torstai 28. helmikuuta 2013

Mahan täydeltä makeaa!

Kuten aiemmin kirjoittelinkin jo, halusin vielä erikseen tehdä postauksen ristiäistarjoiluista sekä myöhemmin vielä suunnittelusta ja muista valmisteluista. En tiedä kiinnostaako tuo valmisteluosuus varsinaisesti teitä, mutta ehkä sieltä voisi muutenkin poimia ideoita juhlien järjestämiseen, ei ainoastaan ristiäisiin :) Tarjoilujenkin suunnittelusta lisää myöhemmin, antaa kuvien puhua puolestaan kuitenkin näin aluksi - olkaa hyvä! ;)

Vaniljarahkalla maustetut ja vaniljasydämen sisälleen kätkevät kuppikakut tuorejuusto-tomusokeri -kuorrutteella

Reunalla koristeena sinisen värin saaneet valkosuklaasydämet

Pikkuruisen jalan muotoiset pikkuleivät tuorejuusto-marmeladitäytteellä kera sinisen pikeerikuorrutteen

Valkoisella vaahtokarkkimassalla päällystetty täytekakku, täytteenään mansikka- ja vaniljamousset

Koristeena sokerimassasta tekemämme pikkuiset tennarit :)

Vadelmakermakakku täytteenään vadelma- ja vaniljamousset. Vadelmat viime kesän satoa vanhempieni puutarhasta :)

Suklaamoussekakku suklaa- sekä valkosuklaamousseilla

Suolaista purtavaa

Broiler-pastasalaatti kera Luostarijuuston, mandariinien, omenan, kurkun ja kirsikkatomaattien

Hedelmäinen kinkku-pastasalaatti kera Polar-juuston, viinirypäleiden, omenan, persikan, ananaksen, kurkun sekä kirsikkatomaattien

Suolaista poropiirakkaa. Toisessa pororouhetta, paprikaa, sipulia ja viime syksyn kantarellisatoa. Toisessa versiossa poroa sekä kinkkua.

Tässä mentiin helpoimman kautta - puolivalmiita patonkeja tuorejuustojen kanssa syötäväksi

Kahvikattausta

Asianmukaiset siniset servietit :)

Tarjoilupöytää


Perinteistä kääretorttua appelsiinituorejuusto-kermatäytteellä sekä mangotuorejuusto-kermatäytteellä

Valkosuklaa-daimkakku

Itsetehdyllä vaahtokarkkimassalla päällystetty täytekakku sisällään mansikka- ja vaniljamousset

Asianmukaisin koristein :)

Tällaisin eväin mentiin siis Justuksen ristiäisissä :) Itse olen tyytyväinen uusienkin kokeilujen onnistumiseen, mikä lisäsi entisestään intoa leipomiseen! Eli uusia juhlia vaan odottelemaan ;)

<3: Laura 

19 kommenttia:

  1. Oi onpa tosi hyvin onnistunut kaikki ruuat :-) <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköisiä herkkuja!!

    VastaaPoista
  3. Olet Laura kyllä tosi hyvä kokkaamaan:)Voisitko mahdollisesti postata piakkoin sen sinulle Helsingissä syömishäiriöklinikalla laaditun painon ylläpitoruokavalion? En halua mitenkään pakottaa, ihan vain mietin, kun kerroit että sulle jouduttiin lisäämään useinkin niitä ruokia. Tsemppiä, kiva kun ruokailut on kans noin hyvällä mallilla!:)Ihania leivoksia, nami!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mutta täytyy kyllä suurin kunnia antaa äidille ja osa myös Jarnolle ;)

      Mutta tosiaan, lupaan yrittää sen parin päivän sisällä postata sen ylläpitoruokavalion, kunhan sen lappusen vaan löydän! :)Eikä mitään, kiva vaan kun kerroit toiveestasi!

      Poista
  4. Mahtavat tarjoilut, on sinulla ollut väkertämistä! Hatunnoston arvoista, että kaikki patonkeja lukuunottamatta on tehty itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi äiti oli mahtava apujoukko ja Jarnokin hoiti oman osuutensa :)

      Poista
  5. Miten nuo valkosuklaasydämet on tehty? Ihan vaan sulattamalla muottiin suklaata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin juu sellaisia sydänmuotteja (ja muitakin kuvioita) ja sulatin vaan valkosuklaata ja värjäsin sinisellä pastavärillä! Tosin väri ei ihan onnistunut, kun meni vähän liikaa väriä.. Mutta tosi simppeleitä tosiaan ja muotit olen jostain leipomistarvikkeita myyvästä nettikaupasta tilannut aikanaan!

      Silloin tein erilaisia versioita sekoittamalla suklaan joukkoon erilaisia crusheja, mariannea, turkimpippuria jne. Hyvää ja helppoa :)

      Poista
  6. Oi näyttääpäs hyvältä !! Sulla on tosi kiva blogi ja olen todella iloinen puolestasi !:))


    http://ammda.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda, ihanaa kuulla, että tykkäät blogistani! :)

      Poista
  7. Vau, oletpa ollut ahkera Laura! Ihania tarjottavia olet loihtinut! <3

    VastaaPoista
  8. Herrajumala mitä herkkuja, vau! Töppöset on erityisen vaikuttavat :) eikä vieraille varmasti jäänyt nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :) Joo toivotaan, ettei jäänyt tosiaankaan ainakaan nälkä vieraille:D Löydettiin yhdestä blogista kivat kaavat tollasille tennareille ja päätettiin kokeilla :) Parantamisen varaa jäi paljonkin, mutta ens kerralla osaa taas sitten ehkä himpun verran paremmin käsitellä tuota sokerimassaa!

      Poista
  9. Voi hyvänen aika sentään... onko kaikki tosiaan itse tehtyä (patonkeja lukuun ottamatta)?! Ei voi muuta kuin haukkoa henkeä ja ihastella! :) Niin suloista ja täydellistä! Ja tuo Aku Ankka-koriste on aivan ihana (Akkarihan on aina ollut suosikkisarjikseni ;))! Kyllä olitte vimpan päälle kaiken miettineet ja suunnitelleet! Varmaan vei kaikki valmistelut ja toteutukset aikaa... Oliko teillä suuretkin kekkerit? Ainakin kahvikuppien ja tarjoilujen määrästä päätellen vieraita oli paljonkin... :) Nyt alan ymmärtää, että todella olet juhlaihmisiä, Laura! :) Halitus Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kyllä tosiaan oli itse tehtyä kaikki muu paitsi patongit - ja tuo Aku-koriste;) Tosin suurin kunnia kuuluu äidille! Ehkä kertoilen työnjaosta lisää, kun teen juhlajärjestelyistä postauksen :)Tuntuu, että taas kasvoi into juhlien suunnitteluun ja oppimiseen tehdä uusia leipomisjuttuja :D Uudet juhlat ja pian!

      Kyllä joo suunnittelu ja organisointi oli kovaa ja kyllähän se aikaa, rahaa ja energiaa vaati. Mutta oli sen arvoista! Kyllähän sitä väkeä riitti! Varmaankin 40 vierasta sukulaisjuhlissa ja illalla kavereita :D

      Poista
  10. Vau, olitte todella nähneet vaivaa tarjoilujen eteen! Ehkäpä jostain voi myös päätellä, että todellakin olet enemmän niitä makean ystäviä..? :D Näin hilkkua vaille kondiittorina täytyy sanoa, että erityisesti nuo tekemäsi kengät ovat todella upeat! :) Ei monikaan pystyisi vastaavaan suoritukseen!

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi! :) Heh, jos minusta kiinni olisi, niin varmaan vaan makeaa olisikin tarjolla :D Mutta kun on niitä kummallisia ihmisiä, joihin tuo suolainen vetoaa enemmän ;)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)