maanantai 11. helmikuuta 2013

Ja kyllähän se kasvoi!

Kun sain tietää raskaudesta, tuntui asia tosiaan todella todella utopistiselta! Oikeastaan asia alkoi konkretisoitua vasta, kun maha alkoi vähitellen kasvaa. Minulla ei missään vaiheessa tullut mieleenikään pelätä tai kauhistella kasvavaa mahaani, vaan ainoastaan odotin sitä hyvinkin malttamattomana! Kun maha alkoi vähitellen kasvaa, en olisi voinut olla onnellisempi<3 Paljon minulta sairauteni huomioon ottaen kyseltiin, ahdistaako muuttuva vartalo, mutta näin ei siis ainakaan minun kohdallani ollut. Ennemminkin ajattelin, että miten tulen pärjäämään ilman raskausvatsaani, kun lapsi todella syntyy :D 

Harmittavan vähän tuli mahaa raskausaikana kuvailtua, mutta tässä kuitenkin muutamia kuvia raskausajaltani, olkaapa hyvä :)


Nämä kuvat on otettu heinäkuun alkupuolella ystäväni luona Helsingissä. Eipä tuo maha vielä tuolloin juuri näyttäytynyt, varsinkaan noin löysässä mekossa. Itse kuitenkin jo huomasin tässä vaihessa pientä muutosta entiseen verrattuna :)


Tämä kuva on otettu heinäkuun lopulla ystäväni polttareissa Turussa. Ohjelmassa oli kiipeilyä Flowparkissa, mutta minä jouduin tietenkin tuon homman jättämään kokonaan väliin. Tässä vaiheessa maha jo alkoi näkyä niin, että myös muut huomasivat kasvaneen mahan ja tunnistivat sen raskausmahaksi :) Esimerkiksi ystävällinen tarjoilija kertoi ravintolassa ilman kysymistäkin, ovatko annosten juustot pastöroidusta maidosta vai ei - eli arvasi minun sitä kuitenkin kysyvän!


Tässä kuvassa olemme elokuun lopulla lähdössä hyvän ystäväni häihin :)


Tämä kuva on otettu pian tuon edellisen kuvan jälkeen, kun olimme juuri käyneet rakenneultrassa ja saaneet tietää kaiken olevan hyvin :)


Syyskuussa teimme muutaman päivän pikareissun Roomaan :) Tässä ulkoilutan masuani Colosseumin ulkopuolella!


Oli hauska huomata, kuinka Italiassa todella on hieman erilainen suhtautuminen alkoholin juomiseen raskausaikana kuin Suomessa! Vaikka mahani alkoi olla jo selkeä, yritettiin minulle tästä huolimatta tarjoilla viiniä. Yksikin miestarjoilija ei suinkaan epäillyt kaataa minulle viiniä, mutta kauhisteli sitä, kuinka näin "nuori" on raskaana - arveli minun olevan noin kuudentoista :D


Tässä välissä onkin sitten jokunen kuukausi vierähtänyt ja ollaan jo aatonaatto-illassa :) Kovasti saatiin jännittää, että eihän vaan Ukko synny jo vuoden 2012 puolella! Toivottiin kyllä, että sinnittelisi pikkuinen mahassa uuden vuoden puolelle asti - monestakin eri syystä. Vaikka muuten olo oli loistava, alkoi ennakoivia supistuksia olla tuossa vaiheessa jo sen verran, että tosissaan sai kyllä jännittääkin!


Joulun viettoa vanhempieni kotona :)


Vaikka edellisistä kuvista huomaakin, että ihan komeaksi se maha kasvoi kuin kasvoikin, pystyy kuvakulma kyllä "vääristämään" paljon! Tässä juhlistetaan ystäväni luona uutta vuotta, ja musta mekko yhdistettynä edestäpäin otettuun kuvaan vievät kyllä mahalta aika lailla kokoa pois! Lapsen sukupuolta emme tosiaan olleet selvittäneet, mutta kyllä mahan malli aika kovasti viesti sitä, että poika sieltä olisi tulossa :) Muutenkin tunne lapsen sukupuolesta oli niin vahva alusta alkaen, että en olisi voinut kuvitellakaan lapsen olevan tyttö! Tämä ei ollut mikään erityinen toive, ainoastaan vahva aavistus :)


Katsotaan rohkenenko myöhemmin kertomaan synnytyksestä enemmänkin, kun eräs ihana lukija jo synnytystarinaa ehtikin toivomaan! Mutta tässä nyt oli siis hieman kuvallista taivalta raskausajaltani :)

<3: Laura

10 kommenttia:

  1. paljon onnea!:) oli ihan pakko tulla kommentoimaan kun sattumalta törmäsin blogiis tänää ja tunnistin et olit huomenta suomes silloin. katottiin sitä osastolla syömishäiriöisten kanssa ja kukaa ei saanu puhua ku piti kuulla kaikki. oot hirveen vahva, voimia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)Kiitos ihanista sanoistasi myös<3 Hassua ajatella, että olette jutusteluani oikein porukalla katselleet! Mutta toivottavasti saitte siitä pienestä pintaraapaisusta itsellenne edes jotain:)Ja mukavaa, jos jäisit blogia seurailemaan!

      Poista
  2. Oi miten ihana masu <3 Ois tosi kiva kuulla synnytyksestä (hoitsuopiskelija oon :D ) Ja muutenki niit on mielenkiintoista lukea. Hurjan paljon onnea vielä koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Lupaan kirjoitella jonkinlaisen tarinan, aloitinkin tuossa jo hahmottelemaan sitä hieman :)

      Poista
  3. Ihanaa kun olet aloittanut taas kirjoittamisen. Ja hurjasti onnea vielä täälläkin pienestä. Ihania masukuvia ja niin onnesta hehkuva äiti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eve <3 Kiva jos jäät taas blogia seurailemaan :)

      Poista
  4. Ihana masu ja oot todella kaunis! :) Paljon onnea pienestä kääröstä! :)

    VastaaPoista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)