perjantai 5. huhtikuuta 2013

Ihanat vieraat♥

Viime päivät ovat olleet todella tapahtumarikkaita ja samanlaisella vauhdilla jatkuvat tulevatkin päivät! Päiväni ovat olleet - ja tulevat myös viikonloppuna olemaan -  täynnä  ihania menoja, tapaamisia ja ihmisiä :) Keskiviikkona saimme heti herättyämme vieraiksi siskoni sekä heidän ihanan vauhtiveikon Jerryn, mitä olimme Justuksen kanssa kovasti odottaneet! On oikeasti ihan uskomatonta ajatella, millainen rikkaus oma sisko on  Nyt vanhemmiten suhteemme on muuttunut paljon paljon peremmaksi, ystävyyssuhteen kaltaiseksi. Olemme tavallaan todella erilaisia luonteiltamme, tavallaan taas todella samanlaisia. Ne eroavaisuudet ovat saaneet meidät ottamaan joskus todella kovastikin yhteen, mutta nyt yhdessävietetty aika on ainoastaan ihanaa :) Siskon kanssa pystyy puhumaan kaikesta maan ja taivaan välillä, ja tällä hetkellä ei oikeasti ole mitään asiaa, josta hänelle en haluaisi tai uskaltaisi kertoa. Ja onhan siskon kanssa jakanut tavalla tai toisella koko elämänsä sellaisia asioita, joista kukaan muu ei muiden perheenjäsenten lisäksi tiedä. Se on valtava yhdistävä voima! 

Aamupäivä kuluikin meillä jutellessa ja ajatuksia vaihtaessa, ja aika meni kuin siivillä :) Yritimme katso myös leffaa samalla, mutta pian tajusimme, ettemme olleet seuranneet sitä lainkaan :D Ennen kahtatoista päätimme lähteä yhdessä kunnon lenkille, jotta Jerry pääsisi purkamaan energiaansa ja Justus pääsisi päikkäreilleen. Meni lenkki huomattavasti mukavammin pienellä porukalla, kuin aina yksin vaunuja työntäessä. Vaikka näin aurinkoisella säällä nauttii valtavasti vaunukävelyistä jo yksinkin, on se aina seurassa mukavampaa :) Hyvän lenkin päätteksi työnsin Justuksen takapihalle jatkamaan uniaan ja me muut menimme sisälle odottelemaan lisävieraita. Nimittäin pian saimme seuraa Justuksen Ida-serkusta sekä hänen äidistään :) Ida jäi serkkunsa tapaan jatkamaan uniaan ulos, kun me muut aloimme laittelemaan lounasta itsellemme. Mitä nyt Jerry haukkui ensin totaalisesti Iinan eikä meinannut millään rauhoittua :D

Jerry on mitä hellyyttävin noin puolivuotias koiruli :) Poika alkaa olla jo melkoisen iso kooltaan, mutta muuten huomaa, että kyseessä on vielä pentukoira. Hienosti on kyllä pikkuinen oppinut kuitenkin tottelemaan ja varmasti oppii jatkuvasti lisää uusia, tärkeitä taitoja.

Jerry oli aivan mahdottoman innoissaan Juliuksen leluista, mutta hieman erilaista kyytiä saivat lelut Jerryn kuin Juliukseksen käsittelyssä :D Ei mennyt kuin hetki, kun pikkuisella koiralelullakin olivat korvat pienentyneet puolella! Kotimatkalle Jerry otti mukaan Juliuksen liito-oravan, mikä oli selvästi hyvin mieluisa leikkikalu Jerrylle. Julius kun alkaa olla jo niin iso poika, etteivät lelut enää samalla tavalla kiinnosta kuin ennen ;) Kuvissa Jerryllä käsittelyssä Jarnon kuntopallo, joka on käynyt aikanaan kovan koulun läpi jo Jarnon siskon saksanpaimenkoiran käsittelyssä!

Lounaaksi herkuttelimme tortilloilla :) Ideat loppuivat taas aivan kesken, kun käytin kaiken kekseliäisyyteni Jarnon synttäripäivällisen miettimiseen, joten päädyin varaamaan meille tortilla-ainekset. Eilen käytimme ihan tavallisia tortillalättysiä, mutta alta kurkkivat valkosipuli-yrttimausteiset lätyt ovat kyllä melkeimpä parhaita!

Tällä kertaa valitsin lihaksi maustamattomat broilerisuikaleet, jotka maustettiin Crispy-mausteseoksella. Kerran olemme Jarnon kanssa kyseistä tuotetta aiemminkin kokeilleet ja voin kyllä kovasti suositella! Lihat laitetaan pussiin, missä ne sekoitellaan öljyn ja mausteseoksen kanssa keskenään sekaisin. Lopuksi broilereita paistetaan parikymmentä minuuttia uunissa. Broilerin lisäksi tietenkin kasviksia salaatin, kurkun, suolakurkun, punasipulin sekä tomaatin muodossa.

Mitkä ovat teidän suosikkitäytteenne tortilloihin? :)

Kastikkeena meillä oli ihan perinteistä Santa Marian Taco salsakastiketta mediumina. Itse kyllä söisin hieman tulisempaakin mielelläni, mutta hieman olen yrittänyt kaikkein tulisimpia ruokia vältellä, jotteivat ne aiheuttaisi Justukselle mahanpuruja. Lisäksi laitoin itse vielä American dippijauheesta tehtyä kermaviilikastiketta tortillojeni päälle :)

Tortillat ovat yksinkertaisuudessaan kyllä todella hyviä! Itse vaan aina ahnehdin täytteitä niin paljon, ettei lettusta ole mitenkään mahdollista saada kiinni :D Seuraavaksi haluankin kokeilla hieman vastaavia herkkuja, suolaisella täytteellä täytettyjä lettuja! Se on ruoka, mistä olen jo pitkään haaveillut - viimeisestä kerrasta kun on vuosia ja vuosia aikaa. Muistelisin meidän aina lapsuudenkodissani tehneen niitä lähinnä jauheliha-sipulitäytteellä, mutta oikeastihan siinäkin asiassa on vain mielikuvitus rajana!

Jälkkäriksi pääsiäiseltä ylijääneitä Aino-jäätelöitä. Kun äiti ei kyseisiä jätskejä pysty syömään, korjasin ne parempaan talteen heidän pakkasestaan ;)

Enkkulakut ovat olleet herkkulistani ykkösenä niin kauan kun vaan muistan! Meillä on ollut ihan lapsuudestamme asti sellainen perinne, että jouluna saamme jokainen valita kilon karkkirasian itsellemme. Itselläni se on ollut lähes poikeuksetta aina rasiallinen enkkulakuja - niin parhaita ne ovat! Viime vuosina tästä ihanasta tavasta on ollut valitettava tauko, mutta tästä eteenpäin pidän varmasti huolen siitä, ettei niin pääse enää käymään ;) Nyt tulee kyseinen karkkipussi ostettua lähes aina vieraiden varalle!

Eilinen oli kyllä aikamoista vilskettä minun ja Justuksen rauhalliseen kotielämään verrattuna! Kun vieraat lähtivät ja laitoin itselleni ruokaa, iski väsymys niin totaalisesti minuun että :D Mutta aivan ihanaa oli seurata Idan puuhastelua leikkeineen, samoin kuin Jerryn  Ja olihan tädillekin varmasti aivan mahtavaa tavata samalla kertaa sekä Justus että Ida!

Siskoni halusi ottaa Jerrystä ja Justuksesta yhteiskuvan, ja vaikka minäkin menin kuvaan herroja pitelemään, oli kuvan ottaminen vaikeaa - sellaisella vauhdilla Jerry nimittäin viuhtoo aina menemään, eikä Justuksenkaan hosuminen asiaa yhtään helpottanut :D

Ja loppuun vielä siskoni lähettämä, aivan ihana kuva Jerry-herrasta omassa kodissaan - on se vaan niin suloinen!

Nyt toivottelen teille kaikille kivaa viikonloppua, nauttikaa! :)

<3: Laura

16 kommenttia:

  1. pakko sanoa; näytät elinvoimaisemmalta kuin aikoihin! se on todella mahtava juttu =) olen iloinen puolestasi ja toivon ettei sairaus vie tuota saavutettua voimaa enää koskaan pois, niin hyvältä se näyttää ja tuntuu. ja sit kans ihan ylisöötti toi vika koirakuva <3 sillä on kuono...ja tassut! söpö! <3 voi...en kestä...huhhuh...joo, se oli siinä. kaikkea hyvää teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eiku voi ei...nyt aloin kattoo noit muitaki koirakuvii ja neki on tosi ihania...kyl tää tästä.

      Poista
    2. oho..olin laittanu tohon aiemman kommentin mut se hävis. hmm...no siin oli jotain siitä että näytät todella paljon elinvoimaisemmalta noissa kuvissa! ihanaa <3 ja sit puhuin siitä miten ihana toi vika koirakuva on.

      Poista
    3. Kommenttisi oli hypännyt vahingossa roskapostiin! Mutta kiitos <3 Kyllä oikeasti tuntuukin elinvoimaisemmalta kuin vuosiin ja olen niin onnellinen tästä olotilasta!
      Ja kyllä - Jerry on aivan valloittavan ihana! :)

      Kivaa viikonloppua sinulle! :)

      Poista
    4. Kiitos =) samoin sulle, hyvää alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Ihanaa Laura, että Sinulla on noin hyvä suhde siskoosi! Tunnistin paljon kuvailmeastasi suhteestasi tuttua myös minun ja siskoni suhteesta. Samoin me olemme todella erilaisia persoonallisuuksia, mutta meissäkin on paljon samaa ja meillä on paljon yhteistä. Ja samoin mekin olemme lähentyneet viime aikoina valtavasti ja pystymme nykyisin puhumaan mistä vain. Mikään ei korvaa yhteistä elämänmatkaa ja aitoa sisarrakkautta. Onneksi meitä on siskojemme kaltaisilla aarteilla siunattu. <3 Ihanaa, aurinkoista viikonloppua Sinulle ja perheellesi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta sinunkin postauksistasi on aina niin ihanaa lukea sinun ja siskosi suhteesta! Niistä huokuu niin vahvasti se, kuinka siskosi on sinulle kultaakin kalliimpi :) Joten pidetään siskoistamme kiinni <3

      Ihanaa viikonloppua Sinullekin Ida! :)

      Poista
  3. voimia! mulla on kans takana monen vuoden anoreksiahelvetti joten tiedän tasan tarkkaan mitä käyt ja kävit läpi. "ota riski ja rakastu paranemiseen" mulle yks hoitaja joskus sano, ja kyllä se riskin ottaminen kannattaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo tsemppilause on aivan mahtava, kiitos kun kirjoitit sen minulle tänne! :) Tulen varmasti muistamaan sen aina :)

      Poista
    2. Ja todellakin, vaikken aivan täysin perillä vielä parantumismatkallani olekaan, voin jo kyllä todeta tuon riskinottamisen todella kannattavan, niin ihana tämä vapauden tunne on! :)

      Poista
  4. Siskot on <3 Kiitos todella paljon tuosta Crispy-mausteseosvinkistä! Sitä aion ehdottomasti kokeilla, koska rakastan broileria ja rakastan tortilloja. Onko se mausteseos ihan niitä Taffelin pussukoita, kuten tuo American, joita löytyy yleensä sipsien luonta? Minun lempparitortillatäytteisiin kuuluu kermaviilikastike (joko valmiilla mausteseoksella maustettu tai itse tehty, esim. curry-kurkku), broileri, salaatti, kurkku, paprika ja ananas (mieluiten tuore). Nam!

    Meillä oli muuten tässä kerran lettuja sieni-tuorejuustotäytteellä, sienet omasta takaa. Ne paistettiin vielä uunissa, päällä taisi olla juustoa, ja oli todella hyvää! On ollut mielessä, että pitäisi taas joku kerta tehdä täytettyjä lettuja vaikka pinaattilettutaikinasta, josta saisi myös rautaa :) Pitääpäs alkaa toteuttaa näitä ideoitani, muuten niitä kertyy ihan liikaa! :D

    Emmi

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä, miksi tuo nimi tulee välillä kahteen kertaan!? :o

      Poista
    2. Siskot todella on <3

      Tuo mausteseos on siinä hyllyssä, missä muutkin tortilla-aineet! Sellainen keltainen pussukka, samaa merkkiä kuin tacomausteet muistaakseni! Katsoin sen merkin tänään sinua varten kaupassa, mutta ehdin jo sen nimen kuitenkin unohtaa :D

      Nyt on kyllä pakko päästä tekemään noita täytettyjä lettuja! Niin ihanalta tuo kuvailusi kuulsoti ;)Ja pinaatti- tai porkkanalettusetkin ovat minullakin suunnitteilla :) Mullakin on vaikka mitä ideoita - miten tässä ehtii niitä edes toteuttamaan? :D Seuraavaksi kokeilussa karjalanpiirakat itsetehtynä, puuron jo tein huomiseksi valmiiksi ;)

      Heh, kone yrittää varmistaa, että varmasti tiedän, keneltä viestit tulevat - vääntää rautalangasta asiaa minulle:D

      Poista
  5. Hehe, no ei se mitään! Pitää tutkailla kaupassa tortillahyllyä, niin jospa sieltä löytyisi :) Arvaa, minä innostuin tekemään jo eilen niitä täytettyjä lettuja! :D Paistoin pinaattiletut, joiden väliin tein sieni-kasvistäytteen. Raastoin siihen porkkanaa, hienonsin sipulin ja laitoin pakkasesta kantarelleja, ja kypsentelin niitä pannulla. Lopuksi sekoitin joukkoon Viola yrttituorejuustoa, mausteita ja tuoretta timjamia. Lettujen päälle raastoin vielä viimeiseksi silaukseksi Oltermanniakin, ja eikun uuniin! Näitä visioita pitää vaan toteutella yksi kerrallaan, muuten niitä kertyy ihan liikaa! ;) Ja hei, nuo karjalanpiirakat kuulostaa ihan huipulta! Kädentaidot ja perinteet kunniaan! Kerro sitten, miten onnistui :)

    Emmi

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin hyvältä! Eli kokeiluun menee täälläkin suunnalla - aivan varmasti ;)Kerrohan kokeiluistasi jatkossakin, niin voin itsekin testailla samoja reseptejä :) Vaikka maailma on reseptejä pullollaan, niin kummasti sitä aina jumiutuu niihin omiin vakioruokiinsa jo ihan mielikuvituksen puutteen vuoksi!

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)