keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Energiaa!

Poikaystäväni kävi työpaikkansa myymälässä yhtenä päivänä ja toi minulle kaikkea mieluista mukanaan :)

Paketillinen Valion Pro feel proteiinijuomia suklaanmakuisena - tietenkin. Kuten olen aiemminkin todennut, ovat nämä loistava yöpala imetyksen lomassa helppoutensa ja nopeutensa ansiosta. Jo raskausaikana aloin näitä syömään, sillä ajattelin nämä hieman Nutridrinkin tapaisena lisänä kaiken muun ruoan päälle. Maistuva lisäenergia päivään.

Uutta Olo sitrusjogurttia sekä Pro feel vihreää omenaa.

Kreikkalaista jogurttia persikan ja sitruunan mauissa - myöskin uutuuksia.

Sain Minniltä juuri samaisena päivänä loistavan myyntipuheen tästä Valion uudesta pehmeän täyteläisestä maitorahkasta. Loistava lisä ruokavalioon! Maitorahkankin joukkoon kun voi sujauttaa melkeimpä mitä tahansa, ja tämän kohdalla pitäydytään kiinni vielä siinäkin, että ei tule rasvattomia tuotteita syötyä.

Lisäksi Pro feel mustikka- ja mansikka proteiinirahkoja sekä maustettua mansikkarahkaa.

Näillä eväillä on hyvä täydentää niin aamu-, väli-, ilta kuin yöpalaakin. Ja ennen kaikkea tulee maisteltua erilaisia tuotteita rohkeasti :) Suosittelen!

<3: Laura

12 kommenttia:

  1. Nuo on kyllä tosi hyviä herkkuja kaikki! Sopii myös makean nälkään hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Ihan aina yölläkin oikein odotan, että pääsen hörppimään tuota suklaajuomaa;)

      Poista
  2. Kuinka paljon enemmän täytyy syödä, jos imettää? Eikö se kuitenkin kuluta aika paljon? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se kuluttaa! Yleensä imetyksen on arvioitu lisäävän kulutusta noin 500 kalorilla vuorokaudessa, mutta se vaihtelee ihan senkin mukaan syökö lapsi lisäksi korviketta, luovuttaako maitoa tms. Mutta tuo on aikalailla se keskiarvo!

      Poista
  3. Moikka! Oon 15-vuotias naisen alku ja mulle todettiin kesällä 2012, että sairastan anoreksiaa. ELi olen nyt puoli vuotta hillunut sairauden kanssa oikeastaan mitään tekemättä ja nyt vanhempani on päättänyt, etteivät jaksa enää katsoa tätä. No apuasi tarvitsisin siinä, että vaaka on minulle kaikki kaikessa. Ennen sairauden toteamista kävin jatkuvasti vaa'alla vain katsomassa. nyt vaaka on tietenkin "piilossa", josta olen sen jo noin 5 kk sitten löytänyt ja siitä asti käynyt kerran päivässä vain katsomassa painoni, sillä se tuo mielenrauhan siitä, että ei se paino niin vaan nouse. Olisiko sinulla jotain neuvoja, miten itse pääsit tästä "numeroiden kanssa pelaamisesta" eroon,sillä se on nyt itselläni sairauden pahin ongelma? :)
    Oho tulipa teksti, mutta toivon apuja/neuvoja. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kun kirjoittelit :) Tosiaan, kuvaamasi tilanne kuulostaa enemmän kuin tutulta minullekin! Minultakin vaaka on piilotettu useampaankin otteseen sairauteni aikana ja aina se vaan sieltä löytyi jostain. Olet siinä oikeassa, että vaa`alla ravaamisesta tulisi päästä eroon, sillä teet sitä vaan varmistaaksesi, ettei paino nouse. Jos tarkoituksesi olisi OIKEASTI VARMISTAA, että paino todella nousisi, olisi asia eri. Ja silloinkin riittäisi se kerta viikkoon.

      Onko sinulla hoitokontaktia tai käytkö jossain punnituksissa? Jos näin on, olisi tämä hyvä mahdollisuus jättää painonseuranta hoitavan tahon huomaan. Mutta jos ei, niin sitten vastuu siirtyy tietenkin enenevissä määrin sinulle. Olisiko sinun mahdollista tunnustaa vanhemmillesi, että olet vaa`an piilosta löytänyt? Tiedän, että tämä toimisi sairauden sanelemaa ääntä vastaan, mutta olisi iso teko terveydelle, jos tähän pystyisit! Tällöin voisitte sopia pelisäännöistä, että tarkistatte painosi vaikka kerran viikossa yhdessä?

      Itse lukeudun siihen kategoriaan, että olen aina halunnut painoni tietää. Painonnousuvaiheessa olen perustellut tätä sillä, että voin silloin asian mielessäni prosessoida ja uuden lukeman hyväksyä. Mutta silloin kun vaa`allakäynti on ramppausta ja toimii sairauden puolesta, ei se ole hyväksi. Nytkin haluan tietää painoni vain ja ainoastaan siksi, että tiedän sen pysyneen tai nousseen - en varmistaakseni sen laskun. Moni kokee taas helpommaksi sen, että ei painoaan tiedä. Tällöin voi alkaa pikku hiljaa luottaa oman kehon tuntemuksiin ja alkaa kasvaa irti painoriippuvuudesta. Mutta tällöinkin mielestäni tarvitaan joku taho, joka tietää painon, jotta voidaan varmistaa se, ettei se ainakaan laske. Tällöin vaikkapa hoitaja voi vaan todeta, että paino on ok tai menossa oikeaan suuntaan. Koska sinäkin olet varmasti siinä sairauden vaiheessa, että et voi vielä luottaa itseesi, tuntemuksiisi ja siihen, että todella syöt riittävästi, on jonkun hyvä tietää painosi. Eli jonkun ehkä tulisi kontrolloida painoa, mutta mielestäni se tulisi tapahtua jonkun ulkopuolisen taholta.

      Itse ajattelen, että parantumisen kannalta vaaka on tavallaan pakollinen väline, jotta edistymistä voidaan tarkkailla, mutta kun paino on turvallisissa luvuissa, siitä pitäisi päästä eroon. Sitten "vaakana" toimivat oma hyvä olo ja vaikkapa ihan vaatteet.

      Itse olen huomannut, että jokainen päivä ilman vaakaa vapauttaa. Et uskokaan miten vapautunut olo minulla oli kahden viikon lomareissun jälkeen, kun en kertaakaan käynyt vaa`alla! Huomasin, että mitään pahaa ei tapahdu, paino ei räjähdä käsiin ja mieli vapautuu muulle ajattelulle kuin painolle. Eli jokainen vaa`aton päivä on voitto!

      En nyt tiedä oliko tästä sekavasta höpinästä mitään apua, mutta ehdottaisin siis jotain pelisääntöjä vanhempiesi kanssa, rajattua määrää punnituksia per tietty aika sekä yksinkertaisesti omaa taistelutahtoa luopua vaa`alla ravaamisesta! Se vapauttaa kummasti, kun siihen lopulta pystyy :)

      Poista
  4. Voi onnekasta! Itse olen syönut kaikkia muita paitsi tuota mustikka Pro feeliä, joten sitä täytynee vielä maistella :) Siitä se aprikoosi on ainakin aivan tosi hyvää, suosittelen siis maistamaan myös sitä :) Tuo kaakao-juoma on kyllä ihan totta tosi näppärä vaikka välipalana, monet kerrat olen kulkenut kaupngilla vaateliikkeissä pilli poskessa :D Sitä uutta vanilijaa en ole vielä uskaltautunut maistamaan, sen verta hyvää tuo suklaa on ;D Pakko sanoa myös tuohon omena profeeliin: kokeile kanelin kanssa! ihan mielettämän hyvää kun pilkkoo vaikka omenan tai päärynän kuppiin, kippaa jogurtin sekään, sekoitus ja kanelia kyytipojaksi... naminam!!:) Ja entäpä tuo pehmeän täyteläinen pinkki putilo sitten...ah! "Arvostelin" sen blogissani noin viikko takaperin :D olen siihen ihan tosi rakastunut! tuo vähäinen rasva mitä siinä on tekee siitä todella pehmeää ja yleellistä, ja koska se ei yhtään hapanta (enemmänkin viilimäistä), sitä halluttaa syödä ihan paljaaltaakin :D Mutta marjojen, juotavan jogurtin,piltin tai mehukeiton kanssa se on kyllä ihan tosi nannaa :) Rohkeasti vain kokeilemaan ja löytämään uusia lemppareita :)

    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta omppujogurtin tuunausvinkistä! :) Ostin niitäkin eilen lisää, joten täytyykin kokeilla joku päivä! Mutta on kyllä hyvä kokeilla rohkeasti kaikkea uutta, niin ei ole vaarana liiallinen jumiutuminen tiettyihin tuotteisiin ja valinta väärin, sairain perustein. Ja tuo maitorahka on kyllä ihan rakkautta! Nytkin jääkaappi on pullollaan sitä :D

      Poista
  5. Mä olen tykästynyt Profeelin maustamattomaan jogurttiin, maku on mielestäni täyteläisempi verrattuna tavallisiin maustamattomiin jogurtteihin. Täytyykin maistaa jossain vaiheessa noita makeutettujakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se koostumus on oikeesti paljon kivempi kuin tavallisissa maustamattomissa jogurteissa! Mäkin söin niitä jossain vaiheessa tosi usein aamuisin marjojen kanssa:)

      Poista
  6. Itse olin ennen sunnuntaita maistanut Profeel-tuotteista vain sitä appelsiinin makuista rahkaraetta, josta en yllätyksekseni tykännyt yhtään. Aloin epäröimään koko Profeeliä, mutta innoittamanasi ostin sitten junaan matkaevääksi tuollaisen kaakaoproteiinijuoman ja sehän maistuikin! Tuote oli itseasiassa aikalailla verrattavissa Valion Gefilus Kidius pillikaakaoseen :D Oletko maistanut? Ehkäpä voitte Justuksen kanssa hörppiä semmosta joku päivä kilpaa, heh.

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan ole itsekään noita rahkarae-juttuja kokeillut, ehkä pitää ihan senkin vuoksi kokeilla, että sitten on kaikki tullut läpikäytyä :) Mutta muut on testattu ja hyväksi havaittu! Mua oikein yöllä aina suututtaa, kun suklaajuoma loppuu niin nopeasti ja ryystän sen kyllä loppuun ihan kunnolla, heh :D

      Täytyy joo kokeilla tuota Gefilus Kidiustakin, sopiva välipala tosiaan sitten sekä äidille että aikanaan myös pojalle! ;)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)