tiistai 2. heinäkuuta 2013

Loma-aamiainen

Jarnolla on ollut tapana tuoda silloin tällöin kotiin yövuorosta tullessaan matkan varrella olevassa leipomossa valmistettuja, uunituoreita leipomuksia. Herra alkoikin haaveilla tuoreesta leivästä ja viineristä näin loman alkamisen kunniaksi, joten tänään perinteinen aamupala vaihtui tuoreisiin sämpylöihin ja aamukahviin leivonnaisten kera:)

Kun pojat vielä loikoilivat sängyssä, käytin Juliuksen lenkillä pikaisesti ja hyppäsin sitten autoon hakeakseni meille aamupalatarpeita. Oli mukavaa syödä yhdessä aamupala ja saada näin yhteinen aloitus aamulle koko perheen voimin :) Meidän päivärytmimme on normaalisti kovin erilainen, mutta jos molemmat tulemme hieman vastaan, saamme kyllä sovitettua päivän aloituksen samalle ajalle. Varsinkin nyt Jarnon lomaillessa, näin tulee varmasti käymään useamminkin :)


Tutkittuani tarkoin leipomon valikoimaa, päädyin ostamaan kaurasämpylöitä :) Valinnanavaikeus oli suuri, sillä valikoimasta löytyi useita erilaisia sämpylämakuja sekä leipiä laidasta laitaan. Itse kyseinen leipomo sijaitsee tien toisella puolella myymälästä. Vaikka toki valikoima on muuttunutkin vuosien varrella, niin paljon on minulle tuttuja tuotteita yhä valikoimassa - suoritin nimittäin samaisessa leipomossa kymmenisen vuotta sitten TET-harjoitteluni. Heh, eipä minusta tullut leipovaa lääkäriä niin kuin silloin kovasti suunnittelin, mutta ihan tyytyväinen olen silti elämääni tällä hetkellä ;) 

Myös eräs karvaisempi asukki oli kovin kiinnostunut pöydälle katetuista ruoaista :D Karvakorva sai oman osuutensa kinkkusiivun myötä ja oli siihen varsin tyytyväisen oloinen - kas kummaa ;)


Kaapista löytyi lisäksi ihan super makeita viinirypäleitä, joihin ei vaan voi kyllästyä koskaan! Viinirypäleitä tuntuu minulla olevan varattuna nykyään melkeimpä aina, sillä olen intoutunut laittamaan niitä aamurahkaan viime aikoina melkeimpä joka aamu, mutta myös napsimaan muuten vain päivän mittaan :)

Kinkku-juustosämpylä maistui hyvin jogurtin seurana :)

Pitkästä aikaa ostin itselleni myös yhtä lempiteelaatuani käydessäni eilen luontaistuotekaupassa. Orange & coconut valloitti aikanaan sydämeni ja sitä jaksan yhä juoda kyllästymättä lainkaan :) Ja viinirypäleitä löytyi pöydästä myös Valion omena-rypälemehun muodossa.


Ja aamupala ei suinkaan päättynyt tähän, vaan pienen paussin jälkeen - eli syötetettyäni herra Justuksen - keitin itselleni kahvit ja kannoin kahvini, leivokseni sekä kirjani ulos terassille. Jarnon tapaan itse en viinereistä välitä, vaan arvoin tovin porkkanakakun ja aleksanterinleivoksen välillä päätyen lopulta viimeisimpään. Ihan täydellinen valinta sanoisin ;) Itselleni tulee näistä aina mieleen Oulun mummoni, joka osti usein näitä meidän siellä ollessa :) 

Viimeistellyllä ja valmiiksi saadulla terassilla oli ihana istuskella auringon paistaessa - ja vielä hyvässä seurassa :)

<3: Laura

12 kommenttia:

  1. Voih, olisi ihanaa joskus kattaa itselle tuollainen aamiainen pöydälle! Yksin asuessa ei oikein jaksa panostaa samalla tavalla, jääkaapin vieressä on iso taso missä monesti tulee tehtyä leivät yms. valmiiksi. Kun tulee vieraita kylään, sitä oikein mielellään laittaa pöydän koreaksi. Leipomokin on tässä muutaman sadan metrin päässä. Täytyykin ottaa tämän kesän tavoitteeksi käydä siellä ostamassa tuoreita sämpylöitä.

    Ihana postaus, kuten aina! <3 Ehdottomasti tämän päivän kohokohta.
    T. Noroviruksen pakottamana vuodepotilaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Pikaisia paranemisia sinne <3 Tuo tauti on kyllä niin kurja kuin olla vaan voi! Toivottavasti olosi on jo paranemaan päin?

      Ja kiitos, on aina yhtä ihanaa saada sinulta kommenttia! <3 Tuo on kyllä ihan totta, ettei sitä yksin tule panostettua samalla tavalla. Itse kun asustelin yksin, niin ruoanlaitonkin suhteen jotenkin ihan laiskistui! On niin eri asia, kun voi kokkailla toisen kanssa ja kattaa pöydän kahdelle tai useammalle. Jännä juttu, miksei voisi yksinkin ollessaan hemmotella itseään samalla tavalla ja nauttia tällä tavalla arjen pienistä ihanuuksista! Mutta onneksi aina vieraita voi kutsua kylään ja nauttia sillä tavalla enemmän ruoanlaitosta ja leipomisesta :) Lähellä oleva leipomo kuulostaa kyllä todella hyvältä! Olisi hauska ajatus, jos ihan lähellä, kävelymatkan päässä olisi leipomo, mistä voisi useamminkin hakea aamupalapöytään tuoretta leipää! :)

      Poista
    2. Kurja tauti tosiaan on, mutta etteikö jotain hyvääkin, että usein tauti menee päivässä ohitse! Paranemaan päin siis ollaan ja elävien kirjoissa taas.

      Kiitos, kiva kuulla edelleen, että tykkäät lueskella löpinöitäni, välillä aiheen vierestäkin <3 Kun haaveilet leipomon lähellä olosta, hävettää kyllä sanoa, että 2,5 vuotta olen leipomon lähellä asunut ja en ole kertaakaan käynyt siellä. Nyt kyllä täytyy ottaa niskasta kiinni ja hemmotella itseään useammin!

      Poista
    3. Todellakin tykkään lukea! <3

      Mukavaa kuulla, että voit paremmin :) Sitten kun tauti on täysin taltutettu ja olo mainio, niin suuntappa heti leipomoon hemmottelureissulle - tuon taudin jälkeen voimien keruu herkkujenkin muodssa on varmasti kohdillaan! ;)

      Poista
  2. Oi, kuinka kauniisti katettu aamiaispöytä! Ja varmasti maistui hyvälle! Aivan mainio tuo Julius, joka siellä kuikkii pöydän takana... :) Tuli tuosta aleksanterinleivoksesta ja Oulun mummosi muistamisesta mieleen, että minullahan tulee aina kyseisistä leivoksista mieleen ei enempää eikä vähempää kuin oma isäukkoni. Hänen ehdoton lempparileivos on näet juurikin tuo aleksanterinleivos. :) Yleensä niitä on aina tarjolla isänpäivänä ja syntymäpäivänä. Kerran muinoin kouluaikoinani leivoin jopa ihan omin pikku kätösin hänelle pellillisen näitä vaaleanpunaisia unelmia isänpäivälahjaksi, ja laitoin kauniiseen isoon lasipurkkiin...

    Ihania, aurinkoisia aamiaishetkiä koko pikku-perheellenne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavaallaan aamupalapöytämme on vain tavallisesti katettu pöytä, mutta silti jotenkin niin piristää tällainen pienikin lisäele aamussa :) Yleensä kun tulee syötyä kumpaisenkin eri tahtiin, milloin koneen äärellä ja milloin kirjaa lukien! Yhdessä on kiva aloitella aamua rauhassa ja saada samalla sitä erityistä yhdessäolon aikaa :)

      Hih, tuo Julius on kyllä tosiaankin mainio :D Kummasti herra saapuu paikalle ruoan tullessa kuvioihin, jääkaapin oven auetessa tai pussin rapistessa ;)

      Voi että, ihanalta kuulostaa tuo sinun isällesi antamasi isäinpäivälahja! Varmasti on isäsi osannut arvostaa näin huolella juuri saajalleen tarkoin mietittyä lahjaa - ja vielä itsetehtyä! Minusta on aina hauskaa ajatella sitä, miten vahvasti vaikkapa jokin ruoka tuo mieleen jonkun ihmisen tai ihana muiston :)

      Samoin aurinkoisia kesäpäiviä sinulle Andrea! <3 Ja Justus-herralta terkkuja myös! :)

      Poista
  3. Oij nam,minkä näköinen aamiaispöytä! :)
    OLis ihanaa jos joskus itsekin ehtis perheen kanssa syödä tuollaisen ihanan aamiaisen yhdessä! En oo kyllä ite koskaan maistanut noitaaleksanterinleivoksia! Näyttää kyllä herkulliselta,joten olisiko siinä yksi haaste? Oon töissä leipomossa,jossa on tarjolla jos minkämoista leivonnaista,niin sieltä kyllä vois yrittää napsia,vaikka tuollaisen- tai jotain muuta.. (=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin täytyy käyttää nyt nämä yhteiset loma-aamut hyväksi myös rauhallisten aamunaloitusten suhteen :) Sillä harvoin tosiaan arkena varmasti on aikaa kokoontua tällä tavalla yhdessä aamiaispöydän ääreen!

      Jos yhtään makea maistuu, niin aleksanterinleivoksia suosittelen ehdottomasti! Siinä todellakin olisi yksi sopiva, varsin herkullinen haastevaihtoehto :) Nam, kuulostaa kyllä varsin herkulliselta tuo sinun työpaikkasi ;) Ainakin hyviä vaihtoehtoja piisaa varmasti!

      Poista
  4. Näyttää tosi herkullisilta nuo leipomon sämpylät!<: Ei varmaan mikään voita aamulla tuoreita sämpylöitä... Oi:) Piristävä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Henna, että tällaisetkin pikkupostaukset miellyttävät ja piristävät päivää kivasti! :)

      Oli kyllä kieltämättä herkullisia sämpylöitä! :) Todella helpolla tapaa saa vaihtelua usein niin rutinoituneisiin aamuihin! Täytyisi siis todellakin panostaa enemmänkin tällaiseen :)

      Poista
  5. Tämä vasta onkin sitä arjen luksusta; ei edes tarvitse olla varsinaista syytä, mutta voi toisinaan rauhoittua ja hemmotella itseään kaikessa rauhassa vaikka aamiaispöydän äärellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Miksei voisi hemmotella itseään ja läheisiään ihan tällaisilla pikkuisilla jutilla enemmänkin arjessa ilman, että aina tarvitsisi olla jotain erityistä syystä? Auttaa varmasti tällaiset pikkujutut jaksamaan arjen kiireitä paremmin ja hymyssä suin! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)