perjantai 9. elokuuta 2013

Savulohitäytteinen pannarirulla

Kuten aiemmin kirjoittelinkin teille, oli reissumme herkullisin uusi makumaailma minulle äitini tekemä savulohitäytteinen pannarirulla. Koska minulta on reseptejä silloin tällöin pyydelty, ajattelin jakaa myös tämän teidän kanssanne - ihan vain siksi, että tämä on niin valtavan hyvää! Minulta pyydeltiin reseptejä myös lauantai-illan tarjoiluistamme, joten niitäkin on luvassa - ainakin voin luvata varmasti ohjeen tekemästäni suklaa-tryffelikakusta ja kysellä myöhemmin reseptejä myös ystävieni valmistamiin herkkuihin:)



Ainekset:
5 dl maitoa
6 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl valkopippuria
2 rkl sitruunamehua
6 rkl tillisilppua
200 g ruohosipulituorejuustoa x 2 pkt
300 g savulohta



Pannaritaikina:
Sekoita 200 g tuorejuustoa ja maito keskenään. Lisää jauhot, ruokakerma ja mausteet hyvin sekoittaen. Anna turvota 15-30 min. Sekoita kananmunat taikinaan ja kaada seos juoksevalla rasvalla voidellun leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 225 °C lämpötilassa 15-20 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperille ja jäähdytä hetki.

Täyte: 
Notkista toinen paketillinen tuorejuustoa ja levitä se jäähtyneelle pannukakkulevylle. Ripottele kuutioitu kala ja tillisilppu päälle ja pirskottele sitruunasta puristettu mehu aineiden päälle. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Kääri täytetty levy tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Viipaloi ja siirrä viipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille, lämmitä ja tarjoa.


Mikä on teidän viime aikojen onnistunein uusi reseptikokeilu tai muiden kokkailemana saamanne makuelämys? Kivoja ruokavinkkejä otan myös itse aina enemmän kuin mielelläni vastaan! :)

<3: Laura

P.s. Resepti on alunperin napattu osoitteesta Foodie.fi :)

6 kommenttia:

  1. Oi suolaiset pannukakut on herkkuja! Paras on ihan perus pannaritaikina, minkä sekaan heitellään uunipellillä paistettua jauhelihaa ja juustoraastetta. Ja oreganoa ja basilikaa. Nopea ja aivan älyttömän hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla joskus tuollakin täytteellä! :)

      Poista
  2. Itse olen tehnyt joskus vastaavan juuri tuosta kalasta, ja muutaman kerran kinkkusuikaleista. Hyvää tuli kummastakin! Kalan/kinkun ja tuorejuuston kanssa laitoin paprikaa ja murkattua, keitettyä kananmunaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo keitetty kananmuna onkin hauska idea! Täytyy kyllä kokeilla itsekin pannarirullaa joskus muillakin täytteillä kuin tuolla savulohella :)

      Poista
  3. Kiitos reseptistä Laura! Tein tätä perheelleni juuri eilen iltapalaksi, ja kyllä maistui ja keräsi kehuja! :) Mainostin siinä sivussa sitten blogiasikin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Ida, kiva kuulla, että tämä maistui sinunkin perheelesi! :) Halaus <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)