perjantai 12. huhtikuuta 2013

Viikon ihanat tapaamiset

Tällä viikolla on minulla ja Justuksella pitänyt ihan kiirettä erilaisten ihanien tapaamisten merkeissä! On ollut niin lounastreffejä, illanistujaista kuin aamukahvitteluakin hyvässä seurassa :)

Tiistaina päivällä...

...tapasimme Justuksen mummon eli minun äitini lounaan merkeissä. Kävimme ensin tutkimassa paikallisen sisustusliikkeen ihanuuksia, ja mukaan tarttuikin muutama kiva juttu - niistä lisää myöhemmin :) Sisustusliikkeen jälkeen suuntasimme lounaalle Kulmakonditoria-nimiseen kahvilaan. Kyseessä oli samainen kahvila, jossa viimeksi päädyin syömään lounaaksi uuniperuna-annoksen, kun siellä Justuksen kummitädin kanssa lounastimme. Jo silloin arvoin tuon kyseisen annoksen ja lämpimän leivän välillä, joten nyt oli pakko saada tuo ihana, täytetty saaristolaisleipä salaatilla!

Täytteiksi leipääni valitsin kinkkua, ananasta, paprikaa ja maustekurkkua sekä valkosipulikastiketta - mitäs muutakaan ;) Äitini herkutteli omalla suosikillaan eli lämminsavulohisalaatilla, jossa lohen lisäksi oli muun muassa cantaloupe-melonia, riisiä sekä kuivattua sipulia. 

Torstaina päivällä...

... meillä olikin sitten vuorostaan lounastreffit Minnin kanssa Feeniks Cafessa. Harmittilimme kovasti sitä, kuinka meidän viikottaiset kahvilatreffimme tulevat luultavasti Minnin muuton myötä vähenemään. Tapaamiset kun ovat olleet minulle jo pitkään se viikon vakituinen piristys omassa arjessani! Noh, mutta kunhan Justus kasvaa, niin voimme suunnata helposti Helsinkiin kyläilemään - mikäs sen kivempaa :)

Itse päädyin jälleen luomuruisleipään täytteinään salaatti ja kylmäsavulohi - yksinkertainen, mutta niin hyvä kokonaisuus! Ja Minnille kanasalaatti :)

Seuraavat lounastreffit on meillä sovittuna ensi viikon tiistaille, jolloin voisimme lounastaa ja kahvitella hieman pitemmän kaavan mukaan sillä kertaa. Silloin aion todellakin kruunata lounaan jäätelöannoksella! Jo eilen söin silmilläni eri jätskilaatuja, mutta kiire kotiin siivoilemaan illan vieraiden saapumista ajatellen poissulki tämän herkkuhetken tällä kertaa minulta. Mutta tiistaina sitten aivan takuuvarmasti! ;)

Justus on löytänyt omat kätensä nyt niin vahvasti ja tarraa aivan varmasti kaikkeen mahdolliseen ulottuvilla olevaan pienillä kätösillään, joten hiusten aukipitäminen on aivan täysi mahdottomuus. Nytkin sen pienen hetken, kun herraa pidin lähtiessä sylissäni, niin otti hän sellaisella voimalla kaksin käsin kiinni hiuksistani että :D Muutenkin on aivan turhaa yrittää liikaa laittautua tai yrittää edes panostaa omaan ulkoiseen olemukseen, kun liikkeellelähtö on herra Justuksen kanssa aina sellainen hulabaloo että :D

Torstai-iltana...

...sain vieraakseni kaksi ihanaa opiskelukaveriani Lahdesta! Heidän piti saapua ensin isommallakin porukalla, mutta kummasti lapsiperheiden suunnitelmat aina yhtäkkiä muuttuvat ;) Mutta kaksi meidän kaveriporukastamme kuitenkin jaksoivat reissata tänne meillepäin Justusta ensikertaa moikkaamaan! Viimeksi, kun tytöt porukalla kokoontuivat, oli Justus vielä niin pieni, etten viitsinyt hänen kanssaan Lahteen lähteä. Mutta aivan varmasti viimeistään kesällä teemme yhdessä reissun myös kesäiseen Lahteen! Kaikki muut opiskeluaikojen kaveriporukastamme asuu Lahdessa, joten aina ei itse yhtä helposti tapaamisiin pääse, mutta oli aivan ihana yllätys, kun tytöt ehdottivat visiittiä Riihimäen suunnalle :)

Olisin niin halunnut leipoa tytöille jotain hyvää, mutta päivän aikataulu oli niin kiireinen, että nyt mentiin aivan pikkuisilla valmistarjottavilla! Ja suolaiset jäivät suosiolla kaappiin, kun tytöt kertoivat tehneensä juuri kunnon mäkkitankkauksen matkalla :D

Hieman Lontoonrae-suklaata sekä Daim-fanipaloja...

 
...ja hieman lisää karkkia :)

Pääosassa kuitenkin Aino lakritsijäätelö :) Seuraava hankinta, minkä aion tehdä, on kyllä ehdottomasti jäätelökone! Haluan päästää mielikuvitukseni valloilleen eri jäätelömakujen suhteen - ideoita nimittäin on ja paljon! 

Tytöt ilahduttivat minua ihanalla kukkakimpulla :) Oli niin kivaa päästä juttelemaan pitkästä aikaa näidenkin ihanien tyttöjen kanssa, sillä niin harvoin pääsemme enää nykyään toisiamme näkemään. Kouluaikojen muistelu ja koulukavereiden kuulumisista jutustelu on aina hauskaa :) Itse kun en tiedä Lahden menosta nykyään mitään, niin on aina hyvä päästä välillä päivittämään viimeisimpiä tapahtumia ;)

Meillä on ihan valtavasti kukkia ja muita istutuksia tällä hetkellä sisällä odottamassa kevään saapumista. Keittiön pöytä ei todellakaan ole tällä hetkellä ruokailukäytössä, vaan se on täynnä erilaisia yrttejä sekä taimia. Ja kyseessä ei siis suinkaan ole minun projektini! Oli siis ihana saada sen kaiken viherpaljouden rinnalle myös hieman kevään värejä elävässä muodossa :)

Perjantai-aamuna...

...sain heti herättyämme ystäviä aamukahville kaksin kappalein! Olipa kyllä ihanaa vaihtelua minun ja Justuksen puuhakkaille aamuille, kun aamun kotitöiden sijaan istuimme heti alas ystäväni kanssa kahvikuppiemme kera :) Kyseessä oli hyvin pikainen visiitti, sillä ystävälläni oli kiire jatkamaan matkaa opiskelukaupunkiinsa, mutta jo reilun puolen tunnin kyläilyllä oli ihanan piristävä vaikutus! Keitin meille kupit banaani-toffee-pähkinä -kahvia, jotka ehdimme kuitenkin rauhassa juoda jutustelun lomassa :) Kun ystäväni lähti, ei mennyt kuin puolisen tuntia ja saimme uuden vieraan toisesta hyvästä ystävästäni...

...tuliaisinaan karjalanpiirakoita ja viinereitä aamupalaksi! Miten mahtava tapa poiketa aamupalarutiineistaan hyppäämällä aivan toisenlaisen herkkuaamupalan äärelle! :)

Aamupala kun on aina ollut minulle se vaikein koko sairauteni ajan, ja vaikka nykyään panostan aamupalaan ihan erityisellä huolella päivän onnistuneen käynnistymisen vuoksi, niin hyppääminen pois kyseiseltä mukavuusalueelta tuntui ainoastaan hienolta! Aamupäivä hurahti vauhdilla herkkuaamupalan ja toukokuun alun illanvieton suunnittelun merkeissä. Toukokuun alussa tiedossa olisi siis koko ystäväporukkamme kesken synttäreiden juhlintaa, hyvää ruokaa, mahtavaa seuraa ja ensimmäinen baari-ilta aikoihin! Sitä siis odotellessa ;)

Tällaisissa merkeissä on meidän viikkomme sujunut :) Tämän aamuinen aloitus ennakoi hyvää viikonloppua ja toivottavasti myös hyvää tulevaa viikkoa! Ainakin odotukset ovat suuret, sillä Jarnolla alkoi juuri viikon loma, jonka vuoksi tiedossa on muun muassa pieni reissu Tampereelle siskoni luo ensi viikolla :) Tällaisissa tunnelmissa siis viikonlopun viettoon - toivottavasti myös teidän viikkonne on sujunut mukavissa merkeissä! :)

<3: Laura

4 kommenttia:

  1. Heips Ihanainen! Todella mukavan tuntuinen arki-viikko Sinulla takana, monine pienine piristyshetkineen! :)

    Kuvistasi ja teksteistäsi oikein huokumalla huokuu kuinka olet edistynyt syömisten saralla ja kuinka rentoa se tänäpäivänä on verrattuna aiempaan. Pointsit ja papukaijan merkki Sinulle siitä! Toivottavasti viikonloppusi on yhtä mukava kuin arki-viikkosi! Ja ensi viikkohan on sitten suorastaan luksusta, kun Jarno on lomalla ja pääsette mm. piipahtamaan Tampereelle siskoasi tapaamaan.

    Kaikkea hyvää viikonloppuusi ja ensi viikkoon! Älä anna sateiden masentaa - sateen jälkeen paistaa aina aurinko ;)!

    Halauksin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kieltämättä tuntuu ihan uskomattomalta se nykyinen rentous ja vapaus, se kaikki edistyminen mitä ruokailuihini liittyy! :) Tällaisten erikoishetkien kautta sen parhaiten huomaa - eihän ennen tuollainen kahvittelu olisi tullut kuuloonkaan!

      Toivottavasti Andrea sinullakin on onnistunut viikkoa takana! :) Aurinkoa odotellessa suunnataan uuteen viikkoon eli positiivisin mielin! :) Ihanaa sunnuntaita sinulle halausten kera <3

      Poista
  2. Nyt muistissa ollessa (tuli tuosta Aino-jätskistä mieleen) on kerrottava sinulle ehkäpä ilouutinen, nimittäin: Valiolta on tullut uutuusjätskimaku nimeltään "Vaniljainen lakuVAAHTOKARKKI" :D Tulit taas jostain kumman syystä mieleeni, heh. Tuli muuten kunnon kevät-/kesäfiilis, kun huomasin, että ABC:n eteen on tuotu jo jätskikioski! :) Haluan syödä kesällä jäätelöä, ja paljon enemmän kuin viime kesänä! Silloin se nimittäin jäi ihan yksittäisiin kertoihin.

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuulostaapa hyvältä! Täytyy laittaa tuo maku testaukseen ;) Ja ehdottomasti tästä tulee sinullekin sellainen jätskikesä! Nimittäin se jos mikä on ihanaa (ja normaalia), että irtojätskit tarttuu hyvällä säällä mukaan aina kun vaan tilaisuus siihen tulee! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)