torstai 16. toukokuuta 2013

Justus & uudet kaverit

Justus-herralla on ollut varsin seurallinen viikko, vaikka vasta puoliväliin olemmekin kuluvaa viikkoa ennättäneet :) Eilen minulla ja Justuksella oli tarkoitus olla kahdestaan kotona koko pitkä päivä, mutta suunnitelmiin tuli kaivattu muutos, kun Jarno laittoi töistä viestiä, että mitä mieltä olisin, jos lähtisimmekin pojan kanssa rantalentiskautta avaamaan Jarnon seuraksi - no mikäpäs siinä! Päivä oli ollutkin jo pitkä ja täynnä unitaistelua, sillä valtaisasta ja silminnähtävästä - ja kuultavasta - väsymyksestä huolimatta pikkukaveri ei vain malttanut käydä päikkäreille. Lukuisatkaan vaunutteluyritykset eivät tuottaneet tulosta, vaikka silmät jo pyörähtelivät pojalla päässä. Heti pysähdyksen tulessa antoi poika kunnon ääninäytteen ja ei kun sisälle etsimään uusia keinoja saada tyytyväisyysaste korkeammalle. Joten muutos illan suunnitelmiin tuli hyvin otolliseen aikaan :) Kuuden jälkeen laitoimme kamppeet kasaan ja hyppäsimme kyytiin - ja ei kun kohti pelikenttiä!


Jarnolla ja hänen kaveriporukallaan on kesäisin tapana käydä porukalla pelaamassa melko useinkin rantalentistä - tosin ilman sitä rantaa, sillä eihän meillä täällä juuri vesistöä ole :D Melkeimpä parhaat kentät sijaitsevat Ryttylässä Kansanlähetysopiston alueella. Sinne ei aja meiltä kuin kymmenisen minuuttia, joten matkakin on varsin sopiva, vaikka kyse onkin naapurikylästä. Itse nautin valtavasti joka kerta, kun pääsen ihastelemaan tuon alueen kauneutta :) Vanhat rakennukset hivelevät varsinkin kesäisellä ilmalla silmää ja tuo mukanaan ihanan maaseutumaisen rauhan. Itse kävin kyseisessä paikassa riparin ja sen jälkeen vietin aikaa alueella useampanakin kesänä Nuorten kesä - tapahtuman merkeissä, joten paikka on senkin vuoksi täynnä ihania ja hauskoja nuoruusmuistoja :)


Olin varautunut reissuun hyvällä kirjalla ja pinolla uusia lehtiä, mutta paikalle saapuikin poikaporukan lisäksi Jarnon parhaan kaverin tyttöystävä sekä toisen kaverin vaimo heidän pikkuisen poikansa kanssa, joten hyvä seura syrjäytti kertaheitolla lukuaikomukseni. Ja kun vielä Jarnon serkku tuli paikalle kolmen lapsensa kanssa, riitti minulle ja Justuksellekin hienosti seuraa :)


 Justus sai siis myöskin ikäistään seuraa, sillä ystäväperheen poika on Justusta kaksi kuukautta vanhempi ja Justuksen nuorin, paikalla ollut pikkuserkku saavuttaa kesällä yhden vuoden iän. Justus ei olekaan ollut lähes lainkaan tekemisissä ikäistensä kanssa, joten kyllä pojilla oli toisissaan ihmettelemistä :) Miten voikaan olla niin hellyyttävää, kuin saada katsella kahden pienen pojan juttelua keskenään, omalla kurluttelevalla kielellään? :D Kunhan pojat vielä vähän kasvavat, on heistä toisilleen mahtavaa seuraa! Oli todella mukava jutella pojan äidin kanssa ja vaihtaa poikien kuulumisia :) Ja samalla kysellä itseäni mietityttäneitä asioita, josko toisella äidillä olisi koemusta samoista asioista.


Kävimme kaikki kolme yhdessä poikien kanssa lenkillä, sillä molempia pikkuveijareita sen verran alkoi jo unettaa - oli siis saatava rauha maahan. Oli hassua kuunnella kahden pojan unilaulua - hassua ärinää siis - ja odotella, koska uni voittaa halun pysy hereillä :D Oli kyllä ihan parasta kävellä maaseudun pikkuteitä auringonpaisteessa ja hyvässä seurassa.


Pojat olivat varanneet mukaan kertakäyttögrillin sekä makkaraa, joten pelien päätyttyä kruunasimme iltamme paistetuilla makkaroilla. Itse olen ollut aina kova syömään grillimakkaraa, joten on aivan mahtavaa, että silläkin saattaa jälleen herkutella kunnolla. Tämä grilli on itseasiassa jäänyt meille viime juhannukselta, kun vietimme Jarnon parhaan kaverin sekä hänen tyttöystävänsä kanssa aivan upean juhannuksen Teuvon leirintäalueella lähellä Saloa. Telttailimme leirintäalueella muutaman vuorokauden verran, vaeltelimme ympäri järveä, pysähdyimme aina välillä keittämään kahvit trangialla ja nautimme luonnon rauhasta. Heti kun Justus hieman kasvaa, on aivan pakko ottaa sama uusiksi! Ehkäpä jo kesällä samaan tapaan luonnon rauhasta nauttimista tiedossa pohjoisen reissullamme? :)


Kotiin päästyämme meillä kaikilla oli jotenkin todella hyvä mieli kaikesta. Ilta oli ollut sekä minulla, Jarnolla että Justuksella todella onnistunut, saimme nauttia kavereiden seurasta ja ihastella saapuvaa kesää - mikäs sen parempaa voisikaan olla? :) Luonto on ihan muutamassa päivässä herännyt ihan uskomattomalla tavalla eloon, mitä jaksaa kyllä ihan loputtomiin ihmetellä ja ihastella. Tästä tulee niin hyvä kesä - se on varma se! :)



Eilinen reissumme ei suinkaan ollut viikon ainoa deittikerta, sillä viikon viralliset vauvatreffit meillä oli Justuksen kanssa jo tiistaina, kun tapasimme aamukahvin merkeissä työkaverini ja hänen puolivuotiaan pikku prinsessansa :) Vaunuilimme heti aamutuimaan kauppakeskus Atomiin, jossa Pressossa nautimme aamupalaa ja vaihdoimme vauvakuulumisia :) Saimme myös matkaamme herra Justukselle pussillisen vaatteita, jotka todella tulevat tarpeeseen! Työkaverillani on nimittäin myös vanhempi poika, jonka vanhoja vaatteita Justus sai nyt sitten omakseen. Sovimme, että tapaamme samoissa merkeissä ehdottomasti mahdollisimman pian uudelleenkin. Nyt Justuksella on siis ikäisensä tyttökaverikin - mikäs sen mukavampaa ;)

Tällaisia pikkukuulumisia viime päiviltä :) Seuraavaksi ajattelinkin tehdä kunnon Päivämme kuvina - postauksen - ehkäpä jo lähipäivinä - sillä sellaisia on useampaankin otteeseen toivottu! Nyt suuntaamme pikkuherran kanssa ulos imemään jokaisen energiahippusen tuosta ihanasta auringonpaisteesta! :)

<3: Laura

2 kommenttia:

  1. Voi että tästä välitty postiviinen fiilis! Ja kesäinen!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä on kyllä ihmeellinen vaikutus mieleen - miten voikaan luonnon vehreys ja aurinkoinen ilma saada mielialan kohoamaan ties kuinka korkealle! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)