keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Justus ja puolikas vuosi ♥

Meidän rakkaasta punaisesta ruttunaamasta....




...on kuoritunut vallan komea ja suloinen iso pikkumies! :)


Tänään on tullut pikkumiehellä ikämittarissa täyteen huikea puolikas vuosi. Paljon on koettu, paljon on nähty. Paljon on saatu elämän parhaita kokemuksia. Mutta mikä parasta - aivan valtavasti kaikkea ihanaa on vielä tulossa! Kiitos tämän pikkumiehen ♥

Nimi: Justus alias Pikku-Ukko, Justimus, Justus-herra, JJ. Nimen poika on saanut iskänsä nimen etukirjaimen mukaan sekä velipoika Juliuksen nimeä mukaillen. Toinen nimi on sama kuin iskällä, suvussa kulkeva esikoispoikien toinen nimi.

Silmien ja hiusten väri: Silmät ovat yhä sinnikkäästi tumman siniset, vaikka äiskä jaksaakin olla vielä toiveikas ruskeiden silmien suhteen ;) Tumma takatukka on muuttunut vaaleammaksi, mukanaan häivähdys punapikmenttiä - iskältä perittyä sellaista. 

Muu ulkoinen olemus: Perinyt äidiltään selvästi nenän sekä leuan, mutta yleisimmin poikaa kutsutaan ulkonäkönsä puolesta pikku-Jarnoksi. Pojan ilmeet ja eleet taitavat olla ulkopuolisten silmissä samaa laatua kuin pikkumiehen iskällä :)

Luonne: Iloinen ja nauravainen. Ompahan herraa kutsuttu myös varsin flirttailevaksi kaveriksi. Toki luonnetta löytyy myös känkkäränkkähetkien muodossa ja vauhtia sekä energiaa riittää vaikka muille jakaa. 

Hassuja ominaispiirteitä: Kun väsy alkaa painaa, tietävät vanhemmat sen jo ennen kunnon kiukkuakaan - mistäpä muustakaan tuntomerkistä, kuin punoittavista kulmakarvoista. Ja kun silmät lopulta painuvat kiinni, niin eipä herra aina jaksa niitä kokonaan edes nukkumisen ajaksi sulkea, vaan nukkuu hyvin usein silmät raollaan - aivan kuten iskänsäkin. Sangen outo ja pelottava näky. Poika on myös alkanut leikkiä apinaa ruokaillessaan tuttipullosta. Kun suu käy ja väsy painaa hieman silmissä, hakeutuu toinen käsi pään päälle ja alkaa rapsuttamaan päälakea pienen apinan tavoin.

Liikkumistyyli: Sarjakierähdysten avulla pääsee kätevästi sinne sun tänne. Myös kävelyvaunulla surffaillen pääsee kätevästi ympäriinsä. Vielä ryömiminen on tasolla pyristelee jalkojaan masullaan ollessaan kuin kala kuivalla maalla, mutta peppu nousee jo tyylikkäästi ja käsien varaan nouseminen tapahtuu mallikkaasti.

Ruokailutyyli: Sosetta syödään päristellen, satunnaisesti myös niellen ruokaa. Kädellä on myös kiva levitellä ruokaa ympäriinsä. Pienen laskusuhdanteen jälkee alkaa onneksi jo hieman syöminen sujumaan :)

Paras aika päivästä: Aamulla ilo on korkeimmillaan - uuteen päivään on kiva herätä jutellen ja hihkuen. Muuten päivän parhaita juttuja ovat ehdottomasti hetket, kun herra saa huomiota, ei vaan äiskältä ja iskältä, vaan kaikilta jotka sitä vähääkään haluavat herralle antaa. Mitä enemmän huomiota, sitä parempi mieli.

Unilelu: Pentikin valkoinen pupu, jonka äiskä sai synttärilahjaksi pikkumiestä ajatellen jo viime kesänä.

Lempparein lelu: Ilmaislahjana kirjakerhosta tullut värikäs härpäke, jossa on jos jonkin moista uloketta, joita voi suuhun tunkea ja muuten vaan ihmetellä. Myös mummon ostama paloauto jaksaa aina herättää mielenkiinnon :)

Lempileikki: Iskän kanssa höpsöttely, jolloin tulee niin hykertelevä nauru esiin että! Kunhan vauhtia on tarpeeksi, niin hauskaa riittää ja poika pysyy tyytyväisenä :) Myös kävelyvaunulla ympäriinsä surffatessa ja joka paikkaan törmäillessä on ilo ylimmillään.

Kaverit: Justus on tunnetusti kaikkien kaveri. Vierastamista ei poika harrasta laisinkaan, vaan hymyä voi väläytellä niin rouvalle maitohyllyllä kuin naapurin tädillekin. Pikkukavereita pojalla on paljon lähipiirissä - unohtamatta karvaista velipoikaa Juliusta sekä serkkuja ja samaa ikäluokkaa olevia pikkuserkkuja. Kavereita treffatessa läpsitään heitä päähän ja tarrataan kiinni kaikkialta, mistä otteen vaan saa.

Parhaat lomareissut: Justus alkaa olla jo kokenut matkaaja ja reissuja on tehty niin Tampereelle, Kotkaan, Helsinkiin kuin mökillekin. Viikonloppuna poika matkaa lomareissulle Naantaliin muumeja treffaamaan!



Sellaista pientä meidän minimiehestämme näin puolikkaan vuoden kunniaksi :) Tuoreimmat mitat saamme kuulla huomenna neuvolassa, joten niistä varmasti lisää sitten toisella kertaa. Elikkäs juttua riittää, naurua piisaa ja eteenpäin on valtava halu päästä - niillä eväin porskuttelee herra Justus elämässään menemään! :)

<3: Laura

24 kommenttia:

  1. Voiko vauvakuume olla kun on jo raskaana?:D Tahdon jo minunkin prinsessan elämäämme<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tunnistan kyllä tuon niin itsessänikin! Itselläni meni niin, että raskausaikana valmistauduin lapsen syntymään siten, että ensin ajattelin etten millään haluaisi luopua tästä ihanasta raskausmahasta, ja että miten tulen edes pärjäämään ilman sitä. Mutta kyllähän se itse vauvakuume iski loppuraskaudesta niin vahvasti, etten olisi millään malttanut odottaa, että saisin pikkuisen nyytin jo syliini <3 Nyt taas voisin kuvailla olotilaa, ei vauvakuumeeksi, mutta orastavaksi masukuumeeksi kylläkin ;)

      Suuren suuret onnittelut tulevan pikkuprinsessan johdosta! <3

      Poista
  2. Apua aivan ihana postaus!!! <3 Sä kirjoitat Laura niin mahdottoman hyvin, ja Justus on mitä hurmaavin! :)

    VastaaPoista
  3. Onnea pienelle ihanalle pojalle sekä vanhemmille! <3 Ihana lapsi teillä ja on kyllä äidin näköä hurjasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Hauska kuulla, että pojassa on selvästi myös minunkin näköä! On aina jännä, miten paljon ihmisten mielipiteet vaihtelevat siitä, kumpaan poika ulkonäöllisesti onkaan tullut :)

      Poista
  4. :) Nautihan joka hetkestä! Oma kummipoikani täyttää parin viikon päästä jo 3v ja toinen kummipoikani on reilu 1v.
    3v kummipoikani viime tapaamisella ekaa kertaa osas sanoa nimeni ja liittää siihen täti. Kuitenkin itse kun hän puhui niin sain nimityksen täti (puheessa on tosiaan huimat erot, kun kummipoikani vasta nyt alkaa puhumaan ja hänen pikkuveli 1v sanoo jo muutamia sanoja). Eipä muut ole mua ''pelkäksi'' tätiksi kutsunut :D
    Pisin tauko kolmen vuoden aikana, etten häntä ole nähnyt on 6vk joten voi ihan hyvin sanoa tuntevansa :)
    En tiedä sitten millainen tunne se on olla ihan äiti! Näin täysi-ikäisyyden kynnyksellä nautin kyllä täysillä ihan tätinä olemisesta.

    Itse en ole hirveesti joutunut kokemaan tuota ruuan päristelyä. Eihän se mukavaa, mutta eiköhä se ruokakin ala maistuun :) Varmasti myös helppoa se, ettei ujostele. Vaikka puoli vuotiaasta nyt ei voi viel mitää ennustaa, kun se äitivaihe voi nurkan takaa tulla sitten milloin vain jos tulee.

    Meni nyt vähän omiin fiilistelyihin tää kommentti, mutta oli hyvän mielen postaus! :)

    -lepe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa vaan kuulla teidän muidenkin kokemuksista lasten parissa! Lapset ovat niin ihania, että niistä riittäisi aina kerrottavaa vaikka kuinka :) Ja itse ainakin tunnistan vahvasti sen, että oma Justus ja tädin pikkuinen Ida ovat niin suloisia omissa ajatuksissa tekivät he melkeimpä mitä tekivät - pienintäkin juttua ja kehitystä jaksaa ihastella loputtomiin ;)

      Ja juurikin tuo lasten kehittyminen aivan omaa tahtiaan ja omia polkujaan on myöskin ihan mahtava juttu. Jokaisella on ne omat kehityksen vaiheensa ja vahjvuutensa - toiset kehittyvät rauhallisemmin ja toiset vauhdikkaammin, mutta aivan yhtä mahtavia tapauksia kaikki ovat :)

      Minä nautin todellakin äitiydestä ihan täysillä ja nautihan sinä tätiydestä myöskin - ihan mahtavia elämän iloja! :)

      Poista
  5. Hui, kyllä se hurmaava Justus-herra vaan kasvaa ja komistuu ihan silmissä! Hyvää vauhtia kyllä valloittaa koko kylän tytöt ja taitaa tytöillä tulla riitaa, että kuka tällaisen komistuksen saa omakseen :)Taitaa olla kauris horoskoopiltaan, minä taas vesimies. Syntymäpäiväni on parisen viikkoa myöhemmin.

    Ihanasti osasit hauskoja juttuja kirjoitella Justuksesta! Tällaiset kirjoitukset on varmasti mukavia muistoja tulevaisuudessa niin itselle, kuin Justukselle.

    Mukavaa Naantalin reissua koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ainakin äidin silmin katseltuna Justus on sellainen hurmuri ja ihme on, jos tytöt eivät perässä tule juoksemaan ;)Ja on tosiaan ihana ajatus, että nämä kaikki blogihöpötykset tulevat säilymään muistona Justuksen elämän ensi askelilta :)

      Poika on tosiaan kauris ja katsotaan, millaisena rauhan rapuna saan olla kahden sarvipään välissä täällä kotona, sillä Jarno taasen on oinas - itsepäinen kuin mikä :D

      Kiitos, varmasti tulee ihana reissu! Ihanaa loppuviikkoa sinullekin <3

      Poista
  6. Voi ihanata Justimusta! Onneaponnea ihan hurjasti!! ♥

    Kuten Jenni tuossa yllä kirjoitti, tällaisista teksteistä ja kuvista jää kyllä upeat muistot niin Sinulle kuin Justukselle.

    Nauttikaahan Naantalista ja pitäkää muumit laaksossa... ;)

    Hurjasti haleja! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justimus kiittää ja kumartaa! ;)

      Nautimme Naantalissa todellakin ja koska muumit on taas tämän äidin osalta saatu laaksoon takaisin keräiltyä, ei niitä enää karkuteille päästetä! :D

      Halauksia sekä minulta että pikkumieheltä sinulle ihana Andrea! <3

      Poista
  7. Oi, kun on terhakaksi kasvanut tuo komistus! Päivät menevät varmasti siellä teillä vauhdilla, ja onkin joskus hyvä rauhoittua kirjoittelemaan niistä tärkeistä asioista, joita haluaa varmasti muistaa vielä vuosienkin päästä!

    Terveisiä ja haleja pikku Herralle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuherra vastaanottaa terkut ja kiittää kovasti! :)

      Päivät menevät tosiaan niin vauhdilla, että ihan päätä huimaa! On kyllä ihanaa pysähtyä miettimään rauhassa kaikkea tätä ja todella ymmärtää samalla, miten ihmeellisiä nämä elämän isot pienet ihanuudet ovat :)

      Poista
  8. Onnea puolivuotiaalle sekä vanhemmille! <3 Hurjan nopsaan nuo lapset kasvaa.

    Itse olin menneenä viikonloppuna siskontytön ristiäisissä ja omaa kummityttöäni hoitamassa. Oli todella mukavaa viettää aikaa pikkuisten kanssa! Pieni, juuri nimen saanut tyttönen kun todellakin on vielä niin hirmuisen pieni... Äidin vaistot herää väkisin itselläkin sellaisen pikku käärön lähellä, vaikken muuten ehkä kovin "äitityyppi" olekaan! Lapset on vaan niin suloisia, ei mahda mitään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vanhemmat ja pikkuherra itse kiittävät :) Niin ja onnea myös sinulle, melkoisen tuoreelle tädille! :)

      Lapset ovat kyllä niin ihania! Itse en ole kokenut itseäni lasten suhteen edes oikein luontevaksi koskaan aiemmin ja koska kokemus lasten suhteen on ollut vähäinen, lähdin äitiyteen peukalo keskellä kämmentä. Mutta ihmeellisesti ne äidinvaistot heräsivät ja ovat johdatelleet kaikessa Justuksen kanssa :) Ihan ensi hetkistä lähtien kaikki on tuntunut niin kovin luonnolliselta <3

      Poista
  9. Ihana postaus, Laura! Lämpimät onnittelut Justus-herralle! <3
    Ps. En ehtinyt edelliseen postaukseen kommentoimaan, että huvittavaa, kuinka juomme ihan samoja teelaatujakin :D Suklaateen löysin vuosia sitten, ja ihastuin, ja samoin aamuteenä on jo vuosia toiminut juuri tuo Clipperin Appelsiinitee, jota paraikaakin hörpin. Suosittelen myös Clipperin vadelmateetä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Ida <3 Justukselta kiitosterkut takaisin! ;)

      Voi että, täytyypä siis suositusten kera käydä joku päivä ostamassa tuota vadelmateetä sitten - itse en nimittäin sitä ole maistanut! :) Ehkäpä jo heti tuon appelsiini-kookoksen loputtua!

      Poista
  10. Super söötti postaus Justuksen perimmäisistä salaisuuksista! ;) Paljon onnea pikkuherralle ja voimia kasvamiseen isoksi ja vahvaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell-kulta! <3 Justus kiljahtelee lattialta kiitokset myöskin! :)

      Poista
  11. Vähän hassua kun sun lapsella ja koiralla on melkein samanlaiset nimet:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Julius oli ihan minun lepmpparinimeni, ja jos karvakorva ei sitä olisi aikanaan nimekseen saanut, olisin sen antanut ehdottomasti lapselleni :) Siksipä Justuskin miellytti niin paljon nimenä! :)

      Poista
  12. Justuksella on joka kuvassa aina niin tyylikkäät ja uudenhohtoiset vaatteet että kyllä pojan kelpaa! ;)

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, voi kun olisikin rajattomasti varoja käytettävänä pikkumiehen vaatetukseen - kaikkea niin ihanaa kun olisi aina tarjolla! ;)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)