maanantai 24. kesäkuuta 2013

Justuksen eka juhannus :)

Sitten hieman perusteellisemmin meidän pikkuperheemme juhannustunnelmien pariin  :) Juhannuksemme piti sisällään muun muassa seurustelua, auringosta nauttimista, herkuttelua, ihanan perheen seurassa oleskelua, petankkin pelailua, järvivedessä pulahtamista, mökkisaunan löylyistä nauttimista, laiturifiilistelyjä ja vielä kerran paljon herkkuja!  Tässäpä siis teille kuvien muodossa tunnelmia näiltä hetkiltä, Justuksen ekalta juhannukselta :)

Tunnelmia juhannusaatolta...

 Hyväntuulisina lähdimme reissuun, kuten kuvasta näkyy! Meidän juhannuksemme starttasi jo perjantaina puolen päivän aikoihin, kun otimme suunnaksi naapurikylän ja Jarnon serkun perheen kodin :) Vaikka matkaan menikin autolla vain viitisen minuuttia, vaihtuivat maisemat suoraan maaseutumaisemiin peltoineen ja laiduntavine eläimineen. Ihan mukava maisemanvaihdos siis!


Juhannushan on tunnetusti grilliherkkujen juhla, joten mekin olimme varautuneet päivään hyvillä grillieväillä. Päivällä grillattiin makkaraa, mutta illemmalla panostimme ruokapuoleen sitten hieman enemmän :) 

Olimme varautuneet Jarnon kanssa grillipihveillä, bbq-marinoiduilla maisseilla, pekoni-tuorejuustosienillä, kasvisnyyteillä sekä tietenkin halloumilla. Lisäksi pääsin maistamaan ensimmäistä kertaa ikinä salamibratwurstia, mikä sekin maistui melkoisen hyvälle!

Meno oli varsin vauhdikasta ja oman perheeni kanssa rauhallisempaan menoon tottuneena aloin olla jo alkuillasta melkoisen puhki :D Vauhdikasta menoa pitivät yllä muun muassa Jarnon serkun lapset, joilta energia ei tunnu loppuvan koskaan! Noh, tekee minullekin hyvää vain tottua jo valmiiksi sellaiseen, sillä eihän sitä koskaan tiedä, kuinka menevä tapaus Justuksestakin tulee! Ja vaikka Justus näyttääkin kuvassa siltä, että olisi nauttinut jotain maitoa vanhvempaa, oli hän todellisuudessa ihan maidon voimalla mitä parhaimmalla päällä ;) Itselleni parasta illassa olikin melkeimpä Justuksen hyväntuulisen oleilun seuraaminen :)

Kun minä lähdin Justusta kävellen välillä nukuttamaan, sain mukaani kaksi pyöräilevää vauhtitapausta, jotka keräsivät matkan varrelta kukkakimpun minulle :) Meno oli kyllä kieltämättä sellaista, että ihmettelin, että Justus edes lenkin aikana nukahti :D Loppuillasta pelasimme vielä yhdessä petankkia koko porukan voimin, mikä oli ihan hauskaa pitkästä aikaa. Kahdet lastenrattaat mukanamme kiersimme ympäri pihaa pareittain peliä pelaillen. Tosin minun heittokädelläni ei kovin kummoista pistesaalista oikein voinut meidön tiimille odottaa. Siitä loistavasti omaa kieltään kertoi suoraan alppiruusupuskan läpi heitetty kuula, hups! :D

Kun pelit oli pelailtu ja kello alkoi lähestyä iltasen puolta, niin vaidoimme vielä hetkeksi paikkaa ja tällä kertaa suuntana oli Jarnon toisen serkun koti. Siellä viihdyimme vain hetken ja olimme toiveideni mukaan jo ajoissa kotona, jotta Justuksen unirytmi säilyisi hyvänä. Sen verran rankkaa seurusteluineen Justuksella oli kuitenkin selvästi päivän mittaan ollut, että tavallinen nukkumaanmenoaika siirtyi parilla tunnilla eteenpäin ja uni tuli vasta rankan nukutusurakan myötä. Mutta onnellisesti päivä olikin sen jälkeen pulkassa ja itsekin saatoin kaatua seuraavaa päivää innolla odottaen sänkyyn :)

Ja tunnelmia juhannuspäivältä...

Vaikka toki perjantainakin oli mukavaa, on se aina ihanaa ja itselle rentouttavinta päästä viettämään aikaa oman perheen ja itselle niiden läheisimpien ihmisten kanssa. Niin kuin tälläkin kertaa, kun lauantaina otimme suunnaksi Kuhmalahden kunnan ja Vehkajärven rannan eli vanhempieni kesämökin :) Tiedossa oli siis Justuksen ensimmäinen mökkireissu! Minä toimin tällä kertaa kuskina ja mikäs minun oli ajellessa rauhallisilla teillä, kun juhannusruuhkat olivat jääneet taakse edellispäivälle ja odottaisivat meitä vasta seuraavana päivänä paluuruuhkien muodossa. Hämeenlinnan Abc:lla pysähdyimme tekemään pienet ruokaostokset ja mukaan tarttui myös kesän ensimmäiset herneet!

Seuraavan pysähdyksen teimmekin sitten Pälkäneellä, Niittyseppälä-nimisessä kesäkahvilassa. 

Paikka on minusta jotenkin aivan ihana ympäröivine mansikkapeltoineen, kesäkahviloineen ja kesätoreineen :) Olipa alueella myös lapsille oma seikkailualue peikkopolkuineen ja ponikyyteineenkin!

Muutenkin mökkireitillämme on kivoja taukopaikkoja, joita ihan mielellään tukeekin :) Liian usein tulee käytyä isojen ketjujen huoltoasemilla, kun paljon veihättävämpiäkin paikkoja olisi tarjolla - tosin joillakin reiteillä harmittavan vähän!


Jarno ehdotti, että nappaisimme mukaan mökkiväelle tuliaisiksi tuoreita leivonnaisia ja niimpä valikoin meille erilaisia herkkuja tuoreesta munkista mansikkaviineeriin saakka. Myös torimyymälän puolella oli pakko päästä pyörähtämään ja sieltä otin mukaani pussin mitä parhaimpia lehmäkarkkeja! :)

Itselläni Pälkäneen alueesta tulevat lähinnä mieleen teini-ikäisenä ystäväni mökillä vietetyt kesät, kun Aitoon Kirkastusjuhlien aikaan suuntasimme viettämään kesäiltoja musiikkilavojen äärelle. Oli se vaan ihmeellistä aikaa, kun ensimmäisen kerran riparikesänämme pääsimme tutustumaan aivan uudenlaiseen "aikuisten" maailmaan kunnon festarimeinikien myötä ;) Tämä toistuikin sitten kuutena peräkkäisenä kesänä eli monelta kesältä on minulla kyseiseltä alueelta ihania kesämuistoja!

Mökkimme kuuluu kuntaliitosten myötä Pälkäneeseen, mutta taukopaikaltamme ajeli kuitenkin vielä yli puoli tuntia mökillemme. Kun pääsimme vihdoin perille, oli meitä vastassa Julius ihan sekopäisenä innosta! Pikkuinen näkyi jo kaukaa korvat terävimmillään - eli ihan mahtava fiilis perille päästyämme :)


Nälkäisinä tietysti saavuimme mökille, joten ei kun pihvien paistoon. Muut olivat jo ehtineet grillailla, joten lämmittelimme muilta jääneitä ruokia grillissä ja paistoimme aivan täydelliset naudan sisäfilepihvit itsellemme - nam!

Ja koska koko päivä oli kulunut ilman kahvia, oli tietenkin kahvien paikka heti ruoan perään. Naureskelinkin siinä, että eilen olin niin kummallisessa seurassa, kun syötiin vaan makkaraa ja lihaa, eikä kahvittelusta ollut tietoakaan! Meidän perheen herkkusuut, kun pitävät huolen siitä, että myös makeapuolta on tarjolla aivan yhtä hyvin kuin suolaistakin :D


Eli pihvien päälle herkuttelimme kahvilatuliaisillamme sekä äidin tekemillä mansikka-kermaleivonnaisilla :)


Toisen kahvikupillisen otin mukaani laiturille, jossa saattoi todeta kesän olevan parhaimmillaan :)


Justuksen Ida-serkku auttoi pappaa"siivoamaan" mökkipihaa keräilemällä käpyjä ämpäriin tovin jos toisenkin. Tällä kertaa Justus joutui tyytymään vielä äiskän ja iskän halittavana olemiseen, mutta ehkäpä jo ensi kesänä poika taapertaa serkkunsa perässä hoitaen tärkeää tehtävää :D

Myös raikkaita kesäherkkuja tuli nautittua rannan tuntumassa :)


Pikkuherra ei meinannut millään malttaa nukahtaa, joten lähdimme kolmestaan pienelle kävelylle. Välillä piti mennä myös vaikeimman kautta, kun perinteinen lenkkimme, jonka Juliuksen kanssa on tottunut tekemään, ei vaunujen kanssa ollutkaan niin helppo juttu :D


Juliuksella oli taas kovasti vahdittavaa, kun osa porukasta oli jakautunut mökin sisälle ja osa laiturille - varsin kova homma pikkuisella pitää kaikkia meitä silmällä siis ;) Väsymys oli kyllä kieltämättä myöhemmin sen mukainenkin, kun herra vahtikoira makasi raatona sohvalla viltin päällä :D


Äiti oli taas tuttuun tapaansa varautunut mökkeilyyn aivan valtavalla määrällä ihania herkkuja! Päivällisen aikoihin olisi ollut jälleen tarjolla jos jonkinmoista pihviä, mutta itse halusin jo hieman vaihtelua ja sainkin sitä aivan parhaimmalla tavalla äidin tekemien hampurilaisten myötä. Äiti oli jo kotona leiponut valmiiksi sämpylöitä, jotka sitten paahdoimme grillissä. Oheen vielä halloumia ja hunajalla makeutettuja uunijuureksia :)

Ruokailut tuli hoidettua sisätiloissa, mutta muuten halusimme tietenkin viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona, ja mikäpäs oli ulkona ollessa, sillä juhannussää oli kaikin puolin kohdillaan...


...samoin kuin järvimaisemat :)

Kun syönnit oli hoidettu ja ulkoilusta nautittu, oli saunomisen vuoro - asianmukaisten saunajuomien kera tietenkin! ;) Ikuisena Pikku Myy -fanina pullon kuvakin oli tarkoin valittu :D Meillä oli lapsuudessa perinteenä, että lauantaisin sai aina saunalimsan ja muumilimsa oli aina se minun suosikkini. Joten mikäpäs olisikaan ollut parempi vaihtoehto palatessani taas vuosien tauon jälkeen saunalimsakulttuurin pariin! 


Ja jos jokin asia oli selvää jo mökille lähdettäessä niin se, että tavliturkki tulisi tuohon järveen jäämään! Muistan lapsuudestani sen, kun sisarukseni eivät tarenneet ikinä mennä uimaan mihinkään, mutta minulle mikään vesi ei ollut liian kylmää. Viime vuodet ikuisine paleluineen veivät tämä ilon minulta, mutta nyt taas järviveteen uskaltautuminen oli ehdoton kyllä! Jarno katseli laiturilla, kun minä näytin mallia ;)

Saunan ja järvessä pulahtamisen jälkeen ihan paras iltahetki olikin terassilla istuskellen: Justus sylissä, lehtivalikoima edessä ja iltapalana kunnon karkkivalikoima! ;) Kieltämättä hieman kateus nousi pintaan, kun kuulin, että toiset olivat jo edellisiltana paistaneet muurinpohjalettuja ja paahtaneet vaahtokarkkeja. Minulta jäivät vaahtikset paahtamatta, mutta maistuivat kyllä paremmin kuin hyvin aivan suoraan pussistakin :D

Sunnuntai-aamu meni rauhallisesti äidin valmistaman herkkuaamiaisen parissa sekä hiljaksiin lähtöä valmistellen :) Kun uunituoreet perunarieskat ja munakokkelit oli syöty, lähti veljeni perhe jo kotia kohti. Itse kävin vielä hetken nauttimassa auringosta laiturilla venyttelyn ja hömppäromaanin lukemisen merkeissä. Sen jälkeen olikin aika kääntää jälleen auto kohti Riihimäkeä :) Matkalla pysähdyimme syömään vielä Abc:lla ylikalliit ja ei niin hyvät -metsästäjänleikkeet, ennen kuin kiiruhdimme laittamaan itsemme kotiin juhlakuntoon. Juhannuksemme päättyi nimittäin loppurutistukseen Jarno serkun rippijuhlien myötä kakkukahvien merkeissä :) 

Eli paljon mahtui kaikenlaista kivaa meidän juhannukseemme! Ihanaa oli olla reissussa, mutta ihanaa oli myös heittäytyä illalla väsyneenä kotisohvalle :) Mutta entäpä teidän juhannuksenne? Mitä kaikkea teidän keskikesän juhlintanne pitikään sisällään? :)

<3: Laura

18 kommenttia:

  1. Olipa kivan kuuloinen juhannus! Ihanaa,että pystys juomaan limsaakin!(: Kumpa minäkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon limsakammon voittaminen oli kyllä työn ja tuskan takana! Tämä kertoo siis siitä, että vaikka kuinka mahdottomalta jostain sairaasta ajatuksesta eroonpääseminen tuntuisikin, ei se mahdotonta suinkaan ole :) Eli varmasti sinunkin aikasi vielä tulee :) Tsemppiä!

      Poista
  2. Voi, teillä on todella ollut mahtava juhannus. Itse en uskaltanut nauttia kunnolla tästä juhannuksesta ja talviturkki jäi vieläkin päälle, vaikka mökilläkin olin päivän verran.
    On kyllä todella ihana lukea tälläisiä postauksia jossa huokuu elämän iloista nauttiminen!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin olet blogia sen verran pitkään seuraillut, että varmasti pystyt huiman muutoksen näkemään! :)

      Mutta varmasti tuo muutos on vielä sinullakin edessäsi, ja ehkäpä jo ensi juhannus olisi parempi <3

      Poista
  3. Ihana kuvakavalkadi teksteineen, Laura! Aivan ihana ja ohjelmantäyteinen juhannus teillä! Varmaan väsytti kaiken hulinan ja juhlinnan jälkeen. :) Mutta taatusti oli teillä ikimuistoinen juhannus, päättyen vielä rippijuhliin! Nyt sitten vaan lepoa ohjelmantäyteisen viikonlopun jälkeen... ;)

    Haleja ja terkkuja koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea :) Heh, meno ei suinkaan ole kyllä hiljentynyt, vaan on touhua jos jonkinmoista viikon jokaiselle päivälle, huh! :D Noh, kivoista jutuista on kuitenkin kyse, mutta ehkäpä ensi viikolla ehtisi enemmän lepäilemään? :)

      Lämpimiä halauksia sinullekin täältä ilta-auringon keskeltä <3

      Poista
  4. Ihana ja nautittava juhannus teillä oli! Nyt on varmasti taas rutkasti muistoja, joita muistella hymyssä suin. Niin elämäniloista meininkiä, että ihan kateeksi käy! ;)

    Itsekin olin mökillä, vaihtelevalla fiiliksellä... Viimeinen päivä alkoi olla jo täyttä kaaosta takiani... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä saimme taas koko perhe ihania uusia muistoja ja kaikesta oikeastaan tekee jo omalla tavallaan ikimuistettavaa se, että kaikki tällainen on Justuksen elämässä ensikertaista :)

      Sekin aika varmasti Mari vielä koittaa, että sinäkin pääset taas elämäniloisena ja rennoin mielen juhannusta sekä jo ihan arkeasi viettelemään! <3

      Vielä ei ole ollut sen aika, mutta koska selvästi sellaista tavoittelet ja haluat kovasti, niin sitä ei siis suinkaan ole mahdotonta saavuttaa! :)

      Poista
  5. Ai että! Varsin ihana juhannus teillä, jota varmasti muistelee hymyssä suin pimeinä talvi-iltoina! Mulla oli aika lailla samanlainen juhannus, kuin sulla; maalla ja aika paljon samanlaisia juttuja minäkin tein, mutta en lukenut ja käynyt uimassa. Kävin pitkästä aikaa soutamassa ja pelaamassa pellolla peltopesistä, oli tosi mukavaa! Hoidin kuskin virkaa kun muut nauttivat vettä vahvempia juomia ja yömyöhällä ajettiin takaisin kaupunkiin omiin koteihin nukkumaan :)

    Saanko kysyä, että mikä tuo kirja on, jota luet? Itse olen lukenut niin monta kirjaa, että uusia kirjavinkkejä otan mielelläni vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinunkin juhannuksesi kuulostaa aivan mahtavalta! Varsinkin tuo peltopesis kuulostaa ihan huippukivalta! :)

      Heh, kysytkin juuri silloin kirjastani, kun luen kaikista suurinta hömppää! :D Eli kyseessä on Nora Robertsin Meritrilogian ensimmäinen osa - kevyttä kesälukemista siis ;) Minkälaisista kirjoista itse yleensä pidät? Tätä kirjaa ennen luin Lars Kepplerin Hypnotisoijan, myös toiset kaksi kyseisen kirjailijan dekkaria olen lukenut ja voin todella suositella niitä kaikkia! Ja jos taas kevyestä rakkaus-/ihmissuhdehömpästä tykkäät, niin itse olen lueskellut viime aikoina myös Cathy Kellyn tuotannon läpi :)

      Poista
    2. Peltopesis oli kieltämättä huippukivaa, vaikka en oikein pesäpalloa osaakaan pelata, mutta eipä se menoa haitannut! :)

      Joo, hömppäkirjoja tykkään lukea! Esimerkiksi Jane Greenin kirjat on tullut luettua, Kira poutasen rakkautta-kirjasarjan kirjat on luettu ja Cecelia Ahernin P.S. Rakastan sinua jne. Tykkään myös lukea kirjoja, jotka perustuu tositarinaan, esimerkiksi Torey Haydenin kirjat tai Dave Pelzerin kirjoittama Pimeän poika. Kiitos paljon vinkeistä, täytyy lähipäivinä mennä kirjastoon katsomaan, että olisko kirjoja lainattavissa! Vaikuttaa hyviltä kirjoilta :)

      Poista
    3. Pitääkin tutustua noihin Jane Greenin kirjoihin, sillä ovat ihan vieraita minulle! Ajattelinkin heti ensi viikolla suunnata kirjastoon :) Torey Haydenit ovat kyllä hyviä ja olenkin lukenut ne kaikki. Niin paljon kaikkia hyviä kirjoja olisi jonossa, kun vaan ehtisi enemmän lukemaan ja aikaa saisi jostain lisää!

      Poista
  6. Hei Laura! Kiitos hyväntuulisesta postauksesta! Niin ihanalta Sinunkin juhannuksesi kuulostaa. Myös minä nautin omastani mökillä. Olin leiponut meille Sinun reseptilläsi omena-ansaa, jota kaikki kovasti kehuivat. Kiitos reseptistä! :)
    Haleja <3
    Ps. Myös minun lempparisanunalimuni oli pienenä aina tuo muuumi-limu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, muumilimsat on ihan parhaita! ;) Niin ja kiva Ida kuulla, että postaus oli mukavaa luettavaa :)

      Kävinkin juuri lukemassa sinunkin juhannuskuulumisiasi, jotka olivat niin ihanaa luettavaa! Lisää siis sellaista :) Ja todella kiva kuulla, että reseptien kirjoittelu tänne ei ole aivan turhaa, vaan että myös te muut intoudutte niitä kokeilemaan! :)

      Halaus <3

      Poista
  7. Mahtavaa seuraa, kaunis sää, hyvää ruokaa ja kauniit maisemat, mitä muuta sitä voisi täydelliseltä juhannukselta vaatia. Ihanaa, että Justuksen eka juhannus meni noin rattoisasti! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kieltämättä melkoisen täydellinen juhannus meidän pikkuperheelle <3 Toivottavasti sinäkin nautit omastasi ihana Nell :)

      Poista
  8. Minäkin heitin tänä kesänä talviturkin VASTA juhannuksena, kun yleensä homma on tullut hoidettua viimeistään kesäkuun alussa! Nyt asiaan vaikutti pitkälti asuinkaupungin vaihdos. Juhannus suomalaisine perinteineen on kyllä ihana :) Ystävät, sukulaiset, sauna, grilli, mökki jne. Leppoisalta vaikutti teidänkin meno, kuten oli meilläkin :)

    Ainut asia, mikä minua oikein todella harmitti oli se, etten voinut vielä tänäkään vuonna osallistua perinteiseen juhannustennikseemme.. :( Olemme jo vuosia ottaneet silloin perheottelun, jossa isäni, siskoni ja minä muodostamme joukkueen (ja me siskoni kanssa vuorottelemme kentällä) ja vastassamme on ystäväperheemme isä ja tytär. No, tänäkin vuonna homma hoitui niin, että minä olin kentän laidalla kannustusjoukoissa, joten ilman minua kentällä oli oikeaoppiminen määrä pelaajia...Suoraan sanottuna suru meinasi tulla, kun peliä katsoin ja tilannetta mietin, vaikka minun parhaaksenihan se vain oli. Ymmärrän, etten ole valmis urheilemaan ennen kuin painoni, syömiseni ja psyykkeeni ovat siihen tarpeeksi vahvoja.

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hei, tuo tennisottelun väliin jääminen ainostaan todistaa sen, että sinulla on terveitäkin tunteita liikuntaa kohtaan! Tuskin sinua suretti ottelun menetys siksi, ettet päässyt kuluttamaan, eihän? Se siis tarkoittaa sitä, että ajatukset liikunnan ilosta ovat siellä jossain, ja kunhan vaan saat fyysisen kuntosi kohdilleen ja olet taas psyykkisesti vahvoilla, niin pääset näyttämään muille miten tennistä pelataan! ;)

      Siinä taas yksi hyvä syy sinulle taistella ja saada oma hyvinvointi kohdilleen. Pystyt siihen kyllä <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)