keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kesäkesäkesä!

Kesä on alkanut aivan mahtavissa tunnelmissa, kun lämpö on hellinyt meitä ja päivät ovat olleet täynnä mukavaa puuhastelua :) Muutama pikkureissu on jo takana ja paljon on vielä edessä! Suunnitteilla on niin päiväreissuja kuin pidempiäkin matkoja, mutta myös nauttimista kesästä ihan omalla takapihalla. Tästä on tulossa aivan takuuvarmasti elämäni paras kesä ikinä, sillä koko kesä tulee vietettyä mitä parhaimmassa seurassa ja ennen kaikkea kotoa käsin. 

Kesä 2009 meni sairaalassa, samoin kesä 2010. Kesällä 2011 paahdoin koko kesän töissä sadaen itseni enemmän kuin huonoon kuntoon. Viime kesästä nautin jo melkoisesti, mutta suurin jaksaminen kului töissä, eikä aikaa reissuille juuri ollut. Toki ihania muistoja viime kesältäkin on telttaillessa vietetyn juhannuksen ja tyttöjen kanssa vietetyn Helsinki-viikonlopun muodossa. Suurin osa viikonlopuista meni kuitenkin töissä, kuten synttärinikin, jolloin painoin iltavuorossa koko pitkän päivän. Mutta nyt aion viettää synttäreitäkin melko lailla erilaisissa merkeissä ja erilaisessa seurassa. Kesä tuokoon mukanaan paljon lämpöä, aurinkoa, ihanaa yhdessäoloa, mansikoita, vadelmia ja paljon jätskiä! Ja onhan tämä kesä toki ikimuistoinen Justuksen ensimmäisenä kesänäkin :)


Kesäinen päiväreissu Kotkaan ystäväpariskunnan tupareihin
Ensi viikonloppuna suuntaamme päiväksi Kotkaan, jossa en olekaan vuosiin päässyt käymään! Kotka on varmasti mitä ihanin kesäkaupunki, mutta nyt matkan määränpää on kuitenkin ystäväpariskuntamme uusi koti. Justuskin pääsee ensimmäiselle hieman pidemmälle reissulleen :) Yöksi tulemme jo kotiin, sillä seuraavan päivänä on tiedossa Justuksen sekä kummitätini ja serkkuni ensitapaaminen, kun kummitätini lentää itä-Suomesta poikaa moikkaamaan! :)

Päiväristeily Tallinnaan
Tulevien viikkojen aikana ajattelimme tehdä päiväristeilyn Tallinnaan. Viime vuonna Tallinnan reissu ajoittui pääsiäiselle ja loskaiseen Tallinnaan. Nyt parempien ja lämpimimpien säiden merkeissä lähdemme nauttimaan vanhan kaupungin tunnelmasta ja kivasta päivästä yhdessä perheen kanssa :) Kovasti olemme yrittäneet saada ystäväpariskunnista seuraa, mutta näillä näkyminen kenenkään kanssa eivät aikataulut kohtaa. Niimpä suuntaamme naapurimaahan oman kolmikon voimin :) Myös päivä Tukholmassa -risteily on ollut jo pitkään suunnitteilla ja haaveissa - ehkäpä pääsemme sinne vielä loppukesästä?


Juhannus ystävien kanssa
Juhannussuunnitelmat ovat vielä hieman auki, mutta vaihtoehtoina ovat mökkijuhannus vanhempieni kanssa tai juhannus yhdessä ystävien kanssa maaseudulla, kaupungin kupeessa :) Kummin tahansa juhannusta vietämmekin, on varmasti kiva, rauhallinen ja lämminhenkinen juhannus tiedossa :)

Riihimäki Rock

Tänä kesänä , kesäkuun lopulla, pääsen minäkin ensimmäistä kertaa kunnolla paikalliseen Riksu Rockiin, joka on alusta asti yllättänyt positiivisesti hyvillä ja tunnetuilla esiintyjillään. Parit ensimmäiset Rockit menivät sivu suun sairaalassaolon vuoksi - mitä nyt yhtenä päivänä sadesäällä pääsin mukaan. Tuolloinkin minun täytyi kesken kaiken käydä syömässä kesäkeittoa kotona, kun en pystynyt festarialueen antimista nauttimaan. Tuo ankeus on onneksi nyt ohi ja pääsen rockkailuihin mukaan täydellä tohinalla ;) Toissa vuonna olin juuri yövuorossa rockin aikaan ja sain osallistua päivystävän puhelimen kautta tapahtumaan, ja viime vuonna muiden suunnatessa festarialueelle ihanassa auringonpaisteessa, suuntasin minä kotiin nukkumaan seuraavan päivän aamuvuoro mielessäni. Nyt kuitenkin nautitaan sitten menetettyjenkin vuosien edestä! Justus hoitoon, jonka jäkeen äiskä ja iskä laittavat rock-vaihtee päälle kahdeksi päiväksi! ;)



Mökkeilyä kolmen J:n kera

Vanhempani suuntaavat Berliiniin kesäkuun viimeisenä päivänä, jolloin ,minä, Jarno ja Justus nappaamme Juliuksen mukaamme ja lähdemme mökkeilemään vanhempieni mökille Pälkäneelle. Siellä tiedossa perinteisesti luonnon rauhasta nauttimista, saunomista, grillausta ja ehkäpä jopa talviturkin poisheittäminen! Viime vuonnakin sanoin jo, että mitä sitä itseään kylmällä vedellä kiusaamaan, mutta Jarnolta yksi yllytyksen sana ja olen valmis mihin vaan! Meillä kun on leikkimielinen kilpailu käynnissä aivan kaikesta ja ihan aina! :D

Päiväretki Porvooseen kera ihanan ystävän

Porvoo on aina kauneudellaan kiehtonut minua, ja nyt pääsen vihdoinkin viettämään päivän kauniita Porvoon katuja tallatessa! Teemme ystäväni kanssa päiväretken Porvooseen ja pojat jäävät kahdestaan kotiin :) Tiedossa Porvoon ihastelua, pieniä kahviloita ja sisustuskaupoissa kiertelyä. Vinkkejä Porvoon parhaasta annista otetaan vastaan! :)



Kesäreissu Naantaliin ja Muumimaailmaan
Koska Jarnoa ei kesäisen Naantalin näkeminen kiinnosta, lähdemme me Justuksen kanssa Naantaliin ja Muumimaailman yhdessä äitini ja veljeni perheen kanssa. Vietämme yhden yön kesäisessä Naantalissa, ja sunnuntai-päivä meneekin Muumimaalimasta nauttien - mikäs voisikaan olla kivempaa tällaisen muumifanin mielestä? :)

Suomi-matkailua eli kahden viikon reissu pohjoiseen

Kesä huipentuu parin viikon Suomi-reissuun! Kun synttäreitäni on juhlittu heinäkuun puolessa välissä, starttaamme auton ja lähdemme kiertelemään ympäri kesäistä Suomea: ensiksi otamme suunnaksemme Itä-Suomen, jossa yksi merkittävimmistä etapeista on mummoni luona vierailu, sillä hän ei ole vielä Justusta päässyt näkemään :) Samalla tulee varmasti tavattua setäni perhettä ja toivottavasti myös tätiäni. Itäisessä Suomessa minua kiehtoo myös Lieksa ja Kolin seutu. Sieltä ajatuksenamme on jatkaa Lappiin ja palata takaisin Suomen läntistä rannikkoa pitkin pääetappeina ihanan ystäväni ja hänen poikaystävänsä luona vierailu Oulussa sekä isovanhempieni luona kyläily Haapavedellä. Rakastan Oulua aivan todella, varsinkin torin seutua. Mummolaan taas on aina kerta toisensa jälkeen ihan parasta palata :)

Kun reissut on tehty ja kesästä nautittu, vaihtuvat vuorot minulla ja Jarnolla ja on minun aikani palata töihin. Varmasti enemmän kuin haikeaa, mutta varmasti sekin tulee olemaan hyvin antoisaa omalla tavallaan. Mutta nyt en vielä kuitenkaan halua niin pitkälle ajatella, vaan alan elää näitä kesäisiä hetkiä päivä kerrallaan, jokaisesta hetkestä nauttien ihan täysillä! :)

Olisi mukavaa kuulla teidänkin kesäsuunnitelmistanne! Onko tiedossa kotosalla vietetty kesä, pieniä lomareissuja vai jopa koko kesän kruunaava ulkomaan reissu? :)

<3: Laura

13 kommenttia:

  1. Aivan ihanan kuuloinen kesä sulla tiedossa! :) nauti nyt oikeasti vuosienkin edestä! Itsekin olen jo aloittanut projektin jätskiä-viimekesänkin-edestä ;)

    Toivottavasti nähdään kesän aikana <3 halit pikkumiehelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin todellakin ja pidä sinäkin huoli, ettet anna sairauden pilata sinun kesääsi! Tuo jätskiasia kuulostaa tosin jo niin hyvältä, että kesästäsi tulee varmasti mahtava! :)

      Toivotaan niin ja Justukselta takaisin terkut <3

      Poista
  2. Voi että... mikä Super-Kesä Sinulla tiedossa, Laura! Kuten Susu, toivon minäkin että nautit nyt täysin siemauksin "menetettyjenkin" kesien edestä! Olet listannut niin paljon kivoja reissuja ja kyläilyjä, että miten se aika mahtaa edes kaikkeen riittää?!... Tuo Lapin reissu varmaan kruunaakin koko vilkkaan kesänne! Muistakeehan ottaa Ohovia matkaan, nottei hyttyset syö elävältä... ;) Olen elämässäni kerran autoillut perheen kanssa Lappiin kesällä, tai itse asiassa matkan päämäärä oli pohjois-Norja, jonne päädyimmekin. Tosin olin silloin niin nuori etten paljoa matkasta muista, paitsi että se oli se kesä kun sairastuin... :(

    Työhön paluusi elokuussa onkin sitten varsinainen haaste. Varmaan tuntuu oudolta ja hiukan jänskättääkin! Mutta hyvin se menee, kunhan jaksat ja muistat pitää huolta itsestäsi, niinkin raskaassa ammatissasi. Kuinka kauan Jarno on Justuksen kanssa kotona? Onko Justuksella jo päiväkotipaikka tiedossa?

    Mutta NYT - unohdat työt ja arjen murheet ja nautit täysin siemauksin ihanasta kesästäsi, kuten itse sanot päivä kerrallaan - ja TÄYSILLÄ!!

    Haleja ja ihanaa torstai-päivää Sinulle, rakas Ystävä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin niin täysillä kyllä! :) Tiistaina oltiin jo koko päivä pikkumiehen kanssa Helsingissä ja eilinen meni vauvatreffien merkeissä Hämeenlinnassa :)

      Ja tosiaan, täytyy kyllä hyttysmyrkkyarsenaali laittaa kohdilleen ennen pohjoisen matkailua! Mekin ollaan joskus 90-luvun puolella tehty samanmoinen autoreissu Norjaan Lapin kautta ja voi että, minkä näköinen valkoisen automme etupuskuri olikaan hyttysten myötä :D Ikävää, että sinulla liittyy tuollainen ikävä muisto kesäreissuunne ja samaiseen kesään :( Mutta toivotaan, että pääset vielä reissuun luoden samalla ihania ja onnellisia muistoja♥

      Jarno on kotona marraskuun alkupuolelle saakka! On herra hieman innoissaan, kun enää kolme viikkoa lomaan ja loman jälkeen viikko töitä ja jälleen kotiin - ja vielä kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan! Justuksella ei vielä päiväkotipaikkaa ole, mutta täytyy huolehtia hakemukset tosiaan ajoissa eteenpäin, varsinkin kun taidetaan tarvita vuorohoitopäiväkoti :)

      Sinullekin aivan mahtavaa kesää rakas Andrea: nauti, nauti, nauti! :)

      Poista
  3. Voi Laura, ihan mahtava kesä tiedossa sinulla! Toivottavasti kaikki suunnitelmat myös toteutuvat ja onnistuvat täydellisesti. :)

    Itse paiskin aikalailla töitä koko kesän. Kohokohta on kesäkuun lopussa häämöttävä ulkomaanmatka. Lyhyestäkin lomastani osaan kuitenkin iloita: sain kolme lisälomapäivää yllättäen (ihana esimieheni<3) ja ehdinkin sen ansiosta viipyä ulkomailla äidin vuokraamalla asunnolla kokonaisen viikon, jeejee. :) Ehkä joitakin pikkureissuja tulee lisäksi tehtyä vapaapäivinä. Ihan mukava kesä siis minullakin tulossa, en valita - töistä huolimatta!

    Ihania kesäpäiviä!
    ps. Millaista vauhtia Justus kasvaakaan näin kuvien perusteella! Iso poika jo kohta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että suunnitelmat toteutuvat, mutta vaikka jokin reissu ei menisikään suunnitelmien mukaan, saadaan varmasti Justuksen ensimmäiselle kesälle sankka joukko hienoja muistoja aikaan! :)

      Vau, ulkomaanreissu kuulostaa todella hyvältä! Nautihan täysillä sinäkin siitä - tuollaisia reissuja kun ei niin usein pääse tekemään! :) Ja onneksi töistä huolimatta kesä on kuitenkin aina kesä ja siitä on mahdollista nauttia töiden ohellakin :)

      Ja tosiaan, Justus kyllä kasvaa kohisten! Ja varsinkin se on ihanaa, kun persoona tulee aina vaan vahvemmin esiin ja taidot kehittyvät päivä päivältä ♥

      Ihania kesäpäiviä sinullekin Elina! :)

      Poista
  4. Porvoossa kannattaa käydä Taidetehtaalla, josta löytyy näyttelyitä, kahvila ja leffateatteri. Jokirannassa on lukuisia terasseja ja jäätelökioskeja. Vanhan sillan vieressä oleva Paahtimo(kahvila/baari) myy myös mukaan ihanaa kahvia. Brunbergin makeisliike sijaitsee vanhan Porvoon kulmilla ja siellä on maistiaisiakin ;) Skafferi on pikkuruinen herkkupuoti(hillokkeita, makukahveja ja karamelleja), ja sisustusliikkeitä on paljon mm. Teetee-shop. Marimekon myymälä löytyy keskustasta. Siinä hieman vinkkiä Porvoonreissuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihan tosi paljon! :) Kaikki tuollaiset ihanat herkkupuodit kahveineen ja makeisineen kyllä varmasti ovat vierailemisen ja näkemisen arvoisia - varsinkin tällaiselle herkkusuulle ;)

      Täytyykin sitten kirjoitella päivästämme ja kertoilla, missä kaikkialla ehdimme piipahtamaan! :)

      Poista
  5. Ihanalta kuulostaa! Nyt otat todellakin takasin nuo sairaudelle menetyt kesät ja teet just sitä mitä itse haluat. Mutta tosiaan siltähän kuulostaakin, hyvähyvä c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin teen todellakin! :) Lämpöistä ja mukavaa kesää sinullekin! :)

      Poista
  6. Ihania suunnitelmia Sinulla Laura! Minäkin todella uskon, että me molemmat, niin Sinä kuin minä, osaamme nauttia tästä kesästä aivan erityisesti, niiden "menetettyjenkin" edestä.
    Kyselit vinkkejä Porvooseen... Olemme itse asiassa menossa sinne huomenna äitini kanssa. Erityisesti vanha kaupunki on kyllä näkemisen arvoinen. Siellä on moni ihania sisustuskauppoja ja ihania kahviloita. Lisäksi suosittelen käymään siellä olevassa Brunbergin tehtaanmyymälässä ja pienessä vanhanaikaisessa lelukaupassa, jossa on kaikenlaista aina postikorteista leluihin, joissa seikkailevat meillekin tutut satuhahmot, kuten muumit, Barbabat ja Astrid Lindgrenin satuhahmot. Jos reissullamme tulee jotakin vielä lisää mieleen, niin voin sitten kertoa :)
    Mitä nautinnollisinta kesää Sinulle ja perheellesi Laura! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä pitää lisätä, että jos olette siellä toripäivänä, kannattaa ehdottomasti käydä myös torilla ja veden ääressä olevilla pikkukojuilla, joissa on esimerkiksi käsintehtyjä koruja!:)

      Poista
    2. Unohtui vastata Ida sinulle, vaikka innoissani kommenttisi luinkin! Eli kiitos sinullekin mahtavista vinkeistä! :) Varmasti käytän suosituksiasi hyväksi sitten reissulla :)

      Ihanaa kesää sinullekin, ja mahtavilta sinunkin suunnitelmasi kesän suhteen kuulostivat, kun niistä blogistasi lueskelin! :)Nauti, nauti ja nauti! <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)