lauantai 6. heinäkuuta 2013

Arjen pieniä iloja

Paljon on jälleen kaikkea kivaa tapahtunut postauksissa vilkkuneiden asioiden lisäksi, joten tässä olisi taas muutamia arjen iloja menneiltä päiviltä kuvien muodossa :)

♥ Vieraan saapuminen Helsingistä meitä moikkamaan ja sen myötä vietetty ihana päivä 

Viime viikon keskiviikkona saimme tosiaan jälleen vieraan Helsingistä ja tarkoituksenamme oli viettää päivä kahvitellen ja kuulumisia vaihtaen. Lähtiessämme kotoa Justuksen kanssa asemalle vierastamme vastaan, saimme saattajaksi Julpurin, kun Jarno lähti karvakorvaa samaan aikaan lenkittämään :)


Kukaan vieraistamme ei pääse välttymään Feeniks Cafen jätskihehkutukselta, ja saimpas vieraamme tarttumaan tähän suositukseen! ;)

Kävelimme ihan keskustan tuntumassa olevaa kaunista katua pitkin ja juttelimme kaikesta pienestä, kaikesta isosta. Päivä oli kaunis, seura ihan parasta ja seutukin ehdottomasti osa Riihimäen parhaita paloja :)

♥ Lahjotuksi tuleminen lakujen muodossa

Helsingin vieraamme muisti täytelakujen ystävää varsin osuvalla tuliaisella :) Aivan yhtä täydellinen oli tuliainen nytkin, kuin viimekin vierailulla, jolloin lahjakassi sisälsi muun muassa nougat-makukahvia ja aivan täydellistä kookoksen makuista valkosuklaata!

♥ Tuoksultaan lumoavan kukkakimpun saaminen herkkujen kera Noralta


Tämän kukkakimpun myötä varmistui ehdottomasti ajatus, että kyllä kotona tulee aina olla myös leikkokukkia - niin kovasti ne tuovat väriä ja piristystä elämään :)

"Nauti elämän pienistä asioista. Jonakin päivänä ymmärrät, että ne olivat suuria."

♥ Justuksen kasvun ja kehityksen seuraaminen

Justuksella oli torstaina puolivuotisneuvola ja saimme tietää myös miehen tuoreet mitat. Painoa pojalla on nyt hienot 7885 g ja pituutta 68,5 cm :) Muutenkin kaikki oli mainiosti - kertoivat siis perheen miehet näin minulle, sillä tämä kyseinen neuvolareissu hoidettiin ainoastaan miesten kesken. Nevolatädin terveiset: "Justus kasvaa ja kehittyy hienosti. Kääntyilee ja vatsallaan hytkyy. Kiinteitä ruokia menee jo hyvin."

♥ Lounas ihanan Minnin kanssa

Harvinaista herkkua ovat tapaamisemme nykyään Minnin muuton myötä, mutta sitäkin suuremmalla tahdolla haluaa pitää kiinni näistä harvoista treffeistä <3 Lounastreffien lisäksi saimme nauttia neitosen ja hänen poikaystäväsä seurasta eilen grillailun merkeissä - eikä pihalla ollut uima-allaskaan yhtään hassumpaa fiilistä aikaan saanut ;)

♥ Hemmotelluksi tuleminen hyvällä ruoalla


Minä vastaan meillä usein arkisista perusruoista, mutta Jarno taasen tekee uusia versioita milloin mistäkin ruoasta - ja minähän nautin! Torstaina sain nauttia tuorepastasta kera ihanan kermaisen, valkoviinillä maustetun kastikkeen :)

♥ Kesäisistä ruoista nauttimista

Kesällä ihan parasta on kesän mauista nauttiminen :) Kuvissa ei suinkaan ole kesäisintä ruoka-antiamme, mutta uusien perunoiden myötä kesä on tullut melkeimpä annokseen kuin annokseen. Miten voikaan uudet perunat maistua niin hyviltä? Niitä voisi syödä jo pelkästään vaikkapa perinteisen voi-sipulikastikkeen kera mielin määrin! Kunhan oman pihan antimet perunoista, tomaateista ja paprikoista porkkanoihin kasvavat vielä hieman, niin saamme maistella myös kesäisiä makuja ihan omasta takaa :) Ehkäpä täytyy myös laittaa joku päivä ennen ja jälkeen -kuvia pihastamme, sillä vaikkei kaikki ihan valmista vielä olekaan, on voikukkapeltomme muuttunut melkoisesti parempaan päin! Jo viimeistelty terassi tekee kyllä melkoisesti :)

♥ Minniltä lahjaksi saatu ihana rasiallinen suklaata :)

Sain Minniltä aivan ihanan rasiallisen herkkusuklaita, jotka kätkivät sisälleen mokkaisen täytteen. Samalla sain Hakaniemen kauppahallista "lähetyksenä" kaksi purkillista pikakahvia vaahterasiirapin ja vaniljan mauissa :) Vaikka kyse onkin pikakahvista, tykästyin näihin maullisesti ihan todella ostettuani Helsingin reissulla yhden purkin kokeiluun! Kiva matkavarustus pohjoisen reissuamme ajatellen ;)

♥ Justuksen ja iskän yhteinen päivä - ja sitä myöden äiskän puolesta podettu ikävä


Vietin ihanan päivän torstaina Porvoon vanhassa kaupungissa ystäväni kanssa. Päivä oli mahtava aurinkoisine ilmoineen ja ihanine putiikkeineen, mutta voi kuinka poikaa ehdin jo tuona aikana ikävöimään. En olisi koskaan voinut kuvitellakaan, että näin voimakkaan ikävän tunteminen jo lyhyessä ajassa olisi edes mahdollista. Mutta toisaalta taas olin todella iloinen Jarnon mahdollisuudesta viettää pojan kanssa kahden kesken laatuaikaa. Isä-poikapäivä olikin sujunut todella mainiosti ja varsin iloinen näky minua odotti, kun pojat yhdessä makoilivat papan pihalla vilttien päällä :) Ja kotona se vasta iloinen yllätys odottikin, kun Jarno oli ottanut koti-isän roolinsa tosissaan ja siivonnut jopa keittiön ;)

♥ Porvoon tuliaisista nauttiminen

Porvoosta tuli tuotua moneneliasta herkkua mukanaan - kuinkas muutenkaan :) Myöhemmin kirjoitan varmasti perusteellisemmin Porvoon reissustamme, mutta tässä hieman siis esimakua tuomisten myötä :) Ihania sisustuskauppoja ja muita pikkupuoteja tuli kierrettyä, mutta myös ihanien herkkukauppojen annista nautimme todella!

 Mukaan tarttui niin kesäjuomia kuin ihania makukahvejakin mansikkaisesta suklaa-appelsiiniin!


Myös karkkipuolta tuli ostettua - nougattryffeleitä sekä marmeladeja :)

Tällaisia arjen iloja meillä on ollut viime päivinä :) Nyt hankkimaan lisää hauskoja kokemuksia, sillä pian automme starttaa suuntanaan Naantali! Tänään tiedossa kylpylästä ja Naantalin kauniista kaupungista nauttimista ja huomenissa onkin sitten tarkoitus käydä moikkaamassa muumeja Muumimaailmassa! Meidän perheessämme minä olen vielä tässä vaiheessa se innokkain muumifani, mutta ehkäpä jo parin vuoden päästä myös Justus ymmärtää hyvän päälle ;) Reissuun lähdemme sellaisella poppoolla kuin minä, Justus, äitini sekä veljeni perhe. Jarno jää meillä pitämään kotia pystyssä, samoin kuin isäni herra Juliuksen kanssa. Paljon kaikkea hauskaa siis näille parille päivälle tiedossa! :) 

Mitkä ovat olleet teidän viikkonne kohokohtia vai ovatko ne vasta viikonloppuna edessä? :)

<3: Laura

16 kommenttia:

  1. Tulen aina hyvälle tuulelle, kun luen näitä arkiviikko-postauksiasi! :)

    Ja monessa postauksessa olet hehkuttanut noita kahviloiden jäätelöannoksia. Siitä inspiroituneena laitoin itselleni tavoitteen testata jotain kotikaupunkimme kahvilan jäätelöannosta. Saa nähdä, milloin toteutuu, mutta näyttävät nuo annokset niin herkullisilta, että täytyy kyllä testata täällä kotipuolessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Mari, että postaukset ovat sinulle sellaisia hyvän tuulen -postauksia! :) Ja suunnitelmasi jätskiannoksen suhteen kuulostaa todella hyvältä! Ottappa vaikka tavoitteeksi, että kesän aikana vielä annoksen herkuttelet ja voit tulla sitten kertomaan, että millaiseen päädyit ;)

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! :)
    Viikonloppu menee edelleen siinä toivossa kotosalla, että flunssa lähtis pois.
    Ois kiva kuulla, että miten päädyit sairaanhoitajaksi. Onko se ammatti kiinnostanut kauan vai missä vaiheessa päätit ja mikä on erityisesti kiinnostanut jne.
    Sellainen opiskelu- ja ammattipostaus, vaikka et tällä hetkellä opiskele/ole töissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta postaustoiveesta! Voisin ehdottomasti kirjoitella joskus ajan kanssa enemmänkin siitä, kuinka olen sairaanhoitajaksi päättynyt ja vaikkapa tulevaisuuden urahaaveista :) Tuleepahan asia muutenkin kohta taasen ajankohtaiseksi, kun töihin palailen ensi kuussa!

      Toivottavasti flunssa on sinulla pian taltutettu ja pääset aloittamaan terveenä uuden viikon! :)

      Poista
  3. Voi että, onpa ihana lueskella noin mahtavasta viikostasi! Kiva kun joka päivä pääsee käymään vähän eri paikoissa, Naantalia ja Porvoota ja ties mitä! :) Ja parhautta on varmasti juuri nuo lukuisat tärkyt kaverien kanssa. Kohokohtia löytyy varmasti jokaisesta päivästä, itsellä tosin lähinnä työn puolesta tällä hetkellä, mutta nekin on hyvä huomata :) Pieni "maakuntamatkailu" tekisi kyllä kieltämättä terää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, että kohokohtia voi löytää ihan arkisistakin asioista työpäiviä myöden! Niistäkin voi saada itselleen paljon - niin oppimisen kuin ihan hyvän mielenkin kannalta :)

      On kyllä maakuntamatkailu tehnyt hyvää ja nämä vasta ovat alkusoittoa, kun kunnon Suomireissumme alkaa viikon loppupuolella! Paljon uusia kohteita on tiedossa, mutta myös vanhoja tuttuja paikkoja kera ystävien ja sukulaisten :)

      Poista
  4. Muumimaailma on ihana paikka! Kävin siellä ensimmäistä kertaa viime kesänä; parempi myöhään kun ei milloinkaan. :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan mahtava paikka! Varmasti kuulette täälläkin vielä myöhemmin meidän muumiseikkailuistamme :)

      Todellakin kannattaa Muumimaailmaan käydä tutustumassa, vaikka näin vanhempanakin vasta! Itse olen edellisen kerran siellä käynyt 8-vuotiaana, joten olikin jo aika ottaa reissu uusiksi ;) Eikä ikä sano mitään, sillä olin nytkin aivan tosi innoissani paikasta, heh :D

      Poista
  5. Nämä arkesi pienistä iloista kertovat postauksesi ovat kyllä kaikkien hyvien postauksiesi joukossa niitä lemppareitani!:) Itse asiassa mietin, loukkaantuisitko, jos joskus vähän matkisin Sinua ja kokoaisin omaankin blogiini viikkoni kohokohtia? Kaikesta ihanasta viikon aikana tapahtuvasta kun ei millään vain ehdi kirjoittaa omaa postaustaan...
    Ihanaa Naantalin-reissua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiva kuulla Ida, että nämä ovat sinulle mieluisia! Itse kun niin tykkään juuri näitä postauksia tehdä :)

      Ja tottakait voit itsekin samalla tapaa postauksia tehdä! Tiedän, että lukisin sinunkin viikoistasi tällä tapaa enemmän kuin mielelläni :) Tämä on aivan mahtava tapa myös itselle osoittaa, miten paljon kaikkea ihanaa ja huomionarvoista arkeenkin voi kuulua :)

      Poista
  6. "Nauti elämän pienistä asioista. Jonakin päivänä ymmärrät, että ne olivat suuria." -teksti on kyllä niin totta ja niin paikkaansa pitävä. Taidan kirjoittaa tämän ylös ja laittaa jääkaapin oveen, että muistaisi tämän sanoman useammin!

    Taas niin ihana viikko sinulla, tulee itsekin hyvälle tuulelle näitä viikko-postauksia lueskellessani! <3

    Minun viikon kohokohtani on ollut, että tervehdyttyäni karkasin Pohjois-Karjalaan perheeni luokse halimaan ja pusimaan sisarusteni lapsia ja tapaamaan pikkuveljeni uutta tyttöystävää. Leipomoreissu saa siis odottaa vielä ensi viikkoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin rakastan tuollaisia kaikkia mietelauseita! Joskus tuntuu, että muutamassa sanassa voi olla viestinsä kautta ihan mahtava voima :)

      Heh, leipomo varmasti malttaa sinua vielä siellä hetken odottaa ;) Sillä niin kivalta sinun viikkosi kohokohta kuulostaa! Rakkaiden seurasta kannattaa aina nauttia, kunhan vaan saa siiihen mahdollisuuden! :) Ja on tosiaan kiva kuulla, että viikkokuulumiseni saavat myös siellä toisaalla hyvän mielen päälle - samoin minusta on aina ihana kuulla teidän muidenkin kuulumisia ja arjen kohokohtia <3

      Poista
  7. Sun tekstejä on ihana lukea! Selvästi säteilet elämää.

    VastaaPoista
  8. Minäkin tykkään näistä postauksista! :) Jokaisesta viikosta, ja päivästäkin, kun löytyy monia ilon aiheita, vaikkei niitä sillä hetkellä tunnistaisikaan. Esim. juurikin niin arkinen, mutta samalla kuitenkin erityinen asia ovat nuo uudet perunat, nam!

    Emmi

    Ps. Käy melkeempä kateeksi herkkuannokset, joita sinun oma kokkisi teille vääntää! Tuokin tuorepasta-annos, vau, oikein basilikat ja kaikki :) On Justuksella herkulliset ajat tiedossa, kunhan poika vähän vielä kasvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että sinäkin tykkäät! Voin sitten jatkossa hyvillä mielin näitä tehdä aina silloin tällöin :) Ja niimpä, miten oikeasti uudet perunat voivat olla muka niin paljon parempia ja oikein erityinen herkku "talvisempiin" verrattuna? Niin hyviä vaikka ihan pelkän voisulakastikkeen kanssa! :)

      Heh, saan tosiaan olla kyllä onnellinen tuosta omasta kokistani ;) Ihana ajatus se, ettei ruoanlaitto ole vain minun vastuullani! Tosin minä siivoan aina sotkut - sitä tuo kokki ei kyllä hallitse! :D Ja olenkin usein miettinyt, kuinka haluaisin, että Justus oppisi syömään todella monipuolisesti ja juurikin samoja ruokia kuin me :) Ja jos poika hyvän päälle yhtään ymmärtää, niin kyllä nämä ruoat tosiaan hänellekin luulisi maistuvan! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)