lauantai 27. huhtikuuta 2013

Hyvää mieltä puolella teholla

Pari päivää on mennyt minun osaltani melkoisen kipeissä tunnelmissa ja valitettavasti huono olo jatkuu hieman edelleen. Mutta ei se mitään, josko huomista kohti alkaisi taas vointi koheta ja vireystaso nousta jälleen :) Hyvillä mielin kuitenkin mennään, kun kohta päästään koko perheen voimin viikonlopun veittoon! Eilen illalla koin oloni jo hieman paremmaksi ja ihan väsymystä poistaakseni päätin pitää kiinni Minnin ja minun päivällistreffeistä. Alun perin pikkuherra Justuksen piti tulla mukaamme, mutta Jarno jätti treeninsä väliin ja miehet jäivät pitämään kotia pystyssä, jotta minä pääsisin hetkeksi keräilemään voimia itsekseni. Ainakin mieli virkistyi ja väsymyksestä sekaisin ollut pääkoppani hieman virkosi :)

 Herra maitoparta :D

Jarno totesi minun tultuani kotiin, että saisin lähteä käymään useamminkin reissussa, sillä kummasti hänkin saa enemmän aikaan asioita, kun minä en ole kotona hosumassa ja heilumassa ympäriinsä tehden itse kaikkia asioita :D Niinhän se on, että kun ei ole niitä apukäsiä siinä ympärillä niin silloin vain on pakko selvitä itsekseen ja keksiä keinot, miten saa sovitettua yhteen Justuksen viihdyttämisen ja vaikkapa ruoanlaiton tai siivouksen. Yleensä, kun Jarnon näkemys on se, että jos minä puuhaan jotain, on hänen roolinsa pitää Justusta sylissään. Olen kovasti yrittänyt vihjata, että kyllä se poika kummasti siinä mukana vaikkapa sitterissä istuen siirtyy paikasta toiseen, jos on oikeasti jotain kotihommia tehtävänä :D Kerran kyselinkin, että mitenköhän minä hänen kuvitelmissaan saan kotona hommittua ja siivottua päivisin, jos noudattaisin hänen logiikkaansa? ;)

Kovaa on ollut Justuksella treenailu masulle kääntymisen suhteen, kuten tässäkin kuvassa eilen illalla! :) Kummasti meinaa vaan jumiutua yritykset tiellä olevaan käteen! Itse tykkään laittaa Justuksen lattialle puuhailemaan varsinkin silloin, kun venyttelen itse samalla. Siinä on kiva seurailla pojan potkuttelua ja ympäriinsä heilumista - kummasti sitä herra vaan pelkästään jalkoja heiluttelemalla pystyy seilaamaan lattialla ympäriinsä! :D

Eilisen kylmäsavulohella täytetyn päivällisleipäni ansiosta minun alkoi aamusella tehdä aivan tajuttomasti mieli graavilohta ruisleivällä, joten ei auttanut muu kuin laittaa Justus vaunuihin ja raahautua lähikauppaan ostamaan lounastarvikkeita :) Tovin jos toisenkin tuo reissu kesti, kun niin rauhaksiin täytyi olojeni vuoksi tallustella, mutta jääkaappi huusi tyhjää, joten ei auttanut muu kuin tehdä pakollinen kauppareissu. En sitten eilen osannut näin kauaskantoisesti ajatella Jarnon soitettua kaupasta, että tarvitsisinko jotain - noh, aina ei voi onnistua :D

Vaikka monesti turhaudunkin lähikaupan antiin, löysin tällä kertaa juurikin kaiken tarvoitsemani: graavilohta, Real-ruisleipää, jääsalaattia, maustekurkkua sekä tomaattia. Näistä aineksista sain tehtyä itselleni aivan täydellisen lounaan - niin yksinkertaisia ja selkeitä, mutta tavattoman herkullisia makuja :) Jarno ei ole graavikalan ystävä, mutta meidän perheessämme kyseistä herkkua on nautiskeltu aikanaan hyvinkin usein - sekä graavilohen että -siian muodossa. Tämä olikin siis täydellinen tilaisuus ostaa kyseistä herkkua vain ja ainoastaan minulle, kun Jarno oli vielä töissä, eikä hänen mieltymyksiään tarvinnut lainkaan huomioida :)

Paahdoin leivät, niin kuin teen melkeimpä jokaisen leivän kohdalla aina muutenkin. Realille paahtaminen sopii kuitenkin melkeimpä parhaiten, sillä paahtaessa Realista tulee juuri sopivasti rapsakka, muttei kuitenkaan liian kuiva, kuten monesta muusta ruisleivästä :) Sitten vaan täytteet päälle ja valmista!

Niin hyvin maistui, että täytyi käydä vielä tekemässä yksi lisää kuvailujen jälkeen! Ja luultavasti herkuttelu lohen ja ruisleivän merkeissä jatkuu vielä huomennakin, sillä hieman lohta jäi vielä jäljellekin :)

Jälkkäriksi kuppi kookoskahvia ja Parrotsin jogurtti-kookosherkkuja :)

Justuksen kanssa toivottelemme ihanaa viikonloppua teille kaikille! :) Täällä meilläpäin mennään viileissä ja sateisissa tunnelmissa eilisen lupaavista sääennusteista huolimatta, mutta toivottavasti huomenna jo aurinkokin taas meitä ilahduttaisi :)

<3: Laura

15 kommenttia:

  1. Pikaisia paranemisia <3 Viikon takainen flunssa vielä tuoreessa muistissani voin samaistua väsymykseesi ja vetämättömään oloosi hyvon. Saatika kun on vielä Justus hoidettavana, ei siinä paljoa kysellä jaksaako vai eikö jaksa. Älä kuitenkaan liikaa riehkase, ei tee hyvää sairastaa seisovilla jaloilla kovin pitkää. Pyykit ja astiat eivät karkaa, vaikka yhden päivän viettäisitkin hieman rauhalisemmissa ja vähemmän puuhakkaammissa merkeissä :)

    Voihan Real :D Juurikin nousin ruokapöydästä, ja pakkohan sitä itsekkin oli kyseistä leipää saatava, perinteisesti ;)Kehuit kuinka hyvää leipää on paahdettuna: ihan totta! Ylseensä paahdan leivän vielä kahteen otteeseen, jolloin leipä on viimein kunnolla kuivunut ja reunoista tummunut ja kivbi kova :D En tiedä miksi mutta mielestäni Real on tuolloin parhaimmillaan :D Päälle avocadoa ja yrttisuolaa, rakkautta <3 Graavilohen suhteen olen sukuni mustalammas; perheessä ja suvussa syödään ihan tosi kovasti kalaa kaikessa mahdollisessa sen muodossa, mutta itse en saata syödä lohta/siikaa kuin savustettuna tai uunissa valmistettuna. Tiestystihän tuota voisi kokeille josko makuaistini olisi vuosien mittaa kehittynyt, mutta epäilen suuresti :P Kaiken kaikkkiaan lounasleipäsi näyttää todella herkulliselta :)

    mukavaa vkloopua teillekin, otahan hyvä nainen välillä vähän rauhallisemminkin, työt löytyvät kyll äedestä päin, eivät ne karkaa ;) Terveenä ja pirteämmällä mielellä niiden puuhastelu sujuukin paljon mukavammin :) Toivotaan että kelit sielläkin paranevat, täälläkin saatu nauttia hieman epävakaista säistä, välillä paistaen ja välillä pilvisissä ja kylmissä tunnelmissa värjötellen. Eilen tein kuitenkin mieli sai melkoisen riemuruiskeen, kun kaupungin läpi kiirehtiessäni huomasin, että jäätelökioskien luukut ovat avauttuneet!!Vielä en kerennyt kesän ensimmäistä mangomelonia vielä ostamaan, mutta ensi kerralla ohi kulkkiessani takuu varmsti tötterön ostan! :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä maailman kummallisin vatsaflunssa kysymyksessä, mutta onneksi lauantai-iltana tuntui jo elämä voittavan ja nyt on vointi jo suhteellisen hyvä :) Kyllähän sitä täytyisi joo vaan uskoa, että ei ne kotityöt mihinkään karkaa, mutta koville se aina ottaa :D Lauantainakin yritin sinnikkäästi imuroinnin hoitaa, mutta kyllä se alavireinen olotila tuli aikas nopeasti vastaan ja kertoi minulle, että nyt loppui puuhastelu!

      Mutta niin, Real - aivan täydellistä juurikin kuvailemallasi tavalla kahdesti paahdettuna! Jotenkin silloinkaan siitä ei tule aivan liian kuivaa, ainoastaan saa täydellisen rapsakkaat reunat! :) Itse en ole avocadon ihmeelliseen maailmaan vielä päässyt hypähtämään, mutta pakko se on kohta ainakin testata! Ja mitä kaloihin tulee - itse rakastan kaloja laidasta laitaan ja meillä niitä on tosiaan paljonkin tullut aina syötyä. Ainoastaan purkkitonnikalaa ei tule oikeastaan ikinä syötyä!

      Toivottavasti sinulla oli Laura hyvä viikonloppu, minullakin se onneksi parani loppua kohden mukavasti:) Ja kyllähän se aurinkokin onneksi loppujen lopuksi myös helli ihanasti! :)

      Poista
  2. Onko nuo Parrotsin jogurtti-kookos pallot hyviä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan täydellisiä! Jos vaan kookoksesta yhtään tykkäät, niin suosittelen näitäkin sinulle :) Minulla ne on ollut ihan lemppareita lapsuudesta saakka :)

      Poista
  3. Justus on niin ihana, etten kestä :D Apua, miten joku voi oikeasti olla noin suloinen? Ihana vaavi totisesti ♥

    Sulla on Laura ihania postauksia ja luen aina kaikki läpi, vaikka harvemmin kommentoinkaan. Voisin siinäkin asiassa yrittää vähän petrata! Ihanaa, että sulle kuuluu hyvää ja voit kokonaisvaltaisesti hyvin - tosin toivotan paaaljon paranemisia nyt pienen flunssan nitistämiseen!

    Aurinkoisia päiviä ja kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Nette! :)Onhan se niin suloinen, mutta minulla onkin tämä äitiaspekti ja eikö kaikkien mielestä oma vauva ole aina se ihanin ;)

      Ja kiitos muutenkin kivasta kommentista! Mahtavaa kuulla, että lueskelet kaikki postaukset läpi! Samoin minä luen kyllä ehdottomasti aina sinunkin tekstitisi, mutta itsekin harvoin tulee kommentoitua, vaikka niin paljon kivaa sanottavaa sinulle usein olisikin! :)

      Ihanaa ja aurinkoista vappuviikkoa sinulle Nette!♥

      Poista
  4. Apua että poika on hurmuri! Pakkohan tuollaista komistusta on tulla moikkaamaan ;)

    Ja voi nam nuo ruisleivät <3 itsekin rakastan kraavilohta, ja ennen herkkuani oli juurikin se ruisleivän kera! Nyt olen totutellut herkuttelemaan sitä myös sinällään, kun ruis on poissuljettu. Nam mitä herkkua sanon minä ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu! ♥ Tänne vaan herra Justusta moikkaamaan ;)

      Onneksi tosiaa graavilohta voi käyttää vaikka missä tai syödä pelkisteen, vaikket ruisleipää voikaan syödä! Yksi oma suosikkini on uuniperuna ja sen kanssa graavilohta:)

      Poista
  5. Justus on todellinen hurmuri-komistus!
    Pikaista paranemista Sinulle Laura!
    Toivottavasti sunnuntai-päiväsi kului lepäillen.

    Mukavaa alkavaa viikkoa teille sinne! Halauksin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea ja lämmin halaus sinulle tältäkin suunnalta♥ Nyt alkaa vointi olla jo melkeimpä normaali, joten eiköhän tämä tästä :) Ihanaa vappuviikkoa sinullekin ja aurinkoisia päiviä! :)

      Poista
  6. Minua uhkaa osastohoito lähipäivinä ja nyt mietityttää, että laitetaanko ruokaan anorektikoille energiajauhetta? Mummini ystävä on ollut töissä siellä missä ruoka tehdään, ja minulle eilen väitti, että ruokaan tungetaan energiajauhetta,että saisimme tuplakalorit.. nyt tuli luu kurkkuun ja valtava ahdistus, huijataanko meitä siellä vai kerrotaanko sen sisältävän jotain ylimääräistä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä kuin alle kommentoinut Essi! Tuollainen energiajauheiden lisäileminen salaa ruokiin olisi varsin epäeettistä toimintaa, eikä sellaista varmastikaan tehdä. Toki sairas mieli saa epäilemään välillä vaikka mitä, mutta oikeasti ruoassa ei ole mitään lisäyksiä ellei siitä erikseen sovita. Varmasti mahdollisuutena on saada energiapitoisempi ruokavalio sairaalassa, mutta tällöinkin kyse on potilaan ja hoitohenkilökunnana yhteisestä sopimuksesta.

      Valtavasti tsemppiä ja jaksamista sinulle!

      Poista
  7. En ole Laura, mutta itse viisi eri sairaalaa tai klinikkaa kiertäneenä ja kuuden vuoden kokemuksella voin sanoa että MINULLE ei ole kyllä koskaan tarjottu sellaista ruokaa - vaikka välillä sitä ehkä epäilikin.
    Anoreksian hoitamiseen kuuluu olennaisena osana mahdollisimman suuri molemminpuolinen luottamus hoitohenkilökunnan ja potilaan välillä.

    VastaaPoista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)