maanantai 6. toukokuuta 2013

Olet ainutlaatuinen

Olin ajatellut kirjoittaa tänään aivan muista aiheista, mutta halusin silti tuoda täällä blogissanikin esiin pienellä tavalla sen, kuinka tänään vietetään kansainvälistä Älä laihduta -päivää. Älä laihduta -päivällä on kullanarvoinen viesti kannettavanaan - sellainen mitä ei voi koskaan korostaa liikaa: olet riittävä juuri sellaisena kuin olet, olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Syömishäiriöliiton sivuilla päivää kuvaillaan seuraavilla sanoilla: 

"Kansainvälinen Älä laihduta -päivä (International No Diet Day) tukee oikeutta voida hyvin koosta riippumatta. Päivä tähtää ennen kaikkea oman itsensä ja kehonsa hyväksymiseen sekä oman kokonsa arvostamiseen. Laihdutuskeskeinen kulttuurimme on luonut käyttäytymis- ja ajatusmalleja, jotka hallitsevat monien ihmisten elämää. Älä laihduta -päivä antaa mahdollisuuden purkaa näitä ajatusrakennelmia ja luoda positiivisempaa, lempeämpää asennetta itseänsä kohtaan."

Large
Kuva: weheartit.com

Minulle itselleni tällä päivällä on näin syömishäiriötä sairastaneen näkökulmasta erityisen suuri merkitys, mutta haluaisin sen pysäyttävän jokaisen meistä edes hetkeksi ajattelemaan sitä, miksi kukin meistä on arvokas juuri sellaisena kuin on. Tämän ajattelutavan ei tulisi rajoittua ainoastaan oman fyysisen ulkomuodon hyväksymiseen, vaan sen kaiken, mitä kukin meistä pitää sisällään. Jokaisella meistä on heikkoutensa ja vahvuutensa. Jokaisella meistä on piirteitä, joista pitää hieman enemmän, tai jotka miellyttävät meitä itseämme hieman vähemmän. Nämä asiat eivät kuitenkaan määritä meitä ihmisinä, eivätkä tietyt piirteet tee meistä yhtään sen vähemmän tärkeitä, vähemmän arvokkaita. Sen sijaan ne tekevät meistä ainutlaatuisia.

Olet todella kaunis, elät vain yhden kerran
Olet todella viisas, elät vain hetken verran
Olet todella kaunis, elät vain yhden kerran
Olet todella viisas, elät vain hetken verran

-Zen Cafe

<3: Laura

4 kommenttia:

  1. Tyhjentävä kirjoitus kauniilla ja tärkeällä sanomalla, muuta en osaa sanoa ^^ Harmittaa, kun en tiennyt tämän päivän olevan juuri tänään yhtään aikaisemmin, kun kuuntelin ystävääni kaupungilla, joka surkutteli "suurta" takapuoltaan ja "paksuja" reisiään... en oikein osannut reagoida tuolloin, mutta nyt tietäisin mitä hänelle vastaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni on kyse todella tärkeästä aiheesta kaikin puolin. Tuntuu pahalta ajatella, miten paljon ihminen pystyy tuntemaan negatiivisia tunteita sitä kohtaa mitä todella pitäisi rakastaa ja arvostaa kaikin puolin - eli itseään kohtaan.

      Poista
  2. Todellakin, jokainen on ainutlaatuinen ja hyvä sellaisena kuin on. Jokainen tyttö ja nainen on oman elämänsä prinsessa, ei vähempää.<3

    VastaaPoista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)