tiistai 28. toukokuuta 2013

Mustikkapiirakkaa vaniljajätskillä

Pääsin taas pitkästä aikaa leipomisen makuun, kun saimme vieraaksemme viime viikon perjantaina työkaverini ja hänen kaksi lastaan. Tapasimme heidät viimeksi ihan kahvilassa, mutta nyt saimme heidät viereeksemme ihan kotiimme :) Joten täytyihän sitä keksiä heti jotain tarjottavaa! Koska minulla oli valtava hinku päästä jo kokeilemaan uutta jäätelökonettani, ajattelin yhdistää kyseisen testailun tähän leivontaprojektiin. Mikäs olisikaan parempi seuralainen jätskille kuin marjapiirakka? Eli ei kun mustikkavarkaisiin vanhempieni pakastimelle ja mustikkapiirakan ja vaniljajätskin tekoon!


Olin jo ostanut ainekset perinteiseen kermaviilitäytteiseen marjapiirakkaan, mutta päädyinkin kaurahiutalepäällysteiseen, todella yksinkertaiseen mustikkapiirakkaan, sillä ajattelin jätskin sopivan paremmin yhteen sen kanssa. Mustikkapiirakka oli ohjeistukseltaan siis maailman yksinkertaisin, mutta laitampa senkin tähän esille :)

Pohja:
100 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl kaurahiutaleita 
1 tl leivinjauhetta

n. 5 dl mustikoita 

Päällinen:
3 dl kaurahiutaleita
75 g sulatettua margariinia
0,75 dl sokeria


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Voitele vuoka ja painele taikina vuokaan nostamalla taikinaa myös reunoille. Ripottele mustikat pohjan päälle.

Valmista kaurapäällinen sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Kaada täyte mustikoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Tässä valmis paistokseni...

 
...ja tässä mustikkapiirakka jo testattuna :)

Itsetehtyä jäätelöä aidon vaniljan kera :)

Ja vaikka itse sanonkin, niin olin varsinkin jäätelöön todella tyytyväinen ja siitä positiivisesti yllättynyt!  Huomioon ottaen senkin, että leivontani ja jätskin teko ajoittui sinne ilta kymmenen tienoille, kaiken muun iltahyörinän keskelle :D

Sain tuliaisiksi ihania vaaleanpunaisia Gerberoja :)

Päivä oli todella mukava kaiken kaikkiaan. Justuskin nauttii omalla tavallaan varmasti, kun ei tarvitse päivisin tylsistyä vain äidin naaamaa tuijotellessa ;) On todella mukavaa, kun on löytänyt töiden kautta itselleen uuden ystävän. Sairauden vuoksi työtaipaleeni on ollut kovin rikkonainen, enkä ole kunnolla ikinä mihinkään porukkaan sisään päässyt. Ehkä nyt asia muuttuu, kun palaan entiseen työpaikkaani ja jään sinne toivottavasti pidemmäksikin aikaa! Siellä porukka on nimittäin todella mahtava :) 

Tämä kyseinen työkaveri pyysi minua heidän mukaansa viime sunnuntaina järjestetylle Naisten Kympillekin, mihin työporukka oli ilmoittautunut. Ja voi että kun minua on surettanut se, etten mukaan voinut lähteä! Sen lisäksi, etten Justukselle olisi hoitajaa saanut, on vielä tässä vaiheessa kympin lenkin kaltainen aerobinen kulutus minulle liikaa. Mutta aion kyllä pitää huolen, että ensi vuonna pääsen mukaan aivan takuuvarmasti! Enää ikinä en aio joutua sairauden takia mistään kivasta kieltäytymään - en sitten ikinä! :)

<3: Laura

4 kommenttia:

  1. Oij,miten herkullisen näköistä! Nyt mun anoreksia kyllä huutaa,että liikaa kaloreita. Se tarkottaakin,että täytyy lähteä kauppaan ostamaan värkkiä. Tuollaisen jäätelökoneenkin sain kihlajaislahjaksi. Ei olla vielä kokeiltu,mutta nyt olisi sopiva aika!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on todellakin sitten aika jo kokeilla sinunkin jäätelön tekemistä! Ja muista syödä sitä hyvillä mielin, sillä sinulla on täysi oikeus siihen :)

      Poista
  2. Way to go, Laura! ;)

    Ihanaa, että Sinulla on noin mukava työkaveri, ja odotapas vaan kun pääset takaisin töihin niin niitä tulee varmasti monin verroin lisää! Niin ihana olet, että työkavereita ihan varmasti siunaantuu ja paljon! Ja, tosiaan, ensi vuonna sitten menet porukan kanssa Naisten Kympille! :) Senhän voi "suorittaa" myös kävellen, joten ei huolen häivää jos kunto ei vielä silloin riitä lenkkeilemiseen. Minäkin voisin ottaa tavoitteeksi olla siinä kunnossa, että voisin ainakin periaatteessa osallistua! Se voisi ollakin tosi hauskaa! :)

    Halauksia Ihana Lauraseni!

    <3

    Niin, ja tosi hienot ovat taas leipomuksesi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana Andrea jälleen kerran <3

      Tänäkin vuonna olisi ollut kävelyurakka edessä, mutta silti Jarno oli ehdottoman ein kannalla, kun varovaisesti mielipidettä häneltä kyselin. Mutta ensi vuonna sitten! :) Nytkin olisi kävelylenkille varmasti kunto riittänyt, mutta vielä paremmilla voimilla sitten ensi vuonna! :)

      Aurinkoinen halaus sinullekin täältä "pohjoisemmasta"! <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)