lauantai 20. heinäkuuta 2013

Posiolla tavataan

Tällä kertaa kirjoittelen teille jo Lapin puolelta :) Reissu on nyt puolivälissä, eikä onneksi reissaaminen väsytä vielä lainkaan! Olemme nyt toista päivää Posiolla, Himmerkin lomakeskuksessa, jossa majailemme tällaisessa mukavassa harjakattoisessa pikkumökissä. Alue on todella mukava kauniine järvimaisemineen ja viihtyisine rakennuksineen. Tällä kertaa Posio taitanee jäädä ainoaksi Lapin kohteeksemme, mutta mielestäni tämä onkin juuri sopiva korkeus pikkumiehemme pitempien lomareissujen aloitukselle. Vaikka olisikin ollut mukava nousta vielä ylöspäin, ennätämme ne haaveet varmasti toteuttaa vielä useaan kertaan tulevina vuosina :)


Olemme jo sen verran useaan kertaan vaihtaneet kohdetta reissumme aikana, että on ihan mukavakin viipyä yhdessä paikassa hieman useamman päivän ajan. Vaikka viime viikkojen aurinkoiset ilmat eivät ole enää jatkuneetkaan, niin ihan hyvin pienistä sateista ja viileämmästä ilmastakin huolimatta olemme voineet matkastamme nauttia. Tosin vaatevarustuksesta huomaa, että pakkaus on tehty hellekeleillä ;) Tänään tosin aamulla aurinko jo hieman pilkottikin ja ainakin tähän mennessä sadepilvet ovat poissa pysytelleet. Minun aamuni alkoikin mitä parhaimmalla tavalla, kun pääsin nauttimaan ihan yksin aamusaunasta hyvien löylyjen ja hyvän luettavan kera. Kuten ennenkin olen täällä kertoillut, minulle saunahetkestä tekeekin juuri hyvien löyöyjen ja rauhan lisäksi parhaimman hyvä lehti - hetki ihan omaa aikaa! Jo nyt voin sanoa tämän arjesta irtautumisen ja rennolla asenteella toteutetun lomailun tehneen niin hyvää minulle. Tämän reissun jälkeen on varmasti ihana taas palailla kotiin ja aivan siihen tavalliseen kivaan arkeemme :)


Tänään meillä olisi vielä tiedossa grillin antimista nautiskelua notskipaikalla, kunhan Jarno saapuu vaan ensin kalasta. Eilen tuli syötyä reissun ensimmäiset poronkäristykset, ja toki paljon muitakin herkkuja on tullut reissun aikana nautittua. Tähän mennessä reissumme kun on pitänyt sisällään jo äidin hyvästä ruoasta nauttimista mökillä, setäni perheen luona herkuttelua, huoltoasemien antiin tutustumista, synttärilounaan nauttimista ravintolassa sekä perinteisen askeettisia, mutta aina niin hyviä retkimuonia makkarasta pussiruokiin asti. Niistä saattekin varmasti kuulla lisää sitten myöhemmin ihan reissuruokapäiväkirjojen ja muiden reissupostausten muodossa :)


Jarno on tosiaan kalastellut melkoisesti ja sillä aikaa minä ja pikkumies olemme seikkailleet kahdestaan aluetta ympäri ja nauttineet oman mökin rauhasta :) Meillä on soutuvene käytössä muutaman päivän ajan ja itsekin haaveilisin pienestä soutureissusta ihan itsekseni. Yhdessä emme vielä Justuksen kanssa voi veneilemään lähteä, joten ajattelin joku hetki jättää miehet rannalle ja ottaa hieman omaa aikaa soutelun merkeissä - tosin pojat saavat rannalla katsella ja varmistaa, että pysyn tallessa :D Ja kun Jarno kalasteluiltaan ennättää, niin lähdemme kaikki yhdessä Riisitunturille sekä Korouoman alueelle maisemia ihailemaan. Eli ei muuta kuin Justus rintareppuun ja menoksi! Kuten pari päivää sitten kirjoitinkin, on ollut ihana huomata, miten hienosti Justus on jaksellut reissun aikana. Iloinen mieli senkun jatkuu ja lisäksi tuntuu, että poika on jo tämän reissun aikana kasvanut ja kehittynyt ihan valtavasti - oppinut yhden jos toisenkin uuden taidon! Täytyneekin kirjoitella teille reissumme päätteksi ihan erikseen Justuksen reissukuulumisia, sillä niin paljon on mahtunut myös Justuksen päiviin isoja, pieniä ja ennen kaikkea merkityksellisiä asioita :)

Myös toinen merkityksellinen asia reissullamme on ollu oma jaksamiseni. Vuoden alussa kirjoittelinkin teille siitä, kuinka haluasin niin kovin saada nostettua painoa ja sitä myöden saada itseni hyvään kuntoon, jotta voisimme toteuttaa pikkuperheemme kanssa kunnon kesälomareissun pohjoisessa ja voisin nauttia matkasta hyvävointisena ja jaksavana, ilman sairauden mukanaan tuomia rajoituksia. Nyt voin sanoa kyllä tuon haaveen todellakin toteutuneen! Vapaus on ollut se ykkösjuttu tällä matkalla - korkeintaan minimies on luonut omat raaminsa sille. Voimia olisi ollut varmasti vaikka millaisille päivävaelluksille, ja vaikka tällä kertaa suuremmat vaellukset ovatkin Justus-herran myötä jääneet toteutumatta, olen jokaisesta pikkuretkestämme ihan täysillä nauttinut. Kyllä se elämä vaan maistuu ihan tosi hyvltä! :)

<3: Laura

16 kommenttia:

  1. Voi kiitos Laura, tästä postauksesta tarttui hyvä mieli tänne asti! :) Ihanaa reissun jatkoa koko perheellenne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida <3 Toivottavasti sinunkin kesäpäiväsi ovat sujuneet mukavissa merkeissä! :)

      Poista
  2. Voi että, miten idylliseltä teidän olonne Lapissa kuulostaa! Oma mökki, vene, perhe, rauha...aivan ihanaa :)

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut ihanaa viettää lomaa rauhassa ilman kiirettä ja stressiä :)

      Poista
  3. Ihanaa, että Suomen valloitus edistyy ja nautitte sydämenne pohjasta. Kunnon kesäreissu ennen töihin paluuta rentouttaa ja avartaa tajuntaa. Ihanaa matkan jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! On kyllä tehnyt lomailu hyvää - tästä on hyvä jatkaa taas arkijuttujen parissa ja suunnata katseet töiden alkuun :) Toivottavsti sinunkin päiväsi ovat sujuneet mukavissa merkeissä <3

      Poista
  4. Kiitos ihanasta postauksesta! Löysin juuri blogisi ja olen viettänyt viimeiset 3 tuntia vanhoja postauksia selaillen. :) blogistasi välittyy aivan ihana fiilis ja saan siitä valtavasti voimaa! Itse kamppailen syömishäiriön ja painon nostamisen kanssa ja välillä on toivo mennä. Blogisi antaa minulle uskoa parempaan ja terveempään elämään. kiitos kun kerrot kokemuksistasi, teet todella tärkeää työtä! Ihanaa kesää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Ihan mahtavaa kuulla, että minun kokemukseni voivat luoda uskoa parantumista ajatellen ja lisätä tsemppiä ja jaksamista taistella syömishäiriötä vastaan! Parantuminen on kaikkea muuta kuin helppoa, mutta todellakin sen kaiken työn ja tuskan arvoista - niin mahtavaa elämä ilman syömishäiriön valtaa on :)

      Ihan valtavasti tsemppiä sinulle ja aurinkoista loppukesää! <3

      Poista
  5. hei ja kiitos Laura tosi kannustavasta blogista.Edellisen anonymin kanssa olen vähän samassa tilanteessa. Selailin sinun ateriasuunnitelmiasi ja ajattelin nyt ottaa ihan tosissani mallia tuosta sinun start suunnitelmastasi ja lähteä siitä liikkelle. Osaisitkos kertoa kuinka paljon energiaa se suurinpiirtein sisältää, eipä sillä kai oikeastaan kuuluisi olla väliä mutta näin alkuun se tieto totuuden nimissä vähän rauhoittaisi. Ihanaa kesän jatkoa ja kiitos vielä kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja samoin sinulle kiitokset ihanasta kommentista <3 Ihan todella mahtavaa, että aiot käydä tosissasi parantamaan ruokailuitasi ja ateriasuunnitelman noudattaminen on hyvä lähtökohta :)

      Meille ei koskaan kerrottu tarkkoja kalorimääriä, mikä on varmasti hyvä ratkaisu, sillä kuten totesit, sillä ei tulisi olla väliä. Mutta tiedän paremmin kuin hyvin sen, kuinka kalorimäärien tietäminen toisi mukanaan jonkinlaista turvallisuuden tunnetta. Mutta jos ajattelisit asiaa niin, että tuo start on todellakin se minimi, mistä on ehkä hyvä lähteä liikkeelle, mutta siitä pitää vielä ehdottomasti parantaa? Voisit ajatella, että se ei tule tulevaisuudessa riittämään eli ei siten todellakaan ole liikaa, mutta sen noudattaminen aluksi - mikäli syöminen on ollut paljon vähäisempää - olisi jo hyvä saavutus. Eli rohkeasti ottamaan start käyttöön ja siitä sitten on hyvä lähteä parantamaan entisestään! :) Kuten huomaat, minäkin olen syönyt paljon isompaa ateriasuunnitelmaa kuin start, eikä mitään pahaa ole tapahtunut - ainoastaan hyviä asioita :)

      Paljon tsemppiä sinulle ja ihania kesäpäiviä! :)

      Poista
  6. Viimeiset pari tuntia olen lukenut aivan uudenlaisessa toivossa blogiasi. Elämänilosi ja onnistumisesi oli se mitä juuri nyt, kun omassa toipumisessa on menossa vaikea hetki, tunnuin tarvitsevan. Kiitos Laura :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos itsellesi ihanasta kommentista! Ihan mahtavaa, jos olet saanut taas uutta uskoa parantumiseen :) Tsemppiä ja jaksamista - varmasti sinäkin pystyt vielä sairauden taaksesi jättämään! :)

      Poista
  7. Vau, aivan ihanan näköinen paikka! Kuulostaa varsin lomailulta tämä teidän reissunne! Mahtavaa, että saat todellakin olla vapaa ja sairaus ei sanele tekemisiäsi! Lomailu on varmasti todella mukavaa, mutta voin vaan kuvitella, että kahden viikon lomailun jälkeen on ihan mukavaa palata arkeen :) ihanaa loppureissua, jos vielä olette tienpäällä! Reissupostauksia innolla odottelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni :) Reissupostauksia piisaa varmasti, kunhan taas kotiudumme reissusta kunnolla! :) On kyllä ollut ihana reissailla rennoin mielin, mutta kotiinkin on jo kiva palata. Kaksi viikkoa onkin siis melkoisen hyvä aika lomailulle - paljon enttättää, mutta kotiinkin alkaa jo vähitellen kaipailla :)

      Poista
  8. Heippa Laura! :)
    Päädyin sun blogiin jotenkin ihan sattumalta eilen aamulla.. ja kuinka ollakkaan jäin koukkuun! :) Luin eilisen ja tän päivän aikana koko blogin läpi.
    Sun kirjoitustyyli on ihan mahtava! Noista sun sairausmuistelmista sais vaikka kirjan tehtyä, tai ainakin jonkinlaisen "vertaistukioppaan", ihan loistavaa! :)
    Ihana nähdä kuinka olet toipunut ja oikein säteilet! :)
    Kaikkea hyvää teidän perheen kesään, jään mielenkiinnolla blogisi lukijaksi! :)
    -Iida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Iida! Kiitos kivasta kommentista :) Huh, sinulla onkin ollut lukemista minun kaikissa rustailuissani ;) Mutta ihan todella kiva kuulla, että olet pitänyt teksteistäni, ja että kirjoitustyylikin miellyttää :)

      Kyllä jonkinlaisen kirjan kirjoittaminen olisikin haaveissa ja varmasti siinä blogitekstit olisivat arvokkaana materiaalina apuna :) Kun vain osaisi päättää, että millä tavalla alkaisi kirjoittamista ja tekstien kokoamista lähestyä! Mutta kaikki aikanaan :)

      Ja todella kivaa kuulla, että jäät blogia seurailemaan - aina parasta palkintoa kirjoittamisesta tällainen palaute :) Ihanaa ja aurinkoista loppukesää Iida sinulle! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)