perjantai 30. maaliskuuta 2012

Viikonlopun viettoon

Nyt olisi lomalle lähdön aika:) Pitkään pohdiskelin sekä omassa mielessäni että omahoitajani ja lääkärin kanssa keskiviikon hoitoneuvottelussa kannattaako minun kokeilla jo nyt kolmen yön lomaa, vaiko tyytyä vielä kahden yön lomaan. Koimme kaikki, että molemmissa vaihtoehdoissa olisi hyvät ja huonot puolensa. Ajattelimme tuolloin, että toisaalta olisi hyvä, että olisin nyt tiiviisti osastolla, jotta painoni nousisi vielä hivenen verran (vaikkakin tämän aamuinen punnitus kertoi painon olevan jo aikalailla tavoitteessaan), mutta toisaalta olisi hyvä päästä harjoittelemaan myös kotona oloa. Päädyimme tällä kertaa kuitenkin siihen, että lähden nyt aamusta jo lomalle ja takaisin osastolle tulen sitten sunnuntai-iltana. Olin tähänkin lomalupaan tyytyväinen, sillä tiedossa olisi kuitenkin ensi viikolle kolmen yön loma, kun lähdemme pääsiäisristeilylle kaveriporukalla. Tällöin tarvitsen ne kolme yötä, jottei tule sitten liian kiire suuntaan eikä toiseen. Tiedossa on myös pääsiäisen jälkeiselle viikolle pakolliset lomapäivät keskelle viikkoa, kun pääsen hoivaamaan pikkuista takkuturkkiani Juliusta äitini ja isäni lähtiessä pienelle reissulle. Nyt on siis tiedossa jo paljon lomasuunnitelmia, joten haastetta riittää taas ruokailuista selviytymisen sekä normaalin elämän yhteensovittamisessa.

Ja kiireinen viikonloppu on taas tiedossa! Tänään on vielä hieman rauhallisempi päivä tiedossa kuitenkin - mikäli nyt sen sellaisena pystyn pitämään. Poikaystäväni tulee minut kohta hakemaan ja käymme sitten yhdessä lounaalla jossain ravintolassa, ennen kuin hän lähtee illaksi töihin. Tänään olen siis itsekseni kotosalla Juliuksen kanssa. Voi olla, että päivälliselle lähdemme äitini kanssa yhdessä, mutta muuten ajattelin viettää ihan rauhallisen päivän ja illan kotona. Voi olla, että kotona odottaa suuri kaaos, sillä poikaystäväni on ollut kovassa flunssassa, joten kodinhoito on jäänyt hieman kakkoseksi. Sotku sallittanee siis tämän vuoksi:) Minä sanoinkin hänelle, että ihan mielelläni puuhastalen kotona, ja että voin hoitaa kodin kuntoon. Ompahan ainakin jotain tekemistä!

Ajattelin käyttää aikani hyödyksi myös siinä suhteessa, että voisin hakea talvisäilöstä loputkin kevättakit esiin ja hieman laittaa muutenkin vaatekaappia järjestykseen. Vaatekaapin siivous on toiminut minulla ennenkin hyvänä uutena alkuna uudelle elämälle, joten täytynee kokeilla sitä jälleeen! Ja on muutenkin ihana päästä sovittelmaan vaatteita, jotka ovat olleet minulle vielä pari kuukautta sitten aivan liian isoja, mutta josko ne nyt sopisivat päälle! Erityisen malttamattomana odotan yhden ihanan hameen sovittamista:) Tilasin Hennesiltä syksyllä roosan tai beigen - miten sen nyt ottaa - värisen korkeavyötäröisen hameen, joka oli silloin auttamatta aivan liian iso. Usein sen jälkeen sitä olen sovittanut ja surrut, kun en ole voinut sitä päälleni pukea. Mutta nyt se voisi hyvinkin olla jo täysin sopiva! :)

Mutta syy miksi viikonlopusta tulee kiireinen, on poikaystäväni vanhentumisen juhlinta, jota juhlistetaan sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina on tiedossa juhlintaa kavereiden kesken ja sunnuntaina tulevatkin kylään sitten poikaystäväni sukulaiset. On ihan mukavaa, että hänen sukulaisensakin pääsevät vihdoinkin näkemään asuntomme. Meidän on jo pitkään täytynyt pyytää heitä kylään, mutta kesän työkiireiden ja minun sairaalassaoloni vuoksi se on aina jäänyt. Tämä kaikki tarkoittaa kuitenkin kodin siivoamista lattiasta kattoon sekä tarjoilujen järjestämistä. Välissä pitäisi kuitenkin muistaa pitää huoli myös omista syömisistäni, joten minulla on taas kova suoriutuminen edessä, kun yritän luovia oman kuntoutumiseni ja normaalin elämän sokkelossa. Mutta kaikesta tästä huolimatta uskon selviäväni viikonlopusta kunnialla, jos asiaa ajatellaan kuntoutumisen kannalta katsottuna. Viime viikon kahden yön loma osoitti minun pärjäävän kotona ja nyt pääsen taas osoittamaan kaikille, ettei se onnistuminen jäänyt vaan yhteen kertaan! Kovasti täytyy siis kiireen lomassa pitää huolta ruokailuista sekä muutenkin siitä, ettei luo viikonlopusta itselleen liian stressaavaa. Kaiken kiireen keskellä pitää muistaa säilyttää puuhastelussa ja tekemisessä se mielekkyys mukana, eikä paahtaa asioita suorittamalla niitä. Nämä asiat kun pidän mielessäni, pärjään varmasti hyvin:)

Mutta nyt siis viikonlopun viettoon! Kivaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille! :)

<3:Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)