maanantai 8. heinäkuuta 2013

Retki ihastuttavaan Porvooseen

Ja kesäreissut jatkukoon myös täällä blogin puolella :) En tiedä jaksaako kukaan siellä enää kiinnostua meidän reissuistamme, mutta itselleni tämä on ihana tapa käydä päiviä vielä läpi ja muistella reissujen parhaita paljoja. Ja jäähän näistä itsellenikin aivan ihanalla, erilaisella tavalla muistoja, kuin jos kuvat vain hautautuisivat koneen kätköihin. Tällä kertaa siis käsittelyssä kuvien ja muistojen muodossa viime torstaina tehty päiväretki Porvoon vanhaan kaupunkiin! :)

Ystävälläni oli viime viikko lomaa, joten päätimme toteuttaa molempien mielessä jo pitkään olleen Porvoon reissun ajatuksenamme nauttia vanhan kaupungin kauneudesta, ihanista pikkuliikkestä ja paikallisten herkkupuotien annista. Lähdimme ajelemaan Porvoota kohti jo aamusella, jotta meillä olisi sitten koko päivä aikaa kierrellä vanhan kaupungin katuja rauhassa :) Matka oli ohi tunnissa, ja ilmaisen parkkipaikankin löysimme melko hyvin - saldona ainoastaan yksi ajelu väärään suuntaan yksisuuntaisella kadulla. Eikö sitä voi pitää jo aikamoisena saavutuksena? ;)

Ensimmäinen pysäkkimme ennen kaupunkiin tutustumista oli Cafe Helmi. En ehtinyt aamusella juoda kahvia laisinkaan, joten kahvihampaan kolotukselle täytyi tehdä jotain ja heti. Ystäväni oli kerran aikaisemmin käynyt kyseisessä kahvilassa, minkä perusteella päädyimme valitsemaan juuri Cafe Helmin. Tosin tuosta käynnistä aikaa oli hieman kieltämättä vierähtänyt, sillä ystäväni oli tuolloin kaikeni kymmen vuotias :D


Vaikka aikaa ystäväni positiivisesta kahvilakokemuksesta olikin, niin eipä kahvila varmasti ainakaan yhtään sen huonompi ollut tälläkään kertaan. Aivan ihana vanhanajan henki sisustuksessa ja tyylissä vakuutti ainakin minut ihan täysin :) Muutenkin totesin reissun aikana useammankin kerran sen, että kun omassa kotikaupungissaan ei ole tällaiseen tottunut, niin jaksaisi varmasti kyllä ihan loputtomasti ihastella katujen kauneutta sekä kaikkien kahviloiden sisustusta ja vanhahtavaa tyyliä!

Sää ei olisi voinut olla yhtään parempi, joten kahvit ostettuamme, suuntasimme ulos aurinkoon :)


Ystäväni valitsi fetapiirakkaa, ja koska minulle aamupalan juuri lopetelleena ei suolainen heti maistunut, valikoitui lautaselleni aivan tajuttoman ihanaa, mutakakun tyylistä suklaakakkua. Ehkä parasta ikinä syömääni suklaakakkua - niin suussasulavaa että! Hih, vaikka minulle ei ikinä mikään määrä makeaa tunnu olevan riittävästi, niin huhhei miten makea olo tämän kakkupalasen jälkeen minulla olikaan! Jopa minä jouduin tasoittelemaan oloani tuon makea-annoksen jälkeen hieman ja seuraavaksi kaipasinkin kovasti jo suolaista :D


Kahvittelun jälkeen siirryimme kiertelemään pikkuputiikkeja. Ystäväni rakastaa sisustamista, joten vanhan kaupungin suloiset sisustusliikkeet olivat kuin tehtyjä hänelle. Olisin itsekin halunnut enemmän kuin paljon ostaa kaikkea somaa kotiimme, mutten liikoja viitsinyt innostua ilman Jarnon kriittistä mielipidettä. Niimpä päädyin vain ihastelemaan ja laitoin samalla korvan taakse kaikkia kivoja pikkuideoita mitä sistusvaihtoehtoihin tulee :)

Kiersimme myös vanhan kaupungin katuja ihaillen taloja ja nautiskellen hyvästä ilmasta:) On hassua ajatella, että jollekin tällaiset maisemat ovat sitä arkipäivää, mutta meille ne ovat oikeasti ihana nähtävyys!

Kun liikkeitä olimme hetken kierrelleet ja ensimmäiset ostoksetkin tehneet, niin aloimme kaivata jo lounasta. Valitsimme ruokapaikaksemme Juhlahelmi -nimisen paikan, jossa oli mielestämme parhaimman kuuloiset lounasvaihtoehdot. 


Molemmat päädyimmekin maissikanaan tomaattikastikkeessa. Annos oli ihan maukas - varsinkin paistetut perunat maistuivat minelle todella hyvin! Lounaan jälkeen vielä kahvitankkaus ja jälleen liikenteeseen :)


Ruokailun jälkeen kiersimmekin vielä viimeisetkin putiikit ja joihinkin oli myös aivan pakko palata uudemmankin kerran. Olisin voinut ihastella ja hypistellä kaikkia ihania pikkutavaroita vaikka kuinka ja ottaa mukaani esineen jos toisenkin, mutta tuleviakin reissuja ajatellen piti hieman kiristää kukkaron nyörejä.

Mutta kyllä minäkin ihan kunnolla tuliaisten ostelun makuun pääsin ja jotain pientä myös itselleni valikoin :) Sillä mikäs muukaan kuin suloinen Lelukauppa Riimikko vei sydämeni mukanaan täysin, ja muun muassa siellä halusin vielä tehdä uusintakierroksen. Jo ensivisiitillä ostin sieltä kaksi kaunista soivaa korurasiaa, toisen Jarnon siskontytölle ja toisen ehkäpä tulevaisuuden varalle tädin Ida-kullalle :) Minusta korurasiat tanssivine keijuineen tai ballerinoineen ovat jokaisen tytön vakiovarustus ja melkeimpä aina varsin mieluisa lahja. Koska nykyisinkin kaupan olevat korurasiat ovat aivan samankaltaisia kuin oma lila korurasiani aikoinaan, ja koska siihen liitän niin paljon positiivisia muistoja, olenkin halunnut ilahduttaa samankaltaisella rasialla jo aimmenkin erästä pikkuneitiä :)


Palasimmekin siis kyseiseen lelukauppaan vielä uudelleen, sillä korurasioiden lisäksi kauppa oli pullollaan suloisia leluja pojille, joiden joukosta olisin niin mielelläni Justuksellekin valikoinut jotain - ehkäpä jotain vanhahtavan lelun kaltaista. Päädyin lopulta kuitenkin ostamaan ainoastaan muutaman ihanan postikortin itselleni muistoksi ja säästämään rahaa Muumimaailmaan, josta tiesin haluavani ostaa Justukselle jotain kivaa :)

Viimeiseksi, sokeriksi pohjalle olimme jättäneet vanhan kaupungin herkkuputiikit! Ajoitimme herkkuputiikit viimeiseksi, sillä tiesimme mukaamme tarttuvan myös suklaisia herkkuja, jotka eivät mitenkään olisi päivän kuumuudessa selvinneet hengissä, mikäli olisimme kanniskeleet niitä laukkujemme pohjilla kokonaisen päivän ajan. 

Skafferi-niminen herkkuputiikki vei lelukaupan tapaan sydämeni ja ihastelin niin tee-, mehu-, mauste-, kahvi- kuin muutakin herkkuvalikoimaa vaikka kuinka kauan. Lauantaina esittelinkin jo herkkuostoksiani, joista ihanan kesäiset mehupullot sekä suklaa-appelsiinikahvi olivat juurikin peräisin Skafferista, ja huumaavan tuoksuinen mansikkakahvini sen sijaan oli peräisin teetee SHOPISTA. Ja eihän Porvoon reissu ole mitään ilman Brunbergin liikkeessä piipahdusta! Sieltä ostinkin nougattryffeleitä sekä marmeladeja, joista marmeladit ovatkin kadonneet jo parempiin suihin ;)


Viimein koitti kotiinlähdön aika, kun olimme molemmat tyytyväisiä hankintoihimme sekä muutenkin kuluneeseen päivään. Ja kieltämättä minulla alkoi olla Justusta niin ikävä jo siinä vaiheessa, että ihan mieluusti lähdin minimieheni luokse kotiin!  Meillä oli auto kirkon luona parkissa, joten kipusimme lopuksi ylös kirkon mäelle ja suuntasimme autollemme.

Pyörähdimme vielä ihastelemassa auton vieressä sijainneen Lilla Chokladfabrikenin suklaita ja lähdimme ajelemaan sitten kotia kohti. Matka meni mukavasti jutellen, kunnes tajusimme ajaneemme erään risteyksen ohi - eli ei muuta kuin uukkari kohti Hyvinkäätä siis! Mutta homma ei ollutkaan sillä selvä, kun tajusimme ajaneemme oikean risteyksen ohi jo aiemmin ja päätyneet Ridasjärven sijaan suoraan Hyvinkään keskustaa lähelle. Tovin jos toisenkin sokkeloimme Hyvinkään lähiöissä, nauroimme vatsalihaksemme kipeiksi ja ihmettelimme naurun lomassa, että miten tämä on mahdollista - eksyä nyt loppumatkasta Hyvinkäällä! Samalla vannoimme, ettei tästä mokasta kerrota kenellekään, joten hys! ;) 

Kiva päivä päättyi siis makoisiin nauruihin meillä molemmilla ja minulla vielä pikkumiehenni halimiseen ja suukotteluun, kun sain Justukseni syliini vihdoinkin päivän päätteeksi kaapata :)

<3: Laura

8 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea, miten olet viihtynyt kotikaupungissani! Olin se eräs, joka ilmoitteli muutamia kohteita ja ilahduin postauksesta :) Itse rakastan tuota skafferia myös, täytyneekin piipahtaa siellä taas. Mukavaa kesää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos vielä suosituksista! Tuo Skafferi oli kyllä aivan ihana ja jäikin hieman harmittamaan, etten ostanut sieltä enmpää tuliaisia sukulaisillemme ja ystävilleni pohjoisen lomareissuamme ajatellen - olisivat tuotteet olleet kivoja pieniä viemisiä :)Mietimme tosin jo äitini kanssa uutta pikkureissua Porvooseen loppukesästä, koska äitinikin mielellään siellä piipahtaisi :)

      Samoin sinulle mukavaa ja lämpöistä loppukesää ihastuttavassa kotikaupungissasi! :)

      Poista
  2. Minua ainakin kiinnostaa kaikki matkailuun liittyvät postaukset, itse kun ikuista matkakuumetta poden! Porvoo on oikein ihana ja kaunis kaupunki, muutaman kerran siellä olen käynyt, sillä eräs hyvä ystäväni on sieltä lähtöisin. Joten tuttuja maisemia ja paikkoja näkyy, mutta muutama uusi paikka. Täytynee sanoa ystävälleni sanoa, että minäkin haluan päästä käymään noin hienoissa kahviloissa :) ihana postaus, tykkäsin!

    Varsin Helmi päivä ollut teillä ;) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kyllä oli helmi päivä - ihan tuplasti ;)

      Kiva kuulla, että meidän lomareissumme jaksavat kiinnostaa - näitä postauksia kun on niin mukava väsäillä ja samalla muistella reissuja :) Ehdottomasti kannattaa yrittää päästä Porvooseen uudelle visiitille, sillä niin nätti kaupunki on kyllä kyseessä! :)

      Poista
  3. Mahtava päivä teillä taas takana ja aurinkokin näytti hellivän! Itseäni on jäänyt harmittamaan, etten koko Helsingissä opiskeluaikanani tullut käyneeksi Porvoossa, vaikka se sijaitsee vain kivenheiton matkan päässä. Täytyypä ottaa vahinko takaisin, kun joskus taas kavereita tulen pääkaupunkiin tapaamaan. :)
    Ihanaa viikonjatkoa Laura!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt todellakin otat Nell tavoitteeksesi, että otat vahingon takaisin, sillä niin ihana kesäkaupunki porvoo kyllä on! :)

      Kivaa viikko myös sinulle ihana! <3

      Poista
  4. Me kävimme myös mm. Skafferissa, josta ostinkin itselleni granaattiomenajääteen :) Porvoosta löytää kyllä niin paljon kaikenlaista ihanaa ja erilaista! Ja korurasioista puheen ollen, minultapas ei löydy mitään "perinteistä" balleriinaa, vaan vastaavanlainen PIKKU MYY! ;)

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos korurasia on samanlainen, jonka Muumimaailman myymälässä näin, niin se on ihan mahtava! Jos en olisi Idalle ehtinyt ostaa tuota perinteistä korurasiaa Porvoosta, niin olisin taatusti Pikku Myy - rasian ostanut pikkuneidille! Ja miksen olisi tosiaan itsellenikin voinut sitä ostaa ;) Oliko se sellainen, missä Pikku Myy pyöri musiikin soidessa? :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)