lauantai 10. elokuuta 2013

Työviikko takana, Justus kainalossa

Kun työpäivä tänään päättyi, poljin töistä vauhdilla kotiin ja sieltä suuntasin suoraan vanhempieni luo. Jarno oli tuonut Justuksen tänne jo aiemmin yöpymiskamppeiden kera, sillä tarkoituksena olisi jäädä viettämään lauantaita lapsuudenkotiini hieman pidemmän kaavan mukaan - jäämme nimittäin tänne pikkuherran kanssa yökylään! Jarno lähti isommalla porukalla Helsinkiin katsomaan Arsenal- Manchester City -peliä, joten olihan minun ja Justuksenkin keksittävä jotain kivaa itsellemme ;) Olisin itsekin mieluusti peliä lähtenyt katsomaan, mutta en kyllä olisi näin työviikon päätteeksi suostunut Justusta päästämään enää silmistäni - en todellakaan! Näin ollen saan vanhempieni luona sekä kivan illan että Justukseni seuran:)

Viime viikonloppu meni ystävien seurassa, joten ehdotinkin äidilleni leffailtaa hyvän ruoan merkeissä. Suunnitelma kuitenkin vaihtui vielä astetta paremmaksi, kun myös veljeni saapui yökyläilemään perheineen. Joten iltamme tulee pitämään sisällään ainakin grillailua sekä toivottavasti myös saunomista :) Myös pientä jännitystä ja odotusta on ilmassa, sillä Justuksen uuden serkkutulokkaan pitäisi syntyä päivänä minä hyvänsä! Malttamaton täti jo odottelee pikkukaverin näkemistä - tulokaslahjakin on jo valmiiksi hankittuna ;)


Sellaisia suunnitelmia minulla ja pikkumiehellä olisi nyt täksi illaksi :) Mutta mitä sisältyykään kuluneen viikon kuulumisiin? Töitä, hyvää mieltä, väsymystä, käsikipua, sekavia unia, jokapäiväinen riemukas jälleennäkeminen, ikävää, iloa poikien yhdessäolosta - siinä hieman fiiliksiä kuluneelta viikolta! Viikko töitä olisi nyt takana ja olen kieltämättä ihan mahdottoman hyvällä mielellä mitä kaikkeen tähän uuteen elämäntilanteeseen sisältyykään :) Ikävä on ollut kova - sitä on turha kieltää - mutta kun samalla olen nähnyt omin silmin sen, kuinka paljon Jarno nauttii Justuksen kanssa kotonaolosta, en voisi olla tyytyväismpi ratkaisuuni jakaa vanhempainvapaata hänen kanssaan. 

Olen itsekin ihan vilpittömästi nauttinut töissäolosta, ja vaikka uni onkin silmiä painanut, olen joka päivä lähtenyt töihin polkemaan hyvillä mielin :) Toki olen ollut väsynyt: aikaiset herätykset yhdistettynä erittäin katkonaiseen nukkumiseen saavat olon väistämättä uneliaaksi. Mutta mikä parasta, väsy painaa kotona, ei töissä. Muistikuvani nälkäisenä tehdystä työpäivästä viime vuosilta on kummasti kadonnut ja nälän sijaan olen saattanut keskittyä täysillä työhöni - varsin mieluisaa siis! Joten väsymyksestä viis, kun muuten olo on hyvä ja töihin täysillä panostaminen mahdollista - mitä nyt pikkumies käväisee mielessä silloin tällöin ;) Väsymystä suurempi - ja se todellinen - murheeni on kuitenkin ollut oikean käteni kipuilu, mikä äityi töitä edeltävällä viikolla jo siihen tilaan, että huolestuin todella työkyvystäni. Sormien yöllinen jäykkyys ja kipuilu levisi vähitellen koko oikeaan käteen tehden sen ihan voimattomaksi. Lopulta ongelma paljastui melko suurella varmuudella hermopinteeksi ja alkaa onneksi jo nyt vähitellen helpottaa. Kunhan pääsen kipuilusta eroon kokonaan, niin sitten voin nauttia töistäni ilman tuotakin murhetta :)


Vaikka töissäolosta nautinkin, niin sen voittanutta ei kyllä ole, kun saavun töistä kotiin ja nauravainen herra Justus odottaa minua omien puuhailuidensa parissa :) Loppupäivät ovatkin kuluneet Justuksen puuhastelua seuratessa ja poikaa sylissä pitäen - ei vaan tahtoisi päästää pikkuisesta irti! Tosin nyt on pojalla sellaiset liikkumisharjoitukset istumisesta konttailuun menossa, ettei sitä äiskän sylissä paljoa ehtisi istuskella ;) Kun eilen olin illalla vasta puoli kymmenen jälkeen kotona ja jo ennen puoli seiskaa aamulla jälleen satrttasin, tuntui hieman pahalta vähäinen aika pojan kanssa. Mutta nyt on onneksi kaksi vapaapäivää tiedossa pikkukaverin seurassa tiiviisti viettäen!

Tällaisissa tunnelmissa on minun viikkoni kulunut - entäpä teidän viikkonne? :)

<3: Laura

8 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea, että työviikkosi on mennyt hyvin ja antoisasti! Nyt nautit oikein kunnolla viikonlopusta!

    Itselläkin on jo aikapäivät sitten ajatukset livahtaneet koulunalkuun, joka alkaakin ensiviikolla. Viimeinen vuosi peruskoulussa, hirveä stressi kaikesta siitä opiskelun määrästä! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä Mari-kulta vaadi itseltäsi liikoja, vaan muista myös nauttia elämästä ja kouluajasta! Koulumenestys ei ole kaikki kaikessa, vaikka se siinä hetkessä joskus siltä tuntuisikin. Tsemppiä koulun alkuun äläkä stressaa liikaa! :) Ja kunhan vain pidät syömisistäsi ja voinnistasi hyvää huolta, jaksat muutenkin paljon paremmin eikä sairaus ole viemässä kaikkea energiaasi! :)

      Poista
  2. Todellakin, mahtavaa, että töissä on alkanut sujumaan! Varmasti monenlaiset tunteet ja fyysiset olot puskevat pintaan, mutta ajan kanssa arkeen ja sen rytmiin tottuu. Hyvä kuulla, että olet kuitenkin pystynyt lepäämään ja töistä palattua saa huomata, että poikienkin päivä on mennyt hyvissä merkeissä. Ja kuten kirjoititkin, on työnteossakin hieman erilainen maku, kun kroppa ei ole nälkäkuoleman partaalla, vaikka pieni olet edelleenkin.
    Ihanaa viikonlopun jatkoa ja sitten vain uudella tarmolla kohti alkavaa viikkoa, ihana Laura! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanaa, kun työviikon jälkeen vaivaavat enää nämä normaalit vaivat kuten väsymys - ettei siihen päälle ole vielä kaikkea muuta kurjaa sairauteen liittyvää! Joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen :) Mutta nyt ollaan päästy jo hyvään vauhtiin ja samalla tarmolla aion ehdottomasti jatkaa tuleviinkin työviikkoihin! :)

      Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Nell! <3

      Poista
  3. Moi voisitko kirjottaa siitä, miten söit työviikolla jooko ois tosi tärkeetä? Itte oon ihan hukassa kun muuttu rutiinit nyt kun alotin työt pitkän saikun jälkeen, enkä voikaan enää noudattaa niin tarkkoja syömisohjeita ja kokoajan on tarjolla herkkuja, jotka on mielessä kokoajan :P Kiitos !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Olinkin ajatellut jossain vaiheessa aiheesta kirjoittaa! On nimittäin minulla tapahtunut työruokailuidenkin suhteen melkoinen muutos viime vuosiin verrattuna :) Yritän siis aiheesta kirjoitella jossain vaiheessa, kunhan vaan ennätän! On niin hoppupäiviä ja paljon postauksia työn alla, etten tarkkaa aikaa uskalla luvata, mutta jokin päivä varmasti :)

      Poista
  4. Hei Ihanainen!

    Niin on taas suloisia kuvia herra Justuksesta, että... :) Mukava kuulla, että eka työviikko oli positiivinen kokemus, vaikka Justusta olikin ymmärrettävästi kova ikävä! Ja tosi harmillinen juttu tuo oikean käden kipuilu; eka ajatukseni oli että olisiko ahkera näpyttely blogin parissa aiheuttanut hiirikäden tai jotain semmoista... No, toivottavasti tuo hermopinteesi paranee pian eikä ole vakava tai pitkäkestoinen vaiva!

    Kuulepas Lauraseni - olisi tosi kiva lukea millaisessa paikassa olet töissä (sairaalaosasto?) ja mitä työnkuvaasi kuuluu. Jos siis vain haluat kertoa! Olisiko tässä ainesta omaan postaukseen?

    Ihanaa viikonlopun jatkoa vanhempiesi luona kultaseni!



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Andrea, tämä kirjoittelu ei kyllä varmasti ole ainakaan helpottanut asiaa :( Ei vaan malta ja pysty olla tekemättä kaikki asioita, joihin kättä tarvitsee! Ja vasemmasta kun ei yksikseen ole mihinkään :D Mutta onneksi käsi alkaa olla jo paljon parempi - täytyy vaan muistaa huolehtia kunnon venyttelyistä jne. :) Ja huomenna hierojan käsittelyyn, josko sekin auttaisi!

      Voi kuule, postaustoiveesi olisi varmasti mukavaa kirjoitettavaa minullekin, mutta olen oikeastaan päättänyt olla tarkemmin työpaikastani ja työnkuvastani täällä kirjoittamatta! Kun työ kuitenkin on niin salassapitovelvollisuuden alaista, niin on jotenkin turvallisempaa olla itse työpaikasta kirjoittamasta juuri mitään. Mutta toteutuksen alla on jo kuitenkin postaus ammattiunelmistani, joten josko se edes hieman liippaisi aiheen läheltä ja olisi mieluinen? :)

      Mutta kuule, et arvaakaan miten mahtava viikonloppu meillä oli - huipentuen tietenkin tuplatädin titteliin! Aivan ihanaa siis :)

      Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ihanainen ja nauti näistä elokuun lämpöisistä päivistä, kun niitä näköjään vielä piisaa♥

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)