tiistai 6. elokuuta 2013

Paluu lauantaille :)

Lauantai. Koko ilta, yö ja vielä aamukin aikaa. Kuusi parasta ystävääni. Hyvää juotavaa. Herkullista syötävää. Uusia kuulumisia. Vanhojen muistelua. Siinä täydellisen illan resepti! Herkullinen kuvasaldo saa puhua puolestaan mitä lauantai-iltamme fiiliksiin tulee :)


Pääsimme aloittamaan juhlinnan vasta kuuden aikaan illalla tyttöjen työkiireiden vuoksi, mutta kyllä iltaa kannattikin odottaa! Suuntasimme joukolla naapurikuntaan, josta isäntä oli paennut alta pois Jyväskylän MM-rallien maisemiin, joten meillä oli koko asunto käytettävissämme ihan vain tyttöjen kesken :)



Jokainen meistä toi mukanaan jotain syömistä, joten illan menu olikin varsin herkullinen! Salaatteja, patonkia, pestokierteitä, sämpylöitä, suolaista naposteltavaa, karkkia, kakkuja...

Illan emäntämme oli kattanut pöydän taas ihanalla tavalla :) Muutenkin heidän kotinsa ja ystäväni täydellinen sisustussilmä jaksavat aina ihastuttaa ja ihmetyttää!

Illan emäntä vastasi tällä kertaa salaateista sekä ihanista patongeista.


Saimmekin nautiskella niin kanasalaattia kuin itsetehtyä valkosipulista perunasalaattiakin :)


Emäntämme oli myös tehnyt itse salaatinkastiketta, mikä oli ystävälleni tyypilliseen tapaan ihanasti laitettu esille :)

Valkosipulisia juustopatonkeja...

Kakkuja meillä olikin sitten kolmea eri sorttia :)


Kakut koostuivat minun tekemästäni suklaakakusta, punaviinimarja-juustokakusta sekä marjoilla koristellusta ihanuudesta. Tämä marjaihanuus oli aivan suussasulava jäädykekakku, joka kätki suklaisen kuorensa sisälle valkosuklaamoussea. Itselleni tämä herkku on tuttu joulupöydästä, johon äitini on lähes joka vuosi tehnyt sitä - tosin täytteenä tuolloin on sekä tummasuklaa- että valkosuklaamousset!

Kyseinen kakku olikin niin ihanaa, että otin sitä jopa pari kertaa lisää! Myös juustokakku oli aivan todella hyvää ja maistui meille kyllä pitkin iltaa, ihan aamusellakin vielä ;)

Oma leipomukseni näytti siis lopulta tältä :) Tryffelikakkuni idea syntyy kakkupohjassa olevasta mantelirouheesta sekä keksinmuruilla ja rommilla maustetusta tryffeliosuudesta :) Koristelu ei ihan mennyt mieleni mukaisesti, mutta kyllä valkosuklaahippuset ja vadelmat hoitivat lopulta hommansa ihan hyvin :)

Vaikka niin voisikin luulla. ei meidän iltamme sentään pelkkää syömistä ollut :D Kun syömiset oli syöty, siirryimme juttelemaan lattialle ja otimme esille aikoinaan tekemämme omaa elämäämme käsittelevät tietokilpailukysymykset. Kyllä, aikanaan meidän suuren suurta viihdettä synttäreillä ja illanistujaisissa olivat omatekemämme pelit koskien meidän kaikkien elämää - niin hassun hauskoja ja jopa varsin noloja hetkiä vuosian varrelta. Ei muuta voi sanoa, kuin että monet hyvät naurut saimme kyseisiä juttuja muistellessa :D


Aika meni kuin siivillä ja aivan liian nopeasti, mutta onneksi ilta jatkui vielä tanssillisissa merkeissä :) nopeasti vaatteet vaihtoon ja pikameikki naamaan ja menoksi! Suuntasimme Riihimäen keskustan varmastikin parhaaseen baariin - valikoima ei siis kovin suuri ole - ja itse ainakin odotin illalta melkoisen paljon. Aiemmin illalla baarissa oli ollut Veljenpojat-nimisen poppoon keikka, mutta itse tulimme paikalle vasta niin myöhään, että keikka oli jo loppunut. Onneksi sen jälkivaikutukset vielä näkyivät ja porukkaa oli ihan tosi mukavasti liikenteessä! Minua ei haitannut vaikka ahdasta oli ja kuuma tuli - pääasia oli, että tunnelma oli porukan myötä hyvä! Ja oli kyllä enemmän kuin hauskaa nähdä paljon tuttuja naamoja - jonkun mielestä pikkukaupungin kirous, minusta taasen sen hauskuus :)

Baarin jälkeinen, yöllinen poseeraus synttärilahjan kanssa ;)

Oli ihan todella kivaa, ettei ihana ilta päättynyt vielä baariin, vaan suuntasimme kahta tyttöstä lukuunottamatta vielä takaisin aloittelupaikkaamme, jonne oli tarkoitus jäädä yöksi. Jäljelle jääneet herkut kaivettiin vielä jääkaapista esille ja saimme siis samalla syötyä harvinaisen maistuvan iltapalan :)

Heti aamulla olikin sitten pakko päästä testaamaan synttärilahjaa eli hulahulaa! Voi että, miten mahtava yllätys oli, kun tytöt hakivat minun ja kolmen muun kesällä synttäreitään viettävän tytön lahjat! Ei todellakaan ollut tarkoituksena, että he olisivat meille mitään hankkineet, mutta lahja oli kyllä mieluinen pinkkiä väriä myöden :)


Aamulla nautimme vielä yhdessä rauhassa aamupalaa, ennen kuin oli aika lähteä kotia kohti :)


Justus ja Jarno tulivat hakemaan minua, ja vaikka ilta olikin ollut mahtava, oli myös ihanaa päästä taas Justusta pusuttelemaan - eihän sitä ilman ikävää voinut tästäkään reissusta selvitä :) Poikien ilta ja yö olivat sujuneet loistavasti - olipa Jarno saanut vielä siskonsakin lapset hoitoon! Näin ollen Jarno ja kolme lapsukaista olivat viettäneet illan piirrettyjä katsellen :) Minä sain nauttia ystävieni seurasta, Justus viettää isänsä kanssa laatuaikaa ja kaksi pikkuista pääsivät yökylään enolleen - ei olisi viikonloppu juuri onnistuneempi voinut olla! 

<3: Laura

19 kommenttia:

  1. Noi tarjottavat olis kelvannut kyllä mullekkin, herkullisen näköisiä (t. maailman nirsoin ihminen :D)! Ja näistä sun postauksista tulee niin hyvä fiilis, saa itsekin tsemppiä syödä kun huomaa näitä normaaleja illanvieton syömisiä eikä mitään salaatinlehdillä elämistä :)

    ps. näytät tajuttoman hyvältä! :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä joo vaan mallia kunnon iltamasyömisiin! Ei ole minunkaan ikävä sitä entistä syömättömyyttäni tai niillä salaatinlehdillä pärjäämistäni viime vuosien tyttöjenilloissa ;)

      Ja iso kiitos p.s. -kommentistasi <3 Tuntuu todella kivalta kuulla sellaista kaiken tämän kaiken jälkeen :)

      Poista
  2. Moikka :) Sulle on blogihaaste mun blogissa http://tiian-hetki.blogspot.fi/ Käy katsomassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia! :) Olen ollut maailman huonoin vastaamaan haasteisiin, mutta käyn ehdottomasti kurkkimassa haasteen blogistasi ja yritän ennättää toteuttaa sen! :)

      Poista
  3. Mä en voi kuvailla tätä tunnetta, mikä mut valtasi kun luin tämän. :) Sä todella olet näyttänyt sairaudelle, kuka määrää! Ihanaa, sä näytät niin upealta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aivan ihanasta kommentistasi <3 Kyllä todellakin kannatti näyttää sairaudelle kaapin paikka ja ottaa komento omasta elämästä itselleni! ;)

      Poista
  4. Nam, mitkä herkut ja mikä ilta!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Oli kyllä kaikin puolin - lisää näitä ja pian! ;)

      Poista
  6. Kuulostaa niin ihanalta illalta, yöltä ja aamulta. :) Olet Laura aivan mielettömän näköinen, niin terve!
    Oli varmaan tärkeää myös huomata, että Justus ja Jarno pärjäävät mainiosti kahdestaan. Alkavia töitäsikin ajatellen. Hyvin se lähtee varmasti rullaamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina todella paljon :) Ei kyllä ole enää mitään kaipuuta siihen entiseen kroppaan ja olotilaan - ei ikinä!

      On kyllä ihana nähdä se, että pojat todella pärjäävät kahdestaan :) Jarno tosin on ollut niin hyvä alusta asti Justuksen kanssa, etten heidän pärjäämistä epäillytkään! Omaa ikävääni Justusta kohtaan ja omaa työssäpärjäämistäni sen sijaan kyllä epäilin ja pelkäsin ;)

      Poista
  7. Ihana postaus!!! Näytätä niin hyvinvoivalta ja onnelliselta <3 Olet todella ansainnut sen!!!

    Olisiko mahdollista, että tekisit postauksen, noitten herkkujen resepteistä??? Vaikuttivat niin hyviltä, että olisi itsekkin kiva kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sinä! <3

      Ja todellakin on reseptejä mahdollista saada - mahtavaa vaan, jos innostuisit myös itse niitä kokeilemaan! Ainakin tuon oman kakkureseptini voin yrittää piankin kirjoitella tänne :)

      Poista
  8. Ihana ilta, ihana nainen :) Hyvä olo näkyy ja paistaa läpi, ja plussapisteet vielä makeista boyfrendeistä, saivat aikaiseksi mieliteon kaivaa omat vastaavat kaapin perukoilta ja kokeilla miten istuvat ;) ihanaa työviikon jatkoa sinne etelään, ja lisää tällaisia iltoja :) Kerrohan työkuulumisia jahka kiireiltäsi kerkeät ^^ voimia!

    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinä toinen ihana nainen <3 Ja tosiaan, olen kyllä ihan rakastunut noihin housuihin - sillä voisin jopa hieman viileämpiäkin ilmoja jo toivoakin;)

      Kaivahan sinäkin tyttöseni boyfriendisi esiin ja nauti loppukesän päivistä hyvillä mielin! On ollut kiva taas päästä sinunkin kuulumisiasi lukemaan blogisi puolelta, vaikken ole kommentoimaan ennättänytkään :)

      Poista
  9. Saat nyt kommentteja vähän vanhempiin postauksiin kun osastolla olon ja muuten huonon olon takia blogien lukeminen on jäänyt vähemmälle. Nyt nautin kasapäin sun ihanista teksteistä, enkä malta olla kommentoimatta kun aina tulee jotain sanottavaa :D

    Mulle kanssa kelpais nuo herkut :P Kuulostaa ihanilta päiviltä! Ja oot niin nättinä taas ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva vaan saada kommentteja näihin vanhempiinkin postauksiin! Vastailen toki niihinkin aina, kun vaan ennätän :)

      Toivottavasti voit jo paremmin? Lämmin tsemppihalaus sinulle! <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)