maanantai 22. huhtikuuta 2013

Aurinkoisin mielin uuteen viikkoon :)

Täällä ollaan nautittu ihan täysillä kyllä tästä auringonpaisteesta! Sadepäivien jälkeen aurinko oli enemmän kuin tervetullut takaisin - alkoi nimittäin olla jo hieman nuutunut olo pelkän sään harmauden vuoksi. Päästiinkin nautiskelemaan lämpimästä säästä ihan kunnolla pienen kaupunkireissun merkeissä :)

Heti aamusella ystäväni Tiina tuli työpalaverinsa jälkeen meille tarkoituksella napata meidät kyytiin ja suunnata yhdessä lounaalle. Jouduimme kuitenkin ottamaan varasuunnitelman käyttöön, kun Justuksen turvakaukaloa emme saaneet Tiinan autoon kiinnitettyä turvavyön lyhykäisyyden vuoksi. Ei auttanut kuin siirtää Ukko turvakaukalosta vaunuihin ja lähteä kävellen keskustaan. Noh, onneksi se suhteellisen helposti täällä meidän suurkaupungissamme onnistuukin ;) Sillä välin kun me Justuksen kanssa reippailimme vajaan puolen tunnin matkan keskustaan, kävi Tiina lahjaostoksilla ystäviemme synttärijuhlia varten. Samaan aikaan olimme kuin olimmekin lopulta lounaskahvilan luona, joten ongelma oli selätetty hyvinkin näppärästi loppujen lopuksi!

Viime viikolla samaisessa kahvilassa Minnin kanssa lounaalla ollessamme Justus nukkui hienosti koko reissun ajan. Nyt herra päätti heräillä heti perille päästyämme, mutta mikäs siinä oli sylissä istuskellessa ja uutta ympäristöä ihmetellessä :) Hieman meinasi väsy iskeä päälle ja ärtymystä olla ilmassa, kun päikkärit kutistuivat huimasti, mutta selvisimme kuin selvisimmekin :) Hyväntuulisuuttakin tosin esiintyi, kun Tiina kertoi yhdestä häntä harmittaneesta asiasta ja silloinkos poikaa nauratti - hieman tilannetaju herralla hukassa :D

Vaikka olen yrittänyt pysyä kiinni päätöksessäni olla syömättä lounassalaatteja niiden keveyden vuoksi, poikkesin päätöksestäni tällä kertaa valitessani itselleni katkarapusalaatin aurinkokuivatulla tomaatilla ja maustekurkulla. Olin juuri lopetellut aamupalaa vasta kotona, joten sen vuoksi päädyin tällä kertaa tällaiseen valintaan. Mutta pääasia, että energiamäärä pysyy kohdillaan sitten päivän muiden syömisten ansiosta :)

Tiina otti aivan ihanaa suklaakakkua, jossa taisi olla suklaata joka lähtöön, niin valkoista, tummaa kuin maitosuklaistakin versiota. Varastin itsellenikin pienen makupalan kakusta ja kyllä, aivan täydellistähän se oli! Luin juuri eilen yhdestä blogista Helsingissä sijaitsevasta suklaakaupppa Chjokosta, jossa on tarjolla suklaabrunssi! Nyt ainakin tiedän yhden paikan lisää, joka on juurikin minulle tarkoitettu! ;) Itse tyydyin tällä kertaa tiramisukahviin tarkoituksena tyydyttää makeannälkä sitten kotona :)

Varma kevään merkki on se, kun kahviloiden ja ravintoiloiden eteen ilmestyy ulkopöydät! Vielä ei kyllä kieltämättä tullut itselle mieleenkään lounastaa ulkona, mutta kyllä tällaisella kelillä olisi varmasti ihan hyvin ulkonakin tarennut istuskella. Samalla bongattu Valion jätskikiska sai kyllä odottamaan kesää yhä innokkaammin. Voin vannoa, että tästä kesästä tulee kyllä sellainen jätskikesä että ;)

Tiinan suunnatessa takaisin töihin, me jatkoimme Justuksen kanssa kaupan ja kirjaston kautta kotiin. Auringon paistaessa j kuivilla kävelyteillä kävellessä ei kyllä yhtään harmittanut, että alkuperäiset suunnitelmat autokyydistä vaihtuivat kävelyreissuksi! Niin ihanalta tuntui vaunuja työnnellä ilman kiirettä mihinkään saaden samalla energiaa auringosta ja ulkoilmasta :) Samalla tuli myös soiteltua mummolle ja papalle ja kiiteltyä kirjeestä, jonka he viime viikolla lähettivät. On aina ihanaa saada heiltä kirjeitä ja kuulla myös sillä tavoin kuulumisia pohjoisesta :) 

Kotiin päästyämme Justus jatkoi vaunuissa päiväuniaan ja siellähän se herra takapihalla yhä nukkuu :) Itse sain siis kerrankin eteeni kupin kuumaa kahvia, jonka kaverina herkuttelin suklaajätskillä - ihan rauhassa, jokaisesta suupalasta nauttien :)

Tällaisissa merkeissä alkoi meidän viikkomme, joten varsin lupaavalta näyttää, mikäli viikko jatkuu samalla fiiliksellä :) Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa teille kaikille - toivotaan, että säätiedotus kokisi äkkimuutoksen ja samanlainen onni kelien suhteen jatkuisi! 

<3: Laura

6 kommenttia:

  1. Moikka moi :)

    Taas pitkä tauko kommentoinnissa :/ Tuntuu että en saa itseäni enää rauhoitettua koneen ääreen niin pitkäksi aikaa että kommenttia malttaisin jättämään, vaikka jokaisen tekstin käynkin aina lukaisemassa :) Tämän päiväinen maanantai-postaus oli kuitenkin niin täynnä positiivista energiaa että halutti pysähtyä hetkeksi :D Ihana kuulla että viikko käynnistyi mukavissa merkeissä! Täällä on kans nautittu aurinko kelistä, ja vaikka pöllyävä katupöly tunkee joka reiästä sisään, on se pieni murhe lämmittävän auringon rinnalla ^^ Monta päivää on ollut harmaata ja sateista, ja on kyllä päässyt vaikuttamaan omaankin mieleen, osa syy hiljaiselolle. nyt uutta puhtia saapuneesta keväästä! :)

    Nuo sun vetelemät salaatit on kyllä ihan tosi herkullisern näköisiä (ja ne leivät myös!), ja iskee kyllä itsellä aina vastaavanlasia postauksia lukiessa kamala hinku lounastreffeille! Ikävää on kun kaikki ystävät ovat töissä tai koulussa päivän aikana, mikä hieman haittaa treffiseuran löytämistä. Mutta pakko kyllä itsekkin päästä ulos syömään ystävän kanssa joku päivä, toisi mukavaa vaihtelua, piristystä, ja hieman kaivattua haastettakin. Ja ihanaa että joku muukin innostuu seuraavasta: jäätelökioski! :D Näin viime viikolla Ingmannin kioskin, ja vaikka satoi vaakasuorassa vettä, valtasi mieleni kyllä sellainen kesäfiilis että huh :D pakkohan siihen oli mennä töllistelemään ja lueskelemaan kaikkia ihania uutuuksia... lime-sitruuna mascarpone, kanelikeksi, frozen yoghurt(!!)... oihoihoih! Viime kesä jäi jäätelönsyönnin puolesta melko heikolle kantamille, mutta tähän tulee kyllä iiiiso muutos tänä kesänä! ;) Hyvällä omalla tunnolla VELVOITAN itseni herkuttelemaan useamman kerran viikossa!! Mangomeloni<3

    Koitan löytää taas paremmin aikaa näille blogi-hommille, jostain syystä minulla on ollut hieman hankaluuksia pysytellä kelkassa mukana, vaikka suuresti teksteistäsi nautinkin. Kuumeflunssa ja sen mukanaan tuoma väsy on hieman vienyt voimia ja vaikuttanut mieleen (sadekelit osuivat pahimmoilleen samaan saumaan :D), mutta nyt jo huomattavasti enemmän puhtia kehossa ja mielessä :) :)

    Ihanaa ja aurinkoista viikon jatkoa teille kaikille! Mukava kuulla että aurinkoiset kelit ovat antaneet voimaa ja energiaa jaksamiseen ^^

    Laura :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittavaa kuulla, että sinulla on ollut veto pois flunssailun ja sään harmauden vuoksi, kummasti vaikuttavat tuollaiset asiat niin fyysiseen jaksamiseen kuin mielialaankin! Mutta toivotaan nyt sen kesän nopeuttavan tuloaan, niin saadaan kaikki itseemme lisää virtaa! :) Mutta hauska kuulla sinustakin pitkästä aikaa - kommenttejasi on aina niin mahtavaa saada ja lukea! :)

      Ja nyt pidät kyllä tyttö huolen siitä, että varmasti tuleva kesä on sinullakin varsin jätskin täyteinen! Täytyyhän noita kaikkia uutuusmakuja päästä maistelemaan ;) Ja kun vielä pakasteallasosastollekin on tullut sellaisia uutuusjätskejä että!

      Toivotaan, että sinäkin löydät kavereidesi joukosta sellaisia, jotka ehtivät lounastelemaan kanssasi! Se tuo kummasti vaihtelevuutta ja mukavuutta niin arkeen kuin syömishommiinkin :)

      Poista
  2. Sulla on aina niin ihanan herkullisen näköisiä ruokakuvia täällä blogissa! :) Jään aina lipomaan kieltä niitä nähdessäni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minustakin on aina ihan parasta ihailla muiden blogeissa esiintyviä ruokakuvia - kummasti näyttävät aina paremmilta kuin omat sapuskat! :D

      Poista
  3. Voi että, mulle tuli aika moiset muistot tämän postauksen kuvista, kun noin vuosi sitten käytiin kanssasi samaisessa kahvilassa lounaalla ja mulla oli tuo samainen takki päällä, mikä sinulla on kuvissa :D Haha, aika jännä!

    Olisi joskus mukava ottaa uusiksi, jos vain sopiva aika löytyisi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tulee myös mieleen aina sinä tuosta takista! Olin silloin jo ihastellut sitä aiemmin, mutta kun sen sitten sun päällä näin, niin pakkohan se oli saada :D Ja aivan lempparihan siitä onkin tullut! :)

      Täytyy ehdottomasti ottaa uusiksi! Olisi niin kiva kuulla enenmmänkin, että mitä sulle kuuluu nykyään :) Tännepäin jos pääset reissaamaan, niin meidän puolesta treffit sopii helpostikin :) Sitä en vielä tiedä, milloin lähdetään Justuksen kanssa Helsinkiin päin, mutta ehkä jo piankin :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)