tiistai 5. maaliskuuta 2013

Viikonlopun tunnelmia

Eilinen oli  todellinen arkeenpaluu kivan viikonlopun jäljiltä! Noh, ei nyt mitään sen kummempaa, mutta Justus nousi selvästi väärällä jalalla ja piti äidin hyvin hyvin kiireisenä. Kun herran laski alas hetkeksikin, alkoi aivan mahdoton, hysteerinen itku, mikä ei edes sylissä meinannut loppua. Juuri kun olin ehtinyt kaikille hehkuttaa sitä, kuinka Justus viihtyy nykyään jo niin hienosti hetken myös itsekseen vaikkapa lelukaarensa alla! Täytyi ihan laittaa Jarnolle töihin viestiä, ettei hän vaan sattunut ottamaan meidän hymypoikaa mukaansa :D

Ehkä Justuskin oli vaan harmissaan kadonneesta auringonpaisteesta, jonka tilalle oli tullut ainoastaan hirvittävä viima ja lumipyry! Vaikka minä talvea rakastankin, alkaa kieltämättä pienoinen kevään kaipuu olla tässä itselläkin jo mielessä. Mutta eiköhän se sieltä kohta hiivi jo pysyvämmin esille, lämpimät ilmat ja auringonpaiste :)

Vaikka uusi viikko onkin jo käynnistynyt, ajattelin hieman palailla viellä täälläkin viikonlopun tunnelmiin :)

Lauantai

Lauantaina tosiaan käytiin Justuksen pikkuserkun 6-vuotis kahveilla. Jarnon suku asuu aikalailla kokonaisuudessaan meidän kanssamme samassa kaupungissa, joten heitä tulee melko useinkin tavattua. On ihan hauska sattuma, kun kyseinen suku kasvoi puolen vuoden sisään kolmella pojalla, kun Jarnon kahdelle  serkulle syntyi heinäkuussa molemmille pojat. Ja kun Jarnon hyvän kaverin perhe kasvoi pojalla lokakuussa, ei ainakaan leikkikavereita Justukselta tule puuttumaan :)

Herra makoilee ennen reissuunlähtöä niin tyytyväisenä omassa sängyssään, mummon ostama uusi kyläasu yllään :) Tähän asti olen saanut kuulla Jarnolta jatkuvasti vaatehankinnoistani, joita pojalle olen tehnyt, mutta nyt herra itse selasi jo lastenvaatteita netistä! Kyllä se mieli vaan kummasti muuttuu :D

Oli ihanaa päästä ostamaan nuorelle neidille synttärilahjaa mielessä ne kaikki ihanuudet, joista olisi itse tullut valtavan onnelliseksi tuon ikäisenä :) Päädyin valitsemaan pinkin soivan korurasian ja "timanttisormuksia" - ja kyllä oli mieluisa lahja! Itselläni oli aikoinaan smanlainen lilan värisenä, ja tuolla se taitaa edelleenkin vanhempien luona olla tallessa :)

Kahvin kanssa herkuteltiin kakuilla - tietenkin :) Itse tosin nautiskelin suklaajuustokakkua, mutta oli aivan pakko napata kuva varsinaisesta synttärikakusta. Niin hieno ja täydellinen pikkuiselle synttärisankarille :) Synttärisankarin äidin hyvä ystävä on uskomattoman taitava mitä kakkuihin tulee, ja jälleen hän oli onnistunut mahtavasti!

Justus pääsi kokeilemaan pikkuserkun hienoa keinua, mikä heilutteli Ukkelia itsestään edestakaisin! Tosin itku oli niin herkässä, että ilme näyttää kovinkin kärsivältä :D

Kun pääsimme synttäreiltä kaupan kautta kotiin, tulivat Jarnon äiti ja kummitäti moikkaamaan Justusta. Jarnon kummitäti ei päässyt osallistumaan ristiäisiin Thaimaan-reissun vuoksi, joten tuli nyt kyläilemään. Tuliaisena Thaimaasta Justus sai aivan ihanan nalleasun! Eikö olekin suloinen? :)

Ja jälleen lisää kauniita kukkia kotia piristämään :) Meillä on paljon kasveja kotonamme, mutta kyllä leikkokukat aina piristävät aivan eri tavalla, ja varsinkin tulppaanit tuovat mahtavalla tavalla sitä kaivattua kevään tuntua kotiin :)

Sunnuntai

Sunnuntai oli aivan ihana päivä myöskin! Jarnon lähdettyä iltavuoroon pakkasin minä Justuksen ulkokamppeisiin ja suuntasimme yhdessä äitini kanssa kohti Hyvinkäätä. Haimme Willa-kauppakeskuksesta sushiannokset itsellemme, tätä kun oli suunniteltu jo pitkään! Raskausaikana en voinut sushia syödä, joten nyt täytyi vihdoin päästä maistelemaan Hanko Sushin tarjontaa ja ottaa ilo irti ruokailun "vapaudesta" tässäkin suhteessa! :D Täälläpäin ei oikeastaan muita sushipaikkoja olekaan, mutta minulle kelpasi tämäkin loistavasti :)

Ja kyllä maistui niin hyvälle! Otettiin molemmat lajitelmat, minkä lisäksi saimme mukaan vielä muutaman lisämaistiaisen. Oli niin ihanaa huomata jälleen yksi terve muutos ajattelussani - nimittäin iloitseminen "ylimääräisestä" syömisestä! Ennen olisin ollut kauhuissani siitä, jos valmiiksi ajattelemani annoksen päälle olisi lisätty vielä ekstraa, mutta nyt söin tyytyväisenä ja hyvällä ruokahalulla annoksen päälle tulleen makupalat :) Nyt vasta tajuaa oman käyttäytymisen järjettömyyden, kun erinäisissä tilanteissa on vaikkapa kahvilan tarjoilijan ystävällinen ele tehdä oikein iso jäätelöannos saanut minut purskahtamaan itkuun! Voi olla toiselle melko hämmentävä tilanne, kun yleensä asiaakkaat iloitsevat siitä, että saavat kunnolla rahoilleen vastinetta :D

Karkit haettiin tällä kertaa Filmtownista ja voi että mikä ihana valikoima! Alkoi Riihimäen Makuunin anti tuntua hyvin vaatimattomalta :D Tuntui, ettei millään osaisi päättää, mitä ottaisi, kun valikoimaa oli niin valtavasti, kunnes äitini sanoi, että tottakai otat niin paljon kaikkea kuin mielesi tekee! Niimpä, miksen tosiaan ottaisi? :)

Ja näillä eväillä ilta sujui mukavasti leffaa katsellen :) Vuokrattiin Lars Keplerin dekkareihin perustuva Hypnotisoija-elokuva ja kyllä kannatti! Olen lukenut kirjasarjasta ainoastaan viimeisen osan, mikä oli todella hyvä. Nyt täytyykin lukaista vielä muutkin osat, sillä sen verran hyvistä kirjoista on kyse. Tosin minulla on sellainen määrä kirjoja hyllyssä odottamassa lukemista, että tovi voi vierähtää, ennen kuin kyseisiin kirjoihin käsiksi pääsen käymään. Justuksen kanssa kun lukeminen jää usein yritykseksi; luet sivun ja taas mennään, kun herra ilmoittaa tyytymättömyydestään! :D

Tällaisilla tunnelmilla vietettiin siis viime viikonloppua ja nyt fiilistellään taas tätä arkea :) Eilen käytiin Justuksen ja Minnin kanssa kahvilla - missäpä muuallakaan kuin Feeniksissä - ja huomenna lounastamaan Justuksen kummitädin kanssa. Mikäs sen kivempaa? :)

<3: Laura

9 kommenttia:

  1. Niistä postaustoiveista: mua ainakin kiinnostaisi kovasti kaikki raskauteen liittyvät jutut, esim. miten synnytys meni, millaisia ajatuksia tieto siitä, että olet raskaana herätti (ellet ole tästä jo kirjoittanut?) yms. ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kun kerroit toiveistasi! :) Raskauteen liittyen olen kirjoittanut pari postausta, postaukset Ihmeellinen yllätys - raskaus sekä Raskaus ja muutosten tuulahdus. Tuossa ensimmäisessä muistaakseni kertoilin juuri noista ajatuksista, joita tieto raskaudesta minussa herätti. Oletko ne jo lukaissut? :) Ja tällä viikolla, viimeistään viikonloppuna, ajattelin jatkaa tuota raskaustarinointia yhdellä postauksella ja sitten sen jälkeen kirjoitella jotain synnytyksestäkin. Eli sellaisia ainakin olisi tiedossa :)

      Poista
  2. Hyvälle mielelle =)

    VastaaPoista
  3. Ihana viikonloppu ja kaikki tekemisesi on niin, niin normaalia! Kun ajattelee pahimpia sairausaikoja, niin anoreksia määritteli ja sääteli elämää todella rautaisella otteella, ja lipsumiseen ei ollut varaa. Nyt on niin ihana lukea, miten arkesi rullaa ja osaat nauttia pienistä päivien mukanaan tuomista iloista. Olen niin ylpeä sinusta Laura!
    Ja pikkuherra näytti suloiselta pikku slipoverissaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinkin juuri! Nyt kun asiasta kirjoitit, havahduin tosissaan vasta ajattelemaankin sitä, kuinka vapaata arki nykyään on! Ennen sairaus ja ruokailut määrittelivät päivän kulun totaalisesti, mutta nyt ruokailut luovivat siellä jossain välissä ja oikea arki on sitä mitä eletään! :)

      Ja Justus kiittää ;)

      Poista
  4. Ihana postaus jälleen kerran! Luen aina näitä hymy huulilla, vaikka viimeisimmät kuulumiset olen yleensä kuullut jo muutenkin! ;) Hyvinkään Filmtownissa on kyllä tosiaan hyvä irtarivalikoima, alkoi herkkuhammasta kolottamaan tuon kuvan kohdalla.. :-) Kiitos vielä siitä kahvihetkestä, munkin olo piristyi ihan kummasti kun sai raitista ulkoilmaa ja hyvää seuraa! <3 Nyt on jo paljon parempi fiilis:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät, vaikka oletkin jo kuulumiset kertaalleen aina kuullut! :) Annat vaan sille karkkikolotukselle periksi ja joskus mennään käymään siellä vielä yhdessäkin, eikö vaan? :) Vaikka jos joku päivä pääsisin teilläkin käymään, kun siitä on ollut puhetta! :)

      Ja ihanaa, että sun mieli piristyi! Kyllä kaikki vielä hyväksi muuttuu<3

      Poista
  5. Heips ihana Sinä!

    Niin oli piristävää & positiivista luettavaa ja katseltavaa! :) Kiitos taas, Laura! Aivan mahtavaa tuo, että pystyt jo hyvillä mielin iloitsemaan ja nauttimaan pienistä ylimääräisistä lisäekstroista aterioihin! Se jos mikä osoittaa kuinka pitkällä toipumisessasi jo olet! Upeaa! (Ja vielä tuosta Hypnotisoijasta - minullakin on suunnitelmissa katsoa se. Piti jo käydä leffassa se katsomassa, mutta sitten se ehti poistua ohjelmistosta ennen kuin ehdin katsomaan...)

    Paljon lämpimiä halauksia taas teille kaikille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea! Oli ihan uskomatonta, miten paljon oli kerrottavaa sairaanhoitajalleni tänään asioista, joissa olen yhtäkkiä tajunnut edistyneeni! Kuten esimerkiksi tuo lisämakupalojen syöminen hyvällä ruokahalulla :)Hoksaan koko ajan lisää juttuja, jotka ovat muuttuneet, ilman että olen sitä tavallaan tajunnutkaan!

      Ja tosiaan - suosittelen tuota leffaa ja myös kirjasarjaa (ainakin sen yhden kirjan perusteella), mikäli et kirjoja ole vielä lukenut! :)

      Halauksia ja ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)