perjantai 8. maaliskuuta 2013

Iso vauhtiveikko

Ei voi muuta kuin hehkuttaa tuota ihanaa auringonpaistetta! Meillä aurinko paistaa vielä suoraan olohuoneeseen ja parhaiten juuri tähän sohvannurkkaan, jota Justuksen kanssa kulutetaan päivät pitkät :) Eikä ajatus aurinkoisista kesäpäivistäkään tunnu yhtään hassummalta, kun aurinko paistaa juuri parhaat tunnit päivästä takapihallemme. Eli pian vaan kunnon puutarhakalusteiden ja grillin hankintaan, niin hyvä kesä on taattu ;) Mutta nyt joutuu vielä tyytymään muutaman kuukauden ajan tähän kevään fiilistelyyn :)

Mutta hieman viime päivien tunnelmiin seuraavaksi! Keskiviikkona treffattiin lounaan merkeissä Justuksen kummitäti ja tällä kertaa suunnattiin Kulmakonditoriaan. Matkalla autossa alkoi jo hieman arveluttaa, sillä Justus se vaan itkeskeli siitäkin huolimatta, että yleensä auto on takuuvarma nukutuskeino. Mutta onneksi Justus nukahti vähitellen ja saimme lounastaa rauhassa pojan nukkuessa turvakaukalossaan :)

Aiemmin valikoima Kulmakonditoriassa suolaisten puolesta rajoittui ainoastaan leipiin ja salaatteihin, mutta nyt skaala on laajentunut ja tarjontaan kuuluu muun muassa pastaa sekä uuniperunoita. Iina päätyi broiler-caesarsalaattiin sämpylällä, mikä näytti kokonaisuudessaan todella hyvältä!

Itse otin kovan pähkäilyn jälkeen uuniperuna-annoksen. Uuniperunan täytteenä katkarapu-tuorejuustotäyte ja kylkiäisenä salaattia valkosipulikastikkeella - milläs muullakaan - ja saaristolaisleivällä. Yksinkertainen, mutta herkullinen annos, pointsit varsinkin tuosta saaristolaisleivästä :)

Eilen olikin sitten Justuksen kaksi kuukautis - neuvola! Aika rietää ja mies kasvaa :) Terkkari oli meille ennestään ihan vieras, sillä muuton myötä vaihtui myös terkkari, eikä hän siis ollut tavannut Justusta aiemmin. Totesi kuitenkin heti alkuun, että vaikkei poika puntarilla vielä ollut käynytkään, näkee hänen kasvaneen kyllä hienosti :D Ja kyllä, poika on ollut selvästi ruoka-aikoina kotona, sillä painoa oli kertynyt jo 5,335 kg ja pituutta 59 cm, eli yli kaksi kiloa isompi käsipaino on äidillä nyt kannettavanaan, kuin pojan syntyessä :) Muutenkin terkkari totesi, että Justus on kehittynyt hienosti, minkä huomaa liikkeistä, pään kannattelusta ja jäntevyydestä :)

Justus sai myös ensimmäisen rokotteensa, mikä tosin annettiin tällä kertaa vielä suun kautta. Poika hotki hyvällä ruokahalulla tuubillisen lääkettä, vaikka terkkari varoitteli, että jotkut nielevät lääkkeen huonosti - ei kuitenkaan tämä pikku syömäri :D Ensi kerta onkin sitten jo paljon haastavampi, kun kuukauden päästä pistetään ensimmäiset piikit!

Ja myös kotona sitten poika näyttikin heti hienosti päänkannattelutaitojaan, kun iskä laittoi mediän pienen mönkijän lattialle treenailemaan. On se sellainen vauhtiveikko, etten ihmettele yhtään enää sitä, kun odotusaikana minun kylkiluuni ryskyivät ja kovaa! Kyllä se ihan paikkansa taitaa pitää, että jo raskausaikana voi hieman aavistella lapsen luonnetta sen liikkeistä:)

Herra edustavana, kun puklua valuu suupielistä :D

Ja selkälihasten treenaamista!

Illalla Julius tuli kyläilemään oman isäni kanssa - ihana nähdä sitä pientä karvakorvaa! Odotan oikeasti niin lämpöisiä kelejä, joilloin uloslähtö helpottuu ja Julius voi olla taas enemmän meilläkin :) Tosin en tiedä mitä Julius ajatuksesta tykkää -siitä kun on tullut niin vanhempien lellikki! Eilenkin se oli kuin mikäkin isässäni roikkuva iilimato eikä päästänyt sitä hetkeksikään silmistään :D

Käytiin yhdessä vielä lenkilläkin, mikä on todella mukavaa vaihtelua itsellenikin - ei tarvitse aina Justuksen kanssa kauhdestaan käydä. Ei sillä, että Justuksessa seurana mitään vikaa olisi, mutta eipä siitä paljon lenkkeilyn aikana juttuseuraksi ole ;) Näin pysyy lenkkeilyssä se mielekkyyskin paremmin mukana, eikä kyse ole lainkaan pakkotunteista lähteä liikkumaan! Lenkin jälkeen isä lähti vielä jatkamaan Justuksen kanssa matkaa, niin minä pääsin rauhassa siivoilemaan kotiin. Ei olisi ennen uskonut, miten fiiliksissä sitä voikaan olla sellaiseta asiasta, kuin että saa rauhassa siivoilla :D

Sellaisia kuulumisia tällä kertaa - nyt ajatukset suuntautuvatkin jo viikonloppuun! Huomenna ihan mahtava päivä aivan varmasti tulossa, kun päivällä  tiedossa olisi kahvittelua Minnin kanssa ja illalla saan kylään joukon rakkaita ystäviäni lukioajoilta - aivan ihanaa! :)

<3: Laura

P.s. Huomenna ajattelin jatkaa vihdoin tarinointiani raskausajastani! Niin ja aivan mahtavaa naistenpäivää kaikille teille ihanille naisille! :)

7 kommenttia:

  1. Justus on niin söpö noissa kuvissa :D♥

    VastaaPoista
  2. Nuista raskausajoista olisi tosiaan ihan mielenkiintoinen kuulla! :) Sitä aina leikittelee ajatuksella, millaisia mielihaluja ja mielialanvaihdoksia sitä itellä olisi, olisiko sitä ihan kamala pirttihirmu vai oikein kunnon itkupilli :D Olisi kiva kuulla omista hekilökohtaisista kokemuksistasi raskauden aikana; niin hyvistä kuin "huonoistakin". Mikä oli mahtavinta, mikä kamalainta, mikä pelottavinta? Heittelivätkö hormonit ihan hirmuisesti, ja entäpä juurikin nämä inhokit/himot? (äiti ei mm voinut sietää juustoa tai vanhoja tiskirättejä :D) Ja tietenkin olisi myös mielenkiintoista kuulla miten suhtautumisesi itseesi ja kehoosi muuttuivat (vai muuttuivatko?) raskauden aikana, kuitenkin kun pohjalla haasteena on jo anoreksia. Halusitko pitää itsestäsi parempaa huolta, löysitkö itsestäsi kenties enemmän taisteluhenkeä kuin mitä ennen raskautta? Kaikkea tällaista olisi mielenkiintoinen lueskelle... :)

    Ihanaa naistenpäivää sinullekin, ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin! Ja sarjassaan hurmaava tuo puklukupla-otos! :D Mahtava! Kuva jota esitellä sitten miehen tuleville tyttöystäville :P

      Poista
    2. Heh, niimpä! Niitä kuvia on kyllä paljon, mistä poika voi olla sitten aikanaan "ylpeä" ja joista me saadaan vielä hyvät naurut :D

      Tosiaan noissa vanhemmissa raskausteksteissä varmaan olikin noihin joihinkin kysymyksiin vastauksia jo, mutta senhän toteistkin toisessa kommentissa jo :) Mutta täytyy vielä katsoa jos jotain muutakin kirjoittelee myöhemmin tai tekee ihan kyssäri-vastauspostauksen! :)

      Poista
  3. Mahtavaa naistenpäivää näin jälkikäteen myös Sinulle, ihana nainen! Auringosta tosiaan saimme nauttia, ja lisää sitä tavaraa piisaa myös onneksi lähipäivinä... :) Olen kevätihminen ihan henkeen ja vereen; tuskin maltan odottaa huhtikuuta, joka on melkeinpä vuoden lempparikuukauteni!

    Aivan yli-ihania nuo Justuksen "lattiatreeni"-kuvat! Ja upeaa kuulla, että herra on kehittynyt niin hienosti ihan virallistenkin mittausten mukaan!

    Sinulla onkin sitten kiva viikonloppu tiedossa hyvien ystävien parissa. Mikäs sen mukavampaa?

    Ihanaa viikonloppua, toistamiseen! Haleja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Auringolla on kyllä uskomaton voima ja vaikutus! Kevät on kyllä ihanaa aikaa, kun luonto herää eloon - ja ehkä tavallaan myös ihmiset mielen piristyessä siinä samalla sitten:)

      Heh, onhan tuo kyllä sellainen "jumppaaja" tuo poika, että varmasti on menoa ja meininkiä tulevaisuudessa ja äiti saa pysytellä perässä :D

      Tänään oli kyllä ystävien kanssa mahtava päivä! :) Toivottavasti sinunkin viikonloppusi on onnistunut <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)