sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Viikon parhaat hankinnat

Tällä viikolla on tullut lounastelun ja kahvittelun lomassa kierrettyä muutama kiva pikkuliike, joista jokaisesta on tarttunut mukaan varsin mieluisia ostoksia :)

Hieman silmäniloa kotiin...

Tiistaina käväisimme äitini kanssa Awara-nimisessä sisustusliikkeessä, joka on aina pullollaan toinen toistaan ihanampia tavaroita. Asuessani yksin, oli tyylini varsinkin viimeisessä asunnossani hieman maalaisromantiikkaa ihasteleva - paljon valkoista, ruskeaa ja vanhaa henkeä huokuvaa. Eli tämäkin kyseinen sisustusliike hivelee tarjonnallaan minun silmääni, mutta tällä hetkellä joudun tasa-arvon nimissä kuuntelemaan sisutuksen suhteen myös tuota perheen toista aikuista osapuolta ;) Jotain pientä uskaltauduin kuitenkin liikkeestä mukaani nappaamaan - tosin sillä varauksella, että äitini saisi tavarat itselleen, mikä minä en niitä kotiimme saisi sijoittaa :D


Nämä somat valokuvakehykset lähtivät liikkeestä äitini mukaan minun ihastuneiden sanojen saattelemana. Äiti etsi hieman toisenlaisia valokukehyksiä lastenlastensa kuville ja nämä yksilöt sattuivat silmääni välittömästi - eivätkö olekin suloiset? :)


Nyt on Idan ja Justuksen kuville molemmille omat vaatekehyksensä :) Ei ollut justuksen loppukesästä syntyvän serkun sukupuoli vielä tuolloin selvillä - muuten olisi voinut ostaa hänellekin jo valmiiksi omansa ;)


Äiti huomasi välittömästi nämä suloiset naulakot, joita oli sekä vaaleanpunaisella että vaaleansinisellä värityksellä. Samaan sarjaan kuului myös puiset mitta-asteikot, jotka mummo lastenlapsilleen kummalleki omansa osti :) Tuolloin naulakko jäi vielä ostamatta, sillä jäin miettimään Jarnon mielipidettä asiaan - arvasin häntä vaivaavaan naulakon vaalea sävy, kun muuten Justuksen huoneessa sisustus on huomattavasti tummemma sävyistä. Sain kuin sainkin luvan myös naulakkoon, mikä haettiin sitten myöhemmin tällä viikolla parempaan talteen ;) Naulakon paikasta tosin käymme vielä rakentavaa keskustelua keskenämme :D

Mitta-asteikko pääsee käyttöön heti, kunhan Justus vaan vielä pikkuisen tuosta kasvaa :) Puisessa asteikossa on omat lokeronsa valokuville, jotka voi sitten laittaa paikoilleen pikkumiehen saavutettua aina yhden pituusetapin :)


Omat silmäni hakeutuivat välittömästi ihanaan tarjottimeen, jonka näin heti mielessäni täydelliseksi tarjoiluastiaksi verannan pöydälle - siis pöydälle, jota ei vielä tosin ole olemassakaan :D Nyt kun meillä on vihdoinkin ihana oma piha, joka on rivitaloasunnon pihaksi vieläpä suhteellisen iso, haluan saada mitä pikimmiten sinne kunnon terassikalusteet ja kaasugrillin! Nyt vaan hyviä kesäsäitä odottelemaan, jotta päästään herkuttelemaan ulos aurinkoisina kesäpäivinä! :)

Justukselle ostin puisen J-kirjaimen, jonka ajattelin maalata tummemmaksi ja kiinnittää pojan huoneen oveen :) Lisäksi mukaani nappasin sydämen muotoiset pyyhenipsut WC:hen. Näiden kohdalla hieman epäilin Jarnon mielipidettä ostostani kohtaan, joten sanoinkin heti äidille lahjoittavani nämä sitten hänelle, mikäli ne eivät meille saa jäädä :D

Tässä on minun panostukseni meidän perheemme yrttien ja taimien kasvatukseen ;) Keittiönpöytämme on tosiaan aivan täynnä erilaisia yrttejä ja taimia odottamassa kevättä, kesää ja ulossiirtymistä, joten näille todella on tarvetta! Mielestäni nämä olisivat mukava pieni yksityiskohta yrttiviljelyksiin :)


Kyseisessä sisustusliikkeessä on kesäisin myös melko isokin viherpuoli, joten heti tiskille päästyämme huomasin aivan ihanan väriset tulppaanit, jotka minun oli saatava kotiin kevättä tuomaan! Vaikken muuten olekaan mikään viherpeukalo, niin leikkokukat ihastuttavat aina :) Sain vihdoinkin poistettua tuosta kyseisestä lasimaljakosta jouluiset, lumispraylla koristelemani kävyt, joten nyt maljakon sisältö on jälleen hieman enemmän vuodenajan mukainen ;)

Päädyin ostamaan perinteisten keltaisten ja vaaleanpunaisten tulppaanien sijaan ihania, oranssiin vivahtavia yksilöitä! :)

Jotain pientä taaperoikäiselle Justukselle...


Lauantaina teimme pienen ostos- ja kahvittelureissun äitini kanssa Hyvinkäälle kauppakeskus Willaan. Poikkesimme myös Ipanalle-nimisessä lastenvaate- ja leluliikkeessä, josta viime viikolla nappasin mukaani Justukselle soman kumiankan kylpyhetkiin. Äiti katseli pelejä Idalle, mutta minä tiesin heti, mitä haluaisin sieltä Justukselle ostaa: puisen krokotiilin. Noh, ehkä hieman liian aikaista vielä, sillä onhan kyseessä kuitenkin perässävedettävä lelu, mutta en vain voinut välttyä tältä kyseiseltä ostohoukutukselta! Jo muutaman kerran aikaisemmin olen samaisessa liikkeessä krokoa katsellut, mutta nyt menin vartavasten hakemaan sen parempaan talteen ;) Nyt se on vielä äidin silmänilona lipaston päällä, mutta tulevaisuudessa varmasti mieluinen lelu pojalle! :) 

Päädyin eilen myös muutamille ihanille lastentarvikkeita kauppaavalle nettisivulle - melko tuhoisin seurauksin! Keksin nimittäin yhden jos toisenkin "pakkohankinnan" herra justukselle lastenhuoneen kirjatuista ihaniin trikoopipoihin ja eläinkylpypyyhkeisiin! Josko sitä tilauksen vaikkapa ensi viikolla tekisi :D

Sekä omiin herkutteluhetkiini hieman energiaa ja nautintoa...

Sitten lahja ystävältä :) Minnin kanssa on ollut jo pitkään puhetta mantelilevitteestä, josta on tullut yksi hänen suurimmista herkuistaan. Hänen on jo aiemmin ollut tarkoitus sitä myös minulle ostaa, ja vihdoinkin sain purkin omakseni!

Tämä kyseinen tuote on hyvä osoitus siitä huimasta muutoksesta, mikä mielessäni on viime aikoina tapahtunut: kalorilaskenta on mennyttä ja tilalle on tullut halu turvata tarvittava energiamäärä sekä tarvittavien ravinto-aineiden osuus ruokavaliossani! Ennen en olisi voinut kuvitellakaan syöväni tällaista - nyt näen purkissa hyvän syyn herkutella terveellisesti ;) Tänään korkkasin kyseisen purkin, kun lisäsin mantelilevitettä aamurahkaani. Ja nam - ihan kuin maapähkinävoilla olisi herkutellut! Samaan aikaan suolainen sekä makea vivahde eli juurikin minun makuuni!

Suurin syy Hyvinkäälle suuntaamiseen lauantaina oli kova hinku päästä täydentämään naposteluvarastoja Villi Versoon, paikalliseen ekokauppaan! Kuten viime perjantain kuulumisista kertoessani, kirjoitin Minnin tutustuttaneen minut ihanaan ekokauppaan sen lukuisine herkkuineen! Valinnanvaikeus oli taas suuri, mutta nyt päädyin valitsemaan itselleni uutena kokeiluna kinuskimanteleita. Nämäkään eivät minua maultaan pettäneet, vaan ovat kyllä olleet kiva lisä jälkkärikahville :) Kinuskimanteleiden lisäksi ostin vielä jogurttipäällysteisiä karpaloita sekä salmiakkilakuja.

Olen noudattanut ateriasuunnitelmaani nyt jonkin aikaa, jolloin toisen yöheräämisen aikaan olen yleensä syönyt aina jonkin energiapatukan. Olenkin innoissani testaillut erilaisia makuja ja löytänyt niiden joukosta muutaman ehdottoman suosikkini. Raw Biten kookospatukoita olenkin jo herkutellut useamman, mutta lisäksi testasin samaisen tuotteen suklaaversion. Kookos oli kyllä selvästi parempi, vaikka muutoin niin suklaan ystävä olenkin. Lifesta otin kokeiluuni kerran myös Lifebar-merkkisen suklaa-pähkinäpatukan, mutta sekään ei suklaisuudestaan huolimatta aivan suosikikseni päätynyt! Sen sijaan...

...ehdottomaksi lempimerkikseni on nyt noussut Nakd ja sen erilaiset suklaiset maut! Tuotetta on myös marjaisina sekä pähkinäisinä versioina, mutta itse vannon näiden suklaisten nimeen ehdottomasti :) Patukat koostuvat pääasiassa taatelista, pähkinöistä, rusinoista sekä kaakaosta.

Viime viikolla ensikokeiluun pääsi minttusuklaa, jonka nautin kahvin kanssa jälkkäriksi. Nyt ostin kaksin kappalein kokeiluun myös kahvinmakuista versiota patukasta...

...sekä tavallisen suklaisen maun. Toisen kahvinmakuisista patukoista söin jo viime yönä ja todellakin suosittelen kyseistä makua jokaiselle, joka kahvista myös jälkkärimakuna pitää! Ja viimeisenä ostoksena, mutta ei suinkaan vähäisimpän: lakritsi- sekä viljatoffeet :) Tällaisin eväin poistuin siis Villi Versosta tällä kertaa - uusi reissu varmasti heti ensi viikolla! ;)

<3: Laura

9 kommenttia:

  1. Mun blogissa ois sulle haaste! http://matkallaparempaanhuomiseen.blogspot.fi/2013/04/vaan-siivetonna-en-voi-lentaa-vanki.html

    VastaaPoista
  2. Oi mantelitahna! Olinkin kokonaan unohtanut kyseisen herkun! Pitääpä hankkia heti kun tuo tahini tuolta kaapista loppuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ainakin minun makuuni oli kovastikin! :)

      Poista
  3. Heeei mistäs tuo mantelivoi on ostettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruohonjuuresta Kampista, löytyy myös monista muista ekokaupoista :)

      Poista
    2. Kiitos Minni :) Kiva kun vastailit, niin ainakin tuli oikea liike kerrottua varmasti - vaikka juuri tuota olisinkin myös veikkaillut! :)

      Poista
    3. Olin tulossa kysymään ihan samaa tuosta mantelilevitteestä, mutta johan se selvisikin :) Kamppiin siis heti, kun Helsinkiin muutan! Saksassa oli muuten jokaisessa pikkukylässäkin joku ekokauppa, olivat kovin in siellä päin. Ehkäpä sama buumi on rantautumassa pikkuhiljaa myös meille tänne pohjolaan ;) Näyttää nuo purkit olevan varustettu saksalaisilla teksteillä, niin tuli mieleeni...

      Emmi

      Poista
    4. Ehdottomasti käyt hakemassa omasi talteen, heti kun saat siihen mahdollisuuden! ;)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)