perjantai 15. maaliskuuta 2013

Meidän koti: Justuksen valtakunta

Nyt pääsin vihdoin ja viimein toteuttamaan kotipostausta, jota lupailin jo viikkoja sitten! Ajattelin toteuttaa tämän osissa ja ensimmäisenä vuorossa olisi Justuksen oma valtakunta :) Asuntommehan on siis rivarikolmio eli meillä on kaksi makuuhuonetta, keittiö, olohuone, WC sekä kylppäri, jonka yhteydessä on myös sauna. Kun etsimme asuntoa, oli aivan selvää, että haluamme vähintään kaksi makuuhuonetta. Totesimme sen kuitenkin riittävän tällä hetkellä, sillä molemmilla on haaveissa omakotitalo. Eli vaikka perhe kasvaisi tulevaisuudessa vielä ja tässä asunnossa ei tilaa useammalle lapselle olisikaan, ei se haittaa. Me olemme Jarnon kanssa molemmat asuneet koko lapsuutemme omakotitaloissa, joten se on meille se ainoa ja oikea lopullinen vaihtoehto kodiksi :)

Alusta alkaen oli myös selvää, että Justus saisi oman huoneen, ja että herra tulisi nukkumaan heti omassa huoneessaan. Toki vielä huone ei niin paljoa lastenhuonetta muistuta, mutta eiköhän se ihan lähiaikoina herää kunnolla eloon :)

Tässä kuitenkin ihan kuvien muodossa Pikku Prinssimme valtakuntaa :)

Harsoja ei koskaan voi olla liikaa! Ja tuossakin on vaan pieni osa kaikista :D

Hoitopöytä on osoittautunut aivan todella onnistuneeksi hankinnaksi! Vaikka moni olikin ennalta sitä mieltä, ettei sen ostaminen ole tarpeellista, en ole katunut hankintaa hetkeäkään. Oma selkä säästyy, kun hoitotaso on juuri oikealla korkeudella, minkä lisäksi hoitopöydän hyllyköille ja laatikkoon on saanut hienosti sopimaan kaikki tärkeät hoitotarvikkeet :) Tiesimme heti haluavamme tumman hoitopöydän, ja tämä yksilö vastasi melko täydellisesti etsimäämme! Merkki on Troll ja pöytä on lahja vanhemmiltani minulle synttärilahjaksi.

Hoitopöydän tasoilla on tosiaan hyvin säilytystilaa, joten toisella tasolla säilytämme korissa Justuksen sukkia ja pipoja. Muut pojan vaatteet ovat huoneen vaatehuoneessa. Toisessa korissa on piilossa Justuksen kylpyöljy, rasvat ja talkki. 

Harsoille täydellinen paikka onkin myös hoitopöydän hyllyllä, sillä niitä tarvitsee joka käänteessä! On kaikista helpointa, kun kaikki on hoitopöydällä käden ulottuvissa :) Hoitopöydän laatikko kätkee uumeniinsa muut hoitotarvikkeet.

Alusta hoitopöydälle löytyi Babystyle-liikkestä Tamereelta. Halusimme värimaailman olevan kaikissa hoitotarvikkeissa maanläheinen. Emme tosiaan tienneet lapsen sukupuolta etukäteen, mutta se ei olisi luultavasti vaikuttanut ostostemme värimaailmaan lainkaan!

Justuksen pehmolelukokoelma :)

Sängyn olisimme halunneet myös olevan tummaa puuta, mutta tässä asiassa päädyimme kuitenkin säästölinjalle ja otimme Jarnon kaverin lapsen vanhan pinnasängyn, kun ilmaiseksi saimme! Ja ihan kivasti se on huoneeseen sopinut, vaikka vähän vaaleampi onkin :) Ja sänky on kuitenkin Brion sänky, joten laadukkaan sängyn saimme!

Valkoisen Pentikin pupun sain itse vauvaa ajatellen äidiltäni jo kesällä synttärilahjaksi. Myös Justuksen serkulla on samanlainen pupu vaaleanpunaisena! Tosin se pupu on ollut tytölle niin tärkeä, että on pikkuinen pupu päässyt hieman rähjäisen näköiseksi verrattuna Justuksen pupuun :D

Kuvan vasemman puoleinen nalle oli ensimmäinen oma ostokseni vauvalle, kun olin raskaana. Uskalsin nallen ostaa, kun ensimmäinen ultra oli onnellisesti takana :) Nallen ostin Kampissa sijaitsevasta ihanasta nallekaupasta :) Ja Jussipaitainen nalle on ristiäislahja Justukselle Jarnon tädiltä :)

Justuksen unirätti, jonka siskoni osti Jutuskselle ristiäislahjaksi :)

Siskoni osti jo raskausaikana tulevalle pienokaiselle sänkyyn mobilen, jonka minä valitsin. Rakastuin palavasti kyseiseen tuotesarjaan ja jos raha ei olisi ongelma, haalisin vaikka mitä sarjan tuotteita! Sarja on nimeltään Mamas & Papas, ja kaikki sarjan tuotteet ovat juuri niin minun makuuni :)

Justuksen sänkyyn on kiinnitetty koriste, minkä Jarnon isoisopappa on tehnyt aikoinaan. Koriste on vuodelta -85, eli luultavasti ollut ensimmäisenä Jarnon vanhimmalla pikkuveljellä käytössä. Olisihan se kiva, jos myös Jarnon sänkyä olisi tämä aikanaan koristanut, mutta kulkeehan se näinkin suvussa :) Kun poika kasvaa ja alkaa enemmän liikkumaan sängyssä, on vaatehuoneen perukoilla odottamassa sitten reunapehmuste nallekuviolla, myöskin vaaleissa maanläheisissä väreissä :)

Justuksen huoneen verhot sopivat muiden juttujen värimaailmaan ja ovatkin peräisin vanhasta asunnostamme. Tai oikeastaan jopa minun vanhasta Lahden asunnostani! Kyllä verhot varmasti pian vaihtuvat jo hieman lapselle sopivampiin :)

Ihana kettupehmolelu on ystävältäni Minniltä ja hänen perheeltään! :)

Samoin kuin tämä mahtava torkkupeitto!

Tässä vielä kokonaiskuvaa Justuksen huoneesta. Matto on myös vanhasta asunnostamme, mutta vuodesohva on ostettu ihan tähän asuntoon. Aluksi ajattelin, että olemme ostaneet maailman rumimman sohvan, mutta kummasti silmä tuohon on kuin onkin tottunut :D Todella hyväksi ostokseksi on sohvakin osottautunut, sillä siinä on hyvä hoitaa pojan yölliset ruokailut :) Ja tottakai se on myös kätevä silloin, jos vieraat tarvitsevat nukkumapaikan!

Tässä vanhemmiltani joululahjaksi saatu, tosin minun valitsemani, leikkialusta Justukselle :) Tämäkin Mamas & Papas -sarjaa!

Tässä nalleherraa lähempää :) Alusta on aivan täydellinen, sillä kivan ulkonäön lisäksi se on oikeasti todella pehmeä ja mukava makuualusta lapselle! Ensimmäisten viikkojensa päivät Justus viettikin lähinnä makoillen nalleherran päällä, sillä pojalle maistui päivällä uni paremmin kuin hyvin. Samalla hän oli kuitenkin sitten meidän näköpiirissä koko ajan olohuoneen puolella :)

Lahjaksi saatuja helistimiä :)

Seuraava hankinta huoneeseen on luultavasti seinätarra sängyn yläpuolelle. Sellainen tuo lisää piristystä huoneesee, on aikanaan helppo vaihtaa toiseen ja on myöskin turvallinen sängyn yläpuolella :) 

Kirjahylly oli pakko sijoittaa pojan huoneeseen, mutta eipä sillä vielä hetkeen olekaan mitään väliä. Nyt kirjahyllyn sisältö koostuukin vielä lähinnä äidin kirjoista ja äidin ja iskän dvd-kokoelmasta :)

Hyllyn päälle haluan myöskin vähitellen alkaa keräilemään lastenhuoneeseen sopivampia esineitä, mutta tällä hetkellä siellä majailee ainoastaan vasta yksi nalle sekä Justuksen ristiäislahjaksi saama ristipistotyö mummolta :)

Jarnon äiti teki tosiaan Justukselle ristiäislahjaksi ihanan ristipistotyön, mitä emme vielä ole ehtineet kiinnittää seinälle. Hän oli ainoa, joka tiesi etunimen etukäteen, jotta saattoi työn tehdä valmiiksi! Tosin niin hirveää vääntöä nimestä käytiin loppuun saakka, joten meni vähän tiukille, että työ ehti ajoissa kehystettäväksi :D

Tilasimme uudet tyynyt olkkariin Ellokselta, mutta jotenkin ne ovat päätyneet Justuksen huoneeseen. Eivät ole oikein käytännölliset olkkarin sohvalla, joten tyynyt saavat ainakin näin arkena koristaa Justuksen huoneen sohvaa :)

Minun vuosia sitten ensimmäiseen omaan asuntooni osatamani lipasto - mihin rakastuin heti ensi silmäyksellä - on kulkenut myös minun ja Jarnon mukana. Lipaston päällinen hakee myös vielä lastenhuoneeseen sopivaa sisustusta, ja aikanaa lipasto väistyykin ensimmäisenä pois Justuksen lelujen tieltä :)

Justuksen kenkäkokoelma :D

Justus sai Jarnon ystäviltä aivan mahtavat Puman kengät! Voiko mitään sopivampaa meidän pikkumiehelle ollakkaan? :) Kahden Puman tuotteita rakastavan lapsi kun on :D

Leijonatossut ovat joululahja pojalle siskoltani ja vihreät kengät ovat syksyiseltä Italian reissulta peräisin :)

Tämä on huoneen selvästi tosiaan keskeneräisin osa, sillä peli on tilapäissijoituksessa huoneessa ja lipastonpäällinen vasta hakee omaa ulkomuotoaan. Mutta myöhemmin haaveilisin löytäväni tuohon ehkä jonkun kivan lelulaatikon tai sitten sijoittaisimme siihen vanhan puisen keinuhevosen Jarnon lapsuudenkodista :)


Tässä oli siis ensimmäinen kurkistus kotiimme :) Paljon olisi kaikkia sisustukseen liittyviä ideoita ja haaveita, mutta täytyy vaan malttaa mieli ja edetä budjetin ja ajan sallimissa rajoissa! Mutta kun on kyseessä oma koti vuokra-asunnon sijaan, asuntoa laittaakin ja siihen sijoittaa huomattavasti paremmin mielin :) Mutta tällaista tällä kertaa, ensi kerralla vuorossa mitä luultavimmin kuvia olohuoneemme puolelta! :)

<3: Laura

13 kommenttia:

  1. Kauniin ja rauhallisen oloinen huone pikku miehellä :) Pidän tosi paljon värimaailmasta! Itse olen ajatellut mielessäni, että jos joskus lapsen pyöräytän, niin lastenhuone on sitten mocca/khaki/poltettu oranssi compo, joukkoon ehkä jotain kerman keltaista, oli kyseessä sitten tyttö tai poika. Itse en niin välitä niistä vaaleanpuna tai -sinivoittoisista variaatioista, vaan pidän niin paljon enemmän juurikin kaikista murretuista ja maanläheisistä sävyistä :)Pidän myös paljon tummasta puusta, ja olin haljeta onnesta kun uudessa vuokra-asunnossani oli tumma laminaatti lattia :D uusi tumma puinen ruokailusettikin istuu lattian kanssa yhteen kuin nakutettu ;)

    Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavia postauksiasi :) Rentouttavaa, kiireetöntä ja aurinkoista (maikkarin sää povaa tuossa vieressä täyttä molluskaa :D) viikonloppua Sinulle! ^^

    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Voi et voi uskoakaan, kuinka paljon me haluaisimme vaihtaa meidän lattian tummaan laminaattiin ja parkettiin! Jos olkkarin parkettia ei olisi juuri hiottu ja lakattu, niin olisimme sen samoin tein varmasti tummaan vaihtaneet! Mutta ehkä jo vuoden päästä voisikin sen tehdä :) Me kun jaamme Jarnon kanssa rakkauden tummaan puuhun, niin sen suhteen on hyvä tehdä sisustusratkaisuja!

      Toivotaan, että sinäkin pääset vielä joskus lastenhuonetta sisutelemaan :) Itsekään en voisi kuvitella käyttäväni liiemmin perinteisiä vaaleansinisiä/-punaisia ratkaisuja sisustuksessa. Vaatteiden suhteen en kuitenkaan - enkä todellakaan muutenkaan - ole mitenkään sukupuolineutraalisuuden kannalla, vaan tämä pätee ainoastaan sisustusmakuun :)

      Auringonpaisteista viikonloppua myös sinulle Laura! :)

      Poista
  2. Kovin on ihana, Justuksen oma valtakunta! :)
    Ihanaa viikonloppua pikku-perheellesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea! :) Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

      Poista
  3. Ihana huone, kyllä Justuksen kelpaa, kun vanhemmilla on noin hyvä maku. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos Nell :) Katsotaan onko poika lainkaan myöhemmin samaa mieltä ;)

      Poista
  4. Olet kyllä (edellisiä myötäillen) ihan tosi hyvä sisustaja, ja sinulla on hyvä maku! Kyllä pojan tosiaan kelpaa nyt asustella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Ja vielä kun tuo budjetti ei rajaisi, niin keksisi kyllä vaikka mitä parannettavaa vielä :D

      Poista
  5. Yhdyn kaikkiin yllä oleviin kommentteihin. :)

    VastaaPoista
  6. On vaan niin ihanaa huomata mm. tämän postaksen perusteella, miten tärkeä Justus on teille! Ei jokaisella pikku-ukolla tai -akalla ole yhtä rakastavia vanhempia, jotka panostavat täysillä jo lapsensa huoneen sisutukseen! Justus on siis oikea onnenpoika :) Kauniita tavaroita ja esineitä olette huoneeseen haalineet ja varsinkin nuo vihreät töppöset ja Puman kengät ovat ylisöpöt <3 Minun iskä on luvannut hankkia mahdollisille tuleville lapsenlapsilleen joko Reinot tai Ainot sukupuolesta riippuen.. :D

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi! :) On ihanaa kuulla, että se välittyy näihin postauksiinkin, kuinka tosiaan kyse on meidän elämämme tärkeimmästä asiasta <3

      Nuo kengät on kyllä mainioita! Ei ehkä ihan käytännöllisimpiä, mutta ei kai kaiken niin "järkevää" tarvitsekaan olla :D Nuo Reinot ja Ainot ovat niin kivoja muutenkin, mutta pikkuisessa koossa ihan parhaat! Kaikki pikku töppöset ovat niin suloisia :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)