuvia, mutta taas kerran saan todeta, että onneksi tässä ei mitään muotibloggaajia olla, sillä kun kuvia oikein ottamalla ottaa, ei varmasti tule onnistuneita otoksia. Mutta kaikesta ahdistuksesta huolimatta mitä painonnousuuni tulee, osaan oikeasti nauttia siitä, että vaatteet taas istuvat. Vaikka totutteleminen omaan vartaloon  vielä viekin aikaa, auttavat tällaiset asiat todella hyväksymään painonnousua. Jos olisin yhä siinä painossa, kun osastolle mennessäni, en tuota hametta olisi todellakaan voinut päälleni pukea! Pienen vaatekriisin onnistuin itselleni kuitenkin kehittämään, kun en tuubitoppiani löytänyt mistään, jonka vuoksi äiti joutui minulle käydä ostamassa uuden. Tässä taas huomasi sen, kuinka painoni muutos näkyy selvimmin alavartalossani, sillä yläosat ovat aina sitä samaa kokoa, vaihteli paino miten tahansa. Mutta tässä siis yrittämällä yritettyjä otoksia minusta ja tämänhetkisestä olemuksestani, olkaa hyvä:) Ja hieman häpeillen taas näitä esille laitan, sillä mikään valokuvauksellinen ihminen en ole..






Mutta tässä hieman siis lauantai-illan tunnelmia. Mukavaa oli kaiken kaikkiaan:) Oli ihanaa nähdä ystäviä ja päästä elämään sitä normaalia nuoren aikuisen elämää! Ilta kului mukavasti seurustellessa ja Singstaria laulaessa. Iltaa jatkoimme vielä paikalliseen baariin, mutta loppuilta oli siinä mielessä pettymys, kun emme jatkaneet tanssimaan, vaan jäimme vaan baarin alakertaan istuskelemaan. Olin niin odottanut, että saisin sujauttaa korkkarit jalkaani ja pääsisin poikaystäväni kanssa tanssimaan! Hänen kanssaan on niin kiva tanssia, sillä hän oikeasti on hyvä tanssimaan. Enemminkin se menee niin päin, että minä en meinaa pysyä siinä vauhdissa perässä! :)

Mutta tämän päivän juhlatunnelmista sekä loman sujumisesta kokonaisuudessaan lisää huomenna:)

<3:Laura

45 kommenttia:

  1. Hei, olen lueskellut blogiasi aina silloin tällöin. Nyt on kommentoitava, näytät upealta! :) Läheinen ystäväni on käynyt anoreksian läpi, joten tiedän kuinka vaikeaa voi olla hyväksyä itseään.. Vaikka kuinka näyttäisi muiden silmissä paljon, paljon paremmalta kuin ennen. Tsemppiä taisteluun, älä koskaan luovuta!

    -T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! :) Kommenttisi vahvisti taas sitä ajatusta, että oikealla suunnalla ollaan, ja että voisin hyvksyä itseni tällaisena ja vielä painavempanakin:)Lupaan etten luovuta, sillä nyt olen lähempänä sitä ratkaisevaa askelta kuin koskaan!

      Ja mukavaa kuulla, että lukijoiden joukossa on myös tämän sairauden läpi käyneen läheisiä. Ymmärrät siten varmasti juuri mitä käyn nyt läpi, kun olet joutunut ystäväsi kamppailua läheltä seuraamaan! Toivottavasti hän voi jo paremmin?

      Poista
    2. Nyt, kun sairauden alkamisesta on aikalailla tasan 4 vuotta, on hän kaiketi niin terve kuin mahdollista. Anoreksia on kyllä jättänyt häneen jälkensä, tuskin aivan tervettä suhtautumista syömiseen jne. koskaan tulee omaamaan..Toisaalta, varmaankin 95 %:lle naisista syöminen on miehiä hankalampaa. Niin kauan, kun se ei hallitse, voidaan olla tyytyväisiä! :)

      Hänellekin kyllä ulkonäön muuttuminen oli äärimmäisen vaikeaa - viime kesänä jalat taisivat olla se pahin paikka. Totesi kuitenkin, että ei tahdo samanlaisia tikkujalkoja kuin mitkä anoreksian aikana "sai", vaan ennemminkin lihaksikkaat, voimakkaat jalat. Liikunnalla ja erityisesti lihaskunnolla on siis tärkeä tehtävä paranemisessa. Toisaalta rakastaa juoksemista, ja juoksu oli yksi pääosan esittäjä hänen laihdutuksessaan. Hän tietää onneksi, että ajatus ja rajat on pidettävä mukana, ettei lipsahdusta pahemmalle puolen enää tule.

      Vielä kerran, tsemppiä! Onneksi olet fiksu nuori nainen, jolla on myös tukijoukot kunnossa! :)

      Poista
    3. Hienoa kuulla, että hän on toipunut niin hienosti! :) Tästä sairaudesta ei tosiaan varmaan koskaan täydellisesti pääse eroon, ja onhan tosiaan varmasti kaikilla naisilla aina jonkinlainen kompleksi oman vartalonsa suhteen.

      Hienoa, jos ystäväsi on pystynyt pitämään rajat liikunnassa, sillä jos pakkoliikunta on sairausaikana ollut vahvasti mukana, on terveen ja sairaan toiminnan välillä tasapainotteleminen todella vaikeaa! Ja mitä tuosta lihaskunnosta sanoit, niin sillä on varmaan siinäkin mielessä hyvä tehtävänsä, että ymmärtää, että painorajat eivät voi olla tarkkoja ja tiukkoja, sillä lihas painaa enemmän. Ehkä tätä kautta pakkomielle painolukemaankin löystyy.

      Ja vielä kerran sinullekin kiitos ihanista sanoistasi:)

      Poista
  2. Ootpas todella, todella söötti ja nätti tyttö ja tuo hame... Oih. <3 Tuli hyvä mieli tästä(kin) postauksesta. Hurjasti tsemppiä. Usko sinuun ja paranemiseesi on vahva!
    -Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon:) Mukava kuulla, että postauksesta välittyi se hyvä fiilis, joka minulla illalla oli! :)

      Poista
  3. Herkullisen näköiset tarjottavat, ja näytät muuten kuvissa todella upealta ja kauniilta! :) Tseppiä kovasti taisteluun myös minulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin! Rohkaisevaa saada tällaisia kommentteja, että uskaltaa sitten vielä viimeisetkin kilot nostaa painoa! :)

      Poista
  4. hei, sain viimeinkin tehtyä google-tilin :) toivottavasti muistat mut vielä :D aivan ihana postaus taas, toi piristystä omaan iltaani :) todella kaunis olet ja aivan ihanaa nähdä aito hymy kasvoillasi :) onnittelut myös monien ruokahaasteiden voittamisesta, vau! Todella herkullisia vaikuttavat kyllä kaikki tarjottavat olleetkin, että olisi ollut sääli jos niitä et itse olisi saanut maistaa. Saat olla ylpeä itsestäsi :)ja tosi kiva kuulla että juhlat olivat onnistuneet! Huomista postausta odotellessa.. :) p.s toivottavasti sait meilini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, kun jaksoit tehdä google-tilin! Nyt tiedän aina, mitkä kommentit ovat juuri sinulta:) Sain meilisi ja lähetinkin pikaisen vastauksen, vastaan sinulle myöhemmin ajan kanssa kunnolla:)

      Minulla oli tosiaan todella kivaa ja hymy tuli niin sisältäni aidosti, kun vaan voi tulla! :) Todellakin ylitin itseni monessa suhteessa ruuokailuiden suhteen taas:) Ennen en olisi uskaltanut syödä herkkuja, joihin omin käsin olen sokeria ja rasvaa laittanut, mutta nyt se ei edes tuntunut enää niin pahalta! Ihania onnistumisen kokemuksia:)

      Poista
  5. Sanon toistamiseen, että olet kaunis ja ihana vaatetus! :) Tommoset ananasmukit on ihania, kaveritkin joskus harrastaa sitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin:) Tuo ananas oli ihan hauska ja pilli kuvastaa hyvin poikaystäväni lapsenmielisyyttä, vaikka ikää pitäisi olla jo enemmänkin:D

      Poista
  6. oi ihanaa Laura! oot taas itsesi näköinen <3 kaunis siis. äläkä oo yhtää huolissas mistää painosta,musta olisit paljon kauniimpi jos saisit vielä vähän painoa, ihan oikeasti. Kyllä.

    terv. mullakin on anoreksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon<3 Kommenttisi rohkaisi todella, sillä vielä muutamat kilot ainakin pitäisi lisää tulla ja tällaisten rohkaisujen kautta uskalla ne paremmilla mielin vastaan ottaa! Ja mukavaa kuulla toisen anorektikonkin näkökulmasta, miltä muuttunut kroppa näyttää - ja nimenomaan että se näyttää normaalipainoisena paremmalta! Tsemppiä ja voimia sinulle omaan tasiteluusi:)

      Poista
  7. No nyt näytät naiselta etkä enää pikkutytöltä! Asiaa! :) Kaunis olet ja vartalosi malli on juuri kuin tiimalasi. Samanlaisesta nasiellisesta vartalosta itsekin unelmoin, mutta kuten kirjoitin aiemminkin: anoreksiani alkoi ennen murrosikää, enkä koskaan ole saanut kehoon naiseuden merkkejä :( Voisinpa joskus käyttää tuollaisia hameita. Oikein tosi terveeltä näytät ja hyvinvoivalta, enää ei sinun tarvitse hävetä ystävien seurassa koska olet vihdoinkin kuin muut! Saat kyllä olla ylpeä siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Vielä muutamat kilot pitäisi rohkeasti yrittää ottaa vastaan, mutta ehkäpä ne eivät juuri enää missään tunnu - ainakaan negatiivisessa mielessä! Ehkä sitä pitäisi oppia arvoastamaan tätäkin piirrettä omassa vartalossa enemmän, kun tietää, että toinen ei ole niitä voinut saada, ja että se tuntuu pahalta. Toivottavasti voit paremmin jo nykyään<3 Vai onko sairaus vielä pahastikin päällä, jos saa kysyä?

      Poista
  8. Olet ihan uskomattoman nätti ! Varsinkin, kun vertaa niihin kuviin, joissa olit sairaalloisen laiha. Nyt olet vieläkin erittäin hoikka muttet rumalla tavalla ja kasvosikin näyttävät jotenkin iloisemmalta. Lisäkiloista ei edelleenkään olisi haittaa, päinvastoin.
    Ja ihana kuulla, että oli mukavat juhlat ja pystyit syömään eri juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat olivat tosiaan mahtavat ja ylitin itseni syömällä taas erilaisia herkkuja:)

      Ja kiitos kauniista sanoistasi<3 Ja kiva kuulla, että lisäkilotkaan eivät tekisi pahaa, sillä niitä on vielä tiedossa! :)

      Poista
  9. Olis muuten tosi kiva, jos voisit tehdä sellasen ennen-jälkeen postauksen. Sellaset on aina herätteleviä, kun näkee mistä tilasta olet päässyt tähän missä nyt olet. Auttaisi itteäkin huomaamaan paremmin, että terve on aina kauniimpi ja normaalipaino näyttää hyvältä. Ei siis missään thinspo-mielessä vaan ihan vertailun vuoksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin varmasti tehdäkin sellaisen! Toivottavasti se tosiaan herättelisi lukijoita terveessä mielessä ja toimisi oikealla tavalla, eikä thinspo-mielessä. Mutta teen toki tässä joku päivä, jos vaan haluat:)

      Poista
  10. Vau millasia herkkuja!! Näyttivät todella hyviltä, tässä ja tuossa ylemässä postauksessa! Toivottavasti pystyit itsekkin nauttimaan niistä! :)

    Näytät jo paljon terveemmältä kuin aikaisemmin! Ja vielä tuohon kilojakin kyllä sopii, ei tee pahaa yhtään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pystyin kyllä hienosti jo itsekin niistä nauttimaan! :) Onneksi mielestäsi sopii vielä lisäkiloja, sillä muutamia niitä täytyy vielä tullakin ja hyväksyä tulevaksi! :)

      Poista
  11. Oot kyllä tosi nätti enkä usko että parista lisäkilosta ainakaan haittaa olisi ulkonäön kannalta ;)sulla on tosiaan ihanan hoikka yläkroppa ja tiimalasivartalo! ole ylpeä ja iloinen siitä!

    T: toinen ennen murrosikää sairastunut tasapaksu tanko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ehkä minäkin tässä vähitellen opin nauttimaan ja olemaan kiitollinen siitä, että olen saanut alavartalooni niitä naisellisia muotoja! Ylävartalossa niitä tosin ei ole nimeksikään vaikka kuinka painoa tulisi:D

      Poista
  12. Olet juuri sopivan kokoinen, hienoa Laura! Jos mielesi on hyvä, niin minä voisin sanoa, että olet jo kotiutuskuntoinen. Miksi muka vielä kiloja tarvitaan? Olet oikein kaunis ja normaalin kokoinen juuri nyt ja minusta näyttää, että olet ihanne BMI:ssä. Voi miten kateellinen olen! Itse pyrin myös pääsemään normaalipainon alarajalle, vaikka vaikeaa kyllä onkin, mutta ainakaan sen yli en uskalla päästää vaa´an numeroita nousemaan.

    Pystyisitkö kertomaan vähän mittojasi, että mikä on todellinen painosi nyt? Vaatiiko lääkäri muka vielä lisää painoa? En kyllä usko, että tarvitsisi, koska onhan se myös niin, että kun ikää tulee, niin painoakin tulee automaattisesti lisää. Nyt sinulla on ihan sopiva kroppa ja pitkän työn tuloksena saatu! :) Yritän ottaa mallia sun ruokasuunnitelmasta, vaikken pystykään niin moniin välipaloihin ja leipään mitenkään. Onko sulla joitain vaikeita ruokia? Ois kiva tietää että jos jotain ei voi syödä, niin voisko sen korvata jollain muulla. Mulla on paljon mitä en voi syödä(ortoreksia on aika vahvana päällä edelleen). :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa minulla pitää tulla vielä useampia kiloja, jotta olen siinä painossa johon pyrin, sillä vaikka näyttäisin silloin miten valtavalta, tarvitsen ne kilot, jotta saan hormonitoimintani kuntoon! Tässä painossa se ei vielä palaudu.. Tavoitteenani on terve ja toimiva kroppa! BMI ei ole vielä minulla normaalissa, joten en ole vielä valmis palaamaan kotiin sen puolesta enkä myöskään ihan vielä mieleni puolesta. Joten ikävä kuulla, jos näytän sinusta juuri nyt siltä, ettei kiloja saisi tulla enää..

      Itse yritän päästä kovasti irti siitä tietystä painorajasta ajatuksissani ja minua on kovasti kannustettu nostamaan painoani vielä vähän sen ylikin. Varsinkin jos haluan lihasmassaa, nousee paino sitäkin kautta vielä.

      En halua kertoa tarkkoja painolukemia, mutta sen voin sanoa, että kolmisen kiloa on vielä painoindeksin normaalin alarajaan. Ja lääkäri ei vaadi lisää painoa, mutta minä itse vaadin, vaikka kuinka pahalta se tuntuisikin. Olen hoidossa itseni, enkä lääkärin takia.

      Hienoa, jops pystyt ottamaan mallia ateriasuunnitelmastani ja pyrit kohti terveyttä! :) Jos katsot maaliskuulta ateriasuunnitelmia, jotka perustuvat vaihtotaulukoihin, niin löytyisiköhän sieltä sinulle vaihtoehtoja välipaloiksi? Minulla oli vielä vähän aikaa sitten pitkä lista kiellettyjä ruokia, mutta olen uhmannut pelkojani ja syönyt kaikkea kiellettyä! Vähitellen kiellot helpottavat. Mutta kurkkaa tosiaan sitä vaihtotaulukko-postausta sekä Esimerkki ateriasuunnitelmasta -postausta, mikäli et ole niitä lukenut! Tsemppiä! :)

      Poista
    2. Vastaukseni ei todellakaan ollut tarkoitus kuulostaa töykeältä, pelästyin vaan sitä, kun sanoit, että näytän juuri nyt hyvältä nyt, vaikka kiloja pitäisi tullakin vielä lisää.. Sen verran epävarmoin mielin vielä olen:( Mutta kiitos kehuista kuitenkin:)

      Poista
    3. Näytät hyvältä Laura nyt, mutta paremmalta muutaman kilon päästä! Noista tuli aika hyvät kuvat (vaikka itse kuvasinkin :D). Hankit ne lisäkilot, hoidat sen hormonitoiminnan kuntoon ja varmuutta siihen, että pärjäät kotona, etkä ala pohtimaan, ootko nyt hyvä ja perin kilon päästä valtava. Saisit lihoa ainakin vielä 20 kiloa, ennen kuin voisit oikeasti alkaa pohtimaan, onko ehkä tullut ylimääräisiä kiloja...

      Poista
    4. En todellakaan tarkoittanut sanoa mitään loukkaavaa! Voi että, viestini tuli vähän väärin ymmärretyksi. Yritin vaan sanoa, että minusta olet oikein sopivankokoinen juuri nyt, eikä sinun minusta tarvitsisi enää murehtia sitä että pitääkö nostaa painoa vielä paljon ja että miten kovan työn takana se tavoitepaino on. Halusin siis sanoa, että minusta olet jo saavuttanut sen tavoitteen ja nyt voit "huilata" :) Koin tämän vaan positiivisena asiana, mutta sinä kai käänsit sen jotenkin erilailla... pahoittelut siitä.

      En vaan voi olla muuta mieltä, kun sitä, että olet hyvänkokoinen ja näköinen jo nyt ja voisit hyvin alkaa elää vapaasti miettimättä että tarviiko saada lisää kiloja. Eikö se ole sellainen tilanne missä halustikin olla, ettei tarvitsisi enää miettiä painoa kun olet vihdoinkin saanut sen normaaliksi? Luulin, että näin on ja siksi kommentoinkin, koska minusta olet nyt "perillä" paranemismatkallasi :) näin hienosti sanottuna, heh. Mutta tietenkin hormonitoiminta pitää saada toimimaan, mutta sehän ei aina ole painosta kiinni, vaan joskus kuukautiset ei tule edes ylipainoiselle. Minulla ei tulleet, vaikka ekalla osastojaksolla painoa tuli reilusti ja sitten sain ne tulemaan lääkkeillä.... kiitos tsempistä! yritän nyt syödä ainakin aamupalan, lounaan ja iltaruoan että jaksan.

      Poista
    5. Olen vaan vielä vähän herkillä ja pelästyin heti, että miten kauhealta mielestäsi näytän, jos lisäkiloja vielä tulee! Siksi siis reaktioni.. Haluan vaan niin kovasti, että hormonitoimintani palautuu normaaliksi ilman pillereitä sillä haluan varmuuden siitä, että voin vielä saada joskus lapsia:)

      Vielä en voi huilata, sillä edessä on vielä tosiaan jokusia kiloja tavoitepainoon ja vielä asioita työstettävänä pään sisällä. Siksi oman mielenikin kannalta on parempi, että painoni nousee vielä, ainakin niihin lukemiin, jossa olin terveenä ollessani. Se on tavoitteena, joten hetki pitää vielä jaksaa tsempata! Siksi siis pieni paniikkireaktioni viestistäsi. Mutta ehkä ne pari kiloa lisää tuohon ei niin kauhealta näyttäisi vai? Toivottavasti ei:) Uskon, että ne ovat psyykkeeni kannalta tärkeämpiä, kuin uskoisikaan. Silloin uskallan ylittää kipurajani ja voittaa pelkoni tietystä painorajasta. Joten ihan perillä ei vielä olla, hetki pitää vielä malttaa!

      Mutta ei siis ollut todellakaan tarkoitus kuulostaa töykeältä tuossa viestissä! Toivottavasti blogistani on sinulle jotain vertaistukea, ja että pääset vähitellen myös tuosta ortorektisesta ajattelusta eroon! Miten muuten voit nyt? Ja mukavaa, että olet löytänyt tiesi blogiini:)

      Poista
    6. Ja Iinalle: Kuvaaja oli kyllä loistava, kuvattavasta en niinkään tiedä;)Mutta kiitos tsempistä ihana<3 Tarvitsen tosiaan ne lisäkilot ihan psyykkeenikin kannalta, vaikka näyttäisin silloin miltä! Niin kauan kuin olen painoni kanssa kiikun kaakun, ei psyykkeeni toimi kunnolla! Ja loma osoitti, että tarvitsen vielä varmuutta ennen kuin voin kotiutua, vaikka hienoa edistystäkin olikin paljon:)

      Poista
  13. Kyllä lisäkilot ovat oikein tervetulleita, olet niin hoikka vielä! Vaikka hienosti olet saanutkin painoa nostettua, kun vertaa kuviin monia kiloja aiemmin! Näytät nyt huomattavasti paremmalta ja muutamien kilojen jälkeen ainavaan vielä paremmalta :) Huomattavasti turvallisempaa myös kotiutua, kun paino on oikeasti normaali eikä aivan alarajoilla.
    Tsemppiä :)

    N

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisusta<3 Tiedän, että tarvitsen ne muutamat lisäkilot ihan psyykkeenikin kannalta vielä, joten niiden tuleminen on vaan pakko hyväksyä! Ja on tosiaan paljon turvallisempaa kotiutua, kun paino ei ole ihan alarajoilla, vaan mielellään hieman enemmän turvallisella puolella. Ja ihana kuulla, etteivät muutamat lisäkilot ole ulkonäöllisestikään haitaksi, vaikka eihän se ulkonäkö pääasia olekaan:) Ja ihanaa muuten, että sain juuri sinultakin kommenttia<3

      Poista
  14. Kauheeta lukee ku tyypit sanoo sulle että "musta oot just hyvä tossa painossa" ja kaikkee muuta. Rohkeutta oman onnesi löytämiseen ja anoreksian kukistamiseen. Pysy lujana äläkä välitä muiden kommenteista. Olet kauneimmillasi kun olet ITSE tyytyväinen ja ennen kaikkea terve. (jotkut kommentoijat voivat sitäpaitsi olla itse mieleltään sairaita ja sairaat käsitykset ja ihanteet) siis pää pointtina oli kertoa että TODELLAKIN tarviit ne lisäkilot jotta pääset irrottautumaan anoreksia maailmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä kommentista! Tämä kokosi yhteen juuri ne kaikki rohkeuden sanat, joita tarvitsin juuri nyt! :)On kummallista, miten mieli on vielä niin herkillä, että lukuisten kannustavien kommenttien joukosta se yksi kommentti, jossa edes vähän vihjataan, että paino olisi juuri nyt hyvä, jää mieltä kaivertamaan ja ahdistamaan. Mutta kiitos todella näistä rohkaisevista sanoista:)

      Poista
    2. Olen samaa mieltä anonyymin kanssa; sinä todella tarvitset niitä lisäkiloja vielä!

      Näytät kuvissa jo paljon paremmalta, mutta et mielestäni vielä "terveeltä". Toki siihen vaikuttaa muutkin asiat kuin paino. Koeta olla välittämättä noista kommenteista, vaikka ne tuntuukin tositosi pahalta. Mutta sä olet nyt niin pitkällä, että ei kannata kääntyä takaisin. Jotta voit elää ja nauttia elämästä, sun pitää olla terve.

      Tseppiä!

      Poista
    3. Kiitos sinullekin rohkaisusta! :) Koen todellakin tarvitsevani ne viimeiset kilot vielä, jotta saan myös psyykkeeni tasapainoon. Sillä eihän anoreksiasta parantuminen ole pelkkää painon normalisoimista. Vielä täytyy jaksaa loppurutistus täällä osastolla ja jatkaa tsemppiä sitten kotona - kääntyä takaisinpäin en enää koskaan aio! :)

      Poista
  15. Ihanan näkösiä herkkuja. Tuli ihan vesi kielelle. Näytät muuten upealta, mutta edelleen tosi pikkuruiselta. Tsemppiä taisteluun. Sä voitat tän sairauden <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Aion todellakin voittaa ja niin voitat sinäkin!

      Poista
  16. Hyvältä näytti tarjottavat ja myös sinä mutta kuitenkin mun silmissä näytät vielä todella 'keskeneräiseltä'. Älä ota niin vakavasti ihmisten kommentteja jotka eivät ehkä koskaa ole nähnyt sua ennen kuin sairastuit!:) Ja mikä tärkeintä, toi on 'vaan' ulkokuorta, kukaan muu kun sinä ei tiedä mitä kamppailuja käyt mielesi kanssa. Ja ne korkkarit ois kyllä ansainnu parit pyörähdykset tanssilattialla, ne oli ihan älyttömät!

    T: Matu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarjoilu- ja korkkarikehuista:) Olin kyllä kieltämättä harmissani, kun en niitä jalkaani saanut sujauttaa, mutta pääsiäisristeilyllä sitten! :) Tässä sairaudessa paino on tosiaan vaan ulkokuorta ja mielen parantuminen voi jatkua vielä vuosikausia fyysisen parantumisen jälkeen. Eli kyllä mieli vielä on keskeneräinen, vaikka paino lähentelisikin normaalian alarajaa. Sinä kun pääsit sairastumistani aitiopaikalta seurailemaan, niin tiedät pitkälti, missä mennään!

      Poista
  17. Oletpas kaunis! Ihan kuin joku mystinen metsänkeiju :)

    Ja minäkin vielä kirjoitan tuon saman: kyllä tarvitset ne kilot. Muuten olet liian "reunalla".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin ihanista sanoistasi<3 Tarvitsen ne kilot, jotta pääsen kauemmaksi tästä anoreksiahirviöstä, enkä seiso koko ajan kuilun reunalla. Psyykkeeni tarvitsee ne, mutta myös vielä kroppanikin tarvitsee muutaman toimiakseen kunnolla!

      Poista
  18. Minun on pakko tulla sanomaan, nyt todella ronskistikin, että todellakin tarvitset vielä lisäkiloja!!! Selkeästi kasvot ja hartiakäsiseutu on esim. todella kuihtuneen näköisiä. Siis näytät selkäesti vielä ns. normaalia laihemmalta. Et todellakaan ole ruma nyt, et ollenkaan, mutta muutaman kilon (ja enemmänkin) päästä näyttäisit varmasti vielä kauniimmalta:)

    Tämä ei ole mitään mielen boostausta vaan ihan raaka fakta! Vain anorektiset mielet pitävät tällaista aliravitun näköistä hyvänä (tuo kommentoijakinhan oli anoreksiaa sairastava).

    Ei sairaan mielestä näyttäisit vielä paremmalta, kun saisit vähän nostettua kiloja :)

    ÄLÄ siis todellakaan huolehdi, että alat näyttämään pian valaalta. Ei sinun ruumiinrakenteellasi pystyisi edes varmaan olemaan oikeasti isokokoinen vaikka söisi 24/7..

    Kaikkea hyvää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Jotenkin kummasti se mieli vaan tarttuu siihen yhteen kommenttiin, joka sanoo, että näyttäisin nyt juuri sopivalta. Kun itsekin tietää ihan psyykkeenkin takia tarvitsevansa lisäkiloja, ei pelkästään ulkonäön takia. Yritänkin koko ajan nostaa mieleeni luomaa painorajaa korkeammaksi, jotta pääsisin oikeasti tästä sairaudesta eroon. Mukavaa kuulla näin ronsikisti mielipiteesi, sillä se antaa rohkaisua, mitä vielä tarvitsen, joten kiitos! :) Nyt vaan hommaamaan vielä niitä lisäkiloja!

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)