lauantai 16. maaliskuuta 2013

Viikko ilman suunnitelmia - ihanaa!

Tämä kulunut viikko on poikennut suuresti edeltäjistään, sillä viikon alussa totesin kaelnterin ammottavan tyhjyyttään: ihanaa! Tämä ei suinkaan tarkoittanut siis sitä, että viikosta olisi tulossa tylsä ja yksitoikkoinen, vaan että se liian kauan jatkunut poli-labra-neuvola -ramppaus hieman edes hellittäisi. Vaikka minusta kuinka mukavaa onkin käydä viikottaisilla käyneillä sairaanhoitajani luona, ei yksi taukoviikko hänen lomansa ajan haitannut yhtään. Oli ihanaa lähteä tähän viikkoon rennoin mielein ilman yhden yhtä ennakkoajatusta siitä, miten päivämme etenisivät tällä viikolla.

Vauhdikkaastihan ne kuitenkin ohi hurahtivat ja sujuvasti soljuivat läpi. Keskiviikolle sovitut lounastreffitkin ystäväni kanssa peruuntuivat, joten yhden yhtä merkintää kalenterista ei siten viikolle siis löytynyt. Ehkä teen vielä joskus päiväni kuvina -postauksen, niin pääsette kurkistamaan minun ja Justuksen "mielenkiintoiseen" arkeen ihan todella :D Tosiasiassa en nyt kaipaakaan mitään muuta, vaan nautin oikeasti täysillä juurikin vaan siitä kunnollisesta kotiarjesta Justuksen kanssa! Kuten joskus aiemminkin totesin, kummasti se aika vaan vierähtää jo ihan pyykkiä pesten, tiskaten, siivoten, ruokaa laittaen ja ennen kaikkea Justuksen ruokailuista huolehtien - ei siihen sen kummempaa tarvita :)

Justus istuskelemassa sohvalla iskän kanssa :)

Hieman mukavaa vaihtelua viikkoon toi kuitenkin eilinen päivä :) Eilen nimittäin pakkasimme vaunut äitini autoon, nappasimme Justuksen mukaan, haimme Justuksen kummitädin mukaamme ja ajelimme Hyvinkäälle shoppailureissulle ostoskeskus Willaan! Olen jo tovin himoinnut päästä vaateostoksille, kun vihdoinkin pukeutumisesta on häipynyt yksi este tieltä - nimittäin se raskausmaha. Vaikka kuinka mahaa rakastinkin ja siitä nautin, ei se kuitenkaan innostanut kovinkaan paljon vaatehankintoja tekemään. Ajatus siitä, että "voin käyttää tätä sitten joskus tulevaisuudessa", ei houkutellut, vaan tokihan sitä haluaa uusia hankintojaan mitä pikimmiten päästä käyttämään! Ja silloin ostoslistalla ja kiinnostuksenkohteinani olivatkin ennemmin ne pikkumiehelle suunnatut tavarat ja vaatteet. Itse kun olen sellainen putkiaivo, että yhden kiinnostuksen kohteen saadessa minut valtaansa, en pysty keskittymään kuin siihen :D Mutta nyt siis saapuva kevät ja kaupoissa houkutteleva pastellinen värimaailma sai shoppailuintoni syttymään, joten päätimme lähteä katsastamaan kauppojen tarjonnan.

Itse söin kinkkupatongin ja ai että se maistui pitkästä aikaa hyvälle! Kovasti arvoin tämän ja uuniperuna-annoksen välillä, mutta nyt vaaka kallistui patongin puolelle :)

Aloitimme kierroksen poikkeamalla Cafe Picnicissä syömässä, minkä jälkeen sukelsimme sankkaan ihmisjoukkoon kauppojen tarjontaa tutkimaan. Heti ensimmäisenä nappasin Hennesistä itselleni kesäiset shortsit mukaan, minkä jälkeen menin suurimman heikkouteni kohteen luo: urheiluvaatteiden. Kyllä, himo saada uusia urheiluvaatteita on minulla valtaisa! Kun pääsin Stadiumiin, minusta tuntui, että tulen vaan hulluksi tunteesta, että haluan kaiken :D Tällä kertaa kuitenkin päädyin ostamaan ainoastaan kaksi rentoa college-paitaa, sillä urheiluvaatteiden oston aika ei valitettavasti vielä ole, niin ikävältä kuin se tuntuukin. Olen kuitenkin päättänyt, että sitten kun voin alkaa taas vapaasti liikkumaan, päästän itseni irti ja suorastaan palkitsen itseni kaikilla urheiluvaatekaupan ihanuuksilla! Tässä yksi hyvä tsemppari siis listalle lisää ;)

Kyllähän niitä ostoskasseja kummasti tarttui mukaan :D Ehkäpä myöhemmin ostossaaliin esittelyä myös täällä!

Itselläni on hyvin vaihteleva tyyli ja rakastankin kaikkea naisellisista ja tyttömäisistä vaatteista sporttisempaankin tyyliin. Olin myös ihan sokaistunut siitä ihanasta pastellisesta värimaailmasta, mikä niin monia kauhistuttaa :D Olisin halunnut nappailla vaikka mitä kirkkaita vaatekappaleita mukaani, mutta yritin hillitä mieleni ja katsella tarjontaa rauhassa. Lopulta kävi kuitenkin niin, että aika ja jaksaminen alkoi koko porukalla tulla vastaan ja meidän oli aika jättää vaatekaupat taaksemme. Ja ei muuten ole mikään helppo juttu kiertää vaunujen kanssa pienissä vaatekaupoissa! Onneksi äitini jäi tarvittaessa Justuksen kanssa odottelemaan sivuun, että pääsin paremmin katselemaan vaatetarjontaan ja sovittamaankin vaatteita tarvittaessa.

Justuskin sai oman osansa :)

Vaatekierroksen jälkeen kiirehdimme vielä Cittariin ruokaostoksille, mikä sekään ei käynyt niin näppärästi perjantai-iltana, Willan alennuspäivien satuttua juuri kohdille! Kaupan irttarivalikoiman kiilto silmissä tsemppasimme kuitenkin isot viikonloppuostokset mukaamme, mutta kuinkas sitten kävikään: irttaripisteen luona oli valtaisa ihmispaljous jonottamassa kauhoja ja vuoroaan valikoida lempparikarkit itselleen mukaan. Niimpä niin. Ihmiset olivat suunnanneet Mammuttimarkkinoiden alennuskarkkien kiilto silmissään karkkiostoksille. Totesimme parhaaksi luovuttaa, sillä itsellä huoli Justuksen jaksamisesta oli jo todella kova reissun venähdettyä useamman tunnin mittaiseksi. Totesin tuossa vaiheessa, että itse olisin ollut valmis vaikka maksamaan ekstraa karkeista, jos niitä vaan olisin saanut :D Kyseisessä kaupassa, kun on niin hyvät valikoimat, ja niiden ostaminen kuuluu pakollisena osana Hyvinkää-reissuihin! Noh kyllähän naisten täytyi karkkinsa saada, joten Justuksen ruokailun jälkeen suuntasimme pikapikaa Filmtowniin ja ilta oli pelastettu ;) Sekä minulla että veljeni tyttöystävällä oli suunnitelmissa rauhallinen oma hetki kotona poikien ollessa liikenteessä, joten kyllähän siihen nyt se karkkipussi tarvittiin :D

Mutta huhhuh, oli se kyllä raskas reissu, mitä en ihan heti uudelleen toteuttaisi! Ihmispaljous yhdistettynä vaunujen kanssa liikkumiseen ja yleiseen kaupossa säntäilyyn vei mehut kyllä melko hyvin. Ja kun kotisohvalle lösähdin vihdoin karkkipussini kanssa, olisi uni tullut varmasti alta aikayksikön, mikäli olisin voinut Justuksen puolesta nukkumaan käydä! Mutta eihän se niin mene, vaan siitä se vasta iltatoimet alkavatkin ja jaksaminen pistetään koetukselle :D Noh ei, ihanaa siinä oli päivän päätteeksi pikkumiehen kanssa katsella jääkiekkoa telkkarista karkkia mussuttaen, uutta kardemummaista makukahvia nautiskellen ja ajatellen, että kyllä sekin hetki vielä tulee, kun nukkumaan päästään :)


Makunautintoja :)

Ja kyllähän me aikanaan pääsimmekin. Ja vaikka unet jäivät itsellä varsin lyhyeksi, korvasi auringonpaisteeseen herääminen ja ajatus viikonlopusta ne puuttuvat unitunnit tehokkaasti :) Viikonloppu jää meidän perheellämme hieman lyhyeksi, kun jarnolla oli vielä tänään töitä ja huomenna hän aloittaakin jo yöviikkonsa, mutta tästä vapaaillasta aiomme kyllä nauttia täysillä hyvän ruoan ja leffan merkeissä! :)

Joten ei muuta kuin mukavaa ja rauhallista - tai miksei vauhdikastakin - lauantai-iltaa teille kaikille! :)

<3: Laura

P.S. Kiitos kaikille kysymyksistä, jotka jätitte Kysymyksiä? -postaukseen :) Saa toki laitella vielä lisääkin, sillä vasta alkuviikosta alan postausta toteuttamaan!

13 kommenttia:

  1. Laura, Justus on ehkä maailman SULOISIN! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Se on kyllä niin ihana, mutta niinhän nuo omat vauvelit taitavat aina vanhempien mielestä ollakin ;)

      Poista
  2. Heipparallaa,
    Viikkosi kuulostaa kuluneen oikein mukavasti, kiva kuulla :) Eläminen tässä hetkessä, pienistä iloista nauttien kuulostaa minun korvaani ihan unelmalta. Elämäsi tuntuu olevan täydellisessä tasapainossa kaikkine tavallise arjen askareineen :) Ja vaikka välillä tahti hieman kiristyy ja raskaampia päivä esiintyy, on ihanaa miten osaat nauttia jokaisesta yksinkertaisestakin hetkestä :) Minusta se on jotenkin suunnattoman kaunista ja kiitollista ^^ Pidä siitä kiinni. Itse olen vasta viime viikkojen aikana oppinut hyväksymään sairaslomani, eli sen, etten tee mitään tuotoksellista tai järkevää koko ajan. Välillä tuntuu että suorastaan kadehdin sinua :D johtunee siitä, että sinulla on selvä päivärytmi, ja asioita, jotka yksinkertaisesti pitää olla hoidettuna, kun taas itsestäni aika-ajoin on suunnattoman turhauttavaa, kun en keksi enää päiviini täytettä tai merkitystä. Pikku hiljaa alan kyllästymään ajatukseen "tämä aika on itseäni varten", kun tuntee että keho vahvistuu ja mieli kirkastuu,ja sitten ei olekaan mitään järkevää tekemistä. Tunnen oloni välillä väkisinkin omahyväiseksi, itsekkääksi ja laiskaksi :/ kovasti teen töitä päästäkseni moisista ajatuksista eroon, mutta monesti epäonnistun. Olen kehitellyt itselleni kaikkea ihmeellsitä tekemistä, kuten kassien ompelua, maalaamista, korutöiden tekoa, sukkien kutomista, unohtamatta isoa pinoa laikkakirjoja, dvd-boxeja, jokapäiväisiä imurointi-sessioita, kaupassa käyntejä... ihan vain täyttääkseni päiväni jollain! Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että kotona hommaillessa ja arjen pyörittämisessa kuluu aika mukavasti, ja yleensä kuin siivillä. Itsestäni vain tuntuu että minulta puuttuu se "syy" tähän kaikkeen. Mielestäni teet mahtavaa työtä kodin, Justuksen sekä ITSESI kanssa, ja en voisi ihailla sinua yhtään enempää! ^^

    Mutta toisiin aiheisiin. Shoppailureissunne kuulostaa ihanalta! Voin kuitenkin kuvitella tuon ryysiksen: Itse tein virheen käydessäni Pohjois Suomen suurimassa ostarissa, Zeppeliinissä, tänään... totta kai siellä oli Hintamyrsky-päivät, ja olin jäädä alennuksien perässä juoksevien hullaantuneiden naisten jalkoihin täysin :D Äkkiä suorittamaan pakolliset ostoksen (mm. Lifen vanilijajauhe;)) ja suorinta tietä kotiin! :D Paitsi saadakseni Picnicin patongin, voisin kärsiä tuon kaiken uudestaan!! Oulussa ei Picnicciä enää ole, ja olen saanut maistaa tuota taivaallista patonkia viimeksi 3 vuotta sitten Tornion Rajalla :c :D

    On aivan ihanaa huomata että kauppoihin on tullut kevään ja kesään uutuuksia, kaikissa ihanissa väreissä! Monet kerrat olen kulkenut ja hiplaillut ja ihastellut ja haaveillut....huoh. ihana olisi hamstrata kaikennäköistä uutta mutta ei tiedä mistä aloittaa, ja toisaalta, en osaa vielä tunnistaa mikä on todellista tarvetta, ja mikä vain hullaantumista toppatakkien tilalle tulleisiin kesäisiin hameisiin, paitoihin, chinoihin... <3 urheiluvaatteista en ala edes puhumaan. voisin elää loppu elämäni onnellisesti adidaksen tyköistuvassa hupparissa ja suurissa miesten collareissa kulkien :D joku niissä urheiluvaatteissa vain on <3 olisi tosiaan mukava nähdä nuo kaksi collaria mitkä ostit ^^ Ja pakko sanoa: Justukselle ostamasi pöllö-potkuasu(?) on ihan ykkönen! :D aivan i-ha-na!

    vielä täytyy ihmetellä suuresti perjantaista jaksamistasi :) vietin viime kesänä kolme päivää äitini kanssa tien päällä kierrellen kaupunkeja ja shoppailen, ja reissulta palatessani olin ihan tööt. Sellaisesta itse huomaan että en ole vielä ihan satalasissa kunnossa. Joten lisätään siihen vielä lastenrattaat,mammuttimarkkinat ja perjantai-ryysis... olet terästä :D muista myös huilia mahdollisuuksien mukaan, ettei tule uupelo ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvailemasi tunteet sairausloma-ajan toimeettomuuden ja syyllisyyden tunteiden suhteen ovat liiankin tuttuja minulle! Se oli minullakin todella vaikeaa hyväksyä, että en käy töissä ja ole "ahkera" kuten muut ihmiset. Syyllistin itseäni ja tunsin itseni todella huonoksi ihmiseksi. Mutta eihän se niin ole! Tämäkin sairaus on sellainen, että parantuminen ja ihan jo siis syöminen todella käyvät työstä! Ja itsekin keksin kaikki projekteja itselleni ja hain niistä mielekkyyttä arkeeni ja elämääni :) Kun nyt jaksat Laura hieman vielä noita tunteita, niin kyllä kaikki vielä muuttuu! Ja älä huoli, meidän sukupolvemme ei varmaan edes koskaan eläkkeelle pääse, jote n no worries, töitä ehdit tehdä ihan liiaksikin vielä :D Mutta sen aika on vasta, kun olet oikeasti saanut itsesi kuntoon! Jaksamisia <3

      Heh, itse liitä Zeppeliinin aina Arnoldsin munkkeihin :D Aina kun kävimme Oulussa mummolassa, kävimme Arnoldsilla ja pettymys oli valtava, kun keskustan Arnolds vuosia sitten loppui :D Mutta sitten siirryimme käymään juurikin Zeppeliinissä munkkikahveilla matkan varrella :)

      Mutta niin, jaan kyllä niin rakkautesi ihaniin iurheiluvaatteisiin ja parhaimpina Puman kollarit ja tyköistuva verkkatakki! Voisin hamstrata niitä loputtomasti! :D Lupaan joo esitellä ostokseni täällä, tosi hyvien kuvien ottaminen vaatteista (ja muutenkin) on täysi mahdottomuus minulta :D

      Mutta joo, ei kyllä tuollaisia shoppailureissuja liika jaksaisi! Ja muutenkin pitää pitää menot aisoissa, että jaksaa arkea kotona pyörittää :)

      Poista
    2. Jotenkin todella helpottavaa kuulla että joku muukin on kokenut ja potenut samaa turhautumista ja ahdistusta mitä minä tällä hetkellä. Itselleen olisi opittava olemaan vain hieman armollisempi, ja hyväksymään tämä hetki tällaisena kuin se on. Tällaisena suorittajana, ahkerana ja tunnollisena sitä vain heti ryhtyy arvostelemaan itseään kun ei ole mitään järkevää hommaa. Syöminen ja itsensä kuntoon saaminen KÄY työstä, olen kyllä huomannut sen, mutta silti ajatuksen nieleminen takkuaa jatkuvasti.

      Voi Arnolds! Monet kerrat viikossa kävelen ohi ja kuolaan sieltä leijuvaa tuoksua! Enpä ole donitsia tainnut maistella viiteen vuoteen. Siinäpä olisi kunnon tontun rökittämis-haaste!! Sydän rupeaa takomaan pelkästä ajatuksesta :D kyllä minä vielä joku päivä siellä vadelma/mustikka hillolla täytetyn kinuskisydämen käyn nauttimassa ;)

      Kaunis kiitos välittävistä sanoista ja kannutuksesta :) Olet suureksi avuksi ja iloksi <3 Aurinkoista alkavaa viikkoa myös sinulle, ja jaksamisia arkeen :)

      Poista
  3. ainiin! ennen kuin lopetan (taidat vaipua jo epätoivoon :D), haluaisin kysyä noista makukahveista, jos sopii. Itse en osaa juoda kahvia, ja teetä tulee juotua huomattavasti enemmän! monet kerrat olen kuitenkin yrittänyt, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan en vain pidä siitä: maidolla, ilman, sokerilla tai ilman... joskus menee vajaa kupillinen, mutta sitten tulee äkkistoppi. MUTTA. nuo makukahvit, joista olet aikaisemminkin puhunut, niillä haluaisin ruveta kahvinjuontitaitojani harjoittamaan :D Mistä siis löydät näitä kahveja, ja mitäs makuja niitä on olemassa? :) mitkä ovat mielestäsi parhaimpia, ja millä minun kaltaiseni amatööri voisi lähteä liikenteeseen? ja juotko niitä "mustana", vai mitenkä ne toimivat? :D kannattaako lisätä maitoa tai sokeria vai mitenkä suosittelet? olisi mahtavaa jos kerkeäisit heittämään muutaman vinkin :)

    rauhaisaa sunnuntaita teille kaikille :) Ota rennosti ja lataa akkuja alkavaa viikkoa varten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, makukahvit on ihan mahtavia! Ja ah, se tuoksu! :) Mutta siis, ihan perus ruokakauposta ainakin löytyy Pauligin makukahveja, suklaata, kardemumma jne. Ja isommissa kaupungeissa, varmasti myös Oulussa, on ihan pikku liikkeitäkin, joissa myydään kaikenlaisia makuteelaatuja ja makukahvilaatuja :) Tehdään ystäni kanssa tosiaan tilaus netistä yhdestä paikasta ja voin heti infota siitä nettikaupasta lisää, kunhan vaan saan kysyttyä liikkeen nimen ystävältäni! Itse juon kahvin mustana tai maidolla, mutta jos kahviin totutella haluaa, suosittelen vaikka aluksi runsasta maitoa eli kunnon maitokahvin valmistusta! :)

      Kivaa tulevaa viikkoa! :)

      Poista
    2. Ja höpsis! Enhän minä mihinkään epätoivoon vaivu, vaan minusta kommenttisi ovat aina ihanaa luettavaa!:)

      Poista
    3. Hmm, täytynee suunnata askeleet siis markettiin, ja käydä tutustumassa valikoimaan :) Jee, tekemistä huomiselle :D Ainoa ongelma on, etten omista kahvinkeitintä (niinkin paljon tulee tätä kahvinjuontia harrastettua :D), joten täytynee aloittaa harrastus täällä kotiporukoiden luona. Mutta jospa minua nyt puraisi kahvikärpänen, ja pääsisin kahvin makuun. Erityisesti nuo makukahvit juurikin kiinnostavat! Luulen, että myös Punnitse&Säästässä löytyy melkoikoisen kattava valikoima noita teitä(?) ja kahveja :) Todennäköisesti lorautan kupin pohjalle hintsun itse kahvia, ja hukutan sen sitten maitoon ja mahdolliseen sokeriin :D mutta eiköhän siihen makuun pikku hiljaa totu kun vain tarpeeksi useasti yrittää ;)

      ja kiitoksia, mukavaa viikkoa sinullekkin! :)

      Poista
    4. Nyt tulee kuule viikon vinkki ;) Et sinä kahvinkeitintä kahvinjuomiseen tarvitse! Vaikka minäkin keittimen omistan, en ikinä sillä kahvia vaan itselleni keittele. Käytän pelkkää sitä suodatinosaa, joita varmaan saa ihan muutamalla eurolla jostain perus marketista! Ihan siis vaan se osa, mihin suodatinpussi laitetaan, sellainen muovinen tötterö :) Sillä saa hyvin kupin kerrallan keitettyä ja suodatettua kahvin suoraan kuppiin! Säästyy tiskiltäkin :D

      Eli nyt vaan suodatin- ja kahviostoksille! ;)

      Poista
    5. Ei vitsit, ihan totta!! En tullut ajatelleeksi, vaikka tätini "keittelee" kahvia itelleen juurikin tuolla tapaa :D Tänään kävin prismassa nuuskuttelemassa kahveja, aivan IHANAN tuoksuinen se suklaa kahvikin!! Voi siis olla, että suuntaan matkani johonkin törkymarkettiin, ostan tuon muovitötterön, suodatinpusseja ja jotain ihanaa kahvia ja alan harjoittelemaan ;) Kiitti vinkistä, olimpas töhö kun itse en moista muka hoksannut!! :D :)

      Poista
  4. Hei Laura!

    No oli, juu, aikamoisen uuvuttava Mammutti-reissu Sinulla! Mutta hienosti jaksoit. Itse välttelen nykyisin kaikenlaisia tempauspäiviä, sen verran käy ihmistungos ja ryysis hermoon. Jos kyseisille päiville eksyn, teen sen vain käydäkseni ostamassa jotain etukäteen suunniteltua, ja sitten äkkiä pois! ;) Ensi viikolla onkin tulossa taas 3+1 Päivää Sokoksella, ja yleensähän Stockan Hullut Päivät seuraavat pian Sokoksen päivien jälkeen.

    Olisi, tosiaan, tosi kivaa jos laittaisit kuvia ostoksistasi. Ja vielä kivempaa olisi jos esittelisit ostoksesi ihan itsesi päälle puettuina (jos se on vain on toteutuksellisesti mahdollista)!

    Ihanaa sunnuntaipäivää Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Andrea!

      Eivät kyllä tuollaiset väenpaljoudet kovasti houkuttele! En ole ikinä mitenkään ahdistunut sen suuremmin ostosruuhkissa tai mitään, mutta kyllä sitä kieltämättä kiertelee mieluummin rauhallisempaan aikaan. Vaikka onhan tuollaisilla alepäivillä varmaan ihan hyviäkin alennuksia, mutta nyt satuttiin enemminkin huonoksi onneksemme valitsemaan juuri tuollainen hulinapäivä :D

      Laittelen kyllä kuvia ja ehkäpä joskus vielä päälläkuvattunakin! Mutta sitten pitää kyllä saada joku suostuvaisempi kuvaaja paikalle - Jarno inhoaa yli kaiken minun valokuvailuani! :D

      Ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle Andrea! <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)