tiistai 2. huhtikuuta 2013

Raskausaikani - vihdoinkin!

Vaikka kovasti mietinkin, että haluanko jakaa näin henkilökohtaista asiaa täällä blogissa, ajattelin hieman aiheesta kuitenkin kirjoitella - nimittäin Justuksen syntymästä. Useampikin ihana lukija sitä kovasti toivoi ja muutaman synnytystä käsittelevän kysymyksenkin sain, joten tässä aiheesta hieman eräänlaisen synnytystarinoinnin muodossa :) Aiemmat raskausajasta kirjoittamani postaukset ovat olleet Ihmeellinen yllätys - raskaus, Raskaus ja muutosten tuulahdus, Raskaus - haasteita kera onnen ja ilon sekä viimeisimpänä Raskausaikani - synnytys lähestyy.

Kuten aiemmin kirjoitinkin, selvisin kuin selvisinkin joulusta vielä yhtenä kappaleena, ja saimme viettää kotona mitä ihanimman joulun :) Seuraavaksi aloimmekin sitten jännittää, että miten kävisi uuden vuoden suhteen? Saisimmeko loppu- vaiko alkuvuoden lapsen? Jarno oli kovasti sitä mieltä, että synnytys ei missään nimessä tule käynnistymään kuin vasta sitten, kun olemme toipuneet uuden vuoden juhlinnasta kunnolla, mutta minä en uskaltanut olla yhtä optimistinen. Ja ihan syystäkin! Niin "viehättävältä" kuin tämä kuulostaakin, niin yksi synnytyksen lähestymistä ennakoiva merkki, on nimittäin kohdunsuulla olevan limatulpan irtoaminen. Ja kuinkas sitten kävikään? Uuden vuoden aattoaamunahan se sitten päätti irrota. Muita tuntemuksia minulla ei synnytyksen lähestymisen suhteen kuitenkaan ollut, mutta päätin silti ottaa mahdollisimman rauhallisesti ja Jarno lupasi olla illan ajovalmiudessa, mikäli lähtö tulisi.

Vaikka ajatuksena voisi kuulostaa varsin hienolta synnyttää uuden vuoden rakettien loistaessa taivaalla, ei se sitä oikeasti luultavasti olisi ollut :D Ilta koitti ja aloimme valmistautua ystäväni järjestämiin James Bond -teemalla varustettuihin uuden vuoden pippaloihin. Minulla teeman mukaan pukeutuminen hieman jäi vähemmälle, kun kiskoin ylleni tyköistuvaksi, vyötäröltä tiukaksi tarkoitetun mustan mekkoni. Hätä keinot keksii ja hieman ylöspäin mekkoa rullailemalla, sain kuin sainkin sen päälleni ;) Ilta meni mukavasti ensin ystävieni luona ja sen jälkeen Jarnon serkun luona. Voin fyysisesti hyvin, mitä nyt supisteli kivuttomasti melkoisesti ja vessassa sain rampata parin minuutin välein! Kun kello löi kaksitoista totesin, että nyt voisikin sitten lapsi syntyä :D Olimme kotona vasta aamuyön tunneilla ja muutaman tunnin sain nukuttua. Olin pitkin raskautta vitsaillut, että kun lapsivedet menevät, niin holahtaisivat sitten kerralla ja kunnolla, ettei arvailulle jäisi varaa. Aamusella aloin  kuitenkin kuvitella, että olisikon lapsivesi alkanut kuin alkanutkin tihkua? Kuittasin tämän kuitenkin vainoharhaisuudella. Pitkin päivää vatvoin asiaa mielessäni, sillä tiesin tulehdusriskin kasvavan, mikäli kalvot olisivat puhki, mutta synnytys ei käynnistyisi. Illemmalla päätin soittaa Hämeenlinnaan ja he käskivät tulla käymään. Hieman harmistuneena lähdimme, sillä aloin epäillä itseäni ja arvelin reissun olevan turha - eihän minulla ollut mitään muita synnytyksen käynnistymiseen viittavia tuntemuksia. Kun pääsimme perille teki kätilö testin, jossa selvisi, että kyse todella oli lapsivedestä. Minulta otettiin tulehdusarvot ja pyydettiin tulemaan aamulla seitsemäksi takaisin, mikäli sitä aiemmin ei supistelut alkaisi.

Jarno lähti pian kotiin päästyämme yöksi töihin ja minä jäin yksikseni kotiin. Ilta menikin laskuja maksellessa ja asioita hoidellessa, tulisinhan seuravaan kerran kotiin nyytti kainalossa! Minulle tyypillistä suunnitelmallista valmistautumista ;) Aamulla moikkasimme Jarnon kanssa ovella, kun Jarno suuntasi nukkumaan ja minä Hämeenlinnaan isäni kyydillä. Aamu käynnistyi verikokeilla tulehdusarvojen kontrolloimiseksi. Kun lapsivesi on mennyt, tulee synnytys käynnistää vuorokauden sisällä tulehdusriskin vuoksi. Niimpä jäin odottelemaan tarkkailuhuoneeseen polille synnytyksen käynnistämistä. Makoilin parivuoteessa käyrissä, mitkä mittasivat koko ajan supistuksia sekä lapsen sydämen sykettä. Kätilö kävi antamassa ennen puolta päivää minulle suun kautta otettavan Cytotec-nimisen lääkkeen, mikä lisäisi supistuksia ja siten käynnistäisi synnytyksen. Kun kätilö selitti, kuinka ensimmäisenä päivänä lääke otetaan suun kautta, toisena päivänä lääkettä laitetaan kohdunsuulle ja kolmantena päivänä lääke tiputellaan suonensisäisesti, mikäli synnytys ei kunnolla käynnistyisi, oli reaktioni huvittunut naurahdus: "ei kai siinä nyt niin kauaa voi mennä!".

Jarno on maailman syväunisin ihminen, eikä herää edes puhelimen soimiseen. Sen vuoksi aloin tarpeeksi varhain soittella kotiin, jos tarvitsisin hänet piankin paikalle. Tovin sain soitella, ennen kuin herra heräsi. Sovimme kuitenkin, että hän voisi jatkaa unia ja soittaisin uudelleen, mikäli jotain alkaisi tapahtua. Kun supistukset alkoivat kahden aikaan olla jo melkoisen voimakkaita, alkoi minulla tulla pienoinen paniikki, kun en saanut Jarnoa millään kiinni. Kun vihdoin sain hänet kiinni, kehotin hyppäämään nopeasti autoon. Kun herraa ei alkanut kuulua, soitin hänelle uudelleen - olihan melkoinen tovi jo vierähtänyt edellisestä soitostani. Noh, unikeko oli torkahtanut uudelleen ja oli vasta suihkuun menossa. Tässä vaiheessa hätäilin jo, että lapsi ehtii syntyä ennen kuin Jarno edes paikan päälle ennättää! Kun Jarno sitten sairaalaan saapui, totesi kätilö tilantenteen etenevän koko ajan: "kyllä se lapsi nyt iltakymmeneen mennessä luulisi syntyvän". Kello oli tällöin noin viisi. Ehdimme jo harmittelemaan, että olisihan se nyt ollut hienoa, jos lapsi syntyisi täysin laskettuna aikanaan - se kun oli seuraavana päivänä. Jouduimme odottamaan vielä parisen tuntia synnytyssaliin pääsyä, sillä ruuhka oli sen verran kova. Kun sain Jarnon luokseni, saatoin huokasta helpotuksesta: enää ei tarvinnut yksin sinnitellä. Kivuista huolimatta mieli oli vielä hyvä ja hymy oli supistusten välillä herkässä :)

Pian aloin olla kuitenkin jo melko kovissa tuskissa, ja kun lopulta pääsimme synnytyssaliin, olivat supistukset olleet melko tiheitä ja kivuliaita jo viitisen tuntia. Synnytyssaliin päästyämme kätilö tutki minut ja sanoi, että eihän kohdunsuu nyt niin auki vielä ole, kuin kätilö osastolla oli sanonut. Siitä vasta tuskien taival alkoikin. Supistelut sen kun jatkuivat tiheinä ja kivuliaina - tai ainakin siltä minusta tuntui - mutta muutoin tilanne ei edennyt ollenkaan. Pian alkoi olla selvää, että lapsi ei todellakaan syntyisi sen päivän puolella vielä, vaikka kätilö osastolla oli melkeimpä sanonut sen olevan itsestään selvyys. Kävelin ympäri salia kuunnellen samalla musiikkia, hengitellen välillä ilokaasua ja yrittäen ajatella positiivisesti. Tässä vaiheessa huumori oli vielä hyvin mukana ja jaksoin jopa naureskella kivuilleni. Vitsailin, että tämähän on kuin baarissa olisi, kun päässä heittää ilokaasun vaikutuksesta ja Cheek soi radiossa :D Täytimme yhdessä Jarnon kanssa ristikkoa siten, että hän heitteli sanoja ilmaan ja mitä sanoin oikean vastauksen. Mitä nyt täytyi aina supistuksen tullen kyyristyä hengittelemään sängynlaitaa vasten :D Toisen läsnäolo helpotti ja rauhoitti - kaikki menee varmasti hyvin, kunhan yksin ei tarvitse olla. Juttelimme kaikista asoista maan ja taivaan välillä - tulipa lapsen nimikin suunniteltua jo melko lopulliseen muotoonsa ja ristiäisleivonnaisista sovittua.


Kun kello lähestyi puolta yötä, aloin kuitenkin olla aivan loppu. En ollut nukkunut edellisinä öinä kuin muutaman tunnin ja kivutkin olivat vieneet voimiani tehokkaasti. Yövuoroon tullut kätilö totesi, etteivät he yötä vasten voi alkaa synnytystä enää vauhdittamaan, joten sain vuorostani supistuksia hillitsevää lääkettä sekä unilääkkeen: sain kuin sainkin nukuttua muutaman tunnin. Mutta kun supistukset taas aamuyöstä alkoivat, tuli itku ensimmäistä kertaa: en kestä enää samanlaista kiputaivalta kuin eilen. Väsymys yhdistettynä kipuun alkoivat olla liikaa minulle. Jouduin kuitenkin sinnittelemään aamukymmeneen saakka, jolloin lääkäri ehti minua viimein katsomaan ja päätyi laittamaan minulle i.v.:sti tippumaan supistuksia lisäävää lääkettä. Samalla sain epiduraalipuudutuksen, vaikka tavallaan olin toivonut pärjääväni ilmankin. Uskon, että näin olisi saattanut käydäkin, mikäli synnytys ei olisi venynyt seuraavan vuorokauden puolelle. Nyt olin niin loppu, että suostuin tähän välittömästi. Puudutuksen turvin sain hieman nukuttua, mikä helpotti oloani edes hetkeksi. Usko meinasi kuitenkin useampaan kertaan loppua ja mietin jo mielessäni, että syntyyköhän lapsi koskaan: olihan viereisessä synnytyssalissa ehtinyt kolme lasta syntymään sinä aikana, kun me salissa olimme olleet. Aina vaan kuului parkaisu viereisestä salista, mutta minun tilanteeni vain ja ainoastaan junnasi paikoillaan: turhauttavaa!


Tunteja vierähti vielä muutama, ennen kuin alkoi oikeasti jotain tapahtuakin. Tähän mennessä vain odottelimme edistymistä samalla kun kätilö kävi aina neljän tunnin välein laittamassa minulle i.v.-antibiootin tulehdusriskin vuoksi. Olinkin saanut antibioottia tietyin väliajoin siitä lähtien, kun sairaalaan edellisaamuna tulin. Näin toimitaan aina, jos kalvot puhkeavat, mutta synnytys ei käynnistykään. Kun kello lähestyi kahta tiesin, että nyt ei enää menisi kauan. Tässä vaiheessa Jarno nukkui viereisessä sängyssä tyytyväisenä, ja sainkin huudella tosissani hänelle, että sain herran hereille :D Olo oli ollut jo hetken aikaa melko hämmentynyt, kun tuntui, että ponnistusvaihe lähestyi, mutta puudutuksen vuoksi omia tuntemuksia oli vaikea eritellä. Tämän vuoksi kätilö laittoikin minut toiveestani vielä käyrään, mikä näyttäisi minulle supistukset.

Tunnin verran vielä jouduin odottelemaan, ennen kuin sain luvan ponnistaa. Sillä aikaa Jarno yritti pitää minut hereillä kyselemällä jälleen ristisanoja, sillä puudutuksen ja pitkän taipaleen myötä väsymys oli melkoinen :D Ja jos siihen astisen luulin olleen tuskien taivalta, oli se todellinen tuska oikeasti vasta edessä. Puudutusten vuoksi kivut eivät olleet ongelma, mutta muuten voimani laitettiin todella koetukselle. Aluksi jouduin seurailemaan käyristä sitä, milloin olisi aika ponnistaa, mutta melko pian opin erottelemaan tunteen ilman käyrääkin. Puudutuksen vuoksi kaikki tunto ja voima oli kuitenkin alaraajoistani pois, mikä osoittautui todella huonoksi asiaksi: se vähensi voimaa valtavasti jo ennestäänkin väsyneestä ja voimattomasta kropastani. Tässä vaiheessa uskoni meinasi toden teolla loppua, enkä uskonut jaksavani loppuun asti. Kätilö oli kuitenkin aivan ihana ja tsemppasi mahtavalla tavalla. Luonteelleni ominaisella tavalla kirosanat eivät lennelleet eikä ääni kohonnut lainkaan, mutta pääni sisällä pyöri jos jonkinmoisia ajatuksia! Ja kyllä - uskonpuutteesta huolimatta kaikki päättyi lopulta hyvin. Kun lapsi vihdoin syntyi käsi edellä Supermies-asennossa, oli helpotus niin valtava, etten sellaista ole koskaan kokenut! Olin niin helpottunut, etten tajunnut edes sukupuolta kysyä. Kun hetken päästä kätilö kysyi, tiesimmekö lapsen sukupuolta totesin: "niin tosiaan, kumpi sieltä tuli?" :D


Sinä samaisella hetkellä, kun vauva nostettiin rinnalleni, kultasi aika muistot. En tarvinnut siihen kuin sen hetken, niin kaikki se synnytyksen aikainen tuska katosi mielestäni. Vaikken kovin helposti herkistykään, niin kyllähän siinä onnen - ja ehkäpä ennen kaikkea helpotuksen - kyyneleet tulivat. Ainoa ajatus, mikä päässäni pyöri oli, että tämähän on todellakin ihan ihka oikea lapsi! Koko raskausajan tuntui niin uskomattomalta, että mahassani todella kasvaa pieni ihmislapsi varpaineen ja sormineen, että uskoin tämän todeksi vasta, kun lapsen ensi kertaa näin. Voiko mitään näin ihanaa olla olemassakaan? 

Tässä siis hieman tähän astisen elämäni upeimmasta hetkestä! Tai noh - tästähän se ihanuus vasta oikeastaan alkoikin :) Jottei teksti olisi venynyt aivan liian pitkäksi, ajattelin myöhemmin jatkaa vielä yhden postauksen verran raskausaiheen merkeissä, tosin nyt synnytyksen jälkeisestä ajasta kertoen :) Mutta se kaikki, ensi hetkemme lapsen kanssa sekä synnytyksestä toipuminen siis ensi kerralla!

<3: Laura

25 kommenttia:

  1. Kiitos taas Laura ihanasta postauksesta! Lukiessani huomasin, että taisin myötäelää kokemuskiasi, kun tunsin pulssini välillä kiihtyvän jännityksestä ja tekstin lopussa huokaisin helpotuksesta ja ihastuksesta. :D
    Todella väkevää tekstiä ja totisesti totta! Kyllä uuden ihmisen syntyminen maailmaan on aina ihme!
    Ihanaa, että pääsiäisenne meni nautiskellessa ja oikein ihania aurinkoisia päiviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos Nell! :D Oli ihan hauskaa itselleenkin tätä kautta ns. elää uudelleen nuo kaikki tapahtumat ja tunteet! :) Kyllähän se aina vaan yhtä uskomattomalta tuntuu, kun miettii tuota meidän pientä ihmettä ja sitä helpotuksen tunnetta, kun kaikki päättyi hyvin ja sai pikkuisen vihdoin ja viimein rinnalleen <3

      Ihania ja aurinkoisia päiviä Sinullekin! :)

      Poista
  2. Tekstisi oli todella mielenkiintoinen. En ole ikinä lukenut näin hyvää kuvausta synnytyksestä. Yleensä kuvaukset ovat todella pintapuolisia tai sitten vastenmielisen yksityiskohtaisia. Kiitos, että jaoit näinkin henkilökohtaisen kokemuksen lukijoiden kanssa. Jatkoa odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kuulla, että pidit tyylistäni kirjoittaa aiheesta! Mietin pitkään, että millä tavalla aiheesta kirjoittaisin, jotta se ei tosiaan jäisi liian pintaraapaisuksi, muttei sitten olisi liiankaan yksityiskohtainen. Jännitin hieman julkaista tätä, mutta nyt olen tyytyväinen, että sen kuitenkin tein :)

      Poista
  3. minustakin todella hyvin kirjoitettu teksti synnytyksestä! Realistinen, mutta ei tuskalla ja verellä mässäilevä.

    Sellainen, että tämäm jäölkeen osaa suhtautua synnytykseen raskaana ja kivuliaana tapahtumana, mutta ei kuitenkaan tule paniikkia. Usein kun näitä juttuja lukiessa ajattelee, että ei minusta koskaan ole tuohon! Tämä valasi uskoa :) Kiva myös, ettei ole ihan sellainen pumpulinen, että menin sairaalaan ja sitten vauva tupsahti ulos, oli ihanaa!

    Veikö tosiaan tuo epiduraali kivut miltei kokonaan pois!? olen aina luullut, että kipuja silti on, kun naiset aina elokuvissa karjuvat. Tuokin kuulostaa kyllä vaikealta, että tunnottomana pitäisi ponnistaa.

    Todella mielenkiintoinen teksti tosiaan!

    Itse olen aina miettinyt, että uskallankohan edes lasta hankkia, vaikka äärettömän lapsirakas olenkin. Aikamoinen pelkuri kun olen. Tämä ehdottomasti sai minut pelkäämään vähemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. epiduraali- ja spinaalipuudutus vaikuttaa melko ihmiskohtasesti. Toisilla se vie kivun kokonaan, toisilla ei. Mä kuulun niihin, joilta kipu ei kyllä katoa minnekkään, hetkeks vähä vaa helpottaa. :)

      Poista
    2. Mukava kuulla, että kokemuksen jakaminen teidän kanssanne kannatti :) Synnytyksiä on varmasti aivan laidasta laitaan ja kaikki tapahtumat ja kokemukset ovat todella yksilöllisiä, mutta minulla itselläni ei ainakaan mitään traumoja synnytyksestä jäänyt. Toki se oli todella raskas ja uuvuttava, mutta siitä selvisin :) Itse taas en osannut jotenkaa etukäteen juuri jännittääkkään sitä, sillä en oikein tiennyt mitä odottaa! Kun taas jotkut alkavat pelätä synnytystä sillä samaisella sekunnilla, kun saavat raskaudesta tietää - tai tosiaan jo ennen sitä.

      Mutta tosiaan, puudutusten suhteen olen kyllä kuullut kokemuksia aivan laidasta laitaan, kuten Johannakin totesi! Minulla se vei kivut melko tehokkaasti! Luulen myös, että omalla kohdallani ajoitus oli siten melkoisen onnistunut. Jos nyt en ihan väärin tuntemuksiani muista, niin sellainen paineen tunne jäi kyllä vahvana, mutta varsinainen supistuskipu lähti. Toki siihen sekoittui varmasti myös jotain kipua, mutta hyvin toimi kyllä minun kohdallani ja vaikutus ulottui synnytyksen loppuun saakka!

      Poista
  4. Ihanaa, että jaoit tämän! Justuksella on mahtava äiti :)

    ps. Tekstistä kyllä paistoi läpi synnyttäjän ammatti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinja <3

      Heh, vaikkei tämän erityisalan tuntemusta itseltä löydykään, niin varmasti tosiaan sieltä jotenkin paistaa läpi se, että suht samoissa ympyröissä on tullut pyörittyä ihan opiskeluiden ja omien töiden merkeissä:D

      Poista
  5. Voi Laura, kiitos kun jaoit tämän! Ihanaa luettavaa, ihana Justus ja ihana sinä! Haleja <3

    VastaaPoista
  6. AAAAA: IHANAA!! =) Oli tosi mielenkiintoinen teksti ja hienosti jaksoit lopulta saadaa vielä justuksen maailmaan kaikesta väsymyksestä huolimatta!

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus, Laura!:) Olen tosi iloinen, että julkaisit näinkin henkilökohtaisen asian täällä. Voisitko muuten tehdä piakkoin sen uuden ruokapäiväkirjapostauksen sen ateriasuunnitelmasi pohjalta?<3 Haleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, todella mukavaa saada tällaisia kommentteja tieltä lukijoilta! Hieman kun arkailin aiheesta kirjoittaa, mutta nyt tiedän sen kannattaneen :)

      Olin juuri julkaisemassa uutta ruokapäiväkirjaa, kun sain tämän kommentin, joten hyvä ajoitus :D

      Halaus <3

      Poista
    2. Heh, niin taisi olla:) Mukavaa viikon jatkoa<3

      Poista
  8. Kiitos Laura tästäkin tohkeasta tekstistäsi! Se oli paras kuulemani tai lukemani raskaus- ja synnytyskertomus, ehdottomasti. Samalla niin totuudenmukainen, mutta ei kuitenkaan yhtään kivulla mässäilevä. Sinulla todella on kirjoitustaito hallussasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 Kauan pohdin millä tyylillä kirjoittaisin ja miten lähestyisin aiheta, mutta kiva kuulla, että löysin sen sopivan tavan :)

      Poista
  9. Voi Laura - olet aivan ihmeellisen ihana kun jaoit näin henkilökohtaisen kokemuksen meidän lukijoiden kanssa! ♥

    Kuten Ida tuossa yllä itsestään totesi, on tämä minunkin kohdallani paras koskaan ikinä lukemani/kuulemani raskaus- ja synnytyskuvaus. KIITOS! Itse asiassa opin siitä tosi paljon! Ja tämä postaus ehdottomasti vähensi synnytyspelkoa, joka varmaan jokaisella naisella jollain tasolla on takaraivossa, kun h-hetki koittaa. Nyt tuli kyllä sellainen olo, että teen mitä tahansa, jotta saisin vielä joskus itsekin oman lapsen!

    Olet ainutlaatuinen ihmisolento, Laura! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea♥ Ihanaa kuulla, että pidit tästä :)

      Haluan vilpittömästi uskoa, että sinunkin on vielä täysin mahdollista kokea tämä elämässäsi. Ei voisi lapsi parempaa, rakastavampaa ja ihanampaa äiti saada itselleen♥

      Nyt vain pidät tästä ajatuksesta kiinni, kun jätät sairautta taaksesi ja avaat samalla ovia kaikelle ihanalle, mitä elämällä on sinulle tarjota :)

      Poista
  10. Upeaa kun jaoit tämän! Postauksesi aiheutti hyvää mieltä ja vaimensi pelkoja myös täällä suunnalla. Mielenkiintoista kuulla kokemuksistasi, että vaikka tilanne olikin haastava, sinä selvisit siitä myös aliravitsemuksesta huolimatta! Kiitos kun toteutit postaustoiveen!:)
    Ja hei, innolla odotan jatkoa tälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain! :) Mukava kuulla, että pidit postauksesta! Täytyy ehdottomasti kirjoitella vielä ainakin yksi teksti aiheesta, ettei tarina jää kesken ;)

      Poista
  11. Voi miten suloinen postaus, ihan meinasin itsekkin herkistyä! :) En voi kuin yrittää kuvitella, millainen tunne oman lapsen syntyminen ja syliin saaminen on...Se on varmasti jotain niin ainutlaatuisen upeaa, että sitä meinaa ihan onneensa pakahtua...Sellaisen vaikutelman ainakin tekstistäsi sain :) Jaksoit kyllä mahtavasti tsempata, tässäkin asiassa, loppuun asti. Oli ilo lukea näinkin henkilökohtaisesta asiasta, kiitos siitä!

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, piti vielä mainita, että tuossa uutena vuonna otetussa kuvassa näytät kyllä niin jännityneeltä ja odottavalta että! :D Kuvaa siis varmaan täysin fiiliksiäsi, heh.

      Poista
    2. Olet kyllä ihan oikeassa, nimittäin se tunne todellakin on niin mahtava ja kokonaisvaltainen, että siihen oikeasti tuntee pakahtuvansa! Joka kerta kuin muistelen sitä hetkeä, kun Justuksen syliini sain, niin tulee ihan ihmeellinen olo - sitä on vaikea kuvailla. Mutta ei voi kuin olla niin onnellinen tuosta pienestä ihmeestä <3

      Heh, todellakin on varmaan tuossa vaiheessa jo melkoisen odottavaiset ja jännittyneet fiilikset :D Sitä niin koko ajan kuulosteli omia tuntemuksiaan ja odotteli jotain tapahtuvaksi!

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)