sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ruokapäiväkirja osa V

Edellisen ruokapäiväkirjan julkaisun jälkeen päätin ottaa haasteen vastaan yhdeltä lukijalta ja alkaa noudattaa jälleen osastoaikani aterisuunnitelmaa! Tämä ruokapäiväkirja on vielä sitä edeltävältä ajalta, mutta seuraavan ajattelin tehdä teille sen mukaisesti :) Sitten pääsette vertailemaan tuoko suunnitelman noudattaminen kuinka paljon parannusta ja muutosta mukanaan. Itse voin sanoa jo nyt, että kyllä omaan silmään tämä kyseinen ruokapäiväkirja näyttää vähäisemmältä kuin viime päivieni syömiset! Ajattelinkin kirjoitella teille seuraavaksi ajatuksiani liittyen ateriasuunnitelman noudattamiseen ja viime keväisen suunnitelmani muokkaamisesta paremmin sopivaksi nykyiseen päivärytmiini! Mutta tässä vielä yksi ruokapäiväkirja ennen sitä :) 

Aamupala

Aamupala on jälleen melko samaa kaavaa edellistenkin aamupalojen kanssa. Olen kuitenkin alkanut vähitellen toteuttaa teiltä saatuja ideoita mukaillen erilaisia aamupalayhdistelmiä, ja kunhan saan kokeiluni tehtyä, voin kirjoitella siitä ihan oman aamupalapostauksenkin :) Mutta sen verran voin jo etukäteen sanoa, että kyllä vaihtelu on virkistänyt ja aivan mahtavia uusia tuotteita olen löytänyt!

Tällä kertaa Valion täyteläisen pehmeän maitorahkan sekaan sujautin omenapiltin. Varsin hyvä yhdistelmä, vaikkakin ehkä hieman tylsä. Monien muiden suosikkiaamupaloista lukiessani olen huomannut sellaisen, että osa tykkää sotkea kaikki aamupalan osaset yhteen tehden kunnon kombon vaikka kuinka monesta eri ruoka-aineesta. Itse olen taas ollut aina sellainen, että haluan kaiken rakentuvan eri osasista ja esimerkiksi rahkan sekaan laittaessani erilaisia juttuja, en ikinä sekoita niitä valmiiksi. Nautin siitä, kun joka lusikalliseen voin otta mukaan vaihdellen hedelmää ja vaihdellen sosetta ja mitä ikinä rahka tai puuro nyt sisältääkään! Tunnistatteko itsessänne selvästi jompaa kumpaa toimintatapaa? :)

Pähkinät korvasin tällä kertaa kokonaan mantelirouheella, jota soseen lisäksi rahkan joukkoon laitoin. Näiden lisäksi jälleen kerran Real ruisleipä rasvalla, kinkulla ja kurkulla sekä omena. Ai miten niin kaipaisin jo hieman lisää mielikuvitusta ja vaihtelua? :D

Lounas

Lounaalla söimme kerrankin keittoa, ja päädyimme pinaattikeittoon, mikä on molemmille meille todella mieluisa keitto. Yksi niistä ihan muutamasta kasvisruoasta, joita Jarno suostuu syömään! Yleensä teemme itse pinaattikeiton, mutta nyt kaivattiin arkeen hieman nopeutusta ja tämä keitto on peräisin pakastealtaasta. Mutta todella hyvää oli silti! Pinaattikeitto kaipasi kaverikseen tietenkin kananmunaa :)

Ja koska keittoruoka on itsessään hieman liian kevyt, ostimme siihen rinnalle karjalanpiirakoita. Päälle laitoin valkosipulituorejuustoa sekä kinkkua. Karjalanpiirakoiden tekeminen itse on kyllä yksi asia, minkä haluaisin todellakin oppia! Täytyy yrittää vaikka jokin rauhallisempi päivä ottaa tällainenkin haaste vastaan :)

Välipala

Välipalaksi herkuttelin Valion Vanilla-sarjan mansikan makuisen rahkavaahdon suklaakahvin kaverina :) Minulla tulee aina näistä vaahdoista mieleen aika, jolloin olin itse Valiolla töissä. Siellä meidän oli mahdollista syödä poistoeriä ihan vapaasti taukohuoneessa ja voi sitä ilon päivää, kun Vanilla vaahtoja oli ilmestynyt taukotilan jääkaappiin! Silloin ei vaahtoja syöty yhtä eikä edes kahta kerrallaan, vaan niin monta kuin vain sai kyseisiä herkkuja itselleen haalittua ennen muita :D

Päivällinen

Ja sitten herkkupäivällistä :) Itse rakastan bataattia yli kaiken ja se on kyllä ehdottomasti paras lisuke lihalle, mitä minä tiedän! Jarno ei kovinkaan välitä sen makeudesta, joten usein meillä ei sitä ole. Nyt sain kuitenkin hänet ylipuhuttua, ja ruohosipulituorejuustolla kuorrutetun uunilohen kanssa söimme keitettyä bataattia sekä uunipunajuuria. Uunipunajuuret on valeltu öljyllä sekä hunajalla ja maustettu muun muassa rosmariinilla. Ohessa vielä salaattia makealla salaatinkastikkeella.

Iltaherkuttelu

Ja kauppareissulta tarttui mukaan kyseisenä päivänä tällainen saalis! Tarkoituksena oli ostaa hieman nameja varastoon "pahan päivän varalle", mutta tuo päivä koittikin yllättäen heti samana iltana ;) Tuosta kasasta tuhosin kerralla vaahtispussin sisällön sekä tuon Dumle-patukan. Maistui ;)

Iltapala

Iltapalalla mentiin todella perus linjaa jälleen, ja Pro feel jogurtin ohella söin tuoretta ohrarievää sekä omenan.

Yöevästä

Yöllä löysin taas pitkään unohduksissa olleen herkun, nimittäin Weetabixin! Olin yöllä jo ärtymyksen rajamailla, kun kaikki tuntui olevan loppu Pro feel -juomista lähtien, enkä millään keksinyt mitä söisin. Päädyin sitten vastoin makumieltymyksiäni ottamaan Jarnolta vadelma-boysenmarja -jogurttia ja murustelemaan siihen Weetabixia päälle - ja kyllä maistui! Tässäkään suhteessa ei kahden eri osasen sekoittaminen tuntunut luontevalta, vaan murustelin pari Weetabixia jogurtin päälle aina sitä mukaan, kun sain edelliset murut syötyä :D Aiemmin vannoin täysin Weetabixin, maidon ja banaanin nimeen, mikä olikin hyvin vakioaamupala minulle vielä vanhempien luona asuessani. Muistatteko muuten sen mainoksen, missä esiteltiin erilaisia tapoja syödä Weetabixia? Löytyikö teidän tapaanne tuolloin joukosta? :)

Olisiko teillä muuten toiveita sen suhteen, kuinka näitä ruokapostauksia toteuttaisin? Ajattelin tosiaan tehdä postauksen uusista aamupalakokeiluistani, minkä lisäksi eräs lukija ehdotti minulle postausta pääaterioiden annoksista. Kerroinkin hänelle kuvailleeni viikkojen aikana paljon sellaisiakin annoksia, mitkä eivät blogiin ole päätyneet, joten tämä voisi olla ihan toteuttamisen arvoinen idea :) Mutta ideoita saa tämänkin suhteen antaa. Myös yhden uuden reseptikokeilun ajattelin kanssanne jakaa tulevina päivinä!

<3: Laura

31 kommenttia:

  1. voisitko kertoa että oletko aikeissa alkaa noudattamaan sitä viime kevään 1 vai 2 ateriasuunnitelmaa?
    ja ihan totta että tuossa ei kyllä ole liiaksi ruokaa! melkeimpä kaikille aterioille (ainakin itse) kaipaisin jotai lisäystä.söisin mm. aamupalalla 2 leipää ja lounaalla ainakin jonkun jälkiruuan tai hedelmän tms. ja välipalallakin jotai leipää ja hedelmää rahkan lisäksi..ehkä päivälliselläkin leipää ennen jäkiruokaa ja varmaan vielä iltapalallakin söisin toisen leivän tai banaanin tai jotai, on parempi fiilis kun energiaa on reilusti eikä niukin naukin =) Mutta namilta näyttää noi ruuat ja oot tsempannut tosi hienosti! nyt vielä vähän lisää uskallusta kehiin! Älä pelkää ottaa riskejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii ja se jäi sanomatta että tosi hienoa kun kirjoitit että pystyt itsekin näkemään että tämä määrä näyttää vähäisemmältä! pointsit sulle siitä!

      Poista
    2. Ehdottomasti ajattelin tukeutua - ja niin olen tehnytkin - tuohon isompaan eli ateriasuunnitelma ykköseen! ja oikeasti on ollut hyvä juttu :) Olen hieman muokkaillut sitä esimerkiksi lisäämällä aamupäiväkahvin ennen lounasta sisällyttäen siihen jonkin leivonnaisen :) Tänään meni Arnoldsin sydändonitsi ;) Mutta kirjoittelen tosiaan tästä vielä enemmänkin erillisessä postauksessa ja voin esitellä muokkaamani aterisuunnitelmanikin. Ja aikanaan sitten sen mukaan toteutettuja ruokapäiväkirjoja!

      Ja kiitos tosiaan tsempistä! Nyt tuntuu tosi hyvältä ja on oikeasti kiva saada ulkopuolistenkin mielipidettä tähän asiaan :)

      Poista
    3. hei aivan mahtavaa! ja hienoa että valitsit sen isomman ateriasuunnitelman se on kohti terveyttä se! tee ihmeessä postaus siitä muokatusta ateriasuunnitelmasta ja noit ruokapäiviksii on ihan mielenkiintoista lukee myöskin.
      ps. hyvä sinä ja arnoldsin donitsi =)

      Poista
    4. Kiitos, on kyllä tosi hyvä mieli tästä itselläkin! :)

      Poista
  2. Itse tykkään sinun laillasi jättää jugurtti/puuroannoksessa lisukkeet sekoittamatta, jotta voin maistella rauhassa eri makuja enkä pelkkää tasaista mössöä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin inhoan juurikin sitä mössömäisyyttä! Kauhea ajatella, että esimerkiksi murot olisivat mössöytyneet jogurtin joukkoon :D Elämän isoja, pieniä tärkeitä juttuja;)

      Poista
  3. Näitä postauksia on aina niin ihana lukea ja katsella! :) mutta olen edelleen samaa mieltä yllä olevan anonyymin kanssa, liiaksi tuossa ei ole! Samanlaisia lisäyksiä itsekin tekisin, juurikin toista leipää jne. Olet kuitenkin parantanut valtavasti, ja se on upeaa huomata !! :) ateriasuunnitelman noudattaminen ei silti olisi pahitteeksi, ja olisi kiva nähdä itsekin miten vielä petraat ruokailuun suhteen ! :)

    Minä taas olen tuosta sekoitus-jutusta jossain siinä välissä :D murot, marjat/hedelmän ja jogurtin sekoittaen keskenään ihan sekaisin, samoin rahkaan marjat/hedelmät/piltin. Puuron sekaan en kuitenkaan sekoita mitään, vaan juurikin muistelen jokaisella lusikallisella eri juttuja! Olen ihan rakastanut jugurttiin puuroon seassa, vaikka perheeni sitä hieman kummaksuukin :D

    Kiitos vielä Laura näistä postauksista, niistä saa aina ihanasti tsemppiä omiinkin syömisiin! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Susu, että tykkäät, voin siis jatkossakin näitä toteutella :) Ja tosiaan, nyt olen jo petrannut vielä entisestään, kun olen viime päivät ateriasuunnitelmaani toteutellut! Kirjoitan siitä vielä myöhemmin enemmänkin ja sitten ruokapäiväkirjojen myötä voitte verrata kunnolla, millaista muutosta olen saanut aikaiseksi :)

      Heh, itse en tosiaan voisi kuvitellakaan sekoittavani muroja jogurtin joukkoon siinä pelossa, että ne sinne mössöytyisivät :D Tykkään niin nautiskella kaikki eri komponentit erikseen! :)

      Tsemppiä Susu Sinulle valtavasti, ja toivon paljon rohkeutta sinullekin karkoittaa tämä sairaus lopullisesti! <3

      Poista
    2. Haha, makunsa kullakin :) ja kiva, odottelen innolla uusia ruokapostauksiasi!

      Ja voi kiitos Laura <3 lupaan yrittää tosissani! Minulla on koko elämä edessäni, miksi antaisin sen valua hukkaan? Tavoittelen nyt normaalipainoa, ja koitan löytää oman biologisen painoni. Pelko painon räjähdysmäisestä noususta on edelleen kovin suuri, mutta toivon sen hellittävän jos saan todisteet siitä ettei painoni mihinkään rähähdä! Pelkään että normaalipainon saavutettuani minun on vähennettävä syömisiäni! Tällä hetkellä toivon että saisin kehotuksen vain edelleen lisätä syömisiäni ;) sun ruuat näyttää niin hyviltä!

      Oho, aloimpa taas selittämään, hups :D

      Poista
    3. Voit oikeasti luottaa siihen, ettei se paino räjähdä käsiin! Eihän se tee niin muillakaan ihmisillä, vai? :) Aina kun näen kahvilassa vaikkapa muiden ottavan surutta kahvin seuraksi leivonnaisen tai muuta herkkua totean, että en ole sen kummempi kuin tuokaan ihminen: jos hänkin voi syödä huoletta herkkuja ilman, että mitään muutosta tapahtuu suuntaan tai toiseen, niin miksen minäkin? Jos niin kävis,i ei maailmassa normaalipainoisia ihmisiä olisikaan! Kyllä se painosi vakiintuu sitten aikanaan ja voit huoletta jatkaa syömistä kunnolla :) Tai sittenhän vasta enemmän tarvitsetkin energiaa, kun painavemmaan kehon perusaineenvaihdunta kuluttaa enemmän! Eli rohkeasti vaan nostamaan paino normaaliin! <3

      Poista
  4. Tykkään kans näistä postauksista ja odotan innolla miten oot saanu paranneltua ruokailujasi! voisikko muute ottaa pääaterioiden kuvat hieman kauempaa, että kokonaisuus ja määrä näkyisi paremmin?:) Vaikuttaa monipuoliselta, mutta joitain juttuja lisäilisin vielä niin kuin yllä mainittiin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä tullut jo niin paljon parannuksia ihan parin päivän sisällä ja oon ihan tosi tosi tyytyväinen siihen! :) Esimerkiksi aamupäivälle oon lisännyt kahvin kanssa leivonnaisen ja ruokajuomaa olen ottanut nyt joka aterialla, siinä ihan pari esimerkkiä parannuksista! Mutta lisää niistä myöhemmin :) Ja voin toki ottaa jatkossa kauempaa kuvat, niin hahmottuu annoskoko paremmin :)

      Poista
  5. Kuinka pitkä sä olet? Oon aina aatellut että oot melko lyhyt, mutta kun selasin vanhempia postauksia niin olitkin yllättävän pitkän näköinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon 165 cm pitkä eli hyvin keskiverto kaiketi :)

      Poista
  6. Kiva postaus jälleen kerran! Minustakin tuntuu, että syömisesi on vähäisempää kuin mitä noudattamissasi ateriasuunnitelmissa, etenkin jos pääruuilla ei ole leipää, eikä maitoa? Mutta kaikesta huolimatta varsin hyvältä ja monipuoliselta näyttää :) Tuntuuko sinusta, että jaksat hyvin vai yltyykö nälkä välillä turhan kovaksi? Mitä mieltä Jarno muuten on siitä, että alat jälleen noudattaa ateriasuunnitelmaa?

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kuule hyviä parannuksia tehty, sen voin luvata ;) Esimerkiksi tänään on kaiken muun ohella uponnut pitsa sekä arnoldsin sydänmunkki, heh :D Mutta kyllä joo olen nyt tosissani noudattanut sitä viime kevään isompaa ateriasuunnitelmaa! Ruokajuomana on ollut piimä tai Gefilus mehu :) Ja tosi hyvin fiiliksin olen kyllä asiasta! :)

      Vaikka koin tavallaan jaksaneeni aiemminkin, on nyt jo paljon parannusta huomattavissa jaksamisessa ja siinä, ettei nälkä ylly liian kovaksi! Varsinkin, kun lisäilin aamupäivään syömästi, niin se on ollut tosi hyvä juttu! :) Mutta niistä pohdinnoista hieman huomenna lisää :) Jarno on aina ollut hieman ateriasuunnitelman käyttöä vastaan aina aiemmin, kun se ajattelee niin, että palaan heti todella rajattuun ja joustamattomaan syömiseen, mutteihan se niin mene. Vaikken ole oikeastaan edes sanonut sille muuta kuin, että nyt ajatuksissani noudatan ateriasuunnitelman linjaa ja olen kertonut mitä parannuksia olen tehnyt, niin on se ollut tosi tyytyväinen! Tänäänkin useammasta eri asiasta todennut, kuinka tyytyväinen se on ollut mun toimintaan! :)

      Poista
    2. Kuulostaa niin hienolta, hyvä Laura! :) Minun herkkua oli pienenä juurikin ne Arnoldsin vaaleanpunaiset pomada-munkit ja olen sanonut siskolleni, että mehän muuten menemme vielä joku päivä Arnoldsiin syömään semmoiset! Ja niin todellakin myös aion, sitten kun koen olevani siihen valmis.. :)

      Ymmärrän tavallaan tuon Jarnon suhtautumisen ateriasuunnitelmiin, mutta vaikka kuinka sairaalta tuntuisikin "säännöstellä" ja ihan mittaillakin syömisiä, niin ainakin minusta se vain tukee ja varmistaa sen, ettei ainakaan voi epähuomiossa alittaa ruokamääriä, mikä taas edesauttaa paranemista. Kyllä se rentous ja todellinen luottamus syömiseen vielä tulee, mutta ainakin niin kauan kun on alipainoinen, ei yksinkertaisesti ole varaa lipsua, vaikka oma olo olisikin vähintää ihan hyvä. Tämä on minun näkemykseni asiasta.

      Unohdin muuten viimeksi mainita, että minä taidan lukeutua enemmän noihin "sössääjä-ihmisiin" :D Eli siis: puuroon sekoitetaan huolella soseet ja rouheet, samoin kun jogurttiin banaanin palat, mysli ja pähkinät. Muuten pidän kyllä selkeistä linjoista ja inhoan, jos esim. ruoka-annos on "sekava" ja koostuu liian monista osasista. Tuo sekoittaminen perustuu siihen, että esim. omppusoseen maku tulee tasaisesti jokaisella puurolusikallisella. Tapoja ja mieltymyksiä on monia, heh.

      Emmi

      Poista
    3. On joo kyllä tapoja ja mieltymiksiä monia ja hauskinta siinä on aina se, kun muiden tapoja pitää niin ihmeellisinä ;)

      Mutta kyllä jo nyt koen ateriasuunnitelman hyvänä juttuna :) Ja vaikken ruoka-annoksia pahemmin mittailekaan, en usko sen koituvan kohtaloksi, sillä pääateriat ovat olleet minulla kotiutumisestani lähtien vähintäänkin ateriasuunnitelman mukaisia. Nyt parnnuksena vaan ovat tulleet mukaan taas ne "pienet, suuret" unohdukset, joita on valitettavasti päässyt tulemaan. Joten tämä malli on toiminut hyvin, että poimin parhaat päältä sekä ateriasuunnitelmasta sekä jo saavuttamastani rentoudesta :)

      Ja niin, suuntaahan heti Pomadan ostoon, kunhan vaan koet siihen valmis olevasi! :)

      Poista
  7. Ootko ajatellut laittaa juustoa leivän päälle? Tai sulatejuustoa? Mulle juusto on leivän päälle se ykkösjuttu, leikkeleet ja kurkut on sivuseikka :-D

    Hieno juttu, että oot siirtynyt enempiin syömisiin! Varmaan hieno fiilis itselläsikin :-) Onko ollut ihan helppoa vai jarrutteleeko jossain joku vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä käytellyt myös juustoa, mutta pitäisi vieläkin enemmän ehkä syödä sitä leivän päällä! Kyllähän se oikeasti leikkeleen voittaa! Tosin sulatejuusto on ehkä kamalinta mitä tiedän, joten se ei ole vaihtoehto, heh :D Mutta äsken tilattiin pitsat, niin johan siinäkin tuli ihan kunnolla juustoa kunnolla syötyä ;) Eli ei ole onneksi enää ongelma :)

      On kyllä ihan upee fiilis! Ja tyytyväisyys kaikkeen kasvaa jokaisen hyvän päätöksen myötä :) Nyt oon juonut aina ruoalla piimää, maitoa tai mehua ja oon niin ylpee itestäni :D

      Poista
    2. Aa mut että laittaisit sekä juustoa että leikkelettä? Oi kuulostaa kyllä hienolta!

      Poista
    3. Täytyypä kokeilla laittaa molempia, ei oo oikeestaan edes tullut sitä ajateltua sitä :D

      Poista
  8. Voisitko seuraaviin ruokapäiväkirjoihin kuvata ruuat vähän kauempaa, niin että annokset näkyisi kokonaan? :) Nyt on ollut vähän vaikeuksia hahmottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lupaan ottaa jatkossa kuvat kauempaa! :) Muutamassa tulevassa postauksessa tulee vielä olemaan jo aiemmin otettuja kuvia, mutta tästä eteenpäin lupaan kiinnittää asiaan huomiota! Kiva kun huomautit :)

      Poista
  9. Mukavaa luettavaa ja katseltavaa jälleen kerran :) Monta tuttua makua löytyi, ja jaamme rakkauden pinaattikeittoa, uunilohta, bataattia ja realia kohtaan ;) Yhteen aikaan pinaattikeitto kuului turvaruokiini, mutta nykyään osaan nauttia sitä jo ihan toisella tapaa. Karjalanpiirakan kun saisin vielä lisättyä sen kaveriksi niin voisi annos vielä parantua! Innostuin paljon tuosta keitetystä bataatista. Itse syön bataattia monesti uunissa lohkoina kypsytettynä, mutta en ole hoksannut keittää sitä ns perunan korvikkeena. Voisin kuvitella että suolaisen kalan kanssa makea keitetty bataatti maistuu taivaalliselta! Menee kokeiluun ensi viikolla ;)

    Tuosta sekoittelusta. No kuten olet saattanut joistain kuvistani huomata, taidan kuulua ehdottomasti sekoittelija-porukkaan. Syömäni tuorepuurot ovat aina "tasalaatuisia" mössöjä, joissa rahka/jogurti/marjat/hedelmät ja hiutaleet ovat täysin sekasin. Mutta jos hiutaleiden sijaan haluan muroja, niitä en halua sekoittaa, ja mm weetabixit syön juuri samalla tavalla kuin sinäkin: vähä kerrallaan murentamalla ;) juotavan jogurtin kanssa tykkään niistä ihan tosi paljon. Mutta joskus en minäkään halua kaikkea sekaisin: pilttiä syödessäni en halua sitä sekaisin rahkan ja hedelmien kanssa, vaan juurikin annostella joka lusikallisella sopivan määrän. Mutta paljasta rahkaa syön ihan tosi tosi harvoin, puuro sen sijaan menee AINA paljaaltaan, mitään en saata sen joukkoon sekoittaa :D

    Iltaherkkusi näyttää houkuttelevalta, vaikken itse vaahtokarkeista niin välitä, ja tuo lakusuklaa ei kuulu lemppareihini. Itseasiassa taitaa olla vasta nyt ensimmäinen "ateriakuvasi" jonka jättäisin ehkä syömättä (mutta vaihtaisin toki johonkin muuhun mielekkääseen, suklaa makusi näyttää nimittäin olevan muutoin kohdillaan ;)) Vapautunut herkuttelusi rohkaisee minua tekemään samoin ihan tosi paljon! ^^

    Ruokapostauksiasi on kiva lueskella, koska syömäsi ruoka koostuu ihan tavallisesta kotiruoasta (poikkeavia tilanteita lukuunottamatta tietytsi), että niihin on helppo samaistua, saada ajatuksia ja ideoita, sekä ennenkaikkea rohkeutta ja puhtia omiin kokeiluihin :) Mielenkiinnolla jään odottamaan, millainen on seuraava ruokapäiväkirja postauksesi noudattaessasi jälleen suunnitelmaa. Onko sen toteuttaminen ollut vaivalloista, tai onko se tuonut mieleen jotain erityisiä ajatuksia? Mikä syömisessäsi on yhä vaikeinta, ja mitkä ovat "heikkouksiasi"? osaatko tunnistaa ne, ja miten toimia kun usko alkaa horjumaan? Millaisia ajatuksia suunnitelman noudattaminen on herättänyt, vai oletko saanut tehtyä lisäyksen kohtuu helposti, kummempia ajattelematta? Tuli kyllä sen verta paljon kysymyksiä joihin vastaaminen voi viedä oman tilansa, joten tähän aiheeseen liittyvä postauskin voisi olla ihan tosi kiva :)Kamalana olisi kaiken näköisiä kysymyksiä ja ajatuksia aiheesta, sillä olen itse juurikin siinä vaiheessa, että tämänhetkinen syömineni kattaa energiankulutukseni, mutta ei riitä oikein kunnoliseen painon nousuun (tahti jää ainakin melko rattoisaksi näillä määrillä). Edessäni olisi siis lääkärini mukaan ateriasuunnitelman nostaminen jollain 500 kcal (vaikken minä mitään kaloreita päivän aikana laskekkaan :D), mutta helpommin sanottu kuin tehty :/ olen jäänyt jotenkin tähän hetkiseen tilanteeseen jumiin, vaikka tiedän ettei paino voi seisahtua tähän. Sanoit kerran jossain kirjoituksessai tosi hyvin jotenkin että painon nostaminen on pitkän linjan työtä, ei vain yksi ateria tai punnitus. kokonaisuus ratkaisee, tiedän sen, ja tämänhetkinen energiansaantini on nostamisen kannalta liian alhaista, mutta jotenkin en löydä paukkuja ryhtyä taas venyttämään vatsani äärirajoja, juuri kun olen asettunut mukaviin uomiin syöntien kannalta katsottuna. oih ja voih :/ lannistavaa välillä.

    mutta ei auta kun jatkaa yrittämistä. Jäätelökone tulee ainakin olemaan hyvä kaveri prosessissa, kerran on konetta jo laulatettukin ;) Käy kurkkaan mitä sain aikaiseksi, olen ihan inoissani :D

    Ihanaa alkavaa viikkoa sulle Laura :) Voimia ja kaikkea hyvää! Tsemppiä suunnitelmien kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpäs kuule tehtailen ihan oman postauksen vaikkapa kysymyksistäsi! Jotain tämän aamuisessa postauksessa aiheesta jo onkin ja itse muokatun ateriasuunnitelman laitan kyllä esille, mikäli vaan teitä lukijoita kiinnostaa! Eilinen oli sellainen herkkupäivä, että siitä täytynee ihan sitten ruokapäiväkirjapostauskin tehdä ;)

      Miten muuten on, onko sinulla omassa blogissasi ateriasuunnitelmaa esillä? Olisi meinaan todella mielenkiintoista nähdä se, kun kerrain mainitsit tuosta tarpeesta tehdä lisäyksiä siihen! Itse olen nyt oikeasti sitä mieltä, että tuo viime kevään isompi ateriasuunnitelma on oikeasti varmasti se minimi, millä paino nousee itselläni. Eikä silloinkaan liian vauhdilla! Nyt onkin sellainen supertsemppi päällä täällä, sillä haluan sen painon ylös, nyt, heti! Ja paljon olenkin hyvillä mielin lisäillyt, mutta niistä lisää myöhemmin :)

      Ja vai et tykkää mun lempparinameista ;)Itse olen pahemman luokan vaahtisaddikti ja tuo lila Dumle-patukka on ihan ykkönen! Paperikarkeistakin ehdoton ykkössija menee juurikin noille laku-Dumleille :)

      Mutta kiva tosiaan kuulla, että ruokapostaukset ovat kivoja! Tänään tai huomenna ajattelinkin laitella yhdestä batattiruoasta reseptiä tänne esille, hyvä kokeilu nimittäin oli!

      Mahtavaa ja aurinkoista viikkoa Laura sinullekin, tehkäämme oikeita päätöksiä ja otetaan kunnon harppauksia eteenpäin! ;)

      Poista
    2. Nyt on jo kiire tuonne ulos aurinkoon koran kanssa ulkoilemaan, mutta pikaa pikaa täytyy vastata :)

      Hei ois ihan tosi kiva jos jaksaisit kirjoitella esittämistäni kysymyksistä pidemmästikkin, niin että muutkin voivat sanoistasi viisastua. Itsellä ongelmana on nimittäin juurikin tuo ruan määrän riittävyys. Lähes mukisematta alas menee jo kaiken näköistä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta (juusto, makeat juomat, kunnon ruokakermat ja erityisesti suolaiset herkut ovat edelleen kaikkein vaikeimpia...). Normijogurtti, joka on ennen kuulunut tuolle äskenmainitsemalleni listalle, ei enää siinä ole ;) Olen saanut nyt parin viikon jatkuvalla syötöllä nuo entiset pelokit nyt jo astetta alemmalle tasolle(kerran lekurille piti askarrella sellainen neljästä tasosta koostuva rakennelma, johon ykkös tasolle laitoin iisipiisi ruoat, ja nelkkutasolle sitten ne eniten hirvittävimmät. Mukava on kuitenkin huomata kuinka nuo eri ruoka-aineet kolisevat entisiltä tasoilta alemmille, ja ylös ei ole jäänyt enää montaa :)). Eli jotain pientä edistystä jälleen! :D Mutta tosiaan tuo ruoan määrä, vaikka se itsestä tuntuukin varsin sopivalta ja nälkä pysyy poissa, tiedän sen olevan ehkä liian vähäinen. Ja kyllähän se Tonttukin toki siellä varmana vielä vaikuttaa ja kolkuttelee, että eläs tyttö nyt ihan lapasesta päästä tätä hommaa. Mutta yleensä saan painettua moiset ajatukset sinne mistä tulivatkin, ja nautin puoli levyä Pandan crisp-suklaata täysin hyvällä omalla tunnolla ;)

      Nyt kun kysyit, niin eipä minulla taida olla blogissani minkäänmaailman ateriasuunnitelmaa esillä :D En ole sitä oivaltanut sinne laittaa! Pitäisikö? Se voisi tietenkin helpottaa oloani siihen, että jotkut viisaammat voisivat minua patistaa suureempiin määrin. Oma käsiteykseni riittävästä syömisestä voi näet olla vielä hitusen vääristynyt. PLUS sekin vielä, että viime viikot olen myös "pienentänyt" suunnitelmaa, lähinnä jättämällä leipää aterialta, tai ottamalla desin verran maitoa/riisiä/muusia/rahkaa 1,5 dl sijaan. TIEDÄN! Ei saisi, mutta kuuntelen nälkää taas vähän liiaksikkin, ja niinku jo totesin, nämä syönnit riittävät kattamaan tämänhetkisen kulutukseni, joten tunnen oloni varsin epämukavaksi syödessäni paljon jotain "tukevaa", eli pottua, leipää, pastaa, riisiä.... hedelmillä on tullut korvailtua taas näitä vähän liiaksikkin. Olen siis hiekkuasen jumissa tilanteessa, ja tarvitsen taas kunnon motivaatio potkun persuuksiin että asiat saadaan taas rullaamaan oikeaan suuntaan! Vie liika pitkään nostattaa painoa tätä tahtia :D Eli voinipa pyystäsi laittaa tuon suunnitelman esiin, ja jotta olisin rehellinen niin itselleni kuin muillekin, laittaa perään vaikka toteutuneen suunnitelman (eli jos leipä on siitä jäänyt pois niin en sitä väitä syöneenikään:)) Saat sitten tulla jakamaan mielipiteesi ja näkemyksesi asiasta :D Ja toivottavasti vakuutella minut että kyllä minäkin sitä sapustkaaa tarvitsen jos meinaa habaa kasvatella ;D Suunnattoman onnellinen ja iloinen olen sinun tämänhetkisestä tsempistäsi!!! <3 Se tunne on niin kaikinpoulin viomaannuttava kun on hyvä draivi päällä, ja tuntee kykenevänsä siirtämään vuoria paikoiltaan! :) Itsellä tuo tunne löytyy myöskin, se viettää vain pienimuotoista kevät horrosta par'aikaa :D mutta joka päivä kun jotain uutta uskaltautuu kokeilemaan, ja toteaa että no eipä ollut kummoinen juttu, niin siitä saa lisää puhtia seuraaviin kokeiluihin! Siitä tulee juurikin se "karkkikauppa"-fiilis mistä kerran aikasemmin puhuimme :)

      Mutta nyt kiirellä ulos, palailen illalla lukemaan tuon uusimman postauksesi, tosi mielelläni sitä odotan (ja tuon oman ateriasuunnitelmasikin toivoin näkeväni), sillä aihe on jotenkin niin tosi ajankohtainen itselleni tällä hetkellä :) Mitä isot edellä, sitä pienemmät perässä, niinhän sitä sanotaan ;)

      Seuraavaan kertaan siis! :)

      Poista
    3. Laita ihmeessä esille ateriasuunnitelmasi! Ihan mielenkiinnosta itse sen haluasin nähdä, mutta uskon oikeasti myös muiden kommenttien auttavan sinua hahmottamaan paremmin syömisiesi oikeaa tilannetta! Itselläni ainakin näin on käynyt :) Harmi, että sinulla on nyt jumitilanne päällä :( Kuulostaa ainakin vähän huonolta, että olet pienennellyt ateriasuunnitelmaasi kuuluvia juttuja, koska siitä on aivan liian lyhyt matka isompaan takapakkiin! Mutta nyt vaan se tsemppi esiin, herättelet sen talviunilta! ;)

      Voin oikeasti sanoa, että kun olen syönyt nyt selvästi paremmin pari viime päivää, niin fiilis on mahtava! Siis olen niin tyytyväinen siihen, miten olen entisestään pystynyt harppomaan eteenpäin :) ja kun mainitsin juuston ja kerman olevan yhä sinulle vaikeita: minä voin oikeasti sanoa, että tuosta kammosta on mahdollisa päästä eroon! Minulle ne ovat vuosia olleet täysi mahdottomuus ja vielä vähän aikaa sitten söin pitsan haarukalla ja veitsellä, että saatoin siinä sivussa vaivihkaa kyniä juustoa hieman vähemmälle. Eilen en edes ajatellut asiaa, vaan popsin pitsaa hyvällä ruokahalulla, siivuina kädestä syötynä! Kohtaamalla kammonsa, voi niistä todellakin päästä eroon :)

      Ja vielä tuosta ilmeisesti ateriasuunnitelmassasi olevasta 1,5 dl esimerkiksi riisiä: minulle ei edes 2 dl riitä todellakaan! Joten jo siinä sinulle esimerkkiä, että lisää tyttö-hyvä sitä ruokaa! ;)

      Toivottavasti teillä oli hyvä lenkki koiruuden kanssa, me ainakin Justuksen kanssa nautittiin auringosta tänäänkin täysin siemauksin! :)

      Poista
  10. Itse kuulun ehdottomasti tuohon "kaikki sekaisin samaan kulhoon"-porukkaan :D Murot/mysli, jugurtti/viili/rahka ja hedelmää on todella yleinen välipala tai iltapala. Jotenkin tuntuu helpommalta tietää kaiken olevan syöty kun se yksi ja ainoa lautanen on tyhjä. Puuron kanssa laitan pilttiä, hedelmää ja raejuustoa, mutta niitä en kuitenkaan sekoita ettei puuro jäähdy liikaa. Eli silloin harrastan samaa kuin sinä, että jokaiseen lusikalliseen voi ottaa sopivasti mitä haluaa. Tällä hetkellä ehdoton aamupala suosikki on kaurapuuro + äidin tekemä omenasose + raejuusto + kaneli, ihan sairaan hyväääää! Vaikka syömiseni on vielä melko rajoittunutta, on kiva kun pystyy nauttimaan edes jostain ruuista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tää on mielenkiintoista oikeesti kuulla muiden tavoista syödä tuollaisia yhdistelmiä, kun tuntuu porukan jakautuvan niin kahtia :D Mun on nyt varmasti pakko kokeilla tuota raejuusto-puuro -yhdistelmää, vaikken sitä osaa yhtään kuvitellakaan yhteen - niin moni kun sitä kehuu hyväksi! :)

      Mutta siitä se lähtee, että pystyt aluksi nauttimaan tietyistä ruoista ja sitten vähitellen skaala laajenee :) Mutta jatka vaan tsemppiä, voin sanoa, että kaikki se työ ja vaiva palkitaan kyllä! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)