keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kahden laiskan päivällinen

Tämän aterian nimi juontaa juurensa vain ja ainoastaan  siihen, kuinka minulla ja Jarnolla oli viime viikon tiistaina laiskuus huipussaan, emmekä jaksaneet lähteä käymään kaupassa:D Ainoa vaihtoehto oli siis koota ateria puolityhjän jääkaapin sekä pakastimen antimista. 

Tältä näytti lopulta meidän kahden laiskan päivällisemme :) Mutta miten tällaiseen lopulta päädyimmekään?

Itse ehdotin kaapissa jo pitkään lojuneiden, jostain juhlista jääneiden, puolivalmiiden patonkien paistamista sekä täyttämistä. Meillä löytyi jääkaapista halloumijuustoa, joka eräällä grillailukerralla jäikin käyttämättä, joten mikäs olisikaan ollut parempi käyttötarkoitus sille kuin tomaatti-basilika-punasipuli-halloumi -täytteiset patongit! Noh, tuo ajatus kariutui siihen, että patonkien päiväys olikin mennyt jo menojaan. Samaisista aineksista saisi kuitenkin loistavan salaatin, joten alkuruoka oli näin lyöty lukkoon.

Tomaattia, punasipulia ja basilikaa maustettuna valkosipulisella oliiviöljyllä, balsamicolla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ja päällä salaatin kruunaamassa pannulla paistetut halloumijuustosiivut.

Pääruokaa olikin sitten vaikeampi keksiä, sillä lihaa jääkaapissa voileivälle tarkoitettuja leikkeleitä lukuunottamatta harvoin on sattumalta. Pakastimesta löytyi kuitenkin pussi valkosipulilla maustettuja katkarapuja, joten siitä sitten vaan ideoimaan! Keitto tuntui sopivalta jatkeelta alkuruokasalaatille, ja jos oheen ottaisi vielä leipää, niin eiköhän se mahakin siitä täyttyisi :)

Joten satunnaisten ainesten yhteenkokoamisen tuloksena Jarno teki meille kermaisen katkarapukeiton. Keiton valmistukseen uhrasimme Italiasta syksyllä ostamamme valkkarin, sillä Jarno halusi ehdottomasti keiton valmistuksessa viiniä käyttää. Olimme odottaneet hetkeä, jolloin minäkin voisin lasillisen yhdessäostettua viiniä maistaa, mutta saimpahan osani siitä keiton kautta ;) Sitruuna viimeisteli vielä keiton ja valmista tuli :)

Leipälisuke valmistui paahtoleivästä, valkosipulituorejuustosta sekä Oltermannin jämäpalasta. Paahdoin ensin leivät kevyesti paahtimessa, leikkasin reunat pois ja paloittelin leivät neljään osaa. Tämän jälkeen vain tuorejuustoa jokaiselle palalle, raastettua juustoa pinnalle ripoteltuna ja uuniin hetkeksi. Jarno upotti leipänsä sipulikeiton tapaan keittoon, mutta minusta ne toimivat haukasti keittoon dipattuna :)

Tässä siis meidän laiskojen ateriamme :) Kaikki maistui, ja pääsimmepä vielä halvemmallakin, kun ei tarvinnut kaupassa käydä :D Niin ja tietenkin aterian kruunasi vielä itsetehty turkinpippurijäätelö!

<3: Laura

10 kommenttia:

  1. Teillä kyllä kekseliäisyyttä löytyy! Kuola valuen taas katselen pöytänne antimia. Ja tämä on todella sitä arjen luksusta; vaatimattomista raaka-aineista saa loihdittua vaikka mitä herkkuruokia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos :) Tällaista oikeasti pitäisi harrastaa useamminkin! Tulisi varmasti ruokakuluissakin säästettyä paljon, jos vaan keksimällä keksisi kaikille jääkaapin ja ruokakaappien aineksille käyttöä! :)

      Poista
  2. Nam, melko herkullisen aterian ootte saaneet loihdittua! Kelpaisi minullekin, mutta ei taida olla enää murun murustakaan jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni :) Kyllä juu ruoat katosivat nopeasti parempiin suihin eikä murustakaan jäänyt ;) Voisi melkein ottaa tavaksi väsäillä vaikka kerta viikkoon kunnon jämäateria ja postailla niistä kokeiluista!

      Poista
  3. Herkullista ja parasta "jämäruokaa" mitä ole nähnyt!:) muistat varmaan ajan kun tuollainen sponttaanisuus ei olisi tullut kuuloonkaan!? Näistä hetkistä tulee nauttia oiken ansaitusti! Mukavaa ja nautinnollista juhannusta!
    Toivottavasti saamme pöydän antimista kuvia ja kertomuksia myöhemmin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :)Ei todellakaan tuollainen olisi ennen ollut mitenkään mahdollista! Ennen kun piti tarkalleen tietää melkein jo edellisenä päivänä, mitä tulisimme syömään ja milloin jne. Eikä kyllä tuollaiset ruoka-aineet olisi ollut myöskään mitenkään mahdollisia minulle! Ihanaa ja helppoa elämä tällä hetkellä siis entiseen verrattuna :)

      Samoin ihanaa ha nautinnollista juhannusta sinullekin! Eiköhän jotain juhhusherkkujenkin kuvia tänne eksy ;) Toki siitä riippuen, kehtaanko tietyssä seurassa ainaisia ruokakuviani napsia :D

      Poista
  4. Hehe, no olipas aika tasokasta "jämäruokaa". :D Eihän tuota voi jämikseksi kutsua edes! Meidän jämäruoat ovat vähän eri tasoa... Olette kyllä taitavia kokkeja, ihan oikeasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan tällaisista voi kiittää Jarnoa ja sen vieroksuntaa reseptejä kohtaan! Olen oppinut itsekin ihmeellisesti irtautumaan resepteistä tai katsomaan vain hieman suuntaa joistain resepteistä! Toki leivonta on eri asia, mutta näin lämpimien aterioiden kohdalla olen oppinut irtaantumaan resepteistä ja oppimaan uutta ihan kokeilemalla! Varsin hauskaa ja vapauttavaa! :)

      Poista
  5. Nam! Näyttää upealta! Varsinkin tuo keitto; yllättävää,mitä kaikkea jämistä saa aikaan,kun jaksaa miettiä!! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitäisi oikeasti käyttää enemmänkin mielikuvitusta hyväksi ja tehdä tällaisia jämäaterioita! Säästäisi kummasti varmasti myös rahaa, eikä ruoka-aineita menisi niin hukkaan! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)