lauantai 11. toukokuuta 2013

Tyttöjä tyttöjä♥

Eilen saimme Justuksen kanssa vieraita Helsingin suunnalta :) Puolen päivän maissa otimme suunnaksi rautatieaseman ja lähdimme vastaan vierastamme. Seuraavat tunnit kuluivatkin sitten kuin siivillä ajatuksia vaihtaen - ja toinen samanlainen olisi varmasti sekin mennyt ohi melkoisen huomaamatta. Sain nimittäin tutustua jälleen yhteen ihanaan uuteen ihmiseen, jonka löytyyminen on ollut tämän blogin ansiota :) Ajatukseni vertaistuen voimasta vahvistuivat jälleen kerran, kun vaihdoimme ajatuksia sairauden koukeroista ja toipumista edistävistä asioista. Tällä kertaa saatoin todella todeta, että jos lämminhenkisyys ja muutoinkin välittävä luonne voivat jo viestien välityksellä välittyä voimakkaasti, niin kahden kesken kaikki positiiviset ajatukseni tästä ihanasta ihmisestä vain ja ainoastaan voimistuivat :) Hieman häpeillen Helsingin vieraallemme Riihimäen vaatimattomuutta esittelin, mutta onneksi on olemassa sentään lempikahvilani Feeniks Cafe, jonne pääsimme pakoon Riihimäen keskustan karuutta ja autioituneita liiketiloja. Kahvilassa vierähti tovi, mutta kun Justus alkoi kyllästyä ja osoitti sen varsin äänekkäästi, päätimme jatkaa jutustelua ulkosalla. Ja mikäs ulkona oli kävellessä ja istuessa, kun aurinko ilahdutti vierailullaan niin, että ihan vaatekorroksia oli vähennettävä. Ja saimpahan kerättyä kesän ensimmäiset pisamatkin nenän päälle :)

Jälleen kahvilan vakioherkkuni eli jäätelöä suklaakahvilla :)

Sain ihanalta vieraaltamme matkaani tuliaispussukan, jonka sisältöön tutustuin kotiin päästyämme. Ja voi että - olisiko voinut minulle sopivampaa lahjaa ollakaan! Sain pussillisen Nougat-kahvia: ihan täydellistä minulle. Sain levyllisen kookos-valkosuklaata: myöskin aivan täydellistä minulle. Suklaa pääsikin heti illalla jääkiekon seurailun lomassa kokeiluun. Suklaa maistui aivan yhtä täydelliseltä kuin rakastamani jogurttipäällysteiset kookospallerot eli sain jälleen suklaan saralta itselleni uuden lempiyksilön :)

Ihanan lahjapussukan sisältö :)

Tällä hetkellä oikeastaan mikä tahansa kookosta sisältävä herkku tai ruoka on minun makuuni. Kookoshiutaleet ovat olleet kovassa kulutuksessa, ja myslipatukoidenkin joukosta olen löytänyt varsin hyvän, kookoksisen yksilön. Heh, minun lempparit ovat selvästi välittyneet blogin kautta melkoisen hyvin, niin osuvat tuliaiset sain :D Lisäksi sain vielä muutaman hedelmäisen myslipatukan, joista toinen pääsikin heti yöllä kokeiluun ja hyvinhän se maistui - kuinkas muutenkaan :) Kahvipussukan aion korkata ehdottomasti tänään!

Valkosuklaata parhaimmillaan :)

Kotiin päästyämme sain minä kuin taikaiskusta ikävän vieraan - kaktus nimittäin päätti muuttaa kurkkuuni. Kauheaa kuinka kurkkukipu voikin yltyä piinaavaksi ihan vain muutamassa minuutissa. Noh, sitä täällä ollaankin sitten podettu oikein urakalla ja yökin meni mukavasti valvoen, kuumaa teetä juoden ja kurkkupastilleja nappaillen. Noh, se olikin vain ajan kysymys milloin tuo tauti minuun iskee, sillä myös Jarno on potenut flunssaa viime päivät. Ja miehet tuntien: kovasti onkin potenut :D On ihan uskomatonta, miten samainen tauti vetää miehet niin toimintakyvyttömiksi, mutta naiset kyllä paahtavat menemään ja hoitavat hommat, sillä vaihtoehtoja ei aina vaan ole. Vallitsevana ajatuksena minulla onkin ollut, että jokainen kärsitty hetki lyhentää piinaani - epätoivoivoista positiivisuutta kehiin siis vaan :D

Justus eläytyi jääkiekkopeliin oikein tosissaan - sellaisia riemun kiljahduksia pojan suusta pääsi että! :D

Tänään kurkkukivun aiheuttama kurimus on ollut melkoinen ja olenkin ollut teekuppini kanssa naimisissa koko päivän. Kurkkukivusta ja tukkoisesta olosta huolimatta halusin pitää kiinni kahden rakkaan ystäväni tapaamisesta. Harvinaista herkkua kun on, että näen ystäviäni jopa kahtena viikonloppuna peräkkäin! Äitienpäivä toi kuitenkin tytöt lapsuudenkoteihinsa, joten täytyihän tämä tilaisuus käyttää hyväksi ja päästä yhdessä kahvikupin äärelle :) Kahvikupillinen tosin vaihtui kesän ensimmäisiin irtojätskeihin, kun kaupungin ainoat kahvilat olivat jo menossa kiinni, kun kaupungille asti pääsimme. Kotoa lähtiessäni minulla oli totaalinen maailmanloppu-fiilis flunssan takia, mutta onneksi mieli virkistyi edes hieman jästkin ja hyvän seuran myötä, vaikka fyysinen olo jatkoikin pahaa jumitustaan :)

Saksanpähkinä-vaahterasiirappi :)

Pieni kesämies äitiä hakemassa :)

Myös valmistautuminen huomiseen äitienpäivään on ollut mielessä. Tilasin jo viime viikolla äidilleni sekä Jarnon äidille mukit, jossa on heidän lastenlastensa kuvat :) Ajatuksenani oli tilata mukit Justuksen kuvilla, mutta molemmat mukit saivatkin osakseen tekstin Mummon muki! sekä kuvat mummojen kaikista lapsenlapsista. Tai noh, minun äitini muki sai siis osakseen Idan ja Justuksen kuvat ja Jarnon äidin muki Justuksen sekä Jarnon siskon lasten kuvat. Mukit aion täyttää suklaalla ja lisäksi ostin vielä kumpaisellekin mummolle Vanhanajan vaniljaiset makukahvit :) Lisäksi Iina oli aikeissa tehdä tyynyliinat Idan mummoille kuvituksena Idan kädenjäljet. Huomenissa myös Justus saa sitten painaa omansa mummon tyynyliinaan :) Jaoimme äidin kanssa myös hieman rleipomistaakkaa ja minä lupasin tehdä jonkinlaisen leivonnaisen huomiselle. Tarkoituksena olisi tekaista hieman omaa päätä mukaillen jonkinlainen suklainen leipomus, ehkäpä kaakaotorttupohja suklaavaahdolla ja suklaamuruilla? :) Viime vuonna päädyin perinteiseen mansikkatorttuun, mutta nyt siis samaa kaavaa noudattaen suklainen versio.

Onneksi Justuksella on virtaa riittänyt eikä flunssa ole poikaan päässyt iskemään :)

Nyt jääkiekkoa, lisää teetä ja ehkäpä myöhemmin vielä loput tuosta ihanasta kookossuklaasta :) Tosin makuaistini on niin totaalisesti karkuteillä, etten välittäisi herkkusuklaata tähän tuhlata! Taidampa siis kaivaa kaapista jotain korvikeherkkua - jotain "hällä väliä" -suklaata tai lisää jätskiä kurkkukipua hetkellisesti turruttamaan :) Ihanaa lauantai-iltaa teille kaikille - toivottavasti saatte viettää omaanne hieman paremmissa oloissa kuin minä viettelen omaani! :)

<3: Laura

14 kommenttia:

  1. Ei Riihimäki ole huono paikka ollenkaan. Siellä on ihana lasimuseo ja vaikka mitä muuta. :) Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, onhan täällä myös ihan kivoja juttuja! Kuten juuri kaunis Lasimuseon alue :) Ja onhan kaupunki itselle rakas kotikaupunkina ja perheen vuoksi tärkeä :) Se on vaan harmillista, että keskusta on tosiaan melkoisen autioitunut!

      Kivaa aurinkoista viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  2. Onpa Justus tosiaan kasvanut! Lapsen kehitystä on aina niin mahtavaa seurata... Kommentoin nyt tähän postaukseen, kun en moneen kertaan jaksanut ruveta kirjoittamaan. :D

    Minäkin olen aivan hulluna kookokseen! Jälleen löytyi yksi yhteinen herkku. ;) Oma äitini tykkää myös kovasti kookoksesta, joten ostinkin hänelle kookoskuutioita osaksi äitienpäivälahjaa. Nams, ehkä itsekin varastan muutaman... :D

    Tämä oli tämmöinen vähän jonninjoutava kommentti, mutta pakko oli vaan kirjoitella. :)
    Ihanaa ensimmäistä äitienpäivää sinullekin! (Jo hieman etukäteen...) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parasta, että kommentoit! Ei siis suinkaan mikään jonninjoutava kommentti, vaan kaikki kommentit ovat minulle mieluisia päivän piristykseiä :)

      Voi kiitos <3 Ihana äitienpäivä on nyt takana, kovasta flunssasta huolimatta :)

      Tosiaan, lapsen kasvun seuranta on ihan upeaa! Ennen Justusta oikeastaan olen läheltä päässyt seuraamaan vain Justuksen Ida-serkun kasvua ja kehitystä, ja voi että kuinka sitä aina olenkaan ihmetellyt, että miten niin paljon kehitystä voikaan tapahtua niin lyhyessä ajassa! Se on ihan mahtavaa seurattavaa :)

      Meilläkin äiti jakaa kookosrakkauden kanssani :D Sain juuri jäätelökoneen lahjaksi, joten kookosjätski tulee varmasti olemaan hyvin kärkisijoilla, kun alan jäätelömakuja pohtimaan ;)

      Poista
  3. Hei ja kiitos viimeisestä <3!

    Ja pikaista paranemista, tosi harmi tuon kurkkukivun suhteen :(!

    Hyvää viikonlopun jatkoa ja huomista äitienpäivää :),

    V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesikin aivan valtavasti, oli ihana päivä <3 Toivottavasti pian uudelleen! :)

      Poista
  4. Ah, kaikki kookosjutut on ihan törkeen hyviä, oon ite ihan koukussa kans kaikkiin mahdollisiin kookossuklaisiin! Toi Rittersin on tosi maukasta, ja jos maitosuklaan ja kookoksen yhdistelmä yhtään miellyttää, Lidlissä myydään todella hyvää kookossuklaata, joka on hyvän hintastakin; 200g levy vaan 1,70 euroa muistaakseni. Kookoskahvi ja kuivatut kookoskuutiot on kans ihan mahtavia! :) Kookos ylipäätään on parasta, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä vinkistä! Itsellä tulee niin harvoin Lidlissä käytyä, joten en sen tarjonnasta juuri tiedäkään :) Sinne suunta siis ;)Ja tosiaan, maitosuklaan ja kookoksen maku todellakin miellyttää, heh! :D

      Poista
  5. Mmm, saksanpähkinä-vaahterasiirappijätski kuulostaa erilaisen hyvältä! Tykkäsitkö ja mistä kioskista kyseistä makua löytää? :)

    Tuli flunssasta ja makuaistin menetyksestä mieleen, että onko syöminen jossain vaiheessa ollut sinulle erityisen vaikeaa silloin, kun et ole maistanut kunnolla? Vai vieläkö koet, että asia vaikuttaa ruokailuihisi? Minulla menee ikävä kyllä todella herkästi makuaisti, jos nenä on tukkoinen, ja harmitus on aina valtava, kun ei maista. Tuntuu, että syöminen on "turhaa", vaikka näinhän asia ei todellakaan ole! Energiaa tarvitsee, maistoi tai ei.

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jätski taitaa olla jopa Mövenpickin jäätelö, mutta täällä sitä myytiin ihan Valion kioskista! Ja hyvää kyllä oli, viime kesänäkin tuli syötyä useampi tuon makuinen jätski :)

      Kun mietiskelen vuosia taaksepäin, niin olen ollut pahimpina sairausaikoina oikeastaan tosi harvoin flunssassa! Mutta senkin edestä olen sitten kärsinyt vatsaongelmista ja erityisesti närästysongelmista, joiden aikana sitten olen kyllä todellakin tuskastellut sitä, kun niistä huolimatta on "täytynyt" syödä, vaikka olo on ollut kamala ja nautinto kaukana. Eli tällöin on heti sairaasti väistynyt ajatukset ruoan oikeasta merkityksetä sivuun ja olen vain harmitellut sitä, että ruoka menee "hukkaan", kun en voi siitä nauttia. Nyt taas tein itselleni heti selväksi sen, että syön täysin normaalisti, vaikka ruokahalua ei olisi, kurkkuun sattuisi ja makuaistikin olisi karkuteillä. Ja sekin oli jo varmaan ihan terve harmistus, että makuaistin uupuminen peittyi kyllä vahvasti sen alle, kuinka kurjalta flunssa itsessään tuntui! Eli ennemmin surin normaalisti flunssaa kuin sitä, etten voi ruoasta nauttia. Ehkä äitienpäiväherkkujen ääressä se hieman harmitti, mutta enemmän kuitenkin se, etten voinut muuten juhlapäivästä niin nauttia oloni vuoksi. Eli terveempään suuntaa olen tässäkin ajatteluasiassa mennyt! Mutta sinun ajatuksesi on minulle erittäin tuttu menneiltä vuosilta, mutta ennemminkin juurikin vatsaongelmien kautta!

      Poista
  6. Hienoa kuulla, ettei flunssakaan vaikuta enää negatiivisesti syömisiisi :) Energiaa tarvitsee niin sairaana kuin terveenä, nautti syömisestä tai ei. Olo olisi varmasti vielä vähintään kahta kauheampi, jos kaiken muun kärsimyksen lisäksi energiataso olisi liian matala! Tämä on syytä muistaa itsekkin, mikäli tauti iskee.

    Minäkin söin tänään kesän ekan irtojätskin Suomenlinnassa :) Oli ihana auringonpaiste ja lämmintä, ja nautin kyllä jokaisesta jätskilipaisusta! Valikoima ei tosin kyseisessä kojussa ollut laaja, mutta päädyin mango-meloniin, joka oli ihanan raikas, nam! Ennen sitä söin salaattilounaan Factoryssa, koska halusin testata sen sinun kehujesi innoittamaa :) Kiitos vinkistä, sinne aion minäkin palata uudelleen! Ensi kerralla voi testata taas aivan toisenlaisen kokonaisuuden, koska varaa tosiaan on, mistä valita.

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tuo on tärkeää muistaa, että jos energiataso laskee kipeänä vielä syömättömyydenkin vuoksi, on olo tosi heikko! Itse huomasin siinä, kun ruokahalua ei ollut, niin kun sitten söin vaikka kunnon lämpimän ruoan, tuntui olo helpottavan hetkeksi ihan tosi paljon! Eli kun flunssa veti voinnin alas, lisäsi nälkä sitä entisestään. Nälkä, mitä en vaan ollut tavalliseen tapaan huomannut. Sitten heti tajusin, että syödä pitää tosi säännöllisesti, vaikkeivat nälkätuntemukset olisi ihan kohdillaan!

      Voi että, kuulostaa tosi hyvältä sinun jätskikesän aloitus! :) Ja Suomenlinna on niin kiva retkipaikka että! :) Yksi lisäkohta kesäreissuihin heti ;) Jos pääsisin Justuksen kanssa treffaamaan sinua Helsinkiin joskus kesän aikana, niin Factoryyn voisi olla kiva mennä yhdessäkin syömään :)

      Poista
    2. Minulla kävi tuo ihan sama ajatus mielessä! :) Paikka oli todella mukava ja hinta-laatu erinomainen! Pitää kyllä yrittää sovitella joku treffiajankohta :)

      Emmi

      Ps. Tänään toteutin taas yhden "listallani" olevista asioista: söin itsetehdyn hampparin tuplapihvin, juuston, kastikkeiden ja vihannesten kera, ja voi että oli hyvää! On oikeasti niin ihanaa, kun voi syödä oikeastaan mitä vain haluaa :)

      Poista
    3. Täytyy sovitella ehdottomasti! :)

      Ja nams! :) Kuulostaa ihan älyttömän hyvältä tuo hamppari! Ja ihaninta on se, kun voi syödä mitä haluaa, niin se edesauttaa sitä, että voi myös tehdä vapaasti elämässä juurikin niitä asioita mistä eniten nauttii ja mitä haluaa todella tehdä! Eli tuplasti hyviä asioita siis aiheuttaa mörön karkoitus :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)