torstai 20. kesäkuuta 2013

Hetkiä arjestamme

Justus, Julius, vauvatreffejä, lenkkejä sadesäässä, kuntosalilla käymistä, hyvää ruokaa, ripsihuolto, keäsfiilistelyä, uusia keittiökokeiluja, kahvikupin ääreen rauhoittumista, leffailta äidin ja pikkukavereiden kanssa, mukavia lukuhetkiä, kirjoittamiseen uppoutumista, pihaprojektin kimpussa työskentelyä - niistä on minun arkipäiväni tehty:)


♥ Rennon letkeä kesämies on kulkenut mukana tiiviisti, ja vaikka isompia reissuja ei viime päivinä olekaan tullut tehtyä, olemme käyneet yhdessä lähes päivittäin tien päällä. Iskän futispelit, kauppareissut ja mummolareissut kävellen ovat mukava piristys päivään :)



♥ Vaikka rakastan lämpöä ja aurinkoa, olen nauttinut myös sateen ropinastakin. Pieni kesäsadekaan ei ole siis haitannut, vaan oikeanlaiset kamppeet niskaan ja liikenteeseen! Justuksella on mukavat oltavat sadesuojan alla ja äiskä nauttii lämpimästä kesäsateesta mielellään :)


♥ Vaikka pihaprojektimme onkin vielä aivan kesken, on se onneksi pikkuhiljaa koko ajan edennyt. Taloyhtiön toimesta on nyt talon sivustan puuosat maalattu, ja omana projektina on juuri käynnissä terassilautojen hionta ja käsitteleminen. Minäkin vietin eilen tovin jos toisenkin  hiomakoneen kanssa terassilautoja hioen. Tomaatit, paprikat, maissit, herneet ja porkkanat ovat nyt istutettuna jo pihalla - löytyypä sieltä lisäksi myös vähän perunaa ja mansikoitakin :) Ainoana väripilkkuna tällä hetkellä on runkoruusumme, mutta vähitellen on aika alkaa ostaa myös kunnon kesäkukkia - siitä minäkin nautin, vaikka muuten toiminkin ainoastaan  "pääpuutarhurin" aputyttönä :D

 
♥ Raparperisadon antimia tuli maistettua ensimmäistä kertaa sunnuntaina, kun äiti oli leiponut raparperipiirakkaa. Kyllähän ne itsetehdyt leivonnaiset ovat aina vaan niin hyviä :) Ja erityisiä niistä tekee vielä se, että kun on leipomisessa käytetty oman pihan satoa hyväksi! Omenasosetta, raparperihilloketta, vadelmajätskiä.... Siinä vähän omia suunnitelmia kesän sadon päänmenoksi :)


 
♥ Raparperipiirakan syönti sai jatkoa tiistaina, kun Justuksen tyttökaveri tuli äitinsä kanssa käymään. Nelisen tuntia sujui kuin siivillä ja monta kuppia kahvia tuli samalla nautiskeltua. Samalla tuli maistettua ensimmäistä kertaa Aino vanilja-valkosuklaajäätelöä, ja vaikken vaniljajäätelön ystävä olekaan, oli tämä varsin maistuva lisä kesäpiirakalle. Ihaninta oli kuitenkin ehdottomasti kahden pikkuisen touhuilun seuranta - jälleen näytti tyttökaveri hyvää mallia Justukselle liikkumisen suhteen :)

♥ Yksi viime viikkojen ihanimmista asioista on ehdottomasti ollut Juliuksen kanssa oleminen. Julius on ollut pitkästä aikaa myös yötä meillä, joten olen päässyt ajan kanssa halimaan karakorvaa :) Julius on ollut aina tunnetusti hieman huono lenkkikoira ja pylly painuu maahan alta aikayksikön, kun herra tajuaa lenkin kestävän kauemmin kuin pari minuuttia :D Mutta tällä kertaa rattaiden vauhdittaessa menoa, teimme niin kivoja vaunulenkkejäjä, eikä tietoakaan puuttuvasta liikunnan riemusta ollut havaittavissa! Odotankin jo kovasti heinäkuun alkua, jolloin vanhempieni Berliinin reissun ajaksi Julius tulee meille useammaksi päivää kerrallaan :)


♥ Jarnon lähdettyä futispeliin toiseen kaupunkiin, käytin tilaisuuden hyväksi ja ehdotin äidille leffailtaa. Lohisalaatit Kulmiksesta, irttarit makuunista ja poikien kera sohvalle leffaa katselemaan! Leffa, Lumoava Kirous, ei ollut lainkaan minun makuuni, mutta salaatti maistui, karkit katosivat parempiin suihin ja seura oli kivaa :)

♥ Istumisharjoittelut ovat olleet jo leikkimielisesti käynnissä :) Tässä Justus testaaamassa mummon avustuksella pikkuväelle ostettuja uusia Disney-aiheisia tuoleja. Kylässä Justus pääsi jo kaverin syöttötuolia testailemaan ja melko mallikkaasti se sujuikin! Oma syöttötuoli odottaa käyttäjäänsä vielä palasina paketissaan, mutta äiskä ainakin odottaa tuolin käyttöönottoa malttamattomana! Helpottaa varmasti huomattavasti ruokailuharjoituksia, kun ei tarvitse olla apusyliä paikalla tai yrittää samaan aikaan syöttää venkuroivaa poikaa ja pitää hänestä kiinni :D


♥ Olihan se pakko napata meidän lähistön mutalammikostakin tänne kuva :D Tähän saamme me täällä tyytyä, kun muut saavat nauttia kunnon merimaisemista ;) Mutta kun vähävetisyyteen on tottunut, näyttää tällainenkin jopa aurnkoisella kesäsäällä ihan kivalta omaan silmään - uskokaa tai älkää!


♥ Kotona kesän mauista ollaan nautittu kalakeiton sekä itsetehdyn saaristolaisleivän myötä. Ehkä kirkas kalakeitto edustaisi kesän makuja vielä paremmin, mutta kunhan keittoja pääsee kunnolla tekemään ihan uusista peruinoista, on kesä saapunut kunnolla! Eniten odotankin aitoa, kesällä valmistettua kesäkeittoa :)



♥ Hyvästä ruoasta on tullut nautittua niin kotosalla kuin kylässäkin. Perjantaina vietimme iltaa ystäväpariskunnan luona pitsalla herkutellen. Kivaa vaihtelua syödä välillä pitsaa, johon joku muu on valikoinut täytteet. Hirven jauhelihaa, pepperonia ja fetaa sisältänyt pitsa maistui aivan mahdottoman hyvälle! Vaikkei kyseisiä täytteitä tulisi itse ehkä valittua, niin vähintään yhtä hyvälle maistui pitsa noilla täytteillä kuin omilla vakkareilla - ellei jo paremmaltakin! Grillailemaan sen sijaan pääsimme vanhempieni luona sunnuntaina, kun kiireen keskellä halusimme päästä helpolla ja ruoanlaiton sijaan nauttia grillin pika-antimista.


♥Ehdottomat suklaalempparirimaut ovat löytyneet! Minä joka en eläissäni ollut tätä vuotta ennen syönyt yhtäkään kokonaista suklaalevyä, olen näitä makuja ostellut kumapisiakin jo kaksin kappalein :D Suklaalakussa yhdistyy kaksi lempimakuani mitä makeaan puoleen tulee, ja unelmakrispi taas muistuttaa samaan aikaan kindersuklaata ja wienernougatia. Ihan parhautta!

♥ Kesä on tuonut muiden herkkujen rinnalle kunnon kuuman ilman herkut, ja vesimelonia, tuoretta ananasta sekä viinirypäleitä on tullut popsittua oikein urakalla. Kohta kuitenkin päästään jo mansikoiden kimppuun kunnolla samoin kuin herneiden, vadelmien, karviaisten, viinimarjojen... Kyllähän se kesä maistuu hyvälle :)


♥Perjantaisen pitsaillan lomassa päästiin ihastelemaan Justuksen ja kaksi kuukautta vanhemman poikakaverin tutustumista. Toki ovat pojat tavanneet ennenkin, mutta tällä kertaa he jo kunnolla kiinnittivät huomiota toisiinsa ja viihtyivät lattialla toisiaan ihmetellen :) Kooltaan pojat näyttivt melko saman ikäisiltä, mutta kyllä Justuksella on vielä taidoissa selvästi kiinnisaamista. Kun Justus tyytyi köllöttelemään selällään tai mahallaan, liikkui kaveri vauhdilla ryömien ympäriinsä - siitä vaan siis mallia ottamaan jälleen kerran ;) Kotona treenit ovatkin jatkuneet kovina ja vaikkei tosiaan ryömiminen vielä suju, on pyörähtely kovin vauhdikasta ja sujuvaa jo - ja sitähän sitten tehdäänkin koko ajan! :D

Tällaisin tunnelmin olemme viikon sisällä päiviämme vietelleet :) Vaikka paljon on ollutkin tekemistä, olemme päässeet rauhassa nauttimaan myös kotoilusta, mikä tekee välillä todella hyvää. Kun Jarno jää viikon päästä lomalle, alkaa meidän lomailumme vihdoinkin kunnolla - sitä siis odotellessa!

<3: Laura

8 kommenttia:

  1. Toi unelmakrispi ei näytä hyvältä ja senpä takia en ole sitä syönyt. Mutta sun kuvailu tuosta kindersuklaasta ja wienernougatista kuulosti hyvältä! :o Oon ajatellut, että toi on sellaista keksin makuista?

    Kuulostaa mukavalta elämältä :) Lapsen kanssa oppikin sitä, että päivä kerrallaan. Meinaan he kasvavat niin nopeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa ei mielestäni ollut lainkaan keksimäinen, vaan krispit hieman vaan tuntuivat syödessä, juuri sillä tavalla sopivasti :) Itse esimerkiksi en pidä Kismetistä tai Suffelista niiden keksimäisyyden vuoksi, eikä tämä siis ollut lainkaan sellainen! Suosittelen siis kovasti maistamaan ;)

      Varsin tavallista elämää, mutta siksi se onkin niin mukavaa :) Ja juurikin, koska lapset kasvavat niin nopeasti, haluaa ehdottomasti nauttia jokaisesta hetkestä Justuksen kasvua ja kehitystä seuraillen! :)

      Poista
  2. Tältä elämän täytyykin näyttää; arkea koristaa ne arjen pienet, suuret ilot. Ja hyvin näyttää Justuskin jakselevan.

    Terveisiä siis koko porukalle ja viettäkää ihana ja rentouttava Juhannus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :) Justuskin jakselee tosiaan mainiosti ja on kyllä niin iloinen ja tyytyväinen poika :)

      Samoin Mari sinulle hauskaa ja rentouttavaa juhannusta sekä terveisiä Justus-herralta! :)

      Poista
  3. Ihanan pirteä postaus! :) heräsi kuitenkin yksi kysymys tuohon kuntosaliin ja ilmeisesi muutenkin lisääntyneen liikunnan suhteen, että millä mielin sinä sitä suoritat? Tuntuuko vaan ja ainoastaan mukavalta vai pääseekö sairaus sitä kautta vielä puhumaan? Ihan mielenkiinnosta kyselen (: ja voi että kuinka ihana,ta tuo rapareoeripiirakka näyttää!! Pakko itsekin päästä maistamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu :)Eli nyt vaan siis raparperipiirakan leivontaan ja herkuttelemaan! ;)

      Hyvillä mielin olen nyt muutaman kerran salilla käynyt, eikä se suinkaan tunnu suorittamiselta! Sairaus ei ole saanut minkäänlaista sanansijaa :) Omille heikoille lihaksille naureskellen, omia voimia kuunnellen ja hyvillä mielin olen käynyt :) Eilenkin piti mennä, mutta jäin hiomaan terassilautoja, kun sekin homma täytyy saada tehtyä :D Eli ei paineita eikä velvoitteita minkäänlaisia :) Ja sekin jo rajaa käyntejä, että Justusta en voi mukaan ottaa ;)

      Minulla on juuri työn alla postaus aiheeseen liittyen, joten siinä sitten lisää! Muutoin liikunta on pysynyt hyvin aisoissa ja aerobinen puoli ainoastaan vaunulenkeissä. Sen lisäämisen aika ei ole niin kauan ajankohtaista, kun paino ei ole tavoitteessaan :)

      Poista
  4. Ihanan rentoa vauva-arkea teillä! Sopivasti tekemistä ja sopivasti laiskottelua :) voi hyvänen aika noita Justuksen vallottavan ihania silmiä! <3 Susu oli nopeampi kuin minä, minäkin mielelläni lukisin postauksen verran salilla käynneistä ja siihen liittyvistä tuntemuksistasi :)

    Ihanaa ja rauhallista juhannuksen aikaa koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy nyt rentoilla ja lomailla ja tehdä kaikkea mahdollista, kun vielä ennen töiden alkua ennättää! :) Heh, eilen naureskelin viimeksi itsekin Justuksen silmille, kun poika näyttää isoine silmineeen aina niin häämästyneeltä :D

      Kirjoittelen joo lisää kuntosaleilusta ehkäpä jo heti ensi viikolla! :)

      Samoin Jenni sinulle mitä hauskinta Juhannusta! <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)