keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Uudenlaista itsevarmuutta

Ette uskokaan kuinka hyvillä mielin kävin eilen työpaikallani hakemassa avaimet jo valmiiksi ensi viikkoa varten. Kun edellisen kerran kävin työpaikallani Justusta näyttämässä helmikuun lopulla, minua oikeastaan hävetti. Vaikka tiesin olevani jo  paremmassa kunnossa psyykkisesti, niin kroppani viestitti täysin jotain muuta. Pienimmät farkkuleggingsit roikkuivat päälläni ja Justuksen turvakaukalon raahaaminen näytti varmasti kaikkea muuta kuin helpolta minulle. Nyt saatoin kuitenkin astella työpaikalle hyvävointisena ja ennen kaikkea jaksavan oloisena. Oikeat farkut istuivat minulle roikkumisen sijaan ja käsivarret täyttivät paidan hihat sen sijaan, että hihoissa oleilisi tikkukäsivarret, joissa voimaa ei olisi nimeksikään. 

Tiesin viestiväni tällä kertaa olemuksellani jotain muuta kuin huonoa fyysistä kuntoa. Tärkeintähän ei kuitenkaan ole se mitä muut ajattelevat, vaan se miltä minusta itsestäni tuntuu - ja nyt minusta tuntuu itsevarmalta ja hyvältä. Tällä itsevarmuudella ei ole tekemistä ulkonäön kanssa pelkän pinnallisen ajattelutavan kannalta katsottuna, vaan se pitää sisällään sen laajan skaalan ajatuksia ja tunteita, joita liitän omaan kykyyni hoitaa työni kunnolla niin fyysisessä kuin psyykkisessä mielessäkin. Jaksan fyysisesti, mutta olen myös psyykkisesti täysin läsnä - se tuntuu uskomattoman hyvältä ja on suurelta osin parantuneen kroppani ansiota :)


Kaikki nämä hyvät fiilikset saivat jatkoa tänään, kun kävin katsomassa jotain uutta vaatetta lauantaille, tyttöjeniltaa varten. Noh, siihen tarkoitukseen sopivaa vaatetta en löytänyt, mutta päädyin sovittelemaan farkkuja ihan uudella innolla. Tajusin oikeastaan vasta kaupassa, että voin vihdoinkin, vuosien jankkaamisen ja odottamisen jälkeen hyvillä mielin ostaa itselleni uusia, oikeasti sopivia vaatteita. Tällä kertaa nuo hyvän olon fiilikset kroppaani liittyen kumpusivat siis täysin ulkonäöllisistä syistä mikä on mielestäni ihana asia sekin :) Koska vaikkei sopivia farkkuja minulle löytynytkään - parhaista kun puuttui juuri se oikea koko - niin lähdin todella aurinkoisin mielin pois vaatekaupasta. Sovitusrupeama ei tuottanut minussa minkäänlaisia negatiivisia tuntemuksia, vaan se varmisti ajatukseni nykyisestä kropastani: olen oikeasti sinut sen kanssa ja tyytyväinen siihen. En hae täydellisyyttä, enkä edes tavoittele sellaista olotilaa, että olisin 100-prosenttisen tyytyväinen kroppaani. En kuvittele kroppani olevan jonkun muun mielestä täydellinen, mutta eihän sen tarvitsekaan olla - riittää että se on minulle itselleni mieluisa :) Ja mielestäni se on melko onnellinen tilanne siihen nähden millaisia mullistuksia vartaloni on käynyt läpi viime vuosina hurjan laihtumisen, painon normalisoimisen sekä raskauden myötä - anorektisten ajatusten värittäessä samalla tätä kaikkea. 

Mielestäni täydellistä tyytyväisyyttä on edes turha tavoitella. Miksi käyttää aikaa ja energiaa sellaiseen? Kun kroppaan ja ulkonäköön liittyvät asiat eivät vie täyttä huomiota siltä muulta, oikealta elämältä, ovat asiat melkoisen mallillaan - se riittää minulle :) Uskonkin olevani juuri melko ideaalissa tilanteessa ulkonäkööni suhtaumisen suhteen sekä niin tasapainoisessa tilassa ajatusteni kanssa, että  ne jakautuvat juurikin sillä oikealla ja terveellä tavalla ulkonäön ja muun elämäni kesken. Muu elämä ja elämästä nauttiminen tulee ensin, ulkonäköön keskittyminen vaikkapa vaatteiden ja hiusten kautta sen sijaan kulkevat siinä rinnalla tai hieman jäljessä kivana ja nautinnollisena, muttei suinkaan tärkeimpänä - eikä varsinkaan ahdistavana - asiana :) 


Näillä ajatuksilla jatkan hyvillä mielin mitä tavallisinta eloa ja oloa sekä suuntaan positiivisin ajatuksin katseeni jo ensi viikkoa kohti, kun uusi sivu elämässäni taas kääntyy. Oikeastaan tarkoituksenani oli tulla lyhykäisesti kertomaan teille pieniä arkikuulumisia, mutta työpaikalla piipahtaminen sekä hyvillä mielin tehty shoppailureissu saivatkin ajatukseni kulkemaan tällä kertaa tällaisia teitä pitkin :) Ja koska shoppailuintoni yltyi tänään huippuunsa ensimmäistä kertaa vuosiin, taidan jatkaa samalla kaavalla huomenna uuden kierroksen myötä ;) Eli palailen varmasti aiheeseen vielä uudemmankin kerran ehkäpä shoppailureissua seuranneiden ajatusten kera, ehkäpä painoprojektin viimeistelyyn liittyvien ajatusten myötä!

<3: Laura

28 kommenttia:

  1. Samaa mitä Butters, ihana kuulla, että ajatukset on muuttuneet paremmiksi. :) Muuta tähän ei oikein osaa sanoa, on vain niin onnellinen siitä, että voit ja jaksat paremmin. <3

    VastaaPoista
  2. KIITOS tästä! Pelastit iltani ja todennäköisesti koko loppuviikkoni :) Olet ihana, Laura, ja oikein sädehdit kuvissa! Toivon sinulle ja koko perheellesi sydämeni pohjasta kaikkea hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanalle itsellesi tästä kommentista! Niin mukavaa kuulla, että tämä sai mielesi paremmaksi :) Samoin sinulle itsellesi kaikkea hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa! :)

      Poista
  3. Aivan ihana postaus! Hyvä olo näkyy koko kropassa ja silmissä. Näytät tosi onnelliselta, se jos jokin on kauneutta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiu! :) Olet varmasti oikeassa, että vaikka toki muutenkin voin hyvin, mikä näkyy ulospäin, niin kyllä se onni ja elämänilo sieltä vahvimpina läpi paistavat :)

      Poista
  4. Hii, samanlaisia fiiliksiä ja kokemuksia ollut tänään tälläkin suunnalla ;)
    On kyllä aikamoinen prosessi ollut nyt muutaman vuoden sisällä, kun keho ja psyyke ovat vaihdelleet suuntaan ja toiseen niin radikaalisti. Moni ei joudu sellaista prosessia käymään läpi, paitsi ehkä murrosiän pahimmassa vaiheessa! :D Toivottavasti sekä pää että kroppa saisivat nyt "tasaisempia vuosia" näiden hurjien jälkeen :)
    Tsemit ensi viikkoon, Laura! Nyt lepiä ja rauhoittmista tämä viikko, vai mitä? :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa T mahtavalta, että olet yhtä positiivisia fiiliksiä itsekin saanut kokea! :) On kyllä ollut meillä molemmilla keho sellaisessa rääkissä ja vuoristoradassa viime vuodet, joten sovitaanhan, että annetaan niiden kehojen jo levätä ja voida todella hyvin? :)

      Ja kiitos tsemppauksesta! Täytyy todellakin lepäillä nyt viimeiset päivät ja keräillä voimia :) Viikonloppuna olisi tiedossa tyttöjenilta, mikä jatkuu kunnon vanhan ajan yökyläilynä, joten silloin ainakin mieli lepää ja työt tuskin kovin paljon mielessä vielä piipahtavat ;)

      Ihanaa ja rentouttavaa loppuviikko sinullekin! <3

      Poista
    2. Kyllä vain, saisi olla minun puolestani mahdollisimman "tylsää" ja ihana tavallista tämä elo tästä eteenpäin (ainakin jokusen aikaa ;D viime vuosien jälkeen! Tähän liittyen pitikin laittaa sulle viestiä, että ensi kertaa on omassakin päässä ruvennut pyörimään haave ihanan tasaisesta ja rauhallisesta perhe-elämästä sitten kun sen aika on :)Lisää siis vaan kirjoitelmia teidän normi kuulumisista, kiitos! Varsinkin kun treffaaminen saattaa olla aika hanakassa, kun työt nyt alkavat? :)

      Poista
    3. "Tylsä" onkin sitä ihan parasta elämää! Minusta ainakin tuntuu, että mitä tasaisempaa ja arkisempaa elämä tällä hetkellä on, sen parempaa :) Ja tokihan se oikeasti on kaikkea muuta kuin tylsää, vaan juurikin niin rikasta arjen ihmeineen <3 Ja tosiaan, ihan todella kiva kuulla, että ne arkipostaukset ovat mukavaa luettavaa - varmasti jatkan samaan tapaan niiden kirjoittelua! :)

      Täytyy myöhemmin tosiaan miettiä sopivaa treffiaikaa - heti kun vaan selvitän itselleni kuinka loppu olen työ-koti-yhdistelmän myötä ;)

      Poista
  5. Ihanan positiivinen ja pirteä postaus, niin on varmasti postauksen kirjoittajakin :) reissukuulumisiasi ja tätä postausta lueskellessani huomasin, että olet taas edellisiin kuviin verrattuna entistä terveemmän ja onnellisemman näköinen <3 Varmasti oli mukavaa käydä työpaikalla näyttämässä uutta ja terveellisempää minää, joka näkyy myös ulospäinkin.

    Ihanaa elokuun alkua sulle, Laura! <3
    Elokuu on ihan selkeästi uusien tuulien ja muutosten kuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! :) Kyllä varmasti muutos näkyy positiivisena paitsi minun olotilassani, niin myös ihan ulkoisessa olemuksessakin. Ja se on ihan parasta, että mieli on niin mahtavasti pysynyt perässä tässä painoprojektissa, ettei voi olla kuin super onnellinen siitä! :)

      Kyllä elokuu tosiaan tuo taas paljon uusia juttuja töiden vuoksi, mihin totuttelu vie varmasti aikaa jonkin verran! Mutta jännityksetsä huolimatta olen oikeasti positiivisin ja innokkain mielin töiden suhteen :)

      Samoin Jenni sinulle ihanaa elokuun alkua <3 Vielä taitaa helteitä olla luvassa, joten nautitaan nyt lämmöstä ihan täysillä ja kerätään siitä energiaa itseemme talven varalle! :)

      Poista
  6. Aivan ihana postaus, sai tosi hyvälle mielelle :)Oon niin ilonen sun puolesta ja todellakin näytät kuvissa ihanan terveeltä ja hyvinvoivalta :)

    Tsemppiä ensimmäiseen työviikkoon! <3 on varmasti aika jännittävää mennä takaisin pitkän tauon jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 On tosiaan jännitäävää mennä töihin, mutta silti oikeasti myös niin kivaa! On ihan jännä tunne, kuinka voi ollakaan samaan aikaan niin jännittynyt ja innoissaan, mutta tavallaan myös haikein mielin, kun tämä täysipäiväinen kotonaolo pikkumihen kanssa päättyy. Mutta muutaman päivän totuttelun jälkeen alkaa varmasti kaikki sujua jo hyvin :)

      Ihanaa alkavaa elokuuta sinulle <3

      Poista
  7. Kauniisti kirjoitettu teksti ^^ Ja ennenkaikkea, täyttä asiaa :) Voimia ja tsemppiä tulevalle viikolle! ihanaa kuulla, kuinka rehellisesti voit todeta, että olet aidosti onnellinen ja tyytyväinen niin elämääsi kuin omaan itseesikin; tämä kaikki näkyy myös päälle päin! Ihanaa viikonloppua Sinulle kaimaseni <3

    Laura :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana kaimaseni <3 Mahtvavaa tosiaan aina kuulla, että oma hyvä olo näkyy oikeasti myös päällepäin ja välittyy teille muillekin sinne kuvien kautta! :)

      Ihanaa loppuviikkoa Sinullekin ja aurinkoisia elokuun päiviä! <3

      Poista
  8. Kuvista todella näkee, että olet terveemmän näköinen ja selvästi fyysisesti vahvistunut sitten helmikuusta. Näytät todella kauniilta ja ennen kaikkea naiselta etkä pikkutytöltä. Kuvista myös näkee, että olet psyykkisesti vahvistunut ja enemmän läsnä hetkessä. Näytät jaksavammalta ja energisemmältä. Nämä kaikki asiat ovat siis positiivisia muutoksia. Ihanaa, että pystyt nauttimaan kaikista muutoksista itsessäsi:)

    Itselläni fyysinen ja psyykkinen vahvistuminen ja toipuminen on vielä kesken, mutta täältä tullaan! Ihanaa, että pidät tätä blogia ja kirjoituksesi todella auttavat pitämään motivaatiota yllä, vaikka välillä tulee huonojakin päiviä. Tämä postaus antoi taas uutta tsemppiä.

    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti Anne kuvailit sitä muutosta, mikä sinun silmiisi näkyy tapahtuneen viime kuukausien aikana minussa! On todella ihanaa ajatella viehdoinkin itsensä naisena, äitinä, sen sijaan, että olisin pikkutytön näköinen äiti! Ja kiva kuulla myös, että hyvä olo välittyy kuvista läsnäolona - se kun ei oikeasti ole ollut viime vuosina todellakaan se vahvuuteni, vaan olen usein ollut kaikkea muuta kuin henkisesti läsnä. Kun voi hyvin, jaksaa oikeasti keskittyä nykyhetkeen, siihen mikä sillä hetkellä on tärkeintä :)

      Ja mahtavaa kuulla, että tämä loi sinuunkin tsemppihenkeä :) Vaikka toipumisesi onkin vielä kesken ja matkaa on kuljettavana, huomaa ihanasti sinun kommentistasikin sen, kuinka oikeasti tunnistat ne terveet asiat joita tavoitella ja oikeasti haluat saavuttaa ne - se on ihan todella tärkeä asia :)

      Tsemppiä siis sinulle ihan valtavasti Anne ja aurinkoisia elokuun päiviä! :)

      Poista
  9. Ihanaa kuulla, kuinka itsestäsikin tuntuu itsevarmemmalta! Se nimittäin hehkuu noista kuvista. Kuvissa näkyy niin onnellinen, energinen ja kaunis nainen! ¨
    Olet niin ihana esimerkki siitä, että tästä kaikesta voi oikeasti selvitä! Kun seuraa sinun esimerkkiäsi siitä, minne suuntaan kulkea, eli kohti terveyttä ja hyvinvointia, ei voi mennä vikaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi ihana Mari :)

      Voin oikeasti taata sen, että kunhan terveyttä tavoittelee, niin ei oikeasti voi mikään mennä vikaan! Alamäkiä voi tulla, eikä helppoa parantuminen suinkaan ole, mutta se kannattaa - se niin todella kannattaa :) Eli seuraa perässä vaan! ;)

      Poista
  10. Näytät tosi hyvältää ja jaksavalta! (:

    Oot edelleen todella hoikka,mutta jos muistan oikeen,niin se on sinulle luontaista. Uskaltaisin väittää,että näin terveenä olet kauniimpi kuin aliravittuna -sillä nyt olet todella kaunis. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista Sinulle! :) Kyllä pystyn oikeasti seisomaan nyt täysin sen takana, että aliravitussa kehossani ei ollut mitään kaunista, vaan nyt usean kilon painavempana voin todella olla tyytyväinen - ja vielä jokusen kilon päästä ehkäpä jopa tyytyväisempi vielä :)

      Poista
  11. Kyllä, Laura! Näistä kuvista todellakin välittyy kuinka tasapainossa alat olla niin fyysisesti kuin psyykkisestikin! Oikein säteilet ja säkenöit! Niin kaunis olet kaikin puolin!

    Mitkään sanat eivät riitä kyllikseni kiittämään tästä Sinun uskomattoman ihanasta blogistasi! Lueskeltuani nyt parin tunnin ajan taas tekstejäsi ja niitä seuranneita kommentteja ja vastauksiasi niihin, koen saaneeni niin valtavasti taas voimia omaan kamppailuuni, että ihan meinaa alkaa itkettää... Kaikki se mitä olet läpikäynyt, minkä yhä muistat sydämessäsi, mutta mistä olet taistellut itsesi nykyiseen tilaasi, viestivät siitä ettei mikään todellakaan ole mahdotonta! Kun vaan uskaltaa ottaa niitä ratkaisevia askeleita eteenpäin ja ylöspäin elämässä!

    Kiitos, Laura, kun olet olemassa! ♥ ♥ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Andrea, kiitos itsellesi, että olet tukenut minua niin mahtavalla tavalla - se on taas auttanut osaltaan minua eteenpäin ♥ Nytkin olen niin valtavan iloinen, että sain taas sinulta kommentin, mikä kyllä sai niin hymyn kasvoilleni! Mutta vielä iloisempi olen siitä, että olet sinäkin päässyt kunnolla lomailemaan ja rentoutumaan kesästä nauttien :)

      Ja ihan mahtavaa kuulla, että temppihenkesi nousi taas saamasi vertaistuen myötä! Suuren suuri tsemppihali sinulle♥

      Poista
  12. Todellakin, kunnon palautuminen pitkän sairaushistorian jälkeen on parantanut itseluottamustasi ja varmasti uskoa omaan itseensä, kauneuteensa ja jaksamiseensa. Sinä hehkut ja nyt varmaan onkin aika vähitellen siirtyä kohti uusia uria töiden merkeissä. Elämä kantaa ja sen olet varmasti huomannut. Olet rohkea nainen ja monelle, myös minulle, todellinen roolimalli!

    Samalla tarmolla eteenpäin muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos rakas Nell! ♥ Jatka sinäkin samaan malliin, niin pääset vihdoinkin nauttimaan elämästäsi täysillä - elämällä kun on niin paljon annettavaa :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)