maanantai 3. kesäkuuta 2013

Lämpöä, ystäviä & kotiaskareita

Alkuviikkomme kiireisistä tunnelmista kerroin jo aiemmin, mutta tässä vielä loppuviikkomme tunnelmia kaiken tämän lämmön ja auringonpaisteen keskeltä!

Torstai

Torstaina meillä oli sovittuna lounastreffit rakkaan ystäväni kanssa, joka oli Oulusta käymässä siskonsa ylppäreiden vuoksi. Joten täytyi käyttää todella hyväksi nämä muutama päivä ja jatkaa edellisillan juttuja lounaan äärellä :) Lippismies vaan mukaan ja menoksi!

Herkuttelimme salaateilla Feeniks Cafeessa, jonka jälkeen lähdimme kävelemään yhtä matkaa kotiin. Justuksen tutti oli päässyt unohtumaan kotiin, mikä toi hieman haastetta reissuumme ja poika alkoi loppumatkasta olla todella rauhaton. Emme siis voineet jäädä rupattelemaan lukioajoilta tuttuun tapaan ystäväni kanssa, vaan jouduimme suuntaamaan pojan kanssa suoraan kotiin. Meillä kun oli tapana päivystää ystäväni kotitalon edessä tuntikausia koulun jälkeen lähes joka päivä :D Noh, ei mennyt kuin muutama tunti ja tapasimme sattumalta uudelleen kuntosalilla ja vielä seuraavana päivänä kaupassa. Ai miten niin on hieman pieni kaupunki ja pienet piirit? :D 

Perjantai

Vaikka perjantaina kirjoittelinkin, että viikonloppu otetaan vauhdikkaan viikon jälkeen todella rauhallisesti, niin kyllähän sitä tekemistä piisasi taas ihan riittämiin! Mutta enpäs valita, sillä kaikkea kivaa sain sitä kautta viikonloppuuni :) Päivällä teimme kunnon asiointireissun kaupungilla uusi smurffilippis päässän viihtyvän Justuksen kanssa, jonka jälkeen Jarno ehdotti yhtäkkiä, että mitäs jos lähtisimme kahdestaan syömään. Pieni soittokierros läpi ja lopulta saimme Justuksen nuorimman kummisedän eli Jarnon nuorimman pikkuveljen pojalle seuraksi. Noh, joudun myöntämään olleeni hieman epävarma hoitajan suhteen, mille ei tosin ollut loppujen lopuksi mitään aihetta! Sieltä hoitoporukka saapui kahden pojan ja kahden tytön voimin, joten ei siinä auttanut kuin äiskän laittaa siistimpää vaatetusta päälle ja jättää poika sedän ja kumppanien hoitoon;)

Päädyimme Asema X -ravintolan aurinkoiselle terassille. Naureskelimme Jarnon kanssa, että jos oikein pistää mielikuvituksen peliin ja sulkee terassin ulkopuolisen elämän toisaalle, niin voisi kuvitella olevansa aivan muualla, kuin Riihimäen rautatieasmean kupeessa - ehkäpä jopa ulkomailla asti ;) Aurinko paistoi suoraan terassille ja lämpöä riitti, vaikka kello oli jo iltakahdeksan, joten sen puolesta puitteet olivat kohdillaan :)

Oikeastaan ajatus ravintolasta syntyi burgerit mielessä, joten suuntasimme katseet suoraan menun leipä- ja burgerisivustolle. Jarno päätyi kunnon chili-burgeriin ja minä taas...

...valitsin ihan parhaan leivän ikinä! Vaikka itsekin ajattelin ensin hampurilaista, en voinut vastustaa tätä pariloidusta kylmäsavulohesta ja katkaravusta rakentuvaa leipää! Oikeasti - ihan paras annos, mitä olen aikoihin syönyt! Söin samantapaisen annoksen samaisessa ravintolassa viimeksikin, ja sitäkin oli syytä hehkuttaa. Mutta omalla tavallaan tämä vei pariloidun lohen ansiosta voiton! :) 

Ja oheen ristikkoperunoita - entisiä superlemppareita - ensimmäistä kertaa sitten viiden vuoden takaisten aikojen :)

Tämän kuvan tarkoitus oli ilmeisesti kuvata sormien pyyhintää serviettiin? :D

Ja voin kyllä sanoa, että ristikkoperunat maistuivat aivan liian pitkän tauon jälkeen niin tosi hyviltä! Nälkä oli ihan valtava, joten hyvin perunatkin upposivat. Jopa jälkkärille olisi jäänyt pieni kolo, mutta Jarno ehti ilmoittaa tarjoilijalle, ettei meihin kyllä mahdu enää murustakaan. Jaa, no ei sitten :D Lähdimmekin syötyämme vapauttamaan hoitajat tehtävistään. Ja voi että, kun meitä vastassa oli reipas ja iloinen poika! Justus oli jopa nukahtanut hetkeksi toisen tytön syliin, eikä nälkäkään ollut vaivannut :) Tosin heti kun äiti - alias ruoka - saapui paikalle, alkoi itku. Mutta ehkäpä äidille tuleekin näytettyä ne kaikista todellisimmat tunteet ihan pienestä pitäen, kaikista rehellisimmin :) Vaikka ruoka ja ravintolareissumme ylipäätään olivat yhdessä aivan mahtava spontaani piristysruiske, oli minulla parhain mieli Justuksen ja kummisedän pärjäämisestä. Täytyy jatkossakin laajentaa hieman Justuksen hoitajarinkiä, jotta poika tottuu setiinsä ja täteihinsä, sillä jo pelkästään Jarnon puolelta niitä löytyy yhteensä viisi kappaletta :D Hyvin on pojalla siis asiat sen suhteen :)

Lauantai

Lauantai-päivä hurahti sekin ohi vauhdilla kotiaskareiden merkeissä. Jarnon hoidellessa pihahommia, minä leivoin ensimmäistä kertaa ikinä saaristolaisleipää! Tästä lisää myöhemmin, mutta sen verran voin kertoa, että todella maukasta sai hyvin yksinkertaisella tavalla aikaiseksi :) Koska Jarno on ollut ystäviensä kanssa useampaan kertaan liikenteessä, oli minun vuoroni lähteä ensimmäistä kertaa yksin lauantai-iltana ystävieni kanssa ulos. Tätä ennen kuitenkin saunoimme ja paistoimme kiuasmakkaraa. Uusi kokeilu minulle, mutta ihan hauska. Vaikka koti oli jo itsessään ihan saunan oloinen, niin oikea saunominen piristi kummasti ja vilvoittelu omalla terassilla oli kivaa. Vielä kun saadaan piha kuntoon ja grilli ostettua, niin ainesta kunnon grilli- ja saunailtamille kyllä olisi tarjolla!

Ihmisiä oli luonnollisesti paljon liikenteessä lämmöstä ja koulujen päättymisestä johtuen, mikä loi kyllä ihan omanlaisensa tunnelman :) Löysimme kuin löysimmekin vapaan pöydän yhdeltä terassilta ja siinä aikaa hurahtikin useampi tunti. Ystäväporukastamme vain yksi pariskunta sekä pari puoliskoa puuttui, mutta muuten olimme aika lailla kaikki koolla :) Se hauska puoli vanhassa kotikaupungissamme on, että paikalla on aina runsaasti tuttuja. Vaikka joku pitäisi sitä huonona asiana, minusta on aina mahtavaa se, ettei sellaista paikkaa olekaan, missä ei tuttuihin törmäisi. Tälläkin kertaa tuttuja kasvoja riitti oman ikäluokan porukasta lukion opettajiin ja heistä vielä naapurin rouvaankin :D

Meikäläisen drinkki koostui karpalomehusta :)

Olin suunnitellut viipyväni hetkisen verran ja lähteväni kotiin vielä Justuksen nukkumaanmenon aikoihin. Jarno kuitenkin laittoin viestiä, jossa kehotti viipymään niin pitkään kuin haluaisin - enhän sitä kuitenkaan kovin usein ystäviäni tällä tapaa pääse treffaamaan. Lähes puoli kahteentoista maltoinkin olla ja paljon pidempäänkin olisin halunnut toki viipyä, mutta yölliset äititehtäväni mielessä sanoin heipat ja lähdin kotiin. Mutta ihana ilta oli, siitä ei päästä mihinkään :) Ja parasta on se, että samalla porukalla jatketaan ensi viikonloppuna Kotkassa tupareiden merkeissä!

Sunnuntai

Sunnuntai alkoi meillä hieman tavanomaisista aamurutiineista poiketen, sillä perinteisen aamupalan sijaan nautimme hieman myöhäisemmän, brunssimaisen aamupalan ja lounaan yhdistelmän :) Olisi ollut ihanaa valmistella brunssi itse alusta loppuun asti itsetehtyjen sämpylöiden ja muiden herkkujen muodossa, mutta nyt tyydyimme hieman pikaisempaan vaihtoehtoon. Herkuttelimme siis cocktailpiirakoilla, munakokkelilla, viinirypäleillä sekä köyhillä ritareilla kera vadelmien ja vaniljavaahdon. Kuvien muodossa lisää sunnuntai-aamustamme myöhemmin :) Pojat pötköttelivätkin sängyssä hieman pidempään, kun minä hosuin keittiössä aamupalaa laitellen ja ananasorbettia valmistellen - uusi, joskin hieman epäonnistunut jätskikokeilu! Runsaan aamiaisen jälkeen vielä kuppi ihanaa maitokahvia ulkosalla auringon paisteessa ja päivä oli käynnistetty mitä parhaimmalla tavalla :)

Siihden tosin rauhallisuus sitten loppuikin, sillä sen jälkeen alkoi touhuaminen pihan kuntoon saamiseksi! Ensimmäisenä täytyi suunnata kauppaan tarvikkeita ostamaan, ja mukaan tarttuikin kaikkea terassiöljystä puutarhaletkuun asti. Sielä matka taittui jätskien kanssa kukkakauppaan, josta tarkoituksena oli löytää uusi runkoruusu. Ruusua emme löytäneet, mutta mansikan taimia sain minä itselleni :) Loppuilta menikin minulla sitten keittiössä hosuessa ja Jarnolla terassia pestessä ja valmistellessa pihaa muutenkin terassin lopulliseen kunnostukseen. Puuhakas päivä päättyi rauhoittumisella leffan ääressä koko perheen voimin :)

Millaisissa tunnelmissa teidän viikonloppunne sujui? Millaisia olivat päivienne kohokohdat? :)

<3: Laura

8 kommenttia:

  1. Voi miten ihana ja vauhdikas viikko Sinulla takana...

    Tuo herra Justus! Olenko tullut muutaman kerran sanoneeksi kuinka söpöläinen hän on??... ;) Kerrassaan ihana tuo smurffilippis-kuva! Minähän olin pienenä ihan totaalisen hurahtanut smurffeihin... :)

    Ja sitten äiskä niin kauniina valoisassa ja lämpimässä kesäyössä. Oivoi.

    Seuraavana aamuna: Herra Hurmurin haukotuskuvat - ihan voittamattomia!

    Oi Sinun ihanaa elämääsi - ihan kateeksi käypi!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen ♥

      Smurffit on kyllä mahtavia! :)Muistelin juuri kaiholla ikivanhaa nintendo-peliä 90-luvun alulta ja siinä ollut smurffipeliä :D Kun vaan löytäisi tuo masiinan vielä jostain, niin minäkin varmaan voisin innostua taas videopeleistä! :D

      Sinullakin on Andrea mahdollisuus vielä täysin vapaaseen elämään, lähestyt sitä varmasti joka päivä pikku hiljaa. Halaus ♥

      Poista
  2. Aivan ihanalta viikkosi vaikutaa! Itselläon nyt todella valtaisa tsemppi päällä, kun nyt kerta olen rakentamassa takaisin elämääni.
    Söinpä nimittäin eilen sen uutuus Jättis-tuutin. Huh, että oli iso! Maistui kyllä paaljon paremmalta kuin kevyt vadelmajäätelö, jota ei oikeastaan voi jäätelöksi edes kutsua - niin mautonta se on.
    Tavoitteenani on maistella tänä kesänä mahdollisimman monta eri uutuusjäätelöä. Iso tavoite, mutta miksi siirtäisin ja siirtäisin aina vaan herkkujen opettelua? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! :) Nyt vaan käytät kesää ja lämpöä hyväksesi jätskimakujen kokelemisessa ja sitä kautta käyt taas totuttelemaan normaaliin elämään kuuluvaan herkutteluun! :)

      Ihan mahtavaa, että uskaltauduit Jättistuuttia kokeilemaan! Voit olla ylpeä itsestäsi :) Minä olen niin tykästynyt uuteen Kismet-jätskiin, että sitä suosittelen todella!

      Poista
    2. Täytyypä pistää tuo Kismet korvan taakse, kunhan olen tämän jäätelökokeilun saanut ''sulateltua''. Ei makeaa mahan täydeltä, ettei tule mega-isoa ahdistusta... :)

      Poista
    3. Niimpä! Hyvä tietää omat rajat ja edetä omalla vauhdilla, mutta muistaa kuitenkin haastaa itseä, jotta eteneminen on mahdollista! :)

      Poista
  3. Mahtava, kesäinen viikko takana ja näytti siltä, että hauskaa riitti! Ja tietenkin maukkaat ja amistuvat eväät. Tulen aina iloiseksi, kun luen kuulumisiasi: normaalia nuoren naisen elämää. Tällaista elämän pitää olla, vaihtelevaa, rajoittamatonta ja välillä nautinnollista. Sairauden tuomat säännöt, kiellot ja pelko eivät enää määrää päiviäsi, vaan elämä voittaa!
    Justus on oikea hurmuri ja äitinsä häikäisevän kaunis. :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nell <3

      Todellakin nyt elän niin vapaasti, kuin jokaisen meistä kuuluisikin elää! Sairaus ei rajoita enää millään tavalla, vaan mennyt ainoastaan varmistaa sen, että nautin tästä vapaudesta ja sen tuomasta fiiliksestä ihan tuplasti enemmän! :) Toivottavasti sinäkin pystyt ottamaan kesästä ja sen tuomista mahdollisuuksista kaiken mahdollisen irti! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)