keskiviikko 21. elokuuta 2013

Mitä minulle oikein kuuluukaan?

Sain hieman pettyneitä uteluita eräältä blogini lukijalta siitä, minne kaikki sairauteen liittyvät ruoka- ja liikuntapostaukset ovat blogistani kadonneet, kun nykyään postauksissani vilahtelee lähinnä kuulumisia liittyen arkiseen elämääni. Siitä sainkin ajatuksen kirjoittaa hieman tämänhetkisestä tilanteestani ajatuksella mitä sairaurausrintamalle oikein kuuluukaan nykyään - mitä minulle todella kuuluu juuri tällä hetkellä? Tässä siis hieman sekalaista ajatuksen virtaa liittyen vointiini, sairauteni tilaan sekä blogini sisältöön :) 

"Tällä hetkellä voin hyvin, todella hyvin - se kuvaa parhaiten kaikessa yksinkertaisuudessaan tällä hetkellä olotilaani :) Tammikuun lopulta tähän hetkeen mennessä olen saanut kerättyä itselleni painoa noin yhdeksän kilon verran. Olen saanut roppakaupalla energiaa ja elämäniloa. Olen saanut maistaa jälleen vuosien jälkeen sitä jaksavaista elämää, millaista sen kuuluukin olla. Jokaisella askeleella ymmärrän millaista elämäni ennen oli ja millaista se nyt on - millaista sen kuuluu olla. Justuksen syntymän jälkeen olen käynyt pitkän, tavallaan myös haastavan, mutta aivan uskomattoman antoisan tien tähän hetkeen asti. Ja kaikkein parasta tässä kaikessa on se, että olen saanut elää nuo hetket aina vain parempivointisena. Olen saanut normalisoituani suhteeni ruokaan. Olen löytänyt jälleen liikunnan riemun. Olen löytänyt tasapainon ajatusteni ja jaksamiseni suhteen. Olen sinut itseni, olemukseni, luonteeni ja kroppani kanssa ensimmäistä kertaa vuosiin, ehkäpä jopa ensimmäistä kertaa ikinä elämässäni. 

 ♥ Tumblr
inspired of the soul | via TumblrUntitled - inspiring picture on Favim.com

Enää elämääni ei johdattele anoreksia, vaan sen sisällön määrittelee terveys. Arkeni koostuu tällä hetkellä tavallisesta perhe-elämästä, ihanan Justuksen äitinä olemisesta, kokopäivätyöstä, elämän perus velvollisuuksista, ystävien ja perheen seurasta nauttimisesta, arjen pikkuiloista ja puhtaista lepohetkistä. Olen ollut nyt töissä kohta kaksi ja puoli viikkoa, joten uusi lehti elämässäni on taas päässyt kunnolla kääntymään. Ennen töiden aloitusta jännitin hieman, kuinka jaksan töiden jälkeen elää aiempaan verrattuna uutta erilaista kotiarkeani. Aiemmat kokemukseni töistä kun ovat väsynyttä, sairauden kanssa samaan aikaan kamppailua, valtavan kurjan olon saattelemana toteutettua. Nyt kuitenkin tiesin voivani hyvin, tiesin minusta olevan tähän. En ollut lainkaan huolissani sairuden esiinastumisesta missään mittakaavassa, vaan huoleni suuntautui tavalliseen jaksamiseen, inhimillisiin väsymyksen tunteisiin, joita jokainen meistä tuntee. Huoleni olivat kuitenkin lopulta täysin turhia: kunhan nukuttua saan tarpeeksi, jaksan aivan loistavasti! Ja vaikkei untakaan aina saisi riittävästi - kuten vaikkapa öinä jolloin  Justus itkee flunssaansa läpi yön - on perusvointini niin hyvä tällä hetkellä, ettei se moisesta unettomasta yöstä liikaa hetkahda. 

Unien riittävyyttä pohdin siis usein, mutta kunnolliset syömiset sen sijaan ovat niin oleellinen osa olemistani, että minun ei edes enää tarvitse korostaa niitä jaksamiseni suhteen. Toki ne ovat jaksamiseni edellytys, ja mietinkin töihin palattuani lähinnä usein niiden ihmeellistä voimaa, mutten joudu enää tekemään laisinkaan töitä itseni ja mieleni suhteen, jotta ruokailuni olisivat riittäviä. Omaa kieltään voinnistani kertovat myös keskittymiskykyni töissä ja hetkessä eläminen - kun jaksan, ei minun tarvitse pelätä tulevasta päivästä selviytymistä missään vaiheessa. Esimerkiksi aiemmin aika ennen iltavuoroa sujui töihinlähtöä odotellessa ja ruokailuita pohtiessa ilman, että sain oikeastaan mitään aikaiseksi. Nyt heräämme Justuksen kanssa aikaisin, eikä edes ennen töitä tehty kodin suursiivous lattian pesuineen saa energiaa loppumaan kesken, vaan olo on hyvä iltavuoron päättymiseen saakka ja aina nukkumaan pääsyyn asti. Kun ajatukset ja energia eivät kulu ruokailuiden pohtimiseen ja omaan kurjaan oloon, tuntuu energiaa riittävän aivan ihmeellisellä tavalla. Ja toki suuren suuri merkityksensä on elämän taspainoisuudella. Kun töiden ja kotipuuhasteluiden rinnalla kulkevat rentoiluhetket tärkeiden ihmisten seurassa sekä täysin tekemättömät hetket sohvalla loikoillen, jaksaa sitä muutakin puuhastelua sitten loistavasti! :)

Toki minäkin olen väsynyt. Toki minäkin saan välillä pinnistää voimani viimeiseen asti. Toki minäkin odotan joskus työvuoron päättymistä ja kotiin pääsyä. Toki minäkin haaveilen kotiaskareiden selättämisestä ja nukkumaan pääsystä. Toki minäkin olen niin väsynyt joskus, että tuntuu kuin olisin kasvattanut juuret sohvaan ja ylöspääseminenkin olisi täysi mahdottomuus. Mutta tämä kaikki tapahtuu normaalilla tavalla. Kaikki tämä on täysin normaalia väsymystä, millaista jokainen meistä väistämättäkin joskus kokee. Pääasia on, että väsymys ei ole enää sairauden mukanaan tuomaa sairaalloisen kurjaa oloa, mikä on seurausta syömättömyysestä ja itsensä sairaalloisesta rasittamisesta.

Choco cakeFood
feel the love | via TumblrMacaroons

Itse ajattelen todella positiivisena asiana sen, että blogissani esiintyy yhä vähenevissä määrin sairauteen liittyviä asioita. Se kertoo minulle selkeää kieltään siitä, että sairaus on saanut väistyä elämästäni ja tilalle on tullut se terve, täysin tavallinen arki. Jonkun toisen näkökulmasta arkeni voi olla tylsää, mutta minulle se on taas täydellistä, juuri sellaista kuin sen haluankin olevan kaikessa tavallisuudessaan. Sairaus ei enää ole se suurin osa elämääni, vaan se on elämäni pieni sivuosa, joka kalpenee koko ajan entisestään jääden samalla vähitellen menneisyyteeni. Tavallinen arki on temmannut minut täysin mukaansa työpäivineen sekä kodin siivousurakoineen. Ja ennen kaikkea elämäni on tällä hetkellä pienen pojan äitinä olemista :)

Näin ollen olen itse enemmän kuin iloinen siitä, että ajatuksissani ei enää pyöri vain sairaus, jolloin myös kaikki kirjoitukseni koskisivat sairautta tavalla tai toisella. Nyt haluan ennen kaikkea tuoda teksteissäni esiin sen, kuinka hyvin minulla oikeasti menee. Ilman kaunistelemista ja omien tunteiden peittelemistä, vaan juuri niin kuin asiat oikeasti ovat. Toivonkin kovasti, että he jotka hakevat blogistani vertaistukea syömishäiriöstä toipumiseen, saisivat sitä myös siitä, että he näkevät sairaudesta parantumisen oikeasti mahdolliseksi. Toivon minun tarinani luovan uskoa parantumisen suhteen sellaisillekin, jotka elävät nyt keskellä toivottomutta. Itsekin olen siellä aikanaan elänyt, enkä olisi voinut edes haaveilla tällaisesta.  En uskaltanut haaveilla tavallisesta perhe-elämästä, mutta en myöskään näin terveistä ajatuksista. Välillä olin jo hyväksynyt tulevaisuuteni, jossa anoreksia olisi jollain tapaa aina tiiviinä osana elämääni ja ajatuksiani. Onneksi olen pystynyt osoittamaan nuo pelot vääriksi :) 

B's Bazaarthe key to my heart | Kristen Booth Fairytale ... | Real Weddings
Cherry BlossomPinterest

Olen kirjoittanut lukuisia postauksia siitä, kuinka olen tähän pisteeseen päässyt - mitkä ovat olleet niitä ratkaisevia tekijöitä parantumiseni kannalta. Nyt haluankin kirjoittaa siitä, millaiseksi elämä oikeasti voi tulla, kunhan vain ensin uskaltaa jättää sairauden taakseen :) Lisäksi haluan kirjoittaa arkipostauksiani siksi, että minä nautin valtavasti niiden kirjoittamisesta. Ne ovat minulle kuin päiväkirja minun tämän hetkisestä elämästäni - elämästäni terveempänä, mutta myös elämästäni Justuksen kanssa:) Uskon myös blogin lukijoissa olevan sellaisiakin, joita juurikin tuo arkielämän kuvailu kiinnostaa eniten, eivätkä anoreksiataustaani liittyvät postaukset ole niitä kiinnostavimpia, joten haluan senkin vuoksi pitää arkikirjoitteluistani lukuisine kuvineen kiinni! En ole kuitenkaan lopettamassa kokonaan sairauteen liittyvien postausten kirjoittamista, en suinkaan. Haluan kirjoittaa vielä paljon ajatuksiani ylös liittyen anoreksiaan ja siitä parantumiseen. Olen miettinyt vuosien aikana ja nyt toipumiseni tiellä asiaa varmasti jokaiselta kantilta kuin vain mahdollista on, joten paljon on vielä sanottavaakin. Arki on kiireistä, eikä aikaa kirjoittamiselle enää entiseen tapaan ole, mutta kun aikaa on, laitan ajatuksiani ylös. 

Kun aloin blogia kirjoittaa, oli kirjoittajana aivan totaalisesti anoreksian vietävissä oleva nuori nainen. Ennen blogitaukoa viime vuoden toukokuussa blogin viimeisiä tekstejä näpytteli jo varovaisen luottavaisesti elämäänsä tarkasteleva nuori nainen. Tauon jälkeen blogitekstit jatkuivat näkökulmasta, jolloin elämä oli jo todella voiton puolella - olihan siitä merkkinä vastasyntynyt pikkuprinssi. Mutta nyt, kaiken tuon jälkeen, blogitekstit syntyvät näkökulmasta, jossa seisovat takana terveet ajatukset. Ehkäpä juuri sen vuoksi aiheistakin, joista olen lukuisia kertoja jo kirjoittanut, löytyy vieläkin asiaa ja ajatuksia - tällä kertaa vain niitä kaikista parhaimpia eli terveitä :)

flowers
Kuvat: weheartit.com - kuvia, joista minulle tulee hyvä mieli :)

Joten vaikka blogini onkin tällä hetkellä suurelta osin kuin päiväkirjani, haluan oikeasti kirjoittaa myös aiheista, joista muut anoreksiaa vastaan kamppailevat saisivat vertaistukea itselleen. Kuten aikanaan kirjoitinkin postauksessa "Vertaistukea parhaimmillaan", on vertaistuki todella lähellä sydäntäni ja tärkeää minulle. Anoreksia on kuitenkin aiheena sen verran arka, etten halua julkaista mitään, mikä ei olisi loppuun asti mietitty ja hiottu. Haluan panostaa sairautta koskeviin postauksiin aivan omalla tavallaan, joten en halua niitä työpäivien väsyttämillä pöpperöaivoillani kirjoittaa. Siksi nautinkin niin paljon hymyn omille huulilleni tuovista arkipostauksistani, kun voin hyvillä mielin menneiden päivien tapahtumia muistella ja rennolla otteella arkikuulumisistamme kirjoitella :) Olen yrittänyt kuitenkin toiveista, jotka ovat minulle valtavan tärkeitä, toteuttaa ruokapäiväkirjapostauksia - joiden tekemisestä nautin myös todella - mutta lisäksi haluan ehdottomasti kirjoittaa muun muassa painoprojektini loppuaskelista sekä työpaikkaruokailuistani, joihin liittyvät lukuisat ongelmat olen lopulta selättänytkin! Joten lupaan yrittää parhaani myös parantumista tukevien postausten kirjoittamisen suhteen - arkikiemuroideni ja jaksamiseni ehdoilla kuitenkin :)"

Jatkan siis yhä höpöttelyjäni tuttuun tapaani samalla eläen elämääni vallan hyvävointisena! :) Minulle kuuluu siis kaikkea hyvää kera tällaisten ajatusten, mutta entäpä teille? Mitä teille muille kuuluu? Olen saanut tutustua moniin teistä, ihanan usein kommenttejanne jättäviin lukijoihin viime kuukausina todella mukavalla tavalla, joten uteliaisuuteni myös teidän arkikuulumistenne suhteen on aina melkoinen ;) Olisikin hauskaa kuulla teidän ajatuksianne - liittyivät ne sitten mihin elämän osa-alueeseen tahansa! Nimittäin ilman teitä lukijoita ja teidän ihania kommenttejanne, ei tämä puuha olisi lainkaan näin mieluisaa minulle :) 

<3: Laura

29 kommenttia:

  1. Ihana postaus, tulin niin iloiseksi tätä lukiessani:) olet kulkenut todella pitkän matkan parantumisen tiellä.

    Itse olen koko ajan ajatellut syömishäiriön vähäisen näkyvyyden teksteissäsi vain ja ainoastaan hyvänä asiana :) olen ajatellut nimenomaan että sulla menee sen suhteen niin hyvin ettet koe tarvetta kirjoittaa siitä, vaan nyt olet pitänyt normaalin arjen etusijalla.
    Tottakai syömishäiriötä koskevat tekstit kiinnostavat, ainakin niiden kanssa kamppailevia mutta musta on hyvä että kurjoitat jostain muustakin välillä kun sun elämään kuuluu niin paljon muutakin kuin sairaus nykyään :)

    Ja pitää sanoa että sun blogi on ollut tosi tsemppaava ja on ollut todella ihana seurata kuinka olet edistynyt tässä suht lyhyen ajan sisällä ja susta on koko ajan näkynyt myös ulkoisesti kuinka vointi on parantunut. Ja nyt näytät paremmalta kuin ikinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi ♥ Kaikin puolin tuli hyvä mieli sanoistasi :) On mukavaa kuulla, että te lukijatkin koette sen hyväksi asiaksi ja ennen kaikkea hyväksi merkiksi vointiini liittyen, että syömishäiriötä koskevien tekstien osuus on blogissani pienimpi verrattuna arkipostauksiin. Se kertoo myös minulle itselleni sitä asioiden oikeaa suhdetta elämässäni tällä hetkellä :)

      Ihania loppukesän päiviä sinulle ja tunnelmallista syksynodotusta! :)

      Poista
  2. Oot niin niin ihana. ♡ mullekin kuuluu parempaa, ainakin itse sanoisin olevani hyvinkin voiton puolella syömishäröilyssä. Masennus löytyy yhä, mutta ajattelisin tältäkin osalta voivani paremmin, vaikka itsetuhoiset ajatukset ovatkin läsnä. Uskon, että terapian avulla tästä kaikesta selviää. :) pus ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä ♥ Vaikka sinulla on vielä paljon vaikeita asioita elämässäsi, niin on ihanaa lukea ja aistia kommentistasi se toivo ja usko paremmasta, mikä sinulla siellä jossain sisälläsi selvästikin on! Haleja ♥

      Poista
  3. Ihana Laura! ♥ Olet ihan selkeästi tavallisen elämän sankari! Ihanaa oli lukea sun nykyiset kuulumiset ja, että sulle kuuluu todella hyvää. Mulle tuli niin hyvä mieli tätä tekstiä lukiessani, kun tiedän jokaisen sanan olevan totisen totta! Elämäsi kuulostaa niin ihanan tavalliselta perusarjelta, eikä se lainkaan kuulosta tylsältä. Mahtavaa, että olet päässyt tähän pisteeseen Pitkä tie on täytynyt kulkea ja ehdottomasti se on kannattanut, nyt saat nauttia "palkinnosta".

    Kiitos, minullekin kuuluu hyvää! Kokoaikatyötä en ole vielä onnistunut saamaan, mutta koko ajan yritän hakemuksia laitella ja toivoa, että tärppäisi! Näistäkin päivistä täytyy nauttia ja ottaa ilo irti, vaikka ei ole töitä löytynyt. Syksy on tullut, kesäihmisenä mieli on hiukan haikea, mutta syksyssäkin on paljon hyvää. Pääsee lenkkeilemään raikkaassa syyssäässä, laittamaan villasukat jalkaan, nauttia pimenevistä illoista kynttilänvalossa ja ennen kaikkea shoppailemaan uusia kivoja syysvaatteita ;)

    Noi weheartitin kuvat on niin ihania! Niistä oikeasti tulee todella hyvälle mielelle. Joskus itsekin menen kyseisen sivustolle kuolaamaan kuvia ja haaveilemaan kaikkea ihanaa. Et siis ole ainoa :) Kaikkea hyvää sulle, Laura! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihana Jenni! Kirjoitin nimittäin juuri äsken ennen sinun kommenttisi lukemista syksyn tunnelmasta, jota rakastan ihana valtavasti - luetellen syksyn parhaiksi puoliksi juurikin nuo kaikki saimaiset asiat villasukista kynttilöihin ja uusiin vaatteisiin! :D

      Mutta niin, kiitos sinullekin ihanista sanoistasi ♥ Ei voi olla kuin onnellinen teistä lukijoista, jotka olette niin vilpittömästi onnellisia minun nykyisestä tilanteestani :) Ja aivan todella kivaa lukea sinunkin tämän hetken kuulumisistasi jotain pientä! Kyllä se työpaikka aivan varmasti sieltä osuu kohdilleen vielä ja sitä ennen nauti ehdottomasti pienestä vapaudesta ihan täysillä - töitä ehdit varmasti tehdä vielä vaikka kuinka tulevaisuudessakin!

      Ihanaa loppuviikkoa Jenni sinulle! ♥

      Poista
  4. Minustakin on todella mukavaa lukea aivan niitä tavallisiakin kuulumis- ja arkipostauksia. Koska sitähän elämä on - arjen pieniä iloja! Kirjoitat niin hyvin ja ajatuksia herättävästi aiheesta kuin aiheesta. ;) Jatka vain samaan malliin! Ja tämähän on sinun blogisi ja sinä päätät, mitä kaikkea täältä löytyykään. ;) Meitä lukijoita on varmasti niin hurja määrä, ettei kaikkia tietenkään voi aina miellyttää. Se on mahdotonta. Blogisi on todella ihana juuri näin. Siinä näkyy pala juuri SINUN elämääsi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että arkipostaukset ovat kivaa luettavaa, sillä ne ovat minulle sellaista kivaa ja rentouttavaa puuhastelua :)

      Se on ihan totta, että koska blogi vielä jakautuu hieman eri aihealueisiin, ei kaikkia varmasti voi miellyttää - kuten ei muutenkaan tässä elämässä voi eikä täydykään! Siinä onkin minulle yksi oppimisen paikka - ei saa vaatia tässäkään asiassa liikoja ja mahdottomuuksia itseltään :)

      Kiitos taas siis ihanasta kommentista ja rentouttavaa loppuviikkoa sinulle! ♥

      Poista
  5. Juuri tätä tervettä elämää viimeaikojesi postuakset ovat uhkuneen! Ja oli mukavaa lukea sitä vielä kunnolla sinun kirjoittamana, sillä niin hyvin terve elämäsi on ollut näytillä viime aikoina. Ja tuo, että kirjoitat tavallisiata arjen iloista kertoo juurikin sitä, että syömishäiriö on jo hyvin takana. Olet kulkenut pitkän matkan, ja voit olla itsestäsi ylpeä!

    Itselläni kuuluu vaihtelevaa. Päivän sisälläkin saattaa kuulumiset vaihdella aivan laidasta laitaan; joskus tekee mieli heittää koko elämä jonnekin nimeltä mainitsemattomaan paikaan, joskus suorastaan rakastan elää. Nyt lähiaikoina on kuitenkin usko omaan jaksamiseen vain lisääntynyt. Yleensä ottaen kyllä uskon, että pystyn tämän kaiken vielä jättämään taakseni. En aio jäädä loppuelämäksi tanssimaan anoreksian kanssa. Se olisi kunnon elämän tuhlausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari ♥ Toki hyvä fiilis ja vointi välittyvät varmasti myös juuri niistä arkipostauksista, mutta halusin vielä aiheesta kirjoittaa tällä tavalla. Arkipuuhastelut eivät ole siis vain näennäistä hyvää oloa, vaan minulla menee oikeasti hyvin mitä sairauteen ja muuhun elämääni tulee!

      Omat tunnelmasi ja kuulumisesi ovat osiltaan valitettavan tyypillisiä tälle rasittavalle sairaudelle, mutta myös se positiivisuus ja kuulumisten parantuminen tulevat sieltä ihanasti esiin! Vaikka vaikealta tuntuukin vielä aivan liian usein, on ihanaa kuulla, että pystyt silti löytämään yhä enenevissä määrin sieltä välistä myös niitä ihania asioita, joiden vuoksi taistella ja jaksaa ♥

      Poista
  6. Aivan mahtavaa lukea tällaista tekstiä! Ansaitset onnen kaiken kokemasi jälkeen :)

    VastaaPoista
  7. Hei Laura! Ja kiitos tästä Ihanasta ja positiivisesta postauksestasi! Muista, että tämä on Sinun blogisi ja kirjoitat sinne juuri niistä asioista, joista haluat, ja silloin, kun itse haluat.
    Minä luen suurella mielenkiinnolla kaikenlaisia postauksiasi. Saan voimaa niin niistä, jotka kertovat siitä, mitä tämän tien päässä odottaa, että niistä, jotka kertovat vertaistukimielessä taistelustasi ja sen etenemisestä. :)
    Ja minun kuulumisistani voit halutessasi lukea blogistani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida ihanasta kommentistasi ja jokaisesta ihanasta kirjoittamastasi sanasta ♥

      Sinun kuulumisiasi seuraankin aina mielenkiinnolla omasta blogistasi! Tekstisi herättävät aina ajatuksia ja edistymisesi askeleet saavat hymyn huulille :)

      Poista
  8. Todellakin, tämä on sinun blogisi ja kirjoitat mitä mielesi tekee. Olen tavallaan iloinen siitä, miten blogisi tyyli on muuttunut, sillä se kertoo omaa kieltään siitä, kuinka olet tervehtynyt! Kerrot arkipäivän kuulumisia, siitä normaalista elämästä ilman anoreksiaa. Tottakai, sairaus on mukanasi jollakin tasolla varmasti aina, mutta ei sitä tarvitse kokoaikaa ruotia. Mitäpä ikäviä asioita muistelemaan, jos ei tee mieli. Pohdintasi ja kokemuksesi auttavat monia taistelussaan tämän kavalan sairauden kanssa, mutta sinulla on oikeus olla ajattelematta näitä asioita ja keskittyä siihen, mikä tällä hetkellä tukee omaa oloasi parhaiten. Ja varmasti päälimmäisenä mielessäsi on nyt rakas perheesi, työsi ja pahnan pohjimmaisena vasta anoreksia. Onnittelut mahtavasta painon nostamisesta ja kaikkea ihanaa viikkoosi Laura! Halaus! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisin samanlaisin ajatuksin olen itsekin ollut nyt, kun olen blogiani kirjoitellut :) Haluan enemmän kuin paljon kirjoittaa myös vertaistukea antavia postauksia, mutta muu elämä on jättänyt koko sairauden ajattelun täysin alleen, mikä käytännössä tarkoittaa minun parantumistani :) Elän nyt niin hetkessä, että myös kirjoitan niistä asioista, mitä vahviten käyn tällä hetkellä läpi - ja se on tavallinen elämä! Ja olen enemmän kuin onnellinen siitä :)

      Ihanaa loppuviikkoa sinullekin Nell ja rentouttavia loppukesän päiviä! ♥

      Poista
  9. Minuakin ilahdutaa se, että blogiisi on hiipinyt niin paljon muuta sisältöä - jota kutsutaan kai elämäksi <3 Heijastaa varmastikin muutosta sinussa. Toipuminen tai sairaus ei ole on/off, vaan muutos tapahtuu jokaisella omalla tavalla, omalla tahdilla. Minusta blogisi onkin rohkaiseva kertomus yhden naisen taistelusta terveyteen. Kirjoita siis arjesta, elämästä, kirjoita sairauteen ja terveyteen liittyvistä ajatuksista, mistä ikinä koet haluavasi. Minusta blogia ei tarvitse rajata johonkin tiettyyn aiheeseen. Vaan jo blogin nimen ja kuvauksen mukaan luen tätä, koska haluan seurata ruudun takaa sinun askelistasi elämään. Ihanaa, että olet otat näitä askelia etkä jää paikallesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos aivan ihanasta kommentista Sinulle ♥ Kuvailit ihan parhaalla tavalla sitä, mitä haluan blogini juurikin olevan - kaikkea mitä minun elämäni pitääkään sisällään oli se sitten jokin ihana hetki Justuksen kanssa, mieleen hiipinyt ajatus parantuvista ajatuksista tai onnistunut leipomiskokeilu! Tällä hetkellä elämäni on onneksi juurikin sitä tavallista arkea - ensimmäistä kertaa vuosiin - ja siksi nautin siitä kirjoittamisesta ja sen kuvailusta niin tavattoman paljon!

      Kivaa loppuviikkoa ja ihanaa alkavaa syksyä sinulle! :)

      Poista
  10. Blogisi on todella hyvä tällaisena, jatka samaan malliin! Itse en ole varsinaisesti syömishäiriöstä koskaan kärsinyt, tosin ehkä sen tyyppistä oireilua on ollut, mutta olen tykännyt ihan kaikista postauksistasi, sekä sairautta käsittelevistä, että ihan "tavallisista" jokapäiväisistä kuulumisista kertovista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) mukavaa kuulla, että postaukset kiinnostavat laidasta laitaan, vaikka jokainen aihe ei olisikaan lähellä juuri sitä omaa elämää! Tällainen kannustaa kirjoittamaan juurikin niistä asioista, jotka ovat minulle tärkeitä ja mieluisia! :)

      Poista
  11. En ajatellut kirjottaa mitään, mutta muutin mieleni kuitenkin kun näin tuon viimeisen kappaleen :)

    http://pieninaskelinelamaan.blogspot.fi/2013/07/naantalin-aurinko.html#comment-form anonyymi 23:20. Toi anonyymi olen.

    Mulle kuuluu aika hyvää. En oo kyllä syönyt herkkuja nyt yhtään, että uskallan syödä kunnolla normaalia ruokaa ja opin siihen. Tänään tuli vähän liikuttua, kun kävin aamulla salilla ja päivällä oli salibandyä ja illalla kaverin kans lenkilllä. No huomenna vapaapäivä :) Tuntuu, että oon saanut kyllä syödä tosi paljon ja niin on kuulunutkin! Parin viikon herkuttoman jakson jälkeen painoni oli noussu muutamia kiloja ja naureskelin jo vähä että joo herkkulakko ''lihottaa''. Sillo oli jo järkeä sen verra päässä, että tiesin kehon vain etsivän tasapainotilaa. Reilu viikko tuosta kävin puntarilla ja oli palautunut taas entiselleen. Tällä hetkellä mua ei kiinnosta ees mikään vaa'alla käynti tai tarkka ruokien tarkkailu. On ihanaa syödä niin, että lähes koko ajan on sopiva olo ja jaksaa liikkua. Jokaisen aterian voi suunnitella tai syödä vain jotain saadakseen energiaa ja se kaikki on sallittua. On sallivuus nauttia kaikesta syömästään niin halutessaan. Eli elämääni kuuluu nyt vahvasti liikunta ja syön sen 5kr päivässä riittävästi. Kaloreita en halua miettiä, kun niin kauan sen piti olla 1200-1700kcal välillä ja voin huonosti. Nyt varmasti syön 2000 pintaan ja olo on myös sen mukainen. Toki iltaisin oon väsynyt niinku nytkin, kun kunnnon liikuntamäärät ja abivuosi vievät voimia. Eipä tämmöstä jaksaiskaan syömishäiriön kanssa! Oon myös uudestaan löytänyt innostuksen lukemiseen ja yleensäkin harrastuksiin,myös niihin jotka ei liity urheiluun. Tuntuu, että on alkanut taas elämään :) Nytkin tuntuu, että sen ajan mitä viime vuoden murehti niin nyt on oikeesti touhuillu sen ajan sellaista mikä tuo jaksamista arkeen. Olen onnellinen :) Kirjotusten suhteen otan rennosti ja teen parhaani. Eka kouluviikolla eli viime viikolla meinasin heti ottaa liikaa töitä niskaani ja piti loppuviikosta hellittää taas miettimään, että teenkö kouluhommia ilta kahdeksaan sen takia että tykkään siitä vai sen takia että suoritan. Tämän viikon sitten oon tehnyt jo viiden jälkeen mitä ikinä oon halunnutkaan. :) (koulua mulla on 12h/vk tässä jaksossa, joten todellakin ehtii ja pitäisi ehtiä päivisin lukemaan tarpeeksi kirjoituksiin)

    Vaikka avauduinkin anonyyminä niin oletin lopputekstin perusteella tämänkin olevan täysin tervetullut kommentti. Ainahan se varmaan on kiva kuulla, jos ihminen voi paremmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tosiaan, kun jaksoit kommentoida! :) Anonyymina tai ei, on aina mukavaa kun te lukijat jaksatte kommentoida ja vielä näin vastavuoroisestikin :) Minä olen aina ihan vilpittömän iloinen, kun saan kuulla myös teidän kuulumisianne!

      Ja tosiaan, mikäs sen mahtavampaa, kuin lukea tällä tavalla muuttuneita ja iloisempia ajatuksia ja kuulumisia sinulta! On todella hienoa, että et antanut tuon flunssakauden stresseineen viedä parantumismotivaatiotasi mennessään, vaan oikeasti päätit jatkaa hyvällä tiellä :) Paljonhan syömishäiriöstä parantuminen on uudelleen opettelua, kuten sinäkin toimintaasi kuvailit. Opettelua syödä jälleen oikein, opettelua kuunnella omaa kehoaan rehellisesti ja terveesti. Ja sinun tilanteesi kuulostaa niin hyvältä tämän suhteen että! Toki varmasti vaikeitakin asioita on, mutta suunta on hyvä :)

      Muutenkin ajatuksesi tulevista ajoista elämästä nauttimisen ja koulunkäynnin suhteen kuulostavat todella hyviltä! Rennoin ja iloisin mielin siis eteenpäin ja tulevaa abivuotta kohti! Nauti, nauti ja nauti! :)

      Poista
  12. Hei Ihana Laura!

    Jätin viime sunnuntain (18.8.) "Viikonlopun fiiliksiä :)" -postaukseesi kommentin juurikin koskien blogisi sisältöä ja kehitystä, ja sen kommentin sisältö pätee edelleen! Oletkin jo varmaan lukenut sen? Ihan hassua, sinne tuli nyt kommentti joka olisi sopinut yhtä hyvin tähän! :)

    Blogisi, koski sen aiheet mitä vaan, antaa minulle aina voimia! Koska Sinulla on anoreksian suhteen rankka tausta ja blogikirjoittelusi alkulähteet löytyvät sieltä, luovat kaikki postauksesi ihan omalla erityisellä tavallaan uskoa ja näkökulmaa elämään parempaan, ja siihen että täydellinen (uskallan jo sanoa näin...) toipuminen todellakin on mahdollista! Ja se jos mikä on aivan ihmeellisen ihanaa. Kirjoitat vapautuneesti, aidosti ja mukaansatempaavasti aiheesta kuin aiheesta ja ainakin minä jaksan uskoa parempaan huomiseen paljolti kiitos juuri tämän Sinun blogisi.

    Joten kiitos kaunis tästä blogistasi ja elämäsi jakamisesta meidän lukijoiden kanssa! Olet harvinaislaatuinen ihmisolento johon on ollut etuoikeus saada tutustua!

    ♥♥♥


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin juuri Andrea saanut tekstin viimeisteltyä, kun kommenttisi luin! Kyseinen kommentti oli taas tuttuun tapaan todella tärkeä minulle, kiitos siis siitä ♥ Ja kiitos myös ihanista sanoistasi - jälleen kerran :)

      Tosiaan, vaikka itsekin olen aikanaan epäillyt täydellisen toipumisen mahdollisuutta, alan itsekin siihen oikeasti jälleen uskoa! Ja olen enemmän kuin iloinen, että sinullakin alkaa usko siihen palata :) Se on enemmän kuin tärkeää, jotta motivaatio parantua ja elämänilo voivat säilyä :)

      Olet tärkeä ♥

      Poista
  13. niin ihana kuulla, että sulla menee näin hyvin. <3 en oo sitä epäillytkään, kun postauksesi ovat viime aikoina olleet arkipainotteisempia. ne ovat mielenkiintoisempaa luettavaa, koska niiden alta paljastuu oikea sinä- se, joka on ollut peitossa sairauden takana.

    mulle kuuluu myös hyvää lukuun ottamatta synnytyksen jälkeen tullutta kohtutulehdusta. oon joutunut syömään kolme antibioottikuuria kuukauden sisään, minkä vuoksi on ollut heti kuurin lopettamisen jälkeen kipeä olo, kun ei oikein ole vastustuskykyä. :/ mutta uskon, että tämä sairastelu oli vain viimeinen pisara syömishäiriölle. en halua enää kärsiä yhtään enempää.
    vauva pitää sairauteni poissa - ihan kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. oon onnellisempi kuin koskaan. <3 (vaikka tietysti väsynyt, mutta silti).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, aivan ihanaa kuulla, että voit oikeasti tuntea niitä onnen tunteita ja olla aidosti onnellinen! <3 Lapsi on aivan ihmeellinen voima, sen suurempaa apuria sairaudesta parantumiseen ei voi saada! Kun seuraa pienen ihmeen kasvamista niin valtavalla ilolla, ei siinä paljon omia syömisjuttujaan sairaassa mielessä huvita mietiskellä :)

      Toivottavastoi sairastelukierteesi olisi nyt vihdoin ohitse ja voisit täysillä nauttia elämästä pikkuisesi kanssa! Väsymyskin hillittää varmasti aikanaan, viimeistään sitten kun yöt alkavat olla eheämpiä :) Harmillinen juttu tuo kohtutulehdus ja vielä noin rajuna - kävinkin lukemassa kirjoittamiasi kokemuksia asiasta! Minäkin jouduin yhden antibiootin kohtutulehdusepäilyn vuoksi syömään, onneksi se oli sillä selvä.

      Aivan ihanaa syksyn alkua sinulle ja pienelle ihmeellesi! :) Mitä ihaninta aikaa tämä teillekin onkaan, kun jokainen päivä on niin ainutlaatuinen ja ensikertainen <3

      Poista
  14. Aivan ihana lukea tällaista, kun tietää ettet kaunistele asioita. Sun blogi on oikeesti todella, todella tsemppaava, kiitos siitä. Ite tykkään kaikenlaisista postauksista - se mikä tuntuu hyvältä kirjoittaa, tuntuu hyvältä lukea. Yhtälailla muo tsemppaa postaukset missä kirjoitat shkuulumisia kuin postaukset, joissa syömishäiriö ei saa ollenkaan ääntä. Niistä näkee millasta on elämä ilman syömishäiriötä ja sen katsominen on jotain niin voimaa antamaa. Kiitos Laura, että pidät tätä blogia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoistasi♥! Kiitos itsellesi, että luet tätä blogia ja jaksat kommentoida minulle! ♥ On aina yhtä ihanaa kuulla, kuinka joku voi saada tsemppiä omaan taisteluunsa näistä postauksista :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja hurjasti jaksamista!

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)