perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kesäreissu kauniiseen Kotkaan

Ja kesäkuulumiset jatkuvat jälleen! Seuraavaksi hypätäänkin viime viikon lauantaille, jolloin suuntana oli aurinkoinen Kotka ja ystäväpariskunnan tuparit :) Samaisen pariskunnan häitä juhlittiin viime elokuussa ja nyt oli siis tupaantuliaisten vuoro. Koolla tupareissa olikin iki-ihana lukioaikainen tyttöporukkamme puoliskoineen - ja tietenkin meidän pikkumies:) 

Koska Jarno oli vielä aamun töissä, pääsimme lähtemään vasta kolmen maissa. Minä valmistelin itseni, pojan sekä eväät ja ei kun tien päälle! Jarnolle mukaan asianmukaiset juotavat ja lisäksi pientä purtavaa :) Meilkeimpä odotan sitä, että pääsen valmistelemaan kunnon matkaeväät meidän pohjoisen reissullemme - ihan niin kuin omassa lapsuudessa aikanaan!


Tällä kertaa päätimme tyttöjen kanssa hommata yhteisen lahjan sijaan pienet omat tuparilahjat, ja meidän viemäämme lahjakassiin päätyi muumiaiheiset laudeliinat sekä saunajuomia pienen purtavan kera :)

Automatka vei meiltä Kotkaan noin kaksi tuntia, mutta hyvällä ilmalla matkaa oli mukava taittaa :) Automatkamme aikana koettiin myös synkkiä hetkiä, kun puolessa välissä reissua saimme soiton ystävältäni, että yksi meidän porukan tytöistä oli satuttanut aamulla jalkansa ja akillesjänteen pelättiin menneen poikki. Onneksi saimme kuitekin seuraavan viikon alussa kuulla, että vamma oli hieman odotettua lievempi ja ystävämme saattaisi selvitä ilman leikkausta ja kolmen viikon kipsauksella. Mutta tuolloin kyllä tutntui todella pahalta, mitä lisäsi entisestään se, että vain pari minuuttia puhelun jälkeen saavuimme onnettomuuspaikalle, jossa oli vakavan kolarin raivaustyöt vielä kesken. Kieltämättä nämä asiat synkensivät hyvää reissumieltä selvästi, mutta täytyi olla onnellinen siitä, että pääsimme itse lopulta ehjinä perille.


Saavuttuamme Kotkaan, emme ajaneetkaan suoraan ystäviemme kotiin, vaan suuntasimme ensimmäisenä Sapokka-nimiselle puistoalueelle. Ja voi että, kuinka kauniista alueesta olikaan kyse! Kun itse asustelee paikassa, jossa vettä ei ole nimeksikään, niin kaikki veteen liittyvä on omasta mielestä aivan tavattoman kaunista - ja erikoista tavallaan myöskin. Olisi ihmeellistä ajatella, että saisi omassa kotikaupungissaan nauttia tuollaisesta kauneudesta joka päivä! Nyt saan tyytyä ainoastaan läheisen mutalammikon ihasteluun ;)

Ja koska kotona tällaisia maisemia meille ei ole tosiaan suotu, niin nyt nautin sitten senkin edestä, sillä täydellinen kesäilma sen kun paransi maisemia entisestään :)


Kesäpiknik, illanviettoja, ihania ystäviä... Mitä kaikkea kivaa voisikaan tehdä, jos pääsisi viettämään ihan omilla kotikulmillakin aikaa tällaisissa maisemissa! Mielelläni vaihtaisin kahvilatreffit tällaiseen ympäristöön :)

Kaunis vesiputous :)

Koska pusitoreissu oli yhtäkkinen - joskin todella mukava - muutos suunnitelmiin, ei rattaita tullut otettua mukaan. Niimpä pikkumies pääsi iskän sylikyydissä ihastelemaan maisemia :)

Uudet kesävaatteet päällä oli mukavaa poseerata ;)

Meistä ei ristiäisten jälkeen perhepotretteja juuri taida olla, joten tässä todella harvinainen yhteisotos meidän koko pikkuperheestämme :) Jarno kun lähinnä hermostuu minun valokuvailuistani, niin tämänkin kuvan saaminen oli pieni ihme :D

Ja vielä lopuksi omakuva ikuistettuna :) Paljon tuli taas kuvia otettua ja hyvä niin, sillä kesän lopuksi onkin sitten mukava kootota kaikki kuvat yhteen ja tehdä itselle - ja vaikkapa isovanhemmillekin - kuvakokoelma kirjasen muodossa herra Justuksen ensimmäisistä kesäseikkailuista! :)

Kun puistoaluetta olimme ihasteleet jonkin aikaa, oli aika suunnata ihastelemaan vuorostaan ystäviemme kotia. Koska meidän tarkoituksenamme oli ajella vielä iltasella kotiin, niin aikaa ei aivan liian paljoa ollut käytettävänä. Muut olivat tulleet jo aikaisemmin ja olivat aikeissa jäädä yöksikin, mutta me koimme helpoimmaksi tehdä ainoastaan päiväreissu, mikä entisestään kutistui Jarnon aamuvuoron takia. Tulevien kesäreissujen vuoksi varaa hotellihuoneeseen ei oikein olisi ollut ja isäntäväen luona yöpyi jo sen verran paljon porukkaa, että me Justuksen matkasängyn kera olisimme olleet ehkä hieman liikaa. Mutta pääasia, että reissuun kuitenkin pääsimme, vaikkei aikaa paljoa ollutkaan! :)


Asunnolle päästyämme, saattoi jo heti ensisilmäyksellä mielipiteensä ystävieni kodista lausua: koti oli aivan ihana - kuinkas muutenkaan! Ystävälläni on niin hyvä maku, että olisin varmasti kelpuuttanut tavaran kuin tavaran heidän kodistaan meille ;) Meillä itsellämme värimaailma tosin on tumma, mutta tämä vaalea sävymaailma ihanan vanhahtavine yksityiskohtineen oli myöskin juuri minun makuuni. 


Emäntämme oli loihtinut meille taas kaikenlaista ihanaa syötävää, kuten kana-fetasalaattia sekä kinkku-makaronisalaattia kermaviilikastikkeella. Sen verran itse aloinkin olla jo perille saavuttuamme nälissäni, että kärkyin syömisten äärellä heti ensimmäisenä, kuin mikäkin lokki :D Ja vaikkei nälkäkään olisi vaivannut, niin kyllä nämä tarjottavat olisivat maistuneet!

Salaattien rinnalla patonkia tuorejuustolla :) Ja jälkkäriksi tehty mustikkainen juustokakku oli niin hyvää, että santsikierroksia oli aivan pakko tehdä! :)

Vaikka vieroksunkin kaikkea mahdollista Angry Birds -tavaraa, enkä Justuksellekaan mitään kyseisen tuoteperheen tavaroista ole ostanut, niin vihaisen linnun pinkki lakritsapatukka minulle kuitenkin maistui ;)

Jossain vaiheessa iltaa selvisi, että minä saan sujahtaa kuskin rooliin, kun on kotimatkan aika. Tämän vuoksi turvauduin mukanani tuomaan vaahterasiirappiseen pikakahviin - ettei vaan väsy iskisi tien päällä. Saimpahan myös samalla hyvän syyn maistaa kyseistä hankintaani ensimmäisen kerran :)

Justuksen pukukoodi oli ihan omaa luokkaansa samoin kuin meno ja meininki :D

Hyvä ettei poika päässyt äiskältään unohtamaan, kun niin mukavasti tytöt kierrättivät poikaa sylistä syliin ;) Noh, ei nyt sentään, mutta äiskän kädet lepäsivät, syötyä tuli kerrankin ilman Justusta sylissä ja poika nautti saamaastaan huomiosta :) Jostain kumman syystä sukupuolijakauma oli taasen aika selvä - tytöt juttelivat sisällä seuranaan pikkumies ja pojat viihtyivätkin sitten parvekkeen puolella.

Maisemia isäntäväen parvekkeelta! Näitä maisemia olisin voinut mielelläni jäädä pidemmäksikin aikaa ihastelemaan, mutta kun kello lähestyi puolta kymppiä totesin, että olisi ehkä meidän aikamme alkaa tehdä lähtöä. Olimme jo etukäteen miettineet ajoittavamme lähdön Justuksen iltaunien aikaan, jolloin pojan rytmi pysyisi kohdillaan. Hieman haikein mielin lähdin ystävieni luota pois, sillä olisi ollut niin ihanaa jatkaa iltaa vielä heidän kanssaan - niin harvinaislaatuisia nuo yhdessävietetyt hetket nykyään ovat. Mutta iloinen olen jo siitä, että edes käväisemään ehdimme  

Kun kotimatkaa oli takana puolisen tuntia, niin Justus vihdoin nukahti. Kotimatka sujui hyvin lomamatkan suunnittelun ja omalaatuisten vihvevisojen merkeissä :D Hieman etukäteen ajamista jännitin, sillä vaikka kotikaupungissa ajelenkin melko paljon, on minun osaltani pidemmät matkat jääneet harvemmalle ajolle. Mutta liikennettä ei tietenkään näin lauantai-iltana juuri ollut, joten ajaminen oli todella mukavaa - hyvällä säällä, hyvässä seurassa :) Surkean suuntavaistoni ansiosta tosin sain melkoista pilkkaa osakseni alkumatkassa siitä, löytäisinkö kotiin. Ehdin jo loppumatkasta tuuletella onnistumistani, kunnes lunastin Jarnon odotukset ajamalla juuri ennen Riihimäelle saapumista harhaan, hups! Mutta kotiin pääsimme turvallisesti vähän puolen yön jälkeen :)

Sellainen oli siis ensimmäinen yhteinen pieni kesäreissumme, josta on hyvä jatkaa uusia kesäisiä seikkailuita kohti! :) 

<3: Laura

23 kommenttia:

  1. Pidan erityisen paljon blogistasi :)
    Ja etenkin tämä postaus miellytti, koska onhan kyseessä oma kotipaikkakuntani ;) Ompa hassua katsoa kuvia ja lukea tekstiä jonkun ulkopaikkakuntalaisen näkökulmasta, itse ei osaa enää tarpeeksi tätä kauneutta arvostaa! Mukavaa kesän jatkoa teidän perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tosi mukava kuulla! :)

      Hauska sattuma tuo sinun kotikaupunkisi - on tosiaan varmaan jännä lukea toisen hehkutusta jostain, mikä on itselle ihan arkipäivää :) Heh, sinun pitäisi tulla katsomaan vähävesistä Riihimäkeä ja sitä, kuinka suuri ihme tuollainen mutalampikin täällä on, jollainen meidän lähistöllä sijaitsee :D Silloin varmaan taas osaisit enemmän iloita kotiympäristöstäsi ja näkisit sen kauneuden! ;)

      Samoin sinulle lämpöisiä kesäpäiviä! :)

      Poista
  2. Justus on kyllä suloisin vähään aikaan näkemäni pikkumies:) Äitikin näyttää tosi kauniilta. Ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Justuskin kiittäisi, ellei olisi juuri nokosilla ;)

      Poista
  3. Miten ja milloin tutustuit Jarnoon? Sairastitko anoreksiaa jo silloin ja miten Jarno on suhtautunut sairauteesi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan me tutustuttiin jo viitisen vuotta sitten, jolloin olin vielä terve, mutta seurustelemaan aloimme minun jo sairastuttua. Tai oikeastaan olin jo sairastanut pari vuotta siinä vaiheessa. Sairastuessani seurustelin toisen kanssa, ja tuo nelisen vuotta kestänyt suhde päättyi melko pian sen jälkeen, kun sairaalaan jouduin - onneksi.

      Kun tiemme taas kohtasivat Jarnon kanssa uudelleen, olin kieltämättä melko huonossa voinnissa, enkä oikein voinut edes kuvitella, että energiat olisivat riittääneet uuteen suhteeseen. Mutta niin se vain alkoi ystäväpohjalta ja melko nopeasti sitten suhde eteni :)

      Ihan ihmeellisellä tavalla Jarno ymmärsi sairautta ja minua jo alusta alkaen, mistä olen yhä hieman ihmeissäni! Hänen tukensa on ollut kyllä ratkaisevassa roolissa parantumiseni suhteen. Toki hänenkin uskonsa ja jaksamisensa on ollut usein koetuksella ja ihmettenkin, että miten hän kesti pitkiä sairaalajaksojani. Mutta niin vain niistä selvittiin ja tässä nyt ollaan. Jarno sanoi yksi päivä melkoisen osuvasti siten, että hänen aikanaan parantuminen käynnistyi, mutta Justus viimeisteli sen. Niin totta :)

      Poista
    2. Pystyisitkö totteuttamaan Jarnon näkemys anoreksiasta - postausta? :)

      Poista
    3. Ihan kiva idea, mutta täytyy hieman miettiä toteutusta :) Sen tiedän, etten häntä itseään missään nimessä kirjoittamaan saa :D Mutta ehkäpä siten, että hieman kyselisin häneltä ja kirjoittaisin siltä pohjalta - jos nyt saisin mitään kunnollisia vastauksia :) Ehkäpä jonkinlaisen saisin kyhättyäkin joskus kokoon!

      Poista
  4. Aaaaivan upeita maisemia, kyllä Suomesta löytyy niin upeita luontopaikkoja ettei sitä kaupungissa eläessä aina muista! Olet Laura aivan super kaunis ja jotenkin "äidillisen" näköinen näissä kuvissa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Olenkin ihan innoissani listaillut kaikkia kesäkaupunkeja ja paikkoja luonnon keskeltä, joissa on pakko päästä loppukesän autoreissullamme käymään! :)

      Ja kiitos T viimeisestä lauseesta <3

      Poista
  5. Ihania juttuja olet Laura tänne kirjoitellut! Olen viimeiset kaksi viikkoa ollut poissa kotoa eri puolella suomea lastenleireillä töissä, niin en ole ehtinyt samalla tavalla lukemaan ja kommentoimaan ihania postauksiasi. Raskaat työpäivät jaksoin loppuun asti ajattelemalla, että illalla pääsisin lukemaan ihanaa blogiasi, kiitos siitä sinulle. :)

    Mukavan reissun olette tehneet Kotkaan! En ole koskaan käynyt siellä, joten oli kiva nähdä vähän kuviakin sieltä. Ihanaa viikonloppua sulle, Laura! <3

    P.s. Ihana perhepotretti-kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiva kuulla sinustakin Jenni! <3 Ihan jo ikävä tuli sinun ihania kommenttejasi :)

      Kuulostaa kivalta työrupeamalta, mutta uskon, että raskasta on ollut! Tuollaiset leirit kun ovat niin intensiivistä työntekoa ja vielä vauhdikkaitten lasten kanssa, niin varmasti on ottanut tuollainen ihan jaksamisen päälle. Toivottavasti pääset nauttimaan kunnon lomailustakin jossain vaiheessa kesää! :)

      Ja tosiaan, Suomessa on kyllä niin paljon ihania paikkoja, joissa ei ole päässyt käymään ja joista ei edes ennen ole tiennyt! Itse aionkin ottaa monta tuollaista paikkaa kohteeksi tänä kesänä :)

      Samoin sinulle kivaa viikonloppua Jenni ja toivottavasti lämmintä ja aurinkoista sellaista! :) Viime päivät kun ovat olleet ainakin täällä niin sateisia ja koleita!

      Poista
    2. Kiitos, kylläpä piristi, ettei siellä ole minua unohdettu :)

      Työrupeama oli raskas, mutta samalla niin mahtava ja antoisa. Onneksi nyt saa kunnolla levätä ja toipua. Todella intensiivistä työtä se oli ja ensimmäinen viikko oli niin, että olin käytännössä koko ajan töissä.

      Niinpä, sitä vain miettii, että miksi aina pitää lähteä ulkomaille, kun Suomessakin on niin monta mahtavaa kaupunkia jossa ei ole koskaan käynytkään. Mukavaa, että käyt itä-suomessa reissailemassa, koska Joensuun läheltä olen kotoisin, niin sellaisia tekstejä olisi kiva lukea. Aurinkoa kyllä kaivataan monen sateisen päivän jälkeen. Pidetään peukkuja, että edes juhannuksena paistaisi aurinko.

      Poista
    3. Juu en todellakaan ole sinua ja aina niin kivoja kommenttejasi unohtanut! :)

      Nyt vaan joo peukut pystyyn, että saataisiin hyvät juhannussäät samoin kuin loppukesälle aurinkoiset ilmat! Ja täytyy joo ehdottomasti tehdä sitten kunnon lomapostaus reissustamme! :)

      Poista
  6. Ihana reissu takana ja sääkin näytti suosivan. Ja mikä parasta, koko porukka viihtyi! Tällaiset arkipäivän kuulumiset ovat aina ihanan piristävää ja positiivista luettavaa. Olen niin onnellinen puolestasi Laura, ukn elämäsi on asettunut uomiinsa, ilman, että sairaus sitä määrittää. Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattui kyllä niin hyvä tuuri tuon sään suhteen! :) Vaikka kuinka ihana paikka muuten olisiskin, niin ei sellaisesta samalla tavalla pysty nauttimaan, kuin kauniilla aurinkoisella ilmalla!

      Kiitos ihana tyttönen <3 Toivon niin kovasti, että sinäkin pystyt nauttimaan kesästä ihan täysillä, etkä anna sairauden rajoittaa ja viedä iloa päivistäsi! Ihanaa viikonloppua myös sinulle! :)

      Poista
  7. Ihanalta reissulta kuullosti! Erityisesti postauksestasi pilkahti eräs lause; ''Ja vaikkei nälkäkään olisi vaivannut, niin kyllä nämä tarjottavat olisivat maistuneet!''. Tämä jos mikä kertoo, että olet päässyt eteenpäin! Jos tuolla siis tarkoitat, että olisit nauttinut pöydän antimista vaikkei sinulla olisikaan ollut raastava nälkä. Itse kamppailen juuri tuon nälkäasian kanssa. Uskallanko ottaa hiukan lisää ruokaa, jos nälkä vielä jää? Paisunko silloin muodottomaksi möykyksi? Entä jos seuraavalla aterialla ei olekaan nälkä? Onko ylipäätään normaalia syödä niin paljon, että nällkä tyydyttyy? Jääkö muille ihmisille ruuan jälkeen nälkä, ja ottavatko he silloin lisää? Näiden kysymysten parissa olen joutunut kamppailemaan. Ja jos joskus uskallankin ottaa vaikka leivän lisää, kun nälkä vielä on, sen tuoma kylläisyyden tunne on aivan hirveä! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisäisin vielä että oma Hesan reissuni meni paremmin kuin hyvin! Se oli suoraan sanoen täydellinen. Niiden kolmen päivän aikana tuntui oikeasti, että olen hyvää vauhtia karistamassa syömishäiriön kahleita itsestäni. Ja tajusin myös, että omalla toiminnallani pystyin nauttimaan siitä reissusta! En vielä pari kuukautta sitten olisi voinut kuvitellakaan sitä; voimani eivät vain olisi riittäneet. Ja ennen kaikkea sain maistaa taas paloja oikeasta elämästä; ruokailut siis sujuivat todella hyvin! Pystyin nauttimaan kaikista niistä mauista. Tietysti välillä tuli kunnon morkkista, kun niin vapautuneesti ja ''normaalisti'' söin, mutta en antanut niiden häiritä.

      Käytin siis paljon ''When doupt, just do it''-taktiikkaasi, ja se tehosi! Mahtava tunne, kun tajuaa, että maailma ei kaadu uusiin ruokiin, joita ravintoloista saa. Se ennen kaikea avautuu! :)

      Poista
    2. Tuo kuvailemasi asia on kyllä vienyt minulta todella pitkään! Vaikka pitkään olikin jo ollut niin, että pystyin syömään mitä vain eikä kiellettyjä ruokia enää ollut, niin ruoan lisää ottaminen ja kylläisyysasteen arvioiminen normaalilla tavalla oli ihan todella haastavaa. Nyt olen kuitenkin oppinut sen, että syödä saa ja tuleekin syödä siten, että tulee ihan kunnolla kylläiseksi! Juurikin tuon "epäilypostauksen" neuvojen mukaan olen toiminut ja sitä kautta opetellut toimimaan luontaisten tuntemusten mukaan :) Näin ollen oikeasti pystyn syömään ihan täysin kylläiseksi, mutta myös ottamaan lisää ihan vain siksikin, että ruoka oli niin maittavaa :)

      Ja todella kiva kuulla, että Helsingin reissusi oli onnistunut! :) Tuollaiset kokemukset vahvistavat varmasti tervettä puolta ja sitä, että osaa oikeasti iloita onnistumistaan terveellä tavalla! Ja varmasti tuo kuvailusi jaksamisesta, voimien riittämisestä ja elämästä nauttimisesta saavat sinut haluamaan tuota kaikkea vain lisää! Eli hyvä sinä! :)

      Poista
  8. Sullahan on ihanan tuntuinen blogi, mitä tuossa luin uusimpia postauksia ja muutaman vanhimman postauksen. Näytät olevan hyvin tervehtynyt! En kyllä tuolta väliltä ole postauksia lukenut, joten en tiedä missä tahdissa oot koko ajan ollut paranemassa jne.. mutta uusimpien postauksien jälkeen luin vanhimpia postauksia ja niistä oli melkein vaikea uskoa, että oot oikeesti käynyt ne hengenvaaralliset osastohoidot ja no kaiken kaikkiaan anoreksian.

    Itselläni sai tänä vuonna terveys yliotteen, kun vuosi sitten laihdutin 10kg ja siinä kannustettiin. Se meni ihan hyvin eli en tehnyt mitään radikaalia. Menihän tuohon kuitenkin aikaa 7 kuukautta. Tuon jälkeen paino on myös pysynyt siinä (bmi 22 paikkeilla).
    Kuitenkin aika paljon se painon stabiilina pysyminen on aiheutunut siitä, että jatkoin liian vähäistä syömistä ja kehoni kompensoi ne mättöpäivillä, jolloin kontrolli oli jossain ihan kateissa. Sen jälkeen taas tuli tiukat kontrollifriikkeydet ja sama toistui. Nyt haluan oppia syömään riittävästi ja ilman kieltoja. Kevään mittaan kuitenkin huomasi, että kunto ei enää lähtenytkään nousuun ja salilla enemmänkin piti laittaa matalammat painot kuin aikaisemmin.
    Lisäksi kaikki kontrolli kehoa ajatellen lähti vaan vatsan vihaamisesta.
    Nyt kuitenkin ymmärrän, että se on turvonnut ja nesteitä keräävä juurikin tuon liian vähäisen syömisen takia + hiilareilla kompensoinnin takia. Se ei yksinkertaisesti toimi! Lisäksi keväällä sai kärsiä vatsakivuista ja edelleen niitä on.
    Itseäni ainakin on helpottanut, kun olen myöntänyt asian itselleni.
    Enää en usko, että epämukava olo/näkö vatsassa olisi ikuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla, että tykkäät blogista! :)

      Tosiaan, onhan tässä melkoisia vuosia takana ja erityisen rankkoja sellaisia. Mutta onneksi olen nyt tässä, näin tervehtyneenä ja muutenkin saan elää tähän astisen elämäni ehdottomasti parasta aikaa :) Parantuminen alkoi ehkäpä lopullisesti viime vuoden alkupuolella, mutta senkin jälkeen on ollut vielä välillä melko vaikeaakin. Eli oikeastaan vasta Justuksen syntymän jälkeen on tapahtunut se suurin muutos ajattelutavassa ja elämässä :)

      Sitten siihen mitä omasta tilanteestais kirjoitit! Kuvailusi kertoo hyvin siitä, miten erilaisia ongelmia kullakin voi olla syömisen kanssa! Vaikkei varsinaista diagnosoitua syömishäiriötä ehkä olisikaan, niin varmasti syöminen tuottaa jonkinlaista murhetta ja huolta aivan liian monelle. Vaikka itse laihdutitkin maltilla, niin silti selvästikin mielesi ei ihan ole pysynyt mukana siinä, jos ruokailu on jäänyt niin epätasapainoon siten, että välillä syöt liian vähän ja välillä taas vastaat sitten kunnolla kehon nälkähuutoon. Mutta kuulostaa enemmän kuin hyvältä, että tiedostat itsekin yhteyden hyvän syömisen ja vatsan hyvinvoinnin välillä! :) Itse tiedän paremmin kuin hyvin, että sallitutn ja tasapainoisen syömisen oppiminen on haastavaa, mutta mahdollista. Varmasti sinunkin kehosi voi taas hyvin ja paino pysyy tasapainossaan, kunhan syöt hyvin ja riittävästi. Samalla katoaa pikkuhiljaa ne kaikki kontrollin tarpeet sekä kielletyt ruoka-aineet. Ainakin näin minulle kävi. Hassultahan se tuntuu, että aikuinen ihminen joutuu ns. opettelemaan uudelleen syömään, nälkään vastaamisen jne. mutta kun sen oppii, niin kyllä mieli ja kroppa voivatkin sitten hyvin :)

      Tsemppiä sinulle kovasti, toivottavasti onnistut taas löytämään sen hyvän olon ja hyvän fiiliksen, mitä syömiseen tulee! :)

      Poista
    2. No todellakin kaikenlaisia ongelmia voi olla! Oon viimeiset reilu vuoden vetänyt herkkuja paljon, mutta ilman nautintoa. Nyt tuntuu, että oon aika vahvoilla siinä että en enää ahmi vaan syön joka päivä sopivasti ja aloitan herkuilla herkuttelun silloin tällöin. Eihän niitten nimet nyt muuten ois herkut ;)
      Nyt pari päivää olenkin nauttinut ja huomannut samalla myös heti, että ei se ruoka ja syöminen sen ihmeellisempi juttu ole :D Toki palkkiona saan kärsiä tässä vatsakivuista ja jalkapallon kokoisesta vatsasta, mutta eiköhän esim. kuukauden päästä tilanne ole jo ihan eri!

      Lisäksi stressasin hirveesti siitä, että miten haen ens keväänä ja pääsenkö minnekään jne. Nyt haluan heittää sellaiset murheet romulaatikkoon. Kun parhaansa tekee rennoin mielin niin se saa luvan riittää!

      Poista
    3. Kuulostaa ihan todella hyvältä asenteelta! :) Sillä jos on yhtään sellaiseen taipuvainen, niin stressi ja murheet varmasti lisäävät myös syömisongelmia! Eli juurikin rennoin mielin, itseäsi kuunnellen ja sallivasti etenet, niin varmasti hyvä tulee! :)

      Joten rentoa ja nautinnollista kesää sinulle! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)