lauantai 25. toukokuuta 2013

Arjen iloja

Viikon sisällä koettua :)

♥ Pikkumies pihahommissa...


Viikon parhaat hetket on koettu ehdottomasti koko perheen yhdessäolon muodossa, kun Justuskin on ollut pihatalkoissa mukana - välillä tyytyväisenä ja välillä hieman kapinoiden vanhempien puuhailuja vastaan :)

♥ Kahvihetki ostosten lomassa äidin kanssa...

Kävimme yhdessä äidin kanssa viime viikon lauantaina ruokaostoksilla sekä hoitamassa hieman muitakin asioita. Jo muutaman liikkeen jälkeen iski valtaisa kahvihimo ja ei kun kahville! Kahviseuraksi äidille kinkku-aurajuustopiirakka ja minulle kylmäsavulohella täytetty rieskarulla :)

♥ Kahvihetket erilaisten leivonnaisten parissa...

Viime lauantai-illan jääkiekkopelin alkutunnelmissa mukana meillä oli tiramisukahvia sekä mokkapaloja, ja yhtenä päivänä tarttui Feeniks Cafesta mukaan pähkinä-suklaaleivos seuraavan päivän kahvihetkeä parantamaan :)

♥ Juliuksen haliminen...

Julius kävi perinteisessä kevättrimmauksessa, mutta tällä kertaa pojasta ei ihan nakupelleä tullut, kuten viime vuosina, jolloin koirulin ulkoasu on kirvoittanut kunnon naurut! (Heh, oli tuolloin aiheesta kirjoittaessani selvästi otsikoidessa samanlaiset aatokset kuin aiemmin tällä viikolla :D)

Uusien jätskimakujen testailu...


 Olen hyvään tahtiin aloittanut uusien jätskimakujen testailun :) Choco lakupala on tullut syötyä jo useamman kerran, ja vaikka ensimmäinen kerta ei vakuuttanutkaan, ovat seuraavat olleet aina vaan enemmän ja enemmän mieleeni! Ja Kismet oli minulle positiivinen yllätys, sillä itse suklaapatukasta en ole ikinä pitänyt, mutta tämän jätskin suklaisuus kyllä oli mieleeni - kas kummaa :) Makutestailusta tulee mieleen lapsuuden kesät, jolloin kotona kyllä jätskiä riitti, kun isä oli tuolloin töissä Turengin jätskitehtaalla. Ei sopinut silloin meidän perheeseen sanonta "suutarin lapsilla ei ole kenkiä", sillä niin huikeita jätskimääriä tuli välillä syötyä että! :D

♥ Maailman suloisimpien veljesten seuraaminen...

Julius on huolehtunut veljensä puhtaudesta jo lukuisia kertoja tällä viikola - niin kovaa on nuoleminen, kun Justus ilmenstyy näköpiiriin!

♥ Äitienpäivälahjan testailu...

Äitienpäivälahjaksi sain tosiaan jäätelökoneen, mistä hieman vihjailinkin jo teille äitienpäiväpostauksessani. Laitteesta olen jo pitkään pitkään haaveillutkin, joten lahja oli enemmän kuin mieluisa. Nyt minulla oli vihdoin ja viimein aikaa tutustua laitteiseen, ja ensikokeiluni teinkin vaniljajäätelön ja daim-vaniljajäätelön muodossa. Jäätelökokeiluista ehdottomasti lisää myöhemmin uusien makujen saattelemana! Seuraavaksi vuorossa turkinpippurijätski :)

♥ Äidin tekemällä pitsalla herkuttelu..


Lauantai-illan jääkiekkopelin ohessa äiti teki meille kaikille omat pitsat. Itse päädyin taas todella perusaineksiin kinkku-ananas -linjaa noudattaen. Tuota linjaa olen noudattanut lapsuudesta lähtien, mutta havahduin ajatukseen uudistumisesta, kun jopa pikku-Idan pitsa oli mielenkiintoisemman ja modernimman kuuloinen pestokastikkeineen ja mozarella-juustoineen kuin minulla :D

Varpaiden löytymisen riemu...

Jälleen voidaan ruksata yksi merkkipaalu saavutetutksi: varpaat nimittäin ovat vihdoin löytyneet! Viime sunnuntaina herra Justus hoksasi varpaiden olemassa olon ja siitä lähtien niitä on syöty ja maiskuteltu ahkerasti :)

♥ Lapsuudesta tutulla tavalla tehdyllä uunijäätelöllä herkuttelu...

Äitini teki meille erään päivällisen jälkkäriksi uunijäätelöä, joka tällaiselle marengin ystävälle kyllä maistuu paremmin kuin hyvin! Ja toihan tuo samalla hyvät lapsuusmuistot mieleen :)

♥ Oma hetki saunassa rentoutuen...

Yhtenä iltana vanhemmillani oltuani käytin hyväkseni hoitoavun ja otin itselleni pienen palasen omaa aikaa saunan ja luettavan muodossa. Lapsuuden ajan suosikkipyyhe matkaan ja rentoutumaan!

Naurun ilo...

Ja varpaiden löytyminen ei ole jäänyt ainoaksi uudeksi jutuksi Justuksen elämässä, vaan varpaiden lisäksi on löytynyt kunnon nauru! Ja voi kun ihana nauru onkin :) Enää innostuminen ja ilo eivät ole pelkkää riemukasta kiljahtelua, vaan kunnon naurua - jonka tosin vaan Jarno saa höpsöttelyllään pojasta irti, höh :D

Ensi viikkokin tulee olemaan valtavan tapahtumarikas, sillä minulla ja Justuksella on menoa viikon jokaiselle päivälle kivojen kahvilatreffien sekä shoppailutreffien muodossa ja viikonloppuna minua odottaa ilta ihanien tyttöjen kanssa :) Ja koska kesä on vasta aluillaan ja kesäpäivät täynnä suunnitelmia, ei tekemisen puute pääse ainakaan iskemään! 

Joko teillä on kesälomasuunnitelmat valmiina? :)

<:3 Laura

18 kommenttia:

  1. Saako kysyä mikä isäsi on ammatiltaan jos kerran jäätelötehtaalla on työskennellyt? :D Entä Jarno, mainitsit hänen tuoneen kerran työpaikaltaan(?) valion uutuusjogurtteja? :D

    Ihanan näköisiä ruokia ja söpö pikku-Justus, jälleen kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :)

      En nyt aivan tarkkaan viitsi kertoa ammatteja, mutta molemmat ovat siis Valiolla töissä, isä johtohommissa ja Jarno tehtaan puolella :) Itse olen myös ollut Valiolla töissä, samoin kuin veli ja äitikin aikanaan vuosia sitten :) Ja sekin on vaan sattumaa, että Jarno on töissä siellä, ollut jo vuosia ennen kuin edes tavattiin :D

      Poista
  2. Justus näyttää ihan sinulta! :) <3 Ihana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla näinkin päin välillä! <3 Lähipiirissä kaikki pitävät poikaa niin isänsä näköisenä, vaikka itse näen kyllä samaa näköä itsenikin kanssa :)

      Poista
  3. Kyllä - tuossa alimmassa kuvassa Justuksessa on kyllä niin paljon äitinsä näköä ;) Varsinkin tuo nenä-suu-leuka-alue... :)

    Ihana viikko teillä takana!

    Haleja Sinulle ja Pikku-Miehelle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Tuo leuka-nenä -alue on kyllä minulta - en tosin tiedä onko se hyvä asia ;) Aikanaan joskus sanoin, että kaikki hyvin, kunhan ei nenää ja leukaa minulta peri, heh :D

      Halauksia sinullekin ihana Andrea ja kivaa sunnuntai-päivää <3

      Poista
  4. Namii, varsin hyviltä taas jälleen nämä ruuat näyttävät! Täytyy ottaa itsekin kokeiluun noi jäätelöt, mitkä olet syönyt (olen hyvää vauhtia edistynyt tästä "jotain muuta kuin mansikkajäätelöä"-projektissa ja söin Classicin minttusuklaa-jäätelön, suosittelen!). Sun ruokakuvia kun olen katsellut, niin oon maistellut paljon uusia juttuja ja saanut lisää ruokaideoita, kiitos sulle! :) Aina vaan jotenkin tuppaa tekemään aikalailla samoja ruokia.

    Teidän viikko näyttää ja kuulostaa ihanan tekemisentäyteiselle! Miten muuten uunijäätelöä tehdään, mitä siihen tulee? En ole varma, että olenko sellaista koskaan syönyt, kokeilisin melelläni sitäkin :)

    Ihanaa sunnuntaita sulle ja Justukselle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, että tulee tehtyä samoja perusruokia, vaikka maailma olisi pullollaan erilaisia vaihtoehtoja! Ja kun menet kauppaan, niin pää on ihan tyhjä ideoista :D Joten kiva, jos jotain uusia ideoita olet täältä saanut! :)

      Classic-suositus otettu vastaan! ;) Tosiaan, tuo uunijäätelö on maailman helpoin! Ollaan aina tehty ihan tavallinen torttupohja - toki valmiskin käy - ja siihen vaan päälle marjoja ja hedelmiä oman maun mukaan sekä jäätelöä. Ja lopuksi marenki koko keon päälle siten, että jäätelö peityy kokonaan ja pariksi minuutiksi uuniin väriä saamaan! Eli ihan super helppoa! :)Ja marenki on ihan perus valkuais-sokerivaahto :)Itse tein vähän aikaa sitten uunijätskit pikkuvuokiin, jolloin murustelin sinne Daim-fanipaloja pohjalle. Ne tosin hieman sulivat eli jos jotain kovempaa keksiä murustaa, niin toimisi varmasti tosi hyvin! Huhtikuun alun postauksessa "synttäriyllätys" on kuvia niistä :)

      Samoin Jenni ihanaa sunnuntai-päivää sinullekin! <3

      Poista
    2. Kiitos neuvoista, täytyy käydä tsekkaamassa! Daim-sanan lukiessani alkoi melkein jo kuola valumaan, heh. :)

      Poista
    3. Hahhah, no sittenhän voit heittää vielä jätskin ja hedelmien/marjojen lisäksi sinne joukkoon vaikka niitä daim-palleroita - jossain ohjeessa oli joskus sellainenkin kokeilu tehty! ;)

      Poista
  5. En voi muuta sanoa, kuin mahtavalta näyttää! Tuntuu varmasti hyvältä, kun olet päässyt siihen normaaliin, oikeaan ja aitoon elämään kunnolla kiinni. Ei voi muuta kuin kieli pitkällä katsella noitakin herkkuruokia. Jotenkin nämä postauksesi saavat minutkin aina välillä yrittämään kovemmin saada elämääni takaisin. Sinun elämäsi kun näyttää jo näin hyvältä, tulee sellainen fiilis, että: ''Jos hänkin on pystynyt tuohon, pystyn varmasti minäkin!''.

    Nyt seuraava askel voisi olla sen kevyt vadelma-jätskin vaihtaminen johonkin parempaan... Uskon, että tämän kesän uutuusjätskit lyövät sen mennen tullen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että saat itsellesi tsemppiä ihan näistä arkisista postauksista! Sinun on todellakin mahdollista saavuttaa myös tämä, jolloin pääset nauttimaan niistä aivan tavallisista, mutta niin kivoista arkisista asioista :)Ihan sellaisistakin, mitä normaalisti ihmiset unohtavat arvostaa, mutta joista oikeasti nauttii, kun ne ovat olleet vuosia "pannassa". Joten sylin täydeltä tsemppiä sinulle - pystyt kyllä vielä voittamaan sairauden aivan varmasti! :)

      Ja tosiaan, tuota vadelma-jätskiä itsekin paljon aikanaan syöneenä voin kyllä todeta, että eihän se kyllä vedä todellakaan vertoja niille lukuisille ja lukuisille herkkumauille, mitä jätskikiskoista ja pakastealtaista löytyy! Eli nyt tosiaan käytät kesän jätskiuutuuksia hyväksesi ja rohkaistut kokeilemaan jotain uutta! :)

      Poista
    2. Rohkeisusi ja tekstiesi ansiosta uskaltauduin äitini kanssa kahvilaan hiukan herkuttelemaan. Puoliksi otimme palan tonnikalapiirasta ja puoliksi sacherkakkua. En muistanutkaan, miltä ne oikein maistuivat! Nyt hirveä morkkis, mutta se taitaa kuulua asiaan...

      Poista
    3. Kuulostaa todella hyvältä! :) Morkkista joutuu valitettavasti jonkin aikaa sietämään, mutta kun sinnikkäästi uskaltaa haastaa itseään, helpottaa morkkis sitä nopeammin ja joskus koittaa se hetki, kun huomaa, ettei morkkista enää tulekaan :)

      Poista
  6. Blogiasi jonkin aikaa lukeneena mietin, tuleeko sulle vielä suurempia takapakkeja? Tekstisi antavat olettaa, että asiat rupeavat olevan mallillaan, mutta milloin olet viimeksi langennut sairauden kuoppaan, ja miten siitä pässyt ylös taas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, nyt asiat ovat sen verran mallillaan, ettei varsinaisia takapakkeja ole tullut enää hetkeen! Tällä hetkellä tiedostan toimintaani fiksulla tavalla sen verran, että vältän kaikki karikot. Oikeastaan sekin jo riittää mainiosti, että toimin tavalla, josta kirjoitin tässä kuussa tekemässäni When in Doubt, Just Do it! -postauksessa. Eli sairaus ei pyöri päässäni negatiivisessa merkityksessä oikeastaan enää juuri lainkaan, vaan kyse on ennemminkin asioiden tiedostamisesta ja oikeiden valintojen tekemisen erityisen tarkasta huomioimisesta. Samalla tiedostamalla vanhat karikkoni ja toimimalla niitä vastaan erityisen tarkasti, edesautan kaidalla tiellä pysymistä.

      Oikeastaan syksyllä minulla oli vielä enemmänkin sellaisia hetkittäisiä synkempiä jaksoja, ehkä vain tuntien, päivien tai viikkojen mittaisia, mutta kuitenkin. Tuolloin sain korjattua tilanteen toimimalla tietoisesti muutamana päivänä todella sitkeästi sairautta vastaan eli syömällä vaikeimpia ruokia, huolehtimalla ateriarytmistä erityisen hyvin ja kiusaamalla liikuntamörköä täysinäisillä lepopäivillä. Koska olin jo sen verran hyvällä tiellä, nuo "energiatankkaukset" selvittivät päätä todella hyvin ja saatoin taas jatkaa terveiden ajatusten kera.

      Mutta oikeastaan olen aina ennen, vuosien saatossa, langennut sairauden kuoppaan uudelleen aina niin pahasti, etten sieltä yksin ole ylös päässyt. Nyt, kun nousu on ollut hyvää yli vuoden verran ja kuopat ovat olleet pienempiä, olen juurikin sitkeän tiedostamisen ja nopean reagoinnin kautta päässyt ylös nopeasti ja jatkanut matkaani! Kun mieli on alkanut epäröidä, olen sitä haastanut vaikeammilla asioilla ja jatkanut vahvampana eteenpäin :)

      Poista
  7. Kiitos Laura taas tästä! Nämä viikon parhaista arkihetkistä kertovat postauksesi ovat ihan parhaita! Niin täynnä elämää ja iloa, että nousee hymy väkisinkin kasvoille :) Olet ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ida itsellesi! <3 Mukavaa kuulla, että pidät näistä, sillä itseäni nämä muistuttavat aina siitä, miten paljon mahtavia pikkuasioita arki onkaan täynnä! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)