lauantai 17. elokuuta 2013

Viikon parhaita palasia

Tässä taas muutamia parhaita paloja menneeltä viikolta ja hieman sitä edeltäneeltäkin:) Vaikka töitä on tehty, niin onneksi on päiviin mahtunut myös rentoa oleilua, jolloin olen saanut mitä parhaimmalla tavalla ladattua akkuja työpäivien varalle. Näidenkin pikkuhetkien lisäksi on tapahtunut ihan valtavasti kaikkia mukavia juttuja maukkaista keittiökokeiluista suloisen pikkumiehen tapaamiseen, mutta ehkäpä niistä vielä lisää myöhemmin! :)

♥ Herkkupäivällinen töiden alun kunniaksi


Äitini halusi tarjota meille päivällisen ravintolassa, mikä meni samalla hyvin minun töiden aloitukseni  sekä Jarnon koti-isyyden"juhlistamisesta" :) Ravintolaksi valikoitui Asema X ja minä herkuttelin kanatäytteisellä burritoksella. Annos osoittautui varsin hyväksi valinnaksi - kuten muutkin annokset kyseisessä ravintolassa viime käynneillä :)

♥ Tapahtumarikas yökyläily


Kuten aiemmin jo kirjoitinkin, teimme pienen yökyläilyn vanhempieni luoksen Justuksen kanssa viime viikonloppuna. Töiden jälkeen nälkäisenä sinne suuntasin, joten välipalaksi tehty pannari vastapoimituilla vadelmilla tuli juuri oikeaan aikaan! Hetkinen minun jälkeeni saapui myös veljeni perheineen, joten koko poppoo olikin sitten koolla :) Viimeiseen asti jännitimme millä kokoonpanolla viikonloppua viettäisimme, sillä veljeni parempi puolisko oli tuolloin tosiaan viimeisillään raskaana, mutta yhtenä kappaleena hänkin vielä päivällä paikalle saapui.



Päivälliseksi meillä oli grilliruokaa - liekö tämän kesän viimeiset grillaukset olisivat jo kyseessä? Ida-kokki eli Justuksen serkkutyttö olikin mitä mainiointa ruoanlaittoapua mummolle - hyviä nyyttejä tuli, vaikka kokin suuhun eksyi milloin mitäkin ruoanlaiton yhteydessä ;)

Saunoimme ja herkuttelimme vielä iltasella, ja kun lapsukaiset menivät nukkumaan, sinnittelimme kaikki muut hetken hereillä lauantai-illasta nauttien. Vitsailimme, että eikö nyt olisikin mitä mainioin aika lähteä synnyttämään, kun tuleva isosisko olisi jo valmiiksi hoidossa? Kävimme kaikki kuitenkin lopulta nukkumaan, minä ensimmäistä kertaa vanhaan makkariini yli kahteen vuoteen muiden jäädessä yläkertaan. Koska olin ihan poikki ja tainnuksissa ensimmäisen työviikon seurauksena, halusi äiti nukkua Justuksen kanssa yläkerrassa. Suostuin tähän, koska univelkataakkani oli aikamoinen! 

Kun yöllä hipsin vessaan, kuului ylhäältä äidin ääni: "tule nukkumaan Justuksen kanssa, täällä ollaan lähdössä synnyttämään!". Hetki siinä meni hämmennyksen ja ilon sekaisissa fiiliksissä, kuin äitini sanoilla" ihan kuin emme olisi tienneet raskaudesta ja synnytyksen läheisyydestä!" - niin pöllämystyneitä olimme äidin kanssa :D Me jatkoimme uniamme, eikä Justuksen kanssa herääminen seiskan aikoihin ja univelan lyhennyksen epäonnistuminen harmittanut tippaakaan, kun aamulla tuli kaivattu soitto: pikkuprinssi on syntynyt 

Aamun ihanuutta lisäsi vielä rauhallinen aamiainen lehden kera :) Takana oli siis täydellinen yökyläily hyvän seuran ja pikkuprinssin syntymän myötä ♥ Eikä illalla äidiltä saatu Justus-herran hoitoapukaan ollut yhtään pahitteeksi, sillä melkoisen huppelitilan väsymys oli minussa aikaiseksi saanut!

♥ Ihanat lounastreffit

Sunnuntaina lähdimme vanhemmiltani suoraan lounastreffeille keskustaan - ihana vieraamme saapui Helsingistä meitä moikkaamaan :) 


Suuntasimme Kulmikseen, jossa söimme ihanat salaatit ja joimme kahvit päälle :) Päätin jo töiden alkaessa, että en haluaisi sopia hetkeen mitään menoja, joihin en voi Justusta ottaa mukaani - onneksi ystävistäni on siis mukavaa nähdä pikkuherraa myöskin :)

Justus pääsi matkaan uusissa farkuissaan. On niin hauskaa käydä kahviloissa nykyään, kun pojan voi tyytyväisenä istuttaa syöttötuoliin, jossa istuminen sujuu päivä päivältä mallikkaammin! Kahvilassa vierähtikin useampi mukava tunti, josta saatoimme jatkaa matkaa kotiin hyvillä mielin :) 

Päivä päättyi meidän pikkuperheemme, kolmen koplan leffailtaan kera Subwayn patonkien - varsin täydellinen viikonloppu siis!

♥ Päätähuimaavan vauhdikas kehitys


En vain voi lakata ihmettelessä pikkulasten kehityksen vauhdikkuutta! Miltä tuntuisi, jos itse oppisi yhtä merkittäviä taitoja samaisella vauhdilla? Reilun viiko sisällä Justus oppi istumaan, konttaamaan ja nousta seisomaan! Kun viime viikon perjantaina tulin myöhään perjantai-iltana töistä kotiin, oli poika vielä hereillä, eikä väsymyksestä ollut tietoakaan! Kun kello tuli puoli yksitoistä, päätti Justus nousta pienenä iltapuhteena ensimmäistä kertaa seisomaan tv-tasoa vasten - oli siinä äiskällä ja iskällä ihmettelemistä! :)

Sänky sai jälleen uuden alennuksen, laita kun oli juurikin sopivalla korkeudella seisomaharjoittelua varten - eli aivan liian matalalla tälle vauhtiherralle ;)

Sellaisia kivoja juttuja on tapahtunut meidän perheessämme viime päivien aikana :) Kohta olisi tarkoitus lähteä juhlistamaan Jarnon kaverin kolmekymppisiä vuokramökille Lopelle, josta paluu olisikin vasta huomenna! Toisaalta kivaa, toisaalta taas en millään haluaisi jättää Justusta hoitoon, koska työpäivätkin tuntuvat aivan liialta erossaololta. Mutta eiköhän meille kiva viikonloppu tule ja Justus nauttii varmasti ensimmäisestä yökyläilystään toisen mummonsa eli Jarnon äidin luona! Sellaista siis meillä olisi tiedossa viikonlopuksi - mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua myös teille kaikille! :)

<3: Laura

8 kommenttia:

  1. Ihana viikko takana, täynnä mukavaa tekemistä ja hieman erilainen viikonloppu tulossa. Kaikki menee varmasti nappiin ja Justuskin tykkää yökyläillä. Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua, toivotaan, että aurinkokin välillä paistaisi. ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni kyllä todella mainiosti koko viikonloppu ja ihan turhaan jännittelin! Ja kyllä, sieltä se aurinkokin vaan palasi meidän iloksemme ;)

      Ihanaa sunnuntai-iltaa Nell sinulle, toivottavasti sinunkin viikkosi on ollut mukava <3

      Poista
  2. Blogisi on aivan mahtava! :)
    Tarvitsisin vähän vinkkejä itselleni, sillä haluan sisimmässäni parantua anoreksiasta, mutta anorektinen ajattelu vie kokoajan voiton... paino nousee ja laskee ja sitä rataa.. Painoa pitäisi nostaa reilut viisi kiloa, mutta tuntuu kun sairastaisin tätä ikuisesti ja turha edes yrittää .. nyt haluaisinkin kuulla mikä sai sinut irrottautumaan sairaudesta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla, että pidät blogistani! :)

      Tosiaan, olen varmasti kirjoittanut aiheesta aiemminkin, mutta tässä hieman tiivistetysti aiheesta ja asioista, mitkä saivat minut ratkaisevatsi haluamaan parantumista :) Voisin oikeastaan sanoa niin, että Jarnon tapaaminen käynnisti parantumiseni ja Justus sen viimeisteli :) Mutta viime vuodet kertovat siitä, että vaikka ulkoiset tekijät ovat kuinka hyvin ja muista ihmisistä ja ihanista asioista ympärillä pitäisi kuinka saada motivaatiota parantua, tarvitaan jotain muutakin. Itse hain juuri läheisistäni voimaa jaksaa, mutta lopullinen ratkaisu oli kyllästyminen omaan oloon, sairauteen ja kaikkeen siihen kurjuuteen.

      Aloin olla niin totaalisen loppu ja masennus alkoi oikeasti vallata minut. Ja kun vähitellen oma oloni koheni, sain hyvästä olosta lisätsemppiä ja tahtoa voida yhä paremmin! Hyvä fyysinen olo vei voiton siitä syömättömyyden aiheuttamasta sairaasta mielihyvästä. Oikeastaan tuo hyvä fyysinen olo, mikä alkoi vähitellen muuttua myös psyykkiseksi hyvinvoinniksi, on kantanut tähänkin asti. Hyvä olo on ruokkinut hyvää oloa ja saanut minut toimimaan ja ajattelemaan aina vaan terveemmin. Nyt kun olen saanut "maistaa" tätä terveyttä ja jaksamista, ei tulisi enää mieleenkään luopua siitä! :)

      Toivottavasti sinä jaksat taistella ja saat mahdollisimman pian kiinni siitä terveestä hyvästä olosta ja pääsisit sairaudesta eroon! Jaksamista ja tsemppiä! :)

      Poista
  3. Ohhoh, kylläpä Justus-poika tosiaan oppii nopeasti! Ihanaa. <3

    Muista toki lepäillä riittävästi, nyt kun olet töissäkin. Ettei pidemmän päälle ala stressaamaan! Turhia sinua varmaankin muistuttelen, mutta itse olen niin kova stressaamaan ja väsähdän siksi helposti... Kun luen postauksiasi, vaikutat aina niin energiseltä ja jaksavalta, että minä vain jaksan ihailla ja ihmetellä! :D xD

    Vietä mukava viikonloppu! Kyllä se Justus pärjää, ja niin sinäkin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä niin ihanaa seurata tuon rakkaan pikkumiehen kehitystä <3

      Mutta voisimpa todeta, ettet kyllä suinkaan muistuttele turhaan lepäämisestä ja stressin välttämisestä! Kyllä, minäkin olen valitettavasti mestari stressaamaan asioita ja kasaamaan paineita hartioilleni, vaikka olenkin oppinut jo hienosti hieman siitä tavasta poiskin! Mutta ehkäpä se on se nykyinen tekemisen ilo ja ilo siitä omasta jaksamisesta, mikä saa minut jaksamaan niin hyvin :) Aina ei todellakaan olo ole energinen, mutta kun puuhastelu on mieluista, niin jaksaa kyllä :)

      Kivaa alkavaa viikko sinulle, toivottavasti kulunut viikkosikin oli onnistunut! :)

      Poista
  4. En voi muuta kuin yhtyä edelliseen kommenttiin: huimaa on Justuksen kehitys!! Ja niin jaksaa poika aina olla hymyileväinen ja hyväntuulinen (liekö tullut äitiinsä??). Vaikka viime yön jouduitkin olemaan erossa Justuksesta, toivon että sait silloin kuitenkin edes hiukan kurottua kiinni univelkaasi. Vai menikö yö sittenkin hurrrrjasti juhlien...?! ;)

    Ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle Laura! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siinä ollaan kyllä pojan kanssa samanlaisia, että muuten hymyilyttää, mutta väsymys saa kyllä känkkäränkän aikaan :D Mutta se on kyllä kieltämättä aivan ihanaa, että Justus on niin perustyytyväinen ja iloinen pikkumies! Auttaa ihan hoitoon viemisenkin suhteen, että kun tietää pojan olevan vieraammassakin seurassa tyytyväinen ja hymyileväinen, ei tunnu niin pahalta hetkeksi olla pojasta erossakaan :) Justus ei vierasta kyllä ketään, ei sitten ketään!

      Kyllähän ilta venyi pitkälle ja ihan mahtihauskaa oli, mutta kyllä minä melko makoisat unet otin - toisin kuin muut juhlijat ;)

      Ihanaa alkavaa viikkoa Sinullekin Andrea, toivottavasti sinullakin on rentouttava viikonloppu takanasi! ♥

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)