sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Ihan huippua!

Oli kyllä aivan huippu ilta eilen - juuri sellainen kuin toivoin ja odotinkin! Illan aloitus viivästyi hieman, kun osa porukasta kävi urakoimassa puolimaratonin Helsinki City Runin muodossa. Oikeastaan kyseinen puolimaraton olikin syy, mikä sai meidän ystäväporukkamme puoliskoineen vihdoin ja viimein samaan aikaan kokoontumaan kaikkien meidän tyttöjen kotikaupunkiin. Kolme tytöistä ja kaksin kappalein poikaystäviä kävi tänä vuonna juoksemassa, joten heidän saatuaan huikean urakkansa päätökseen, pääsimme juhlistamaan kahden ihanan tyttösen synttäreitä ja viettämään ihan parasta aikaa keskenämme :) 

Pienellä porukalla aloittelimme jo alkuillasta, ja kahdeksan aikoihin pääsimme sitten jatkamaan koko porukan voimin. Mutta onneksi aikaa oli aamuyön tunneille saakka, joten aivan liian lyhyeksi yhteinen aikamme ei sentään jäänyt :) Tässä hieman kuvien muodossa illan tunnelmia! Toki pääasiassa olivat ystävät, seurustelu ja luonnollisesti myös jääkiekon katsominen, mutta koska toisten kuvia en voi tietenkään tänne laitella ilman heidän suostumustaan, toimii kuvittajina jälleen illan herkkutarjonta! :)

Uusi punottu tarjottimeni pääsi käyttöön karkkikorina, kun hain vaihtelua tarjoiluastioihin ainaisten taika-astiastoon kuuluvien kippojeni lisäksi!

Perinteisiin on kuulunut, että yhdessä valmistelemme illan tarjottavat, ilman synttärisankareita tosin, mutta tällä kertaa kun suurimman osan aika meni juoksupuuhissa, päädyimme nyyttäritekniikkaan. Itselläni suurin urakka kuitenkin oli mikäs muukaan kuin kodin saaminen juhlakuntoon - sellainen kaaos kun vielä eilen aamusella meillä vallitsi! :D Juhlapaikaksi valikoitui meidän kotimme, sillä kaikki muut tytöistä asuu poikaystävineen (tai noh, yksi aviomieskin joukosta löytyy) muualla, joten helpointa oli viettää iltaa meillä, eikä kenenkään vanhempien luona. Mutta toisaalta vieraita saisi ehkä käydä useamminkin, niin tulisi tehtyä perusteellisempi siivous aina sopivin väliajoin - paras kannustin suursiivoukselle nimittäin ;)

Sovimme hieman etukäteen, että kuka tuo makeaa ja kuka suolaista tarjottavaa. Minä päädyin kerrankin suolaisiin leivonnaisiin ja tällä kertaa valikoitui reseptikirjasta suolaiset muffinssit! Aluksi olin aikeissa tehdä jo vuosia lemppari resepteihini lukeutuvan Kreikkalaisen juustopaistoksen, mutta päädyin lopulta kuitenkin muffineihin, sekä lihaisempiin että kasvisversioihin. Tässä kuvassa ovat kasvisversiot eli aurinkokuivattu tomaatti-fetamuffinssit. Täytteet toimivat loistavasti yhteen ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mikäli vaan feta ja aurinkokuivattu tomaatti maistuvat!

Tässä juustoisia kinkku-paprikamuffinsseja!

Ja sinappisia nakkikääröjä by Jarno :D

Naposteltavien roolia toimittivat dippivihannekset, sipsit...

...ja popparit!

Ja koska vieraista en kuvia viitsi laittaa, väliin muutama epäonnistunut ja epätoivoinen otos minusta :D Justuksen kanssa on tottunut siihen, että hiuksia on ihan mahdotonta pitää auki, joten halusin käyttää tämän ehdottomasti hyväkseni, kun pikkuinen hiusten repijäni oli mummon ja papan hoivissa ;) Lähinnä vain ihmettelin tuota kummallista keskipään jakausta, mikä on näköjään seurausta kuukausien vakiponnari/ -nuttura -linjasta!

On se kumma juttu, kun aina minulla on niin suuret suunnitelmat laittaitumisen suhteen, mutta kummasti siivous ja kokkailut veivät tälläkin kertaa sen verran aikaa, että pukeutuminen, meikki ja hiusten suoristus veivät yhteensä aikaa ehkäpä juuri ja juuri kymmenisen minuuttia - niin minua! :D Noh, onneksi Tampereelta ostamani uusi Vero Modan toppi toi hiamn piristystä :)

Ja sitten tyttöjen herkkuleivonnaisiin!

Ihanaa mutakakkua...

...passion-juustokakkua...

...ja mustikkapiirakkaa. Mustikkapiirakan pohja oli ihanan pehmeä, kun pohjaan oli käytetty kuulemma leseitä ja kaurahiutaleita. Tätä upposi ja monta palaa! :)

Ja suklaapuolesta pitivät huolta ystäväni Dubain tuliaiset sekä pääsiäiseltä ylijääneet suklaapatukat :) Suomalaisia karkkeja ja suklaita voittaneita ei ole, ja yleensä ulkomailta tuodut makeiset maistuvat lähinnä oudoilta, mutta nämä suklaat olivat kyllä ihan todella hyviä! Erityisesti pähkinäiset ja mantelia sisältävät suklaat olivat minun makuuni :)

Alkudrinkkien virkaa toimitti vapulta ylijäänyt NVY passion fruit -juoma persikkasoseella tuunattuna!

Pohjalle soseutin persikkaa ja reunoille sokerikoristelu :)

Synttärisankareille, ihanille ystäville ja Suomen joukkueelle! ;)

Kuvan epätarkkuudesta huolimatta kuvasta välittyy varmasti oikea fiilis! :)

Meillä on ollut aina tapana ostaa tietenkin myös synttärilahjat - milloin lahjana on ollut hajuvesi, milloin koru ja joskus jopa lehtitilauskin :) Kun 18 vuotta täytimme, taisi meistä useampikin saada osakseen jopa 18 erilaista pikku lahjaa! Tällä kertaa ajattelimme, että pääasia on muistaa edes jotenkin, ja ostimme molemmille tytöille kauniit teerasiat sekä teetä. Tiina taiteili -tapansa mukaan - myös ihanat paketit :)

Lahjojen lisäksi perinteenä on ollut, että Noora ihanainen taiteilee synttärisankareille aina kortit! Kortit ovat täynnä persoonaa ja ajutusta - juurikin saajilleen suunnatut :)

Ennen baariin lähtöä oli ihana käpertyä sohvan nurkkaan juttelemaan tyttöjen kanssa :)Niin paljon muistoja menneiltä vuosilta, joiden muistelemisesta ei vaan yksinkertaisesti voi saada tarpeekseen! Muisteluita vauhditti ystäväni tuomat cd:t vuosien varrelta! Lähes jokainen tapahtuma on saanut aikanaan oman nimikkolevynsä - oli kyse sitten naamiaisista, synttäreistä tai muuten vaan -juhlista!

Kun kello läheni puolta kahta, aloimme tehdä lähtöä kohti keskustaa ja baaria. Virtaa riitti ja oli mahtavaa tanssia porukalla pohkeet kipeiksi, kunnes oli aika päättää ilta ja lähteä kotia kohti. Totesin Jarnolle kotiin päästyämme, että niin paras ilta baareiluineen lähes viiteen vuoteen - siitä ei ole epäilystäkään! Ei voi muuta todeta, kuin että nautin täysin siemauksin - aivan kaikesta! :) Kiitos tytöt ja pojat 

<3: Laura

30 kommenttia:

  1. Nam! Voisiko saada reseptiä noihin fetamuffinsseihin? :)
    Kauniina olet ollut liikkeellä. Kuten kaikissa kuvissa aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Gea :)Hei joo, tottakai voi saada reseptin! Näpyttelen sen joku hetki ajan kanssa tänne esille ihan! :)

      Poista
  2. Voi että Laura oot niin symppis oikeesti! :) Tosi nätti oot, tosin vielä kovin kovin hentoinen ja pieni. Mistään muusta blogista ei tule näin hyvä fiilis kuin tästä!
    Aina, kun syömiset tai liikkumattomuus ahdistaa ja haluaisin luovuttaa paranemisen suhteen, tulen lukemaan blogiasi. Kirjoitat niin hyvin ja positiivisella asenteella syvällisistä asioista kuin myös arkipäivistäsikin.
    Hassua muuten, että jos joskus eksyn proana-blogeihin, tulen lukemaan tekstejäsi niin osaan jättää ne anoreksiaan kannustavat kirjoitukset omaan arvoonsa ja keskittyä paranemiseen ja elämään. :) Niin positiivinen vaikutus sulla on minuun! <3

    Haha, jos vielä kommentoisin itse postauksen aihetta - aivan mahtavalta näytti tarjottavat ja kuulosti muutenkin onnistuneelta illalta. Olet kyllä tämän ansainnut! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos aivan todella ihanista sanoistasi <3 Erityisen ihanaa on kuulla, että saat positiivista vertaistukea teksteistäni, sillä blogimaailma on tosiaan täynnä syömishäiriöblogeja, mutta osalla on varmasti vaikutusta lukijaansa myös sinne negatiiviseen suuntaan. Toivon kovasti, että pystyisit jättämään pro ana -blogit mahdollisimman vähälle, sillä ne vain lietsovat pahaa oloasi - kuten itsekin totesit! Imet vaan sen positiivisen tsempin kaikesta mahdollisesta, niin hyvä tulee :)

      Ihanaa kesän odotusta sinulle! Elämä ilman sairautta maistuu todella niin hyvälle, että sen puolesta kanttaa taistella! :)

      Poista
  3. Taisi olla kiva ilta ja kauniina olet ollut, niinkuin aina. :) Ps. Ihania tarjottavia, taas kerran! ;D

    VastaaPoista
  4. Sun blogista kyllä todella tulee aina tsemppimielelle taistossa anoreksiaa vastaan.:) Tänään oli sellainen päivä että tuntui kuin olisi ollut loputon nälkä. Lopulta uskaltauduin nauttimaan koko ateriasuunnitelmani päällisiksi yli puolilitraa kylmää kaakaota ja kymmenen susu-suklaapalasta iltapalan jälkeen. En olisi varmasti tuohon suoritukseen kyennyt jos en olisi lukenut ruokapäiväkirjapostauksiasi ja tullut vakuuttuneeksi siitä että omaa nälkää kannattaa kuunnella. Tällä hetkellä vatsalaukkuni on täydempi kuin jouluna ja pääsiäisenä yhteensä mutta ainakin tulen terveeksi:D. Siitä kuuluu kiitos myös muun muassa sinulle:)

    - suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa Suvi! :) Juuri tuollaisilla jutuilla teet vain ja ainoastaan hyvää itsellesi ja edistät parantumistasi! Ja kun toistan tuon kaltaisia asioita, kuuntelet itseäsi, nälkääsi ja mielitekojasi, muuttuu se kaikki kerta kerralta helpommaksi :) Samalla siitä tulee myös aina vaan luontevampaa! Ja kun vaan tietäisi kuinka paljon ja vapaasti minä söin lauantai-iltana (jatkaen ylijääneillä ruoilla seuraavanakin päivänä ja vielä veljen tyttöni synttärikahveilla) saisit varmasti luottoa ja tsemppiä entistä enemmän ;)

      Kiitos vielä kaikin puolin ihanasta kommentista :) Aurinkoista kesän odotusta sinulle ja valtavasti tsemppihenkeä! :)

      Poista
  5. Heips Laura Ihana!

    Upeat bileet teillä takana, ja nehän varmasti kruunasi - paitsi tietty synttärisankarit - niin osaltaan myös Suomen upea otteluvoitto...! ;) Hienot tarjoilemukset teitillä ja ihanaa, että pääsit vielä baariin pikkutunneilla tanssahtelemaan! Mikäs sen piristävämpää? :) Elämä näyttää Sinulle nyt parhaat puolensa! Teillä taisi olla tänään, sunnuntaina, tiedossa vielä sukulaistytön juhlat...? Toivottavasti jaksoitte vielä nekin viedä läpi...! :)

    En voi muuta kuin yhtyä yllä oleviin anonyymin ja Suvin kommentteihin! Olet kyllä niin äärettömän sympaattinen tapaus että, ja saat kenet tahansa anoreksian kanssa kamppailevan todellakin tsemppimielelle! Tosiaan, jos ahdistus iskee, niin tänne vaan blogiasi lukemaan niin johan mieli piristyy - ja huimasti!

    Älä siellä höpsö höpöttele epäonnistuneista kuvista! ;) Olet niiiin kaunis, vaikkakin vielä niiiin pikkuinen. Kunhan saat loputkin kilot kerättyä, niin kyllä hyvä tulee! :) Täällä vain odotan kuin kuuta nousevaa sitä kuvaa, kun näytät yhtä terveeltä kuin Sinut muistan yhteiseltä osasto-ajaltamme! :)

    Upeaa uutta viikkoa Sinulle, Laura!

    Lämpimät halaukset täältä etelän-maalta! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan Andrea sitä samaa niin itsekin! Rakastan noita shortseja, jotka päälläni olivat, mutta sanoin samalla tytöille ja Jarnolle, että tämä on sitten viimeinen kerta, kun nuo shortsit tulevat minulle IKINÄ mahtumaan! Ja voi että, kun vaan olisit nähnyt minun syövän niin vapaasti ja rennosti aivan kaikkea mitä vaan halusin! Ei käynyt mielessäkään ennen juhlia syödä vähemmän, ei edeltävällä viikolla tai samana päivänä, vaan halusin jopa entistä paremmin huolehtia syömisistäni! Ja seuraavana päivänä olikin vuorossa Idan synttärit ja rääppiäiset eilis illan syömisillä, eikä mielessä olisi käynytkään antaa lauanta-illan vaikuttavan mihinkään! Ihan mahtava fiilis! :)

      Aurinkoista viikkoa upeiden lämpöasteiden kera sinullekin ihana Andrea! Lähetän täältä lämpimän halauksen ja Justus tehostaa sitä terkuillaan! <3

      Poista
  6. Voi kääk, mitkä herkut ja mikä ilta, sitä se varmasti olikin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan mahtavaa kaikki: seura, ruoka ja oma fiilis! :)

      Poista
  7. Tuun AINA niin hyvälle mielelle sun postauksista, olet todella ihana ihminen! :)

    VastaaPoista
  8. Olet niin onnellisen näköinen ja silmistäsi paistaa elämän ilo! :) Kiitos taas positiivisesta postauksesta ja muistuttamisesta millaista elämä tulee olemaan ilman sairautta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi en oleta että olet vielä täysin terve, mutta tarkoitin että kuvista ja tekstistä näkee että pystyt nauttimaan elämästäsi jo ajoittain ilman sairautta... Vaikea selittää, mutta toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan... ;)

      Poista
    2. Kiitos ihanista sanoistasi :) Ja todellakin otin kommenttisi juuri oikein ja ymmärsin sen! :) Sillä vaikka painoa onkin nostettavana, niin voin kyllä todetan, että sairaus ei psyykkeen kannalta ollut läsnä tuona iltana, ei laisinkaan! Tämä ilta jos mikä oli itselle osoitus siitä, että pystyn nauttimaan, rentoutumaan, syömään niin vapaasti kuin vain haluan ja oikeasti voin todella hyvin! Ihan mahtava fiilis :) En olisi uskonut vielä jokin aika sitten, että tällainen on edes mahdollista, mutta kyllä se ilmeisesti on. Ja kyllä elämänilo on tällä hetkellä ihan valtava, joten mukavaa, jos se oikeasti välittyy sinne ruudun toisellekin puolelle! :)

      Ihanaa ja aurinkoista kesän odotusta sinulle! :)

      Poista
  9. Ihana blogi!:) oot tosi kaunis ja viel kauniimpi kuhan saat kiloja kerättyä tohon hentoseen varteen. Paljon voimia ja tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 Kyllä varmasti kerään vielä kiloja, joka ikisen puuttuvan! :)

      Poista
  10. Onnistuneen oloinen ilta, ja kauniina on tyttö pirskeissä pyörähdellyt :) Shorteistasi puheen ollen, viime viikolla ei mennyt enää nappi kunolla kiinni viime kesänä ostetuista farkuista :D Äiti lupasi onneksi ostaa uudet, sen verta onnellinen oli ;)ja Suunnattoman iloinen olen sinun onnestasi, niin ikävä on itselläkinin tuota vapaata ja rentoa oloa illanistujaisten merkeissä, että voin samaistua oloosi ja tämän hetkiseen riemuusi ^^ sitä kohti itsekkin!

    Aurinkoista viikon alkua sinulle sinne etelään! teitä taitaa lömpö helliä siellä, toisin kuin täällä, mutta jospa se kunnon kevät saapuisi tänne Ouluunkin tämän viikon aikana ;) Kaikesta huolimatta ajattelin uhmata tänään pilvikeliä, ja käydä nauttimassa torilla kesän ensimmäisen irtopallojäätelön, NAMS! Pitää aloittaa ajoissa jotta saan korvattua viime kesän jäätelövajeen tänä vuonna :P Take care ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kuljet tuota vapautuneisuutta kohti itsekin - sen vielä jokin päivä saavuttaen! :) Ja onnittelut farkkuetapista! :) Vaikka se varmasti herättääkin ristiriitaisa tunteita, on se vain ja ainoastaan hyvä asia, että aivan liian pienet koot, jotka eivät aikuisen naisen vaatekaappiin kuulu, jäävät menneisyyteen. Hyvä sinä! <3 Itse tosiaaan aion pitää huolen, että nuo shortsit eivät enää ikinä tule minulle mahtumaan, vaikka ihan lempparit ulkonäöllisesti ovatkin olleet! Etsin sitten tuplasti kivemmat, kun sen aika tulee ;)

      Toivottavasti jätski maistui! :) Voi että kun rakastan Oulun toria - se oli aina ihan parasta mummolareissuilla! Ja kauppahalli - siellä vasta ihanaa olikin kierrellä! Miksei meillä voi täällä olla tuollaisia kivoja juttuja? :D

      Poista
  11. Ihanaa, että nautit olostasi ja iltanne oli kaikin puolin onnistunut! Sairaudesta luovuttua elämä maistuu niin paljon makeammalle ja sitä osaa erilailla arvostaa! Ihanaa alkavaa viikkoa Laura ja lisää irrottelu-tuokioita, olet kuvissa todella kaunis! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell <3 Kyllä todellakin elämä maistuu niin mahtavalta tällä hetkellä kaikin puolin! :) Ei tule viime vuosia millään lailla ikävä - se on varma se!

      Poista
  12. Hyvältä näyttää kaikki tarjolla ollut, ja erityisesti Sinä! Olet todella kaunis Laura ja puhkeamassa kukkaan. Vaikka lisäkiloja saisikin vielä tulla, välittyy kuvistasi jo nyt sellainen ihanan tarttuva elämänilo! <3 Nauti näistä onnen hetkistä, olet ne todellakin ansainnut!
    Ps. Tein itsekin juuri viime viikolla fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja sisältäviä muffinsseja, mikä sattuma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ida! <3 Nautin ehdottomasti tällä hetkellä jokaisesta hetkestä, oli se sitten arkea tai juhlaa :) Ja kummallinen kaunistaja tuo elämänilo taitaa olla - varsinkin kun se kasvoilta on monta vuotta puuttunut!

      Hauska sattuma tosiaan nuo muffinssit! Toivottavasti sinäkin saatoit nauttia leipomuksitasi hyvillä mielin! :)

      Poista
  13. Kivoja kuvia ja voi mitä herkkuja! Nam! :) Kreikkalainen juustopaistos kuulostaa myös todella hyvältä. Olisiko siihen mahdollista saada reseptiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Suosittelen kyllä ehdottomasti tuon juustopaistoksen kokeilemista! Se on ollut itselläni sellainen vakio, mitä olen tehnyt usein töihin viemisiksi, kaikenlaisiin juhliin jne. Tämä on melkoisen vanha resepti, mutta mielestäni tämä on se alkuperäinen, kun Pirkan sivuja selailin: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/26483-kreikkalainen-juustopaistos

      Poista
    2. Kiitos paljon! <3 Menee ihan ehdottomasti kokeiluun - ehkä jopa jo äitienpäivänä (äidin iloksi) ;)

      Poista
  14. Miten on mahollista että oot noin selkeän alipainoinen ja LAIHA vaikka syöt (blogin perusteella) todellllla isoja määriä?:o
    Oon varmaan missannut jotain mutta vaikuttaa siltä ettei ruoka oikeen imeydy suhun ollenkaan..? Kateellinen täällä huutelee, mutta siis ihana nähdä että sulla menee noin hyvin nykyään. Oon pari kertaa kurkkaillut tänne sitten sinun anoreksia aikojen ja hyvä mielihän näistä postauksista tulee:=)
    Anteeksi jos olen tökerö, en oo hyvä kirjottamaan :D
    -vanhalukijaaaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syön kyllä tosiaan valtavasti (tai ehkä oikeastaan tavallisesti, mutta entiseen verrattuna valtavasti) ja viime päivinä olen entisestään lisäillyt, kun on alkanut tuntua, ettei tuokaan määrä tuloksen saamisen kannalta ole ollut enää riittävä.

      Ja kyllä se ruoka imeytyy, olenhan sanut painoa nostettua useamman/jokusen kilon nyt viime kuukausien aikana :) Toki jokaisella ruoka tarttuu kehoon eri tavalla eikä oikein voi itseään kukaan muihin verrata. Ehkäpä geenit, sairauden vuoksi hurjaksi noussut energiantarve sekä imetys ovat varmaan selittäviä tekijöitä tarvitsemalleni ruokamäärälle. Nyt siis imetys nostaa energiankulutusta jonkin verran, mutta toisaalta liikuntaa en lyhyiden vaunulenkkien lisäksi juuri harrasta

      Mutta hyvin minulla tosiaan menee ja elämä sairauden suhteen on todella vapaata! Eli ei voi olla kuin oikein onnellinen tästä tilanteesta :)

      Ja kiva kun kirjoitit kommenttia ja olet blogiini jaksellut kurkkia :) Mutta kateellinen ei kannata olla, sillä uskoisin sinunkin voivan täysin hyvillä mielin syödä aivan yhtä paljon kuin minäkin syön! Kunhan vaan itse annat itsellesi siihen luvan:)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)