torstai 29. elokuuta 2013

Vapaapäiväni - poikia ja ihana ystävä

Nyt hypätään vaihteeksi tiistaille ja keskiviikolle eli todella tarpeelliseksi osoittautuneisiin vapaapäiviini! Kuten Viikon parhaissa kirjoitinkin, oli viime viikko melkoisen raskas pitkän työviikon ja koko perheen sairasteluiden vuoksi - näin ollen pieni lepo tuli enemmän kuin tarpeeseen. Kahden vapaapäivän aikana pidimme perheen kesken pientä "piknikkiä" työn lomassa, minkä lisäksi kävin itsekseni Helsingissä nauttimassa ihanasta päivästä yhdessä ystäväni Minnin kanssa :)

Tiistainen päivämme...

...alkoi kaupunkikierroksella, joka piti sisällään asioiden hoitelua muun muassa kirjastokäynnin muodossa. Kun minulla on vapaapäivä, tarkoittaa se usein sitä, että Jarnolla on mahdollisuus hoitaa sellaisia asioita, jotka Justuksen kanssa kahdestaan eivät kovin helposti luonnistu. Kun parturikäynti oli ruksattu pois tekemättömien hommien listalta, oli vuorossa kelohongasta valmistuvan ulkopenkin nikkarointi!  Tiesimme tässä puuhassa kuluvan hieman aikaa, joten nappasimme syötävää kaupungilta mukaamme ja suuntasimme työn äärelle eli Jarnon äidin luo.

Siellä meitä odotti puolivalmis penkki, jonka suunnittelu alkoi jo ennen kesälomareissuamme, kun Jarno kävi kaatamassa pappansa metsästä kelohongan. Näin ollen saamme terassillemme mukavan puupenkin juuri oman makumme mukaisesti :)

Samalla tuli kerättyä talteen omenapuiden herkullista satoa :) Haaveilin jossain vaiheessa kesää tekeväni itse omenasosetta kesän ja syksyn omenasadosta, mutta saa nähdä antaako arkikiireet vielä tällaisellekin periksi!


Iskän nikkaroidessa ja äiskän keskittyessäni töihin liittyvään kirjallisuuteen, otti Justus tuntumaa pihanurmeen :) Tosin ei minun lukemisestani meinannut mitään tulla, kun poika oli milloin mitäkin vasten kiipeämässä ylös ja milloin mitäkin suuhunsa pistämässä:D Mutta ihanaahan sitä menoa ja meininkiä vaan on katsella :) Siinä touhussa ja lämpimän loppukesän päivän ansiosta saatoimme nauttia ulkoilmasta useammankin tunnin, kunnes oli taas aika lähteä oman kodin rauhaan - eli kohti hoitamattomia kotitöitä siis ;)

Keskiviikkona oli vuorossa...

... minun oma pieni irtiottoni tästä kotikaupungista, kun astuin Helsinkiin vievään junaan tarkoituksena tavata rakas ystäväni Minni. Ajatus Helsingin reissusta lähti oikeastaan Minnin ehdotuksesta mennä katsomaan hyvät arvosanat itselleen haalinutta kauhuleffaa! Koska puoliskomme eivät kauhuleffoista piittaa, niin mikäs sen kivempaa kuin lähteä tyttöjen kesken kunnon kauhua katsomaan ;) Tiedossa oli siis huippu päivä, mikä alkoi jo rentouttavalla junamatkalla, kun aamukahvin kanssa asettauduin omalle paikalleni ja uppouduin kunnon romaaniin - rauhassa, ilman repiviä pikkukäsiä :) Niin paljon kuin Justusta rakastankin, ei herran läsnä olo ole kovin kirjaystävällistä ja siksi rauhaisat lukuhetket harvassa ;)


Minni odotteli minua asemalla, josta suuntasimme suoraan Factoryyn lounaalle. Vastasyöty aamupala painoi hieman vielä mahassa, mutta ei näille salaateille vaan voi sanoa ei! Papu-kasvispullia, jokikatkarapuja, paahdettua maissia, paahdettua sipulia, ananasta, marinoitua punasipuliaa... Ja varsinkin nuo papupallerot - ei niitä vaan voinut jättää syömättä! Ja vaikka ruoka niin herkullista olikin, teki tuosta hetkestä kuitenkin parhaimman ihana seura  Ihana seura ja tärkeiden kuulumisten vaihto - niin paljon kaikkea oli ehtinyt tapahtua sitten viimetreffien. 

Lounasta seurasikin sitten itse leffa eli The Conjuring, kirous. Olemme käyneet kahdesti aiemminkin katsomassa kauhua, joista ensimmäin elokuva oli lähinnä naurettava, mutta viimeisin olikin sitten jo oikeasti molemipien mieleen! Mutta tämä - tätä oikeasti voin suositella! Sen enempää juonta paljastamatta voin kertoa leffan päätteeksi olleen  ihon niin kananalihalla, pieni kylmä hiki iholla sekä kyyneleet silmissä! Jo alussa aloin katsella elokuvaa selvien äitilinssien läpi, ja kun elokuvassa olennaisessa roolissa olikin juuri äiti-lapsi - asetelma, eivät vaan tunteet voineet loitolla pysytellä. 


Kauhun vastapainoksi oli pakko päästä tasoittelemaan tunteita vaatekauppoihin, ja kiersimmekin muutaman liikkeen Kampissa ennen lähtöäni. Syksyyn valmistautuminen oli selvästi mielessä, kun farkkuleggingsien ja parin perustopin lisäksi mukaan tarttui ihana beige huivi, sormikkaat sekä harmaa pipo :) Tämä ei ainakaan yhtään vähentänyt minun syksyintoani - siitä voitte olla varmoja! Ja lopuksi Minni johdatteli minut luontaistuoteliikkeeseen, josta ostin ihanaa Clipperin vadelmateetä sekä Minnin suosittelemana kookoksisen sekä banaanikakun makuisen energiapatukan. Banaanikakku upposi jo kotimatkalla parempiin suihin ja heti kotona oli pakko keittää kuppi ihanaa teetä :)


Vaikka päivä olikin ihana, niin melkoisen hurjaa vauhtia asemalta kotiinkin poljin - niin kiire jälleen minulla oli kotiin Justus-herran luo! Sieltä se poika löytyi lelujensa keskeltä tuttuun tapaansa :) Ihme kyllä, poika malttoi äiskää konttailla ovelle vastaan, vaikka telkkarista sattuikin mainoksia juuri samaan aikaan tulemaan - niin koukuttavia ne mainokset pojan mielestä ovat että! :D

Ja kun Justusta oli moikattu, oli naisellisen lounassalaatin vastapainoksi minua odottamassa miehisempi päivällinen eli makkara-sipulihöystöä perunamuusilla. Päivä päättyi siis uuteen makukokeiluun chorizo-ryynimakkara -yhdistelmän myötä sekä lopulta sohvalle poikien kanssa käpertymiseen teekuppi kädessä ja uutta Aino-jäätelöä nougatin muodossa kulhossa :) Varsin mukavat vapaapäivät siis kaiken kaikkiaan!

<3: Laura

6 kommenttia:

  1. Muistatko mistä kaupasta ostit tuon energiapatukan ja teen? Oon metsästänyt noita questbareja kaikkialta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysyin Minniltä ja liikkeen nimi on kuulemma NaturaZone :)Siellä oli juuri noita patukoita monessa eri maussa!

      Poista
    2. Kiitos! En ole ikinä huomannut sen nimistä liikettä vaikka olen kävellyt satoja kertoja ohi ihan läheltä :D No mutta sinne sitten kun käyn ens kerran keskustassa :)

      Poista
  2. Teetä saa ainakin Kampin Ruohonjuuresta ja joistain terveyskaupoista. Viimeksi bongasin itse noita Life-myymälästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen yleensä juurikin Life-myymälöistä tuota teetä ostellut, kun tällä meilläpäin ei juuri muita luontaistuotekauppoja ole :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)