sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Riihimäki Rock - perjantain fiilistelyjä

Sitten viikonlopun fiiliksiin perjantain festaritunnelmien myötä:) Riihimäki Rock järjestettiin jo kuudetta kertaa, mutta itse pääsin vasta ensimmäistä kertaa nauttimaan kunnolla festaritunnelmista ja artistitarjonnasta. Ensimmäisenä vuonna kävimme tyttöjen kanssa ottamassa ilon irti jatkojen merkeissä Seurahuoneella Olavi Uusivirran keikalla, ja neljä vuotta sitten käväisin yhtenä festaripäivänä ihan paikan päällä - tosin silloin tunnelmaa latisti sade ja pahasti päällä ollut sairaus. Nyt kuitenkin tilasin jo ennakkoon lipun itselleni ja sovin vanhempieni kanssa Justuksen hoidosta - tänä vuonna minua ei tulisi mikään pitämään festareilta pois ;)


Aamuisen pikkupiknikin jälkeen suuntasimme kotiin laittamaan Justuksen yökylätavarat kasaan, veimme pojan mummolaan ja haimme Jarnon ystävän rautatieasemalta kyytiin:) Saimme kotoa vielä kyydin Jarnon veljeltä ja serkulta Jarnon isän luo, astetta lähemmäs festarialuetta. Oli mukava istuskella siellä hetki rauhassa auringosta nauttien. Itse olin varautunut yhdellä, todella pikapikaa kaupasta valitulla kesäjuomalla, muumilimsan makuisella yksilöllä :)

Hetken aloiteltuamme Jarnon isällä, lähdimme kävelemään festarialuetta eli Riihimäen Lasimuseon aluetta kohti. Aluksi olimme vain kolmistaan liikenteessä, mutta koska kyse on näinkin pienestä kaupungista ja tällaisissa tapahtumissa tuntuu olevan aina koko kaupunki paikalla, saimme kyllä pian joukkoomme muutakin seuraa :) Ilta alkoikin sitten musiikin osalta melko heti Stigin esityksellä, Esitys jäi tosin hieman laimeaksi - lähinnä varmasti yleisön vuoksi. Porukkaa ei ollut vielä näin alkuillasta saapunut kovinkaan paljon paikalle, eikä yleisö oikein jaksanut lähteä mukaan fiilikseen. Noh, meidän porukalla ainakin oli hauskaa - siitä pitää jo yksistään huolen Jarno ja hänen tanssi-intonsa :D


Minusta on aina melkeimpä mukavaa keikalla kuin keikalla, jossa esitetään itselle tuttuja biisejä. Silloin pääsee kunnolla tunnelmaan lauleskellen itse mukana - ja osaamalla oikeasti sanoista ehkä yhden sieltä, toisen täältä :D

Stigin jälkeen esiintyi Cheek, jonka keikka oli ehdottomasti yksi illan suosituimmista, mikä näkyi väkimääränä ja loistavana tunnelmana. Myös Jarnon serkku oli tullut lastensa kanssa keikkaa kuuntelemaan, sillä Cheek selvästi miellytti varsin hyvin myös perheen pienimpiä :) Keikka kävi samalla Jarnolle hyvänä kuntokuurina, kun lapset vaativat päästä milloin hartioille, milloin hyppyytettäväksi, jotta näkisivät paremmin - eikä kuumana porottava aurinko varmasti urakkaa ainakaan helpottanut! ;)


Cheeken keikan aikana fiilikset oli ihan parhaita ja tunnelma kaiken kaikkiaan ihan huipussaan!  Meistä otetut kuvat ovat aina tätä luokkaa, sillä eräs yksilö ei osaa pysyä paikallaa eikä varsinkaan halua olla kuvissa tosissaan :D Mutta toisaalta, nämä kuvat kertovat fiiliksistämme enemmän kuin tuhat sanaa :)

En voinut olla miettimättä keikan aikana kerran jos toisenkin sitä, kuinka mahtavaa elämä onkaan viime vuosiin verrattuna. Nyt tuntui siltä, että olisin jaksanut vaikka kuinka fiilistellä bändejä ja olla menossa mukana, keskittyen hetkeen ihan täysillä ja mikä parasta - olla kuten kaikki muutkin! :) Varmasti Jarnostakin on hieman erilaista olla minun kanssani liikenteessä, kun ei tarvitse olla koko ajan huolehtimassa ruokailuistani tai jaksamisestani. Ensimmäistä kertaa aikoihin en kokenut olevani hankala riippakivi, vaan aivan tasavertainen muuhun porukkaan nähden. Aivan ihana tunne :)


Itse olen nähnyt Cheeken useasti livenä - olemmepa olleet tyttöjen kanssa aikanaan Herrasmieslligan levyjulkkareissakin Lahden jo edesmenneessä Divassa :D Silloin tuli ihan kunnolla intoiltua kyseistä poppoota ilmeisesti, sillä heidän levynsäkin löytyy minulta jostain kaappien kätköstä. Niin ja unohtamatta tietenkään sitä tosiasiaa, että kävimme ystäväni kanssa Lahdessa Cheeken kanssa samalla salillakin ;)

Heh, eipä minusta ole kyllä enää näin vanhalla iällä ketään artistia fanittamaan - ja nuorempanakin fanitukseni kohdistui aina urheilijoihin - mutta tämän genren musiikista aina nauttivana, en voinut olla keikasta pitämättä. Ja koska esiintyjänä Cheek on minusta oikeasti todella hyvä ja sympaattinen, niin uskon myös sellaisten, jotka eivät artistin musiikista muuten välittäisikään, nauttineen keikan tunnelmasta. Illan kohokohta ehdottomasti siis :)


Ja tottakai festarimeininkeihin kuuluu kunnon festariruoka ;) Itse olen rakastanut voissa paistettuja muikkuja siitä lähtien, kun pappa opetti minut niitä pienenä syömään. Nyt olen saanut myös Jarnon tykästymään niihin ja ohittamaan herran ennakkoluulot kyseistä kalaherkkua kohtaan. Eli kunnon festariruokaa muikkujen ja nuudeliwokin muodossa!

Ja kun minusta on kyse, niin minä keskityin metrilakuihin muiden nauttiessa mieluummin anniskelualeen antimista :) Vaikka periaatteessa minuakaan ei olisi mikään estänyt ostamasta myös juomapuolta kyseseltä alueelta, eivätkä energiapitoiset juomatkaan ole mikään ongelma enää, niin tyydyin ennemminkin limsa- sekä karkkipuoleen. En vain yksinkertaisesti enää kaipaa sellaista! Minulle riittää hauskanpitoon se, että saan nauttia kaikesta hyvävointisena ja jaksavaisena, enkä nälkäisenä ja kylmissäni :)


Illan toiseksi viimeisenä esiintyi Apulanta. Apulantaa ennen lavalle astui Haloo Helsinki, mitä itse olin Cheeken lisäksi eniten odottanut. Olinkin hieman pettynyt ja harmistunut, kun toiset halusivat pitää pientä taukoa ja viettää aikaa myös toisaalla, kuin lavan edessä. Noh, hauskanpito jatkui kuitenkin lavan edessä sitten Apulantaa kuuntelemalla :) Sitä ennen taasen Esko Eerikäinen ja hänen todella itseään toistavat ja hieman kököt välispiikit :D

Apulanta saapui Riihimäelle suoraan Rock The Beach - festareilta, mikä ehkä näkyi hieman jokseenkin vaisussa keikka-aloituksessa. Meno onneksi parantui loppua kohden ja kyllähän Apulantaa oli mukava päästä livenä kuuntelemaan usean vuoden tauon jälkeen :) Itse olen Apulantaa päässyt kuuntelemaan Aitoon Kirkkareilla, joissa heillä on yleensä ollut tapana päättää festarit. En tiedä jatkuuko perinne yhä, mutta ainaikin niinä kuutena vuotena, kun itse olen Kirkkareille päässyt osallistumaan, on kyseinen bändi osallistunut Kirkastusjuhlille.

Apulannan keikan jälkeen siirryimme jälleen hieman syrjemmälle lavan edestä, sillä kyseinen bändi oli viimeinen, jonka keikalla halusimme olla paikalla. Ja täytyihän sitä säästellä voimia vielä seuraavallekin päivälle ;) Hetken siis vielä viihdyimme festarialueella tuttuja moikkaillen ja illasta nauttien :)

Viimeisen esiintyjän eli Michael Monroen vielä soidessa tausatlla, aloimme suunnitella kotiinlähtöä. Päätimme käyttää harvinaislaatuisen kahdenkeskisen aikamme Jarnon kanssa hyväksi, joten sanottuamme heipat ystävillemme, lähdimme talsimaan kotia kohti. Yöllä kotiin käveleminen rauhassa kahdestaan oli ihan parasta ja kaivattua "saunanlaudeaikaa" eli aikaa jutella kahdestaan kaikesta maan ja taivaan välillä :) Nimi juontaa juurensa siitä, että yleensä ihmisillä on aikaa saunassa rauhoittua ja jutella rauhassa kaikista mielen päällä olevista asioista - ainakin minun teoriani mukaan :) 

Matka olikin ihan paras, vaikka vilu alkoi jo olla ja askel painaa. Pari kilometria käveltyämme oli pieni paussi tarpeen ja istuskelimme tovin penkillä. Matkan jatkaminen olikin sitten täyttä tuskaa sen jälkeen ja loppumatka tuntui kestävän pienen ikuisuuden molempien vannoen samalla, että seuraavana päivä otetaan taatusti taksi :D Koska Suomen kesäyöt kuumista päivistä huolimatta ovat aina todella vilpoisia, aloin olla kieltämättä ihan kylmissäni kotipihaan saavuttuamme ja kurkussa oleili kunnon piikikäs kaktus. Mahtava ilta sekä postilaatikosta löytynyt ihana käsinkirjoitettu kirje kuitenkin lämmittivät sen verran mieltä, ettei nukkumaan voinut mennä orastavasta flunssasta huolimatta huonolla mielin. Kiitos siis ystävälle kirjeestä, siihen oli ihanaa päättää onnistunut ilta 

Toivottavasti teidän muidenkin viikonloppunne ovat sujuneet kivoissa merkeissä! Onko siellä muita kesäisistä festaritunnelmista tänä viikonloppuna nauttineita? :)

<3: Laura

15 kommenttia:

  1. Voi kun näytät niin iloiselta ja metrilakut on ihania♥ Lämmin halaus sinne ihanalle Lauralle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metrilakut on todellakin niin parhaita! ;) Lämmin halaus myös sinulle takaisin ihana tyttönen ♥

      Poista
  2. Hei kaunokainen :)

    Ja anteeksi hiljaiseloni. Olit laittanut minulle pari viikkoa sitten kommenttia ja kysellyt vointejani, luettuani tuon kommentin, en voinut muuta kuin hymyillä: ihan mieletöntä että kaiken kiireesi keskellä olet jaksanut ajatella minua ja kuulumisiani. Arvostan sitä todella paljon, ja tuo lyhykäinen kommenttisi on ollut mielessäni monesti. Niinkin monesti, että se sai minut tuntemaan piston sydämmessä ja ryhdistäytymään ;) kaikki minulla siis on hyvin, vointini ei ole huonontunut eikä painoni näin päässyt tippumaan, mutta paremminkin voisi mennä. mutta ei mitään mikä ei olisi korjattavissa :) Alku kesä on mennyt tiiviisti reissatessa ja mökkeilyssä, enkä ole jaksanut keskittyä kirjoittelemiseen. Jostain syystä olen tuntenut siitä pieniä paineita, mutta nythän tuota tuntuu että jaksaa taas. Eikai sitä väkisellä, kun ei ole pakko :) harmittaa kovasti kun on jäänyt moni sinun tekstisi ajatuksella lukematta, vaikka nopeasti olen saattanut sivuillasi pyörähtää. Eivätpä ne täälätä onneksi karkaa mihinkään ^^

    Nyt kuitenkin minun oli aivan pakko pysäyttää itseni ja jättää kommentti pitkäsä pitkästä aikaa. Kiittääkseni tietysti huolenpidostasi, mutta ennenkaikkea halusin sanoa, että lisäämäsi kuvat saivat juuri silmäni kostumaan. klikkasin kuvat auki yksittäin, ja pysähdyin katsomaan noita neljää kuvaa sinusta ja Jarnosta oikein ajan kanssa. Tuijotin niitä pitkän tovin, ja sitten vain herkistyin. Näytät kuvissa niin onnelliselta, niin elävältä, niin aidolta, kauniilta, tuntevalta ja tasapainoiselta kuin ihminen voi vain ikinä näyttää ja olla. ehdin juuri ajattelemaan, että käviköhän illan aikana mielessäsi kertaakaan, kuinka hyvä, normaali ja onnellinen tuo hetki mahtoi juuri tuolloin olla, kun sitten jatkoin lukemista ja näin itse totesitkin. Tämä kaikki siis kuvista välittyi ainakin minulle, ja se sai minussa jostain syystä todella voimakkaan reaktion aikaiseksi. Olen niin iloinen puolestasi Laura <3 Tästä postauksesta tajusin taas sen, kuinka suurena motivaattorina, ja loistavana esimerkkinä sinä oikein minulle toimit, katsoin minä sitten kuviasi kotisohvaltani näin monen monen viikon poissaolon jälkeen. Ehkä juttu oli siinä, että itselläi on niin valtava tahto ja kaipuu päästä tuntemaan tuo sama tunne, mutta samalla päälle painoi suru siitä, että en ole vielä siinä pisteessä, ja epätoivo siitä, milloin saan taas elämästäni niin tiukan otteen, että voin aidosti tuntea onnea ja iloa ja huolettomuutta ilman pienintäkään ajatusta sairauteen liittyen. Huh huh. Olipahan comebacki ;D :):)

    Lämpimiä ajatuksia siis sinne suunnalle, ja tuhottomasti onnea saavutuksistasi, olet kyllä kulkenut sellaisen taipaleen että hattua nostan. Ja lupaan kirjoitella nyt taas "hieman" useammin mitä viime aikoina ;) Halauksia!

    <3 Kaimasi pohjoisesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kaimaseni! Minulla on oikeasti ollut ihan ikävä postauksiasi ja näitä mahtavia kommenttejasi - mutta ennen kaikkea sinua ja sinun ihanaa persoonaasi! Vaikka toisen tunteminen rajoittuukin tähän blogimaailmaan, paistaa sinun luonteesi testeistäsi läpi :) Se lämpö höystettynä vahvalla annoksella pilkettä silmäkulmassa - eli ihan parasta!

      Tiedän itsekin tuon paineen kirjoitella, mikä minut saikin aikanaan jäämään monen kuukauden blogitauolle. Miten voikaan tuntea paineita ja jopa lievää ahdistusta siitä, mistä oikeasti todella nauttii eli kirjoittamisesta? Haetaan molemmat jatkossakin sitä rentoutta tähän hommaan, eiköstä vaan? :) Minun pikkuviestini ei ollut tarkoitus aiheutta paineita ja tulkitsinkin hiljaiselosi siten, että sinulla on sitä muutakin, oikeaa elämää niin paljon, ettei kauniina kesäpäivinä koneelle jumittuminen houkuttele :)En edes ajatellut sen olevan mahdollista, että tonttu olisi vienyt sinut niin mennessään, vaan että se oikea elämä aiheutti kiireitä :)

      Ja voi että, aivan ihanasti kuvailit sitä fiilistä, mikä noista kuvista välittyi! <3 Itsellenikin juuri nuo kyseiset kuvat kertovat aivan valtavasti siitä muutoksesta mikä viime kuukausien aikana on tapahtunut niin sisäiseti kuin ulkoisestikin. Se rentous ja taspaino ovat ihan uskomattoman vahvoja tunteita kaikkien näiden vuosien jälkeen - ja se normaalius ennen kaikkea! :)

      Voin niin tuntea ja tietää tuon sinun ajatuksesi siitä, kuinka haluaisi kiirehtiä parantumista, muttei siihen vain pysty. Haluaisi jo päästää irti, muttei ole siihen ihan vielä valmis. Samalla pyörii päässä ajatukset, että olenko koskaan valmis? Tuleeko lopullista läpimurtoa koskaan tapahtumaan? Miksen voi vaan nauttia ja olla kuten kaikki muutkin? Mutta voin lohduttaa sinua sillä, että itse en olisi oikeasti uskonut tällaisen olotilan olevan mahdollista ja näin se vaan silti on! Vaikka toivoin parantumista ja jotenkin uskoinkin siihen, en uskonut kuitenkaan voivani saada näin totaalista muutosta aikaan ajattelussani! Oli varma, että tietyt jutut eivät vaan voi muuttua ajattelussani, sillä niin vaikeilta ne asiat tuntuivat. Mutta niin ne vain muuttuiva ja sairaat ajatukset hiipuivat pois ja viimeisimmät hiipuvat yhä haalentuen koko ajan :)

      Kiitos itsellesi iahansta blogipaluusta ja kirjoittamistasi teksteistä! Luen jokaisen ajatuksella läpi, ja vaikken kommentoimaan olisikaan ennättänyt voit tietää, että olen matkassa silti mukana ;) Tsemppiä, tsemppiä ja vielä kerran tsemppiä! Sinussa jos kenessä on voimaa ja rohkeutta tehdä se muutos, aivan varmasti on <3

      Poista
  3. Voi Laura aivan ihana lukea tälläisiä kuulumisia! Näytät niin upealta, oikein säteilet ;) itsekin olin lauantaina illalla eräässä tapahtumassa kun ystävä pyysi extempore mukaansa. Tälläiset spontaanit jutut eivät yleensä sovi minuun, mitta kieltämättä ilta oli mukava ja kannatti kyllä lähteä! :) mukavaa alkuviikkoa sinnepäin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susu! :) Mahtavaa kuulla, että sinuakaan ei sairaus ole rajoittanut, vaan spontaanitkin jutut ja elämästä todella nauttiminen ovat mahdollisia myös sinulle! <3 Usein tunnistan itsessänikin tuon, jo ehkä ihan rauhallisen ja suunnitelmallisen perusluonteenikin vuoksi, että spontaanit jutut ja niihin mukaan lähteminen ei tunnu mieluisalta, mutta kun lopulta on juttuun mukaan lähtenyt, on aina voinut olla todella tyytyväinen! :)

      Samoin kivaa alkanutta viikkoa sinulle! <3

      Poista
  4. Voi Sinua ja Jarnoa... ♥♥♥ ... niin onnellisia, niin ihania! Ilmeet, olot, fiilikset, tunnelmat. :)

    Allekirjoitan niin 100-prosenttisesti Laren yllä olevan kommentin kakkoskappaleen! Hän puki aivan täydellisesti sanoiksi minunkin tuntemukset, kun katselin kuviasi ja luin tekstiäsi.

    Kiitos kun olet olemassa Laura!

    Ihanaa alkavaa ekaa heinäkuun viikkoa koko perheelle! ♥
    Lämpimät halaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Andrea ♥ On aina ihanaa, kun oma fiilis ja se hyvä olo välittyy myös teille muille kuvien kautta! :)

      Kiitos itsellesi Andrea, kun olet olemassa ystävänä ja tsempparina! Halauksia sylin täydeltä ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  5. Voi että, voin vaan kuvitella, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! Tunnelma ja fiilikset välittyy hyvin kuvissa tänne ruudun toiselle puolellekin! <3 Tosi mahtava juttu, että tunsit itsesi terveeksi, sellaiseksi kuin muutkin ovat ja et kokenut itseäsi riippakiveksi. Namnam, mitä festariruokia ja lakut! <3

    Kesäyönä ulkosalla ystävän kanssa kävely on melkeinpä kesässä parasta mitä tiedän. Siinä on niin ihana jutella maan ja taivaan välisistä asioista kaikessa hiljaisuudessa, mitä nyt satunnaisesti autoja ajaa ohitse tai kuuluu linnun laulua. Joskus olen parhaillaan kävellyt neljä tuntia ristiin rastiin (tosin vauhti oli huomattavasti hitaampi, kuin normaali kävelyvauhti). Mutta varmasti teki hyvää tällainen kävely Jarnon kanssa ja mukavaa, että saitte kahden keskeistä aikaa, sellaista ei varmasti ole turhan usein! Toivottavasti ei flunssa iskenyt sinuun paleltumisen johdosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä niin vahvasti onnellinen olo tästä kaikesta, mitä elämä nykyään on! :) Kun samaan aikaan sairausajan muistot ovat vielä niin vahvasti mielessä, tulee väistämättä vertailtua nykyistä tilannetta entiseen - ja onneksi siis vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä :)

      Kyllä täällä nuhanenä kirjoittelee, muttei onneksi ihan sänkypotilaaksi ole tämä flunssa vetänyt :) Ja vaikka olisikin, olisi tuo yöllinen talsiminen ollut pienen flunssan arvoista. Niin harvinaista se kahdenkeskinen aika nykyään tosiaan on! Itsekin muistelen aina kaiholla ja hyvällä mielellä niitä lämpimiä kesäöitä, kun nuorempana olemme baarin jälkeen kävelleet yhdessä tyttöjen kanssa samaan paikkaan yöpymään ja käyneet samalla läpi illan tapahtumia - ihan parasta! :)

      Poista
    2. Voih! Pikaista paranemista sulle!

      Poista
  6. On varmasti todella antoisaa huomata, että tälläinen huvittelu on mahdollista! Ja kuten mainitsitkin, olet nyt tasavertainen joukkion jäsen, etkä vain se, josta täytyy huolehtia. Osaat jo hienosti huolehtia itse itsestäsi, mikä kuuluukin elämiseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hassua ajatella, että tämän ikäinen ei osaisi itsestään huolehtia, mutta niin se vain on valitettavasti ollut. Nyt ei onneksi muiden tarvitse kantaa enää minusta huolta, vaan voin mennä ja nauttia siinä missä muutkin! :)

      Poista
  7. Mahtavaa, että olet päässyt nauttimaan festaritunnelmasta täysin rinnoin! Sairaus on todellakin taakse jäänyttä elämää, eikä se enää rajoita tekemisiäsi ja ajatuksiasi. Elämä on elämistä varten, ihanaa lakanutta viikkoa Laura!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on todellakin elämistä varten! Menneitä vuosia on turha jäädä harmittelemaan, joten parasta mitä tehdä voi, on elää ja nauttia nyt senkin edestä elämästä! :) Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin Nell <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)