lauantai 13. heinäkuuta 2013

Suomen valloitus alkakoon!

Än, yy, tee, nyt ei vaan ihan kohta starttaa meidän parin viikon mittainen, todella innolla odotettu reissumme pohjoiseen! Paljon on tänä kesänä jo koettu ihanien pikkureissujen muodossa, mutta tämä matka varmasti kruunaa ihan huikean, varmasti elämäni parhaan kesän :) Tarkoituksenamme on nauttia  Suomen kauniista luonnosta, rauhoittua ihanan pikkuperheemme kesken, tavata sukulaisia, nauttia mummolan lämpimästä ilmapiiristä, treffata ystäviä sekä saada näiden ihanien tapahtumien kautta sankka joukko uusia, ikimuistoisia kokemuksia :) Lähdemme matkaan suurella määrällä seikkailumieltä ja rentoa fiilistä. Emme ole aikatauluttaneet matkaamme juuri lainkaan, vaan menemme täysin minimiehemme jaksamisen ja omien fiilistemme mukaan :) 


Aloitamme matkamme viikonlopun vietolla vanhempieni mökillä Kuhmalahdella, Vehkajärven rannalla. Kun maanantai koittaa - ja minä saan samalla yhden vuoden lisää ikämittariini - niin käännämme auton nokan kohti Kiuruvettä, jossa Setäni asustelee perheineen. Yksi reissumme tärkeimmistä etapeista onkin juuri Kiuruvesi, sillä mummoni on asunut eräässä hoitokodissa kyseisellä paikkakunnalla jo parin vuoden ajan, enkä ole kertaakaan päässyt hänen luonaan siellä vierailemaan. Viimeksi olen käynyt mummoni luona vierailulla hänen asuttuaan vielä kotonaan Oulussa, joten onkin jo aika päästä jälleen mummoakin tapaamaan. Ja Justuksen myötä tästä tapaamisesta on tullut minulle entistä tärkeämpi, sillä haluan ehdottomasti, että myös mummo pääsee tapaamaan rakkaan Justukseni :)


Kiuruvedellä viivymme yhden yön verran ja sitten alkaakin jo meidän Lapin valloituksemme. Suunnitelmia ei ole kirjattu ylös, mökkiä ei ole varattua - valloitukseen lähdemme ainoastaan mielessämme sankka joukko paikkoja, joissa haluamme käydä. Jarnolle on tärkeää päästä hänelle lapsuutensa lomareissuilla tutuksi tulleilla paikoilla käymään - ajatuksena, että myös Justus saisi niiden myötä lapsuutensa aikana itselleen ihania kesämuistoja :) Ja kun on aika alkaa ajella jälleen kohti etelää, on jälleen minulle tärkeiden visiittien vuoro:) Rakas ystäväni asuu Oulussa poikaystävänsä kanssa, joten heidän luonaan on todellakin päästävä piipahtamaan. Tämän jälkeen haluan ehdottomasti päästä rauhoittumaan Haapavedelle mummoni ja pappani luokse pariksi päiväksi, keräten samalla voimia reissun loppurutistusta varten. Loppurutistus tarkoittaa itäiseen Suomeen tutustumista kohteinaan ehkäpä Lieksa, Savonlinna ja Lappeenranta - aivan jaksamisemme ja sen hetkisten tuntemustemme mukaan :) 


Tällainen kunnon irtiotto kotimaisemista tekee minulle varmasti enemmän kuin hyvää. Olen kaikesta ihanasta huolimatta ollut viime aikoina jollain kummallisella tapaa hieman stressaantunut kaiken kiireen keskellä, joten pieni irtaantuminen kotitöistä ja muista arkisemmista tekemisistä varmasti virkistää mieltäni enemmän kuin paljon :) Myös töiden aloitus siintää jo hyvin lähellä, joten nyt on viimeinen mahdollisuus kunnon lomailuun ja laatuaikaan omien poikieni kanssa! Samalla tulee väistämättä myös pienoinen blogiloma, jonka jälkeen palailen koneeni ääreen varmasti lukuisten uusien postauideoiden kera! Jo nyt mielessäni on valtavasti aiheita, joista haluaisin teille kirjoittaa mitä pikimmiten :) Luonnoslaatikko on täynnä minulle tärkeitä aiheita mukaan lukien viimeinen osa raskaustarinoinnista, asiaa painoprojektin etenemisestä sekä jo tehtyjä, lukuisia keittiökokeiluja! Tulette myös saamaan aikanaan hurjan määrän reissupostauksia, joten vaikka blogilomalle siirrynkin, palaan varmasti entistäkin innokkaampana takaisin ;) Heh, täytyy tosin muistaa se fakta, että olen pian töissä käyvä äiti, joten arkeni tulee muuttumaan melkoisesti! Mutta eiköhän kirjoittaminen säily siinä sivussa todella tärkeänä harrastuksena, vaikkakin sitten huomattavasti harvemmassa tahdissa - se on minulle todella tärkeä asia :) 

Nyt kuitenkin toivotan teille kaikille aivan mahtavaa heinäkuun toista puolikasta! Palailen jälleen parin viikon kuluttua numeraalisesti vuotta vanhempana, uusien kokemusten rikastuttamana,  luultavasti pitkän reissun tainnuttamana, mutta samalla myös iloisin ja virkistynein mielin! :)

Olisi myös todella hauskaa kuulla teidän kesänne kohokohdista, parhaista reissuista ja parhaista kesäfiiliksistä! Onko teillä tiedossa lomareissuja kotimaassa tai ulkomaille, onko reissut jo tehty, kuluvatko kesälomapäivät kotosalla vai tuleeko kesästä nautittua töiden ohella? :)

<3: Laura

P.s. Vastailen kommenteihinkin taas sitten tuttuun tapaani reissusta palattuani! :)

10 kommenttia:

  1. Viettäkää oikein superhauska kesäreissu! Fiilisten pohjalta rakennettu reissu tuo varmasti aivan omanlaista jännitystä. Nauttikaa!

    Ja tosiaan, jos paluumatkalla vain voimat yhtään antavat periksi, niin tänne kotikulmilleni Lappeenrantaan kannattaa kyllä ehdottomasti piipahtaa! Satama ja linnoitus ovat täällä pakollisia vierailukohteita!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! :) Jo tähän mennnessä reissumme on ollut ihan huippu! Valitettavasti tosin saatamme joutua nipistämään Itä-Suomen vierailumme pois reissustamme, mutta aivan varmasti haluan viimeistään sitten ensi kesänä myös sinun kotikulmillesi päästä piipahtamaan! Sitten katsastamme varmasti nuo sinun antamasi vierailuvinkit! :)

      Poista
  2. Hej! Listasin blogisuosikkejani ja mainitsin sinut, ei varmaan haittaa..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tiu ja tosiaan, ei todellakaan haittaa, että mainitsit minunkin blogin listauksessasi - kuten blogisi puolelle jo siitä kirjoitinkin! Mukava vaan kuulla niin ihania sanoja :)

      Poista
  3. Hei! Aivan ihanaa reissua teille! Jos satutte Lappeenrantaan eksymään, niin suosittelen ehdottomasti käymään Lappeenrannan linnoituksessa sijaitsevassa, idyllissä kahvila Majurskassa. Se on ehdoton ykköskohde aina kotiseuduille palatessa. Tässä lisää tietoa paikasta : http://www.majurska.com/ :)

    terkuin, Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! :) Pistän tuon kahvilavinkin ehdottomasti muistiin! Kuten Marille jo kirjoitin, niin joudumme sittenkin varmaan nipistämään Itä-Suomen vierailun ajanpuutteen vuoksi pois, mutta ehdottomasti ensi kesänä haluan myös sinne päin päästä piipahtamaan! :)

      Aurinkoista loppukesää Paula sinulle! :)

      Poista
  4. Voi Laura, ihana on ollut lukea jo nyt kuluneesta kesästäsi ja tästä tekstistä päätellen aikamoinen kesäpaketti sinulle on kyllä tulossa ennen työelämään paluuta :) Toistan taas itseäni sanomalla, että olen niin super iloinen puolestasi ja kaikista ihanista asioista (ystävät, perhe, koti, työ ja oma vointisi), mitä elämääsi nyt kuuluu! :) Sen vuoksi on pakko myös sanoa, että ethlän lähde liikaa stressaamaan ja suorittamaan (mitä kirjoititkin että on hiukan ollut nyt kesän aikana havaittavissa) ja muistat vain OLLA itsesi kanssa etenkin ennen töihin paluuta.
    Kovasti haluaisin nähdä taas ihan kasvotustenkin ja päästä höpinöimään, mutta en edes ehdotamoista koska olet niin hurjan menossa kokoajan :D Kovasti terkkuja Justukselle ja Jarnolle myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana T! Heh, kieltämättä tulee olemaan melkoisen kiire viikko ennen töihin paluuta ja sitten ne kiireet vasta alkaakin, kun työt todella käynnistyvät! :D Mutta eiköhän me taas joskus päästä kasvotustenkin taas höpisemään :)

      Ja tosiaan, on kyllä ollut ihan mahtava reissu ja vielä muutaman päivän loppurutistus jäljellä! On kieltämättä ollut ihana vaan olla ilman arkikiireitä, mutta toisaalta on kyllä myös kiva niihin palataki! :)

      Ihanaa loppukesää sinulle ja muista sinäkin työ- ja koulukiireidein keskellä myös levätä! <3

      Poista
  5. Kuulostaa ihan mielettömän hienolle reissulle, joten nauttikaa, nauttikaa ja nauttikaa joka hetkestä! :) Minä en ole koskaan käynyt Oulua pohjoisemmassa, ja itselläni onkin haaveena lähteä vielä joku päivä Lappiin esim. vaeltamaan.

    Itä-Suomi -osioltanne suosittelen lämpimästi Savonlinnaa! Se on aivan ihana kesäkaupunki ja torin laidalta kattoterassilta saa ihanat muikut! Tässä linkki: http://www.suursavoravintolat.fi/muikkuterassi.html

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni kieltämättä kohosi into kunnon vaellusreissuja kohtaa ihan mielettömästi! Nyt teimme vain muutaman tunnin pikkureissuja, mutta joskus olisi ihanaa päästä myös kunnon vaellukselle! :) Nyt vaan tyttö voimistut kunnolla, niin voit alkaa sinäkin suunnitella kunnon vaellusreissuja tänne pohjoiseen päin, Lapin ihaniin maisemiin! :)

      Ja voi että, kun jouduimme nyt jättämään Itä-Suomen kiertelyn väliin, mutta pistän ihan varmasti vinkkisi muistiin tulevia vuosia varten! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)